Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
gunn271
HV veteran

|
13.04.2011 22:34:34
kettal smartis kollane hoiatus märk G-shock/Free-fall Event Count |
|
|
254 G-shock/Free-fall Event Count 001 001 0000000000-0002 000 et siis see väärtus on 2 mida see peaks tähendama oskab keegi öelda on tähistatud kollase hoiatus märgiga hddscan versioon 3.3 ainuke mis seda näitab ..teised testid ei näita midagi kahtlast ........
_________________ (y)remondin arvuteid läpakaid ja samas ka müüa sülearvutite juppe ,ekraane.laadijaid , mälud, prosed jne..:::küsige ehk leidub miskit  |
|
Kommentaarid: 230 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
g3n1us
HV veteran

|
13.04.2011 22:40:28
|
|
|
Ketas on põrutada saanud, ei midagi märkimisväärset. Paar aastat vanadel ketastel on see event count tavaliselt kümnetes tuhandetes.
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
1 :: |
3 :: |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
13.04.2011 22:48:39
|
|
|
põhimõtteliselt ongi see nagu normaalne siis peaaegu 2kuud vana ketta kohta ja töötunde on tal miskit 301
_________________ (y)remondin arvuteid läpakaid ja samas ka müüa sülearvutite juppe ,ekraane.laadijaid , mälud, prosed jne..:::küsige ehk leidub miskit  |
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
g3n1us
HV veteran

|
13.04.2011 22:50:19
|
|
|
Põhimõttelist jah. Võid ju võtta ka tutika ketta pakendist ja teda pilduma hakata, erroreid tuleb kui murdu.
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
13.04.2011 22:54:44
|
|
|
kas saab ka miskit mood mingeid erroreid ka kustutada või vähemaks nagu näiteks lauaka vanal kettal on UltraDMA CRC Errors 261 Reallocation Sector Count 2
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
g3n1us
HV veteran

