Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  Uus netipettus - olen hädas, saatke raha! märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.01.2011 22:46:12 Uus netipettus - olen hädas, saatke raha! vasta tsitaadiga

link :: E24

Osavad kräkkerid on leidnud uue viisi, kuidas inimestel raha välja petta. Selleks häkitakse sisse reaalse inimese meilikontole ning saadetakse tema kontaktidele hädaabikiri, milles palutakse viivitamatult raha kanda. «NEED HELP!!!» - taolise pealkirjaga kiri potsatas mitme IT-sektoris töötava Allan Poola tuttava e-kirjakasti. Selle sisu oli lihtne: «Olen jubedas olukorras: mu telefon varastati ja mul ei ole ühtegi telefoniga kontaktivõimalust. Mu krediitkaart pandi pärast vargust kinni. Vajan laenu, 1950 eurot, et asjad korda ajada (maksta hotelliarved ning ajada piletiasjad korda).» Ainuke asi on, et Poola pole ise sellist kirja kirjutanud. Ta oli pettusest teada saamiseni rahulikult tööl.

Nähtavasti häkkisid kurjategijad sisse tema Gmaili kontole, võtsid sealt kontaktide nimekirja ning saatsid kõigile eelpool mainitud teksti. Lisaks lõid nad ka eraldi uue aadressi, Poola nimega, kust hakkasid lisainfot pärivatele mures sõpradele vastuseid saatma.

Loe edasi E24

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
excalibur
HV Guru

sõnum 16.01.2011 22:49:31 vasta tsitaadiga

peab ikka loll olema, et selle õnge minna
Kommentaarid: 316 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 4 :: 262
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
pkwild618
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 16.01.2011 23:23:04 vasta tsitaadiga

Ja midagi uudset siin ka ei ole. Saatja e-maili saab alati feikida, lihtsalt ei saa niisama feikitavale aadressile saabuvaid kirju lugeda, aga siis tuleb esimese kirjaga lihtsalt lühidalt ja konkreetselt kokku võtta ning kõik vajalik panna sisse.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 14 :: 5 :: 8
tagasi üles
Wiltz
HV Guru

sõnum 16.01.2011 23:36:28 vasta tsitaadiga

loll peab tõesti olema...samas skeem ise ikkagi küllaltki kaval, võrreldes nende "võitsid loteriiga aafrika ühendemiraatide kuninga varanduse" kirjadega.

muidugi 2k juurot ei saadaks oma emale ka lihtsalt niisama emaili lugedes, mõtleks krt teab mis security checke välja enne icon_lol.gif minumeelest on need neegrid lihtsalt liiga ahned...a'la 10euri saadaks vb paljud kohe suure rõõmuga thumbs_up.gif icon_wink.gif

"There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins."
Kommentaarid: 275 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 9 :: 3 :: 226
tagasi üles
purexpure
HV veteran

sõnum 16.01.2011 23:40:16 vasta tsitaadiga

Paljudel vist pole kohe 2K€ tagataskust laenata....Päris norm vend peab olema, kes saadab võõrale kontole.
Kommentaarid: 58 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 1 :: 47
tagasi üles
Tiim
HV veteran
Tiim

sõnum 16.01.2011 23:41:13 vasta tsitaadiga

mul naisel just hiljuti näitas gmail, et tema kontot on viimasti kasutatud hiinast. käskisin parooli kiirelt ära vahetada, et tea kas jõuti kirju ka juba tema nimelt saata icon_cool.gif
korsten
HV veteran

sõnum 16.01.2011 23:41:18 vasta tsitaadiga

tsitaat:

2k juurot ei saadaks oma emale ka lihtsalt niisama emaili lugedes

Mõne jaoks on 2 k juurot suht kommiraha.

tagasi üles
excalibur
HV Guru

sõnum 16.01.2011 23:47:48 vasta tsitaadiga

mul vanamehel ka mingi koterman arvutis saadab tema mililt mulle kirju. Parima pealkirjadega u. "kuule su ema helistas mulle" icon_smile.gif
Kommentaarid: 316 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 4 :: 262
tagasi üles
arnis
HV veteran
arnis

sõnum 17.01.2011 00:06:21 vasta tsitaadiga

excalibur kirjutas:

Peab ja selliseid on.

