Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
designsolv
HV vaatleja
|
02.02.2011 01:03:13
Otsin sobivat kõvaketta lahendust! |
|
|
Tere!
Soovin arvutiga, Dell Latitude D630, kasutada välist HDD, kuhu nt HD videoid salvestada ja neid otse seal kettal vaadata/töödelda. Olen mõelnud sellisele vidinale: link. Kuna arvutil PCMCIA pesa olemas, siis oletasin, et sellist kaarti, millel SATA pesad olemas, kasutades saan kõige suurema andmeedastuskiiruse. Kas teadjamad kinnitavad seda, või pole selline lahendus parem Firewire ühendusest. Vastavalt selle ostan ka kõvaketta, kuna hind sõltub üsna palju sellest, kas tal ainult USB või lisaks ka Firewire või Sata.
Seega, kas keegi on sellist kaarti kasutanud ja kas on analoogsel asjal mõtet??
|
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
02.02.2011 04:41:40
|
|
|
Ise pole sellist kaarti kasutanud, aga huvi pärast uurisin Google-st. Paistab, et asi on paras õnnemäng. D630 kohta raporteeritakse kiirusi 19MB/s kuni 70MB/s.
Asi sõltub vist sellest, kuidas konkreetse kaardi chipset Delli pcmcia kontrolleriga läbi saab.
Kui väline ketas on karbiga, siis oleneb isegi eSATA puhul asi ka karbis oleva elektroonika teostusest. Kui hindu vaadata, siis väliste ketaste karpide hind on keskeltläbi 0.
Üks näitlik võrdlus ka http://2xod.com/articles/eSATA%20Performance%20of%20Various%20Cardbus%20Controllers/
|
|
tagasi üles |
|
 |
Kirsa
Kreisi kasutaja
|
|
Kommentaarid: 76 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 :: |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
designsolv
HV vaatleja
|
02.02.2011 17:29:26
|
|
|
Kirsa, kas see sinu pci express kaart PCMCIA pessa sobib?
Mulle tundub seega, et ainus kunst on leida minu arvuti cardbus kontrollerile sobiv kaart. Põhimõtteliselt peaks ju Dell oskama soovitada, kuna neil ju konkreetse arvuti tehniline andmestik olemas.
Mida peate kõvaketta puhul silmas mõistega "karp". Mina saan aru, et see on ketas, mida poodides valmiskujul müüakse, teine variant on see, kus ostad korpuse ja ketta eraldi (kas selline lahendus poleks isegi mõistlikum, kui nüüd ainult kõvakettast rääkida?!)
EDIT: milliseid kiiruseid RJ-45 läbi laseb? Nt https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/K%C3%B5vakettad/111141/ omab sellist porti, et kui ühendada otse ketas võrgujuhtme abil läpakaga?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
02.02.2011 20:04:39
|
|
|
100Mbit/s ethernet laseb läbi max. 12,5MB/s(ehk siis liikumiskiirus läbi selle toru on 2-3 mp3-formaadis muusikapala sekundis).
Gbit/s ethernet siis vastavalt 10x kiirem ehk max. 125MB/s(700MB suurune dvdrip mahub läbi selle toru 5,6 sekundiga)
Mbit - megabitt
MB - megabait
Tuleb ka tähele panna, et selle WD karbi ja arvuti vahel peab olema ka Gbit switch
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
1 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
designsolv
HV vaatleja
|
03.02.2011 00:43:54
|
|
|
kuidas ma teada saan, kas mul on 100Mbit/s või Gbit/s ethernet? "System Information" näitas driveri nimeks b57w2k ja kirjeldab end "Broadcom NetXtream Gigabit Ethernet". Kas siis on tegemist Gbit/s ühendusega? Ja mis see Gbit switch endast kujutab? Ega see vist odav ese pole!
|
|
tagasi üles |
|
 |
Kirsa
Kreisi kasutaja
|
03.02.2011 04:26:31
|
|
|
designsolv kirjutas: |
kuidas ma teada saan, kas mul on 100Mbit/s või Gbit/s ethernet? "System Information" näitas driveri nimeks b57w2k ja kirjeldab end "Broadcom NetXtream Gigabit Ethernet". Kas siis on tegemist Gbit/s ühendusega? Ja mis see Gbit switch endast kujutab? Ega see vist odav ese pole! |
Võrgukaart on sul kindlasti gigabitine, see gigabit seal nimes seda tähendabki ja kiirus on siis 1000Mbit/s ehk 1GBit/s.
Mõeldud oli pigem seda, et vaheseade arvuti ja kõvakettakarbi vahel peab ka olemas gigabitine switch mitte 100mbit.
Aga kui sa oma arvuti võrgupesa muuks ei tarvita ja internetis käid üle wifi, siis sa võid spetsiaalse pööratud võrgukaabliga selle karbi otse oma arvuti külge ühendada.
Moodsamatel wifi ja ruuter seadmetel on juba gigabit switch sees, näiteks linksys Wrt320N/e2000, WRT610/e3000.
Muidu on odav gigabit switch midagi sellist: https://www.hinnavaatlus.ee/products/Arvutiriistvara/V%C3%B5rguseadmed/121841/
|
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
designsolv
HV vaatleja
|
|
tagasi üles |
|
 |
Kirsa
Kreisi kasutaja
|
03.02.2011 12:42:43
|
|
|
Täpselt see asi. Ma arvan et ordist saab selle 2-3 euroga.
|
|
   |
71 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|