|
13.04.2011 23:12:11
|
|
|
Kuidagi inimlike võtetega ei saa. Võimalik, et elektroonika vahetus avitab.
|
|
   |
98 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
14.04.2011 00:01:03
|
|
|
selge tänud vastuste ja abi eest
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
14.04.2011 00:14:32
|
|
|
mul g sensoril 7 errorit ketas üle kuu vana töötunde 232h
|
|
Kommentaarid: 91 loe/lisa |
   |
2 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
14.04.2011 00:24:11
|
|
|
millest sul need tekkisid kas ka lihtsalt lambist
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
14.04.2011 00:33:14
|
|
|
need onlihtsalt märk sellest, et su masin on kiiresti ülestõstetud ja g sensor lükkas ketta välja, mul endal IBM ja see jura sisse ehitatud, need 7 tükki on tekkind arvatavasti siis kui masin on kotis reisides tööle jäänud.
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
14.04.2011 00:36:19
|
|
|
võibolla küll jah mu lendal muidu jah seagate 7200.4 ketas 500gb g sensoriga pidi olema hea ja kiire ..........
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
14.04.2011 00:41:17
|
|
|
nii kaua, kui kollase tasutaga pole on korras ketas
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.04.2011 11:20:36
|
|
|
g3n1us kirjutas: |
Kuidagi inimlike võtetega ei saa. Võimalik, et elektroonika vahetus avitab. |
Smart info on alati platteritel.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
14.04.2011 11:22:36
|
|
|
toivos kirjutas: |
g3n1us kirjutas: |
Kuidagi inimlike võtetega ei saa. Võimalik, et elektroonika vahetus avitab. |
Smart info on alati platteritel. |
mingi progega sai smartis andmeid muuta aga see on nii mõttetu asi mida muuta, jalutad natuke läppariga ringi ja jälle olemas
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
14.04.2011 11:47:07
|
|
|
lokuta kirjutas: |
need onlihtsalt märk sellest, et su masin on kiiresti ülestõstetud.. |
Pigem alla kukkuda lastud. Sensor reageerib kaaluta olekule, millest järeldab, et "appi, ma kukun!" ja reageerib nagu kilpkonn - tõmbab pea(d) "sisse", st parkimise asendisse, et need "mats ja maaühenduse" tekkimisel vastu plattereid ei põruks.
Osadel HP (või oli see Dell?) läpakatel on lausa tarkvaraline G-sensori utiliit, mis istub systrays ja näitab seda, kui ketta G-sensor reageerib. Ma huvi pärast katsetasin - tõstsin läpaka üles ja lasin "kukkuda", st hoidsin küll kinni, et enne vastu lauda puutumist pidurdada ja mitte põrutada, aga lasin hetkeks teda vabalt langeda - utiliit kohe reageeris hetkelisele kaalutusele ja puhus systrayst jutumulli välja ning hiljem kontrollides ketta SMART näitas ühe võrra suuremat väärtust sensori loenduril.
G-sensori loenduri andmed iseenesest ei ole midagi kriitilist - selle järgi ei ole mõtet hinnata ketta olukorda, küll aga võib mõne muu loenduri (reallocated sectors jm) kehvade näitajate üheks põhjuseks oletada masina sagedast mahakukkumist, kui see loendur samal ajal suuri numbreid näitab.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus.
viimati muutis Dogbert 14.04.2011 12:04:13, muudetud 2 korda |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
14.04.2011 12:00:14
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
lokuta kirjutas: |
need onlihtsalt märk sellest, et su masin on kiiresti ülestõstetud.. |
Pigem alla kukkuda lastud. Sensor reageerib kaaluta olekule, millest järeldab, et "appi, ma kukun!" ja reageerib nagu kilpkonn - tõmbab pea(d) "sisse", st parkimise asendisse, et need "mats ja maaühenduse" tekkimisel vastu plattereid ei põruks.
Osadel HP (või oli see Dell?) läpakatel on lausa tarkvaraline G-sensori utiliit, mis istub systrays ja näitab seda, kui ketta G-sensor reageerib. Ma huvi pärast katsetasin - tõstsin läpaka üles ja lasin "kukkuda", st hoidsin küll kinni, et enne vastu lauda puutumist pidurdada ja mitte põrutada, aga lasin hetkeks teda vabalt langeda - utiliit kohe reageeris hetkelisele kaalutusele ja puhus systrayst jutumulli välja ning hiljem kontrollides ketta SMART näitas ühe võrra suuremat väärtust sensori loenduril. |
IBM-idel on ka selline asi olemas, saad isegi mängida sellega, isegi mõned targad on selle g sensorit kasutava mängu teinud
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
14.04.2011 12:06:51
|
|
|
et selle g sensori vea näidu tõttu pole siis kettal otseselt nagu viga midagi et garantiise pöörduda.......................
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
toivos
Kreisi kasutaja

|
14.04.2011 12:38:20
|
|
|
gunn271 kirjutas: |
et selle g sensori vea näidu tõttu pole siis kettal otseselt nagu viga midagi et garantiise pöörduda....................... |
Vastupidi, selle näidi järgi võidakse öelda, et kettaga ei ole heaperemehelikult ringi käidud.
_________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt. |
|
Kommentaarid: 69 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
14.04.2011 13:04:10
|
|
|
aga ma ei ole kettaga mitte kui miskit teinud et ta oleks kukkunud või midagi sellist
läpakas lihtsalt laual olnud ja muud midagi .....
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
14.04.2011 13:17:39
|
|
|
aga ma ei ole kettaga mitte kui miskit teinud et ta oleks kukkunud või midagi sellist
läpakas lihtsalt laual olnud ja muud midagi ..... |
kas sa viimasel ajal oled jala vastu lauda ära löönud?
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
gunn271
HV veteran