Kommentaarid: 120 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 117
tagasi üles
Noname
HV Guru
Noname

sõnum 17.01.2011 01:41:02 vasta tsitaadiga

arnis kirjutas:
excalibur kirjutas:

Peab ja selliseid on.
ja ülipalju
tagasi üles
kaiten
HV vaatleja

sõnum 17.01.2011 02:26:57 vasta tsitaadiga

Veidral kombel saabus ka mulle hiljuti üks veider kiri.
HK Textiles nimeliselt ,niinimetatud firmalt Inglismaalt.Nemad ei lubanud miljoneid,aga asi veel veidram.Ja nimelt seletasid,et nende firmal on probleeme Inglise maksuametiga ja olgu mina hea inimene ja kandku ma 80% nende poolt mulle saadetud rahadest edasi.HOLY SIHT! Kunagist sattusin ninapidi ühte Euroopa suurimasse rahapesuskeemi ja isegi seal polnud sellised %.Uurisin veidi tausta ja leidsin,et need "härrasmehed",kes lubavad lotovõite jne. otsivad lisaks ka tankiste raha edasi kantimiseks.Oleks raisad lubanud ühe beer_yum.gif ,oleksingi ehk orki lennanud........ icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
inc
HV veteran
inc

sõnum 17.01.2011 02:46:27 vasta tsitaadiga

kaiten kirjutas:
HK Textiles nimeliselt ,niinimetatud firmalt Inglismaalt.Nemad ei lubanud miljoneid,aga asi veel veidram.Ja nimelt seletasid,et nende firmal on probleeme Inglise maksuametiga ja olgu mina hea inimene ja kandku ma 80% nende poolt mulle saadetud rahadest edasi.HOLY SIHT! Kunagist sattusin ninapidi ühte Euroopa suurimasse rahapesuskeemi ja isegi seal polnud sellised %.Uurisin veidi tausta ja leidsin,et need "härrasmehed",kes lubavad lotovõite jne. otsivad lisaks ka tankiste raha edasi kantimiseks.Oleks raisad lubanud ühe beer_yum.gif ,oleksingi ehk orki lennanud........ icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif

No oleksid võinud nõustuda ja siis kogu raha lihtsalt endale jätnud? icon_smile.gif
Kommentaarid: 65 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 62
tagasi üles
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 17.01.2011 10:08:44 vasta tsitaadiga

inc kirjutas:
kaiten kirjutas:

No oleksid võinud nõustuda ja siis kogu raha lihtsalt endale jätnud? icon_smile.gif

Just seda orki õngitsemisel kasutataksegi, et inimene arvaks, et võib ise neid petta või mitte midagi tehes suure summa teenida. Nõustumise puhul oleks asi lõpuks ikkagi selliseks kujunenud, et sina saadad neile enne mingi paarsada juurot ja alles siis nemad muidugi saadavad sulle icon_rolleyes.gif
Need rahapesuettepanekud on ju sama vanad kui nigeeria skämm ise, aga endiselt on õngeminejaid.

tagasi üles
RCC
HV Guru
RCC

sõnum 17.01.2011 11:46:58 vasta tsitaadiga

Sa saad nõustuda ja raha ikkagi mitte saata. ma olen kümneid kordi nõus olnud, raha pole saatnud ja ei muret miskit.
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 17.01.2011 14:22:38 vasta tsitaadiga

Mis ma oskan öelda - loll saab kirikus ka peksa.
joonaskaru
HV vaatleja

sõnum 17.01.2011 16:39:03 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:
mul naisel just hiljuti näitas gmail, et tema kontot on viimasti kasutatud hiinast. käskisin parooli kiirelt ära vahetada, et tea kas jõuti kirju ka juba tema nimelt saata icon_cool.gif

Kuidas ma seda kontrollida saaks? endal ka kerge kahtlus sees.
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 17.01.2011 16:41:29 vasta tsitaadiga

joonaskaru kirjutas:
Tiim kirjutas:

Kuidas ma seda kontrollida saaks? endal ka kerge kahtlus sees.

Kirjade all on väikselt kirjas millal viimati sees käisid ja seal üksikasjad.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
Fatal1ty
HV kasutaja

sõnum 18.01.2011 23:45:46 vasta tsitaadiga

Tiim kirjutas:

sama juhtus ka minuga, keegi k4is sees hiina ip'ga (kasutan ise muidu paypali) ja vend oli sahkerdanud fake emaili kus nagu ütles et olete sellele inimesele saatnud 90$ kui soovite tyhistada vajutage siia ja pange cancel. see oli t4pselt nagu paypal auto kiri peale igat makset, kui sooritanud oled, aga alguses m6tlesin küll et wtf nagu, hiina ip ja m6tlesin et kuidagi on 4ra hackinud mu paypali. suht usutav oli kuna arvatavasti vend uuris mida kasutan ja mis n4eks usutav v4lja, esimesed 10 min v6tis mind küll kylmaks, isegi paypali saatsin kirja kohe ja kysisin ylekannete kohta. sain vastuse et k6ik on ok. aga see fake kiri oli vaid 1 clicki kaugusel, aga midagi hoidis tagasi ennem vajutamist.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Turvalisus ja privaatsus »  Uus netipettus - olen hädas, saatke raha!
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.