Nädal tagasi hakkas jamama minu ustav abiline Dell D620
Tegu on siis nvidia videokaardiga variandiga.
Ühel õhtul läpakat sülle võttes jooksis masin kokku. Lülitasin välja ja uuesti sisselülitades pilti enam ette ei tulnud, ventikas ei töötanud, ainult power tuluke läks põlema.
netist uurides ja oma varasematele kogemustele toetudes eeldasin et viga on äkki nvidiga gpu ühenduses. Jootejaama kuumapuhuriga kuumutasin kiibi kontaktid üle ja masin võttis ilusti pildi ette, tundub et kõik muu töötab perfektselt. Kuid alles on jäänud kaks progleemi (võibolla on need omavahel seotud)
Alles jäid kaks probleemi: ventikas ei tööta - multimeetriga töötavat masinat mõõtes, ei tule mingit voolu ventika kontaktidele
mingi imelik pinin - täpset pinina asukohta on raske tuvastada, lisasin pildi, kust kandist minu arvates see pinin tuleb.
Punaste ringidega on märgitud võimalik pinina asukoht.
Kas on lahti tulnud mõni kontakt, või milles võiks viga olla?
Sellised skeemid "pinisevad" tavaliselt siis, kui mingil toiteahelal kas:
- puudub koormus, näiteks kusagil on tekknud katkestus.
- või on kuurmus liialt suur / vale mingil põhjusel.
Nii, et karta on, et kuumapuhuriga rassides lasid mõne teise skeemiosa "auti".
------------------------------
Aga muidu on viimasel ajal nende 620-del vga massiliselt sedasama videoviga. Viimase paari nädalaga olen kohanud juba 5-t 620-t. Neist ühel oli videokivi jäädavalt ning lõplikult ära küpsenud.
aga see pinin on palju kaugemal kohast kus kuumutasin, kuumutades katsin kogu ülejäänud plaadi osa ära.
ja see ventika probleem oli juba ennem...või suutsin selle gpu kuumutamisega ikkagi midagi pekki keerata?
ahjaa ja see pinin käib ainult siis kui arvuti "mõtleb"
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.