|
14.04.2011 14:09:55
|
|
|
naljakas küsimus kui sellest kettale tekib see g sensori märge siis jah võib oletada küll et miskit sellist vast on olnud,et laud saanud põrutada või midagi analoogset.......
|
   |
206 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
15.04.2011 15:40:32
|
|
|
Igaks juhuks lugesin veel Wiki artiklit ja nähtavasti olen natuke vale infot andnud. G-sense error rate (kood 0xBF või 0xDD) on pigem (väliste) mehaaniliste löökide ja vibratsiooni loendur, kaaluta oleku jaoks on eraldi Free Fall Protection (kood 0xFE) ja seda leidub tunduvalt väiksemal hulgal ketastel.
Peab siis vähem klobima oma arvutit, et neid vähem loendataks. Mul on läpaka kettal G-sense error rate "toores" väärtus juba 56, aga seni pole see mõjutanud normaliseeritud väärtust. Ma ei ole oma läpakat seejuures üldse loopinud (sisselülitatuna) ega karmilt kohelnud, aga vahel ikka tõstad ju ta ühest kohast teise vms, ja nähtavasti juba väikesed lopsud loetakse üle (lauale asetamisel ei puutu kõik jalad ühtlaselt vastu lauda ja mõni serv "kukub" poole sentimeetri kõrguselt näiteks). Kellel on kombeks klaviatuuri klahve kõvemini toksida või lausa peksta, peaks loendur üsna suuri numbeid näitama. Ma olen ka vaikselt mõelnud, et sellistel klahvipeksjatel tõenäoliselt läpaka ketas kaua ka vastu ei pea
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
lokuta
HV veteran

|
15.04.2011 16:26:40
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Igaks juhuks lugesin veel Wiki artiklit ja nähtavasti olen natuke vale infot andnud. G-sense error rate (kood 0xBF või 0xDD) on pigem (väliste) mehaaniliste löökide ja vibratsiooni loendur, kaaluta oleku jaoks on eraldi Free Fall Protection (kood 0xFE) ja seda leidub tunduvalt väiksemal hulgal ketastel.
Peab siis vähem klobima oma arvutit, et neid vähem loendataks. Mul on läpaka kettal G-sense error rate "toores" väärtus juba 56, aga seni pole see mõjutanud normaliseeritud väärtust. Ma ei ole oma läpakat seejuures üldse loopinud (sisselülitatuna) ega karmilt kohelnud, aga vahel ikka tõstad ju ta ühest kohast teise vms, ja nähtavasti juba väikesed lopsud loetakse üle (lauale asetamisel ei puutu kõik jalad ühtlaselt vastu lauda ja mõni serv "kukub" poole sentimeetri kõrguselt näiteks). Kellel on kombeks klaviatuuri klahve kõvemini toksida või lausa peksta, peaks loendur üsna suuri numbeid näitama. Ma olen ka vaikselt mõelnud, et sellistel klahvipeksjatel tõenäoliselt läpaka ketas kaua ka vastu ei pea  |
paistab, et ikkagi on teema algataja jalga korduvalt vastu lauda ära löönud
|
|
   |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
18.04.2011 12:33:39
Re: kettal smartis kollane hoiatus märk G-shock/Free-fall Event Count |
|
|
[...]hoiatus märgiga hddscan versioon 3.3 ainuke mis seda näitab ..teised testid ei näita midagi kahtlast ........ |
HDDScan siis ilmselt ainus (neist mida prooviti) mille andmebaasis selle parameetri kirjeldus olemas. SMART on kah nii nagu ta on, põhitoimimine ja mõned atribuudid on standardiseeritud, ülejäänu on aga tootjate oma laiendused/lahendused mida üldsusega minu teada suurt ei jagata.
Kettatootja tõenäoliselt tunnistab ainult oma utiliidi näitu, mitte kolmanda poole vidinat. Läpakatootjaga võib muidugi teine teema olla.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
22 |
|
tagasi üles |
|