Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Tanel
HV Guru

|
16.01.2011 22:46:12
Uus netipettus - olen hädas, saatke raha! |
|
|
link :: E24
Osavad kräkkerid on leidnud uue viisi, kuidas inimestel raha välja petta. Selleks häkitakse sisse reaalse inimese meilikontole ning saadetakse tema kontaktidele hädaabikiri, milles palutakse viivitamatult raha kanda. «NEED HELP!!!» - taolise pealkirjaga kiri potsatas mitme IT-sektoris töötava Allan Poola tuttava e-kirjakasti. Selle sisu oli lihtne: «Olen jubedas olukorras: mu telefon varastati ja mul ei ole ühtegi telefoniga kontaktivõimalust. Mu krediitkaart pandi pärast vargust kinni. Vajan laenu, 1950 eurot, et asjad korda ajada (maksta hotelliarved ning ajada piletiasjad korda).» Ainuke asi on, et Poola pole ise sellist kirja kirjutanud. Ta oli pettusest teada saamiseni rahulikult tööl.
Nähtavasti häkkisid kurjategijad sisse tema Gmaili kontole, võtsid sealt kontaktide nimekirja ning saatsid kõigile eelpool mainitud teksti. Lisaks lõid nad ka eraldi uue aadressi, Poola nimega, kust hakkasid lisainfot pärivatele mures sõpradele vastuseid saatma.
Loe edasi E24
_________________ Hinnavaatlus.ee - leia parim hind!
HV valuutakalkulaator |
|
Kommentaarid: 465 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
12 :: |
7 :: |
358 |
|
tagasi üles |
|
 |
excalibur
HV Guru
|
16.01.2011 22:49:31
|
|
|
peab ikka loll olema, et selle õnge minna
|
|
Kommentaarid: 316 loe/lisa |
   |
5 :: |
4 :: |
262 |
|
tagasi üles |
|
 |
pkwild618
Lõuapoolik

|
16.01.2011 23:23:04
|
|
|
Ja midagi uudset siin ka ei ole. Saatja e-maili saab alati feikida, lihtsalt ei saa niisama feikitavale aadressile saabuvaid kirju lugeda, aga siis tuleb esimese kirjaga lihtsalt lühidalt ja konkreetselt kokku võtta ning kõik vajalik panna sisse.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
14 :: |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
Wiltz
HV Guru
|
16.01.2011 23:36:28
|
|
|
loll peab tõesti olema...samas skeem ise ikkagi küllaltki kaval, võrreldes nende "võitsid loteriiga aafrika ühendemiraatide kuninga varanduse" kirjadega.
muidugi 2k juurot ei saadaks oma emale ka lihtsalt niisama emaili lugedes, mõtleks krt teab mis security checke välja enne minumeelest on need neegrid lihtsalt liiga ahned...a'la 10euri saadaks vb paljud kohe suure rõõmuga
_________________ "There will be an entire generation of deaf audio enthusiasts who were brought up on CD players and Best Buy receivers, electronic music and so on. These people won't know good sound if it bites them in the ass, so in the end the industry wins." |
|
Kommentaarid: 275 loe/lisa |
   |
9 :: |
3 :: |
226 |
|
tagasi üles |
|
 |
purexpure
HV veteran
|
16.01.2011 23:40:16
|
|
|
Paljudel vist pole kohe 2K€ tagataskust laenata....Päris norm vend peab olema, kes saadab võõrale kontole.
|
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
   |
1 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tiim
HV veteran

|
16.01.2011 23:41:13
|
|
|
mul naisel just hiljuti näitas gmail, et tema kontot on viimasti kasutatud hiinast. käskisin parooli kiirelt ära vahetada, et tea kas jõuti kirju ka juba tema nimelt saata
_________________ mida sa vahid mu allkirja, AHV raisk |
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
   |
0 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
korsten
HV veteran
|
16.01.2011 23:41:18
|
|
|
tsitaat: |
2k juurot ei saadaks oma emale ka lihtsalt niisama emaili lugedes
|
Mõne jaoks on 2 k juurot suht kommiraha.
_________________ Ma ei kuuluta jumalikku tõde vaid avaldan oma isiklikku subjektiivset arvamust.
God Hates Us All |
|
Kommentaarid: 62 loe/lisa |
   |
58 |
|
tagasi üles |
|
 |
excalibur
HV Guru
|
16.01.2011 23:47:48
|
|
|
mul vanamehel ka mingi koterman arvutis saadab tema mililt mulle kirju. Parima pealkirjadega u. "kuule su ema helistas mulle"
|
|
Kommentaarid: 316 loe/lisa |
   |
262 |
|
tagasi üles |
|
 |
arnis
HV veteran

|
17.01.2011 00:06:21
|
|
|
excalibur kirjutas: |
peab ikka loll olema, et selle õnge minna |
Peab ja selliseid on.
_________________ Teen kodudes elektriasju korda. 40€/h. Anna murest märku.
Ooteajad väiketööd nädala jooksul, päev+ tööd kuu jooksul.
Ka korteriühistud ja ettevõtted. Auditi ettevalmistused. |
|
Kommentaarid: 120 loe/lisa |
   |
117 |
|
tagasi üles |
|
 |
Noname
HV Guru

|
17.01.2011 01:41:02
|
|
|
arnis kirjutas: |
excalibur kirjutas: |
peab ikka loll olema, et selle õnge minna |
Peab ja selliseid on. |
ja ülipalju
_________________ "Olukord on sitt, aga see on meie tuleviku väetis." - Lennart Meri
"Edu on kehv õpetaja. See ahvatleb tarku inimesi mõtlema, et nad ei saagi kaotada" - B. Gates |
|
Kommentaarid: 370 loe/lisa |
   |
3 :: |
320 |
|
tagasi üles |
|
 |
kaiten
HV vaatleja
|
17.01.2011 02:26:57
|
|
|
Veidral kombel saabus ka mulle hiljuti üks veider kiri.
HK Textiles nimeliselt ,niinimetatud firmalt Inglismaalt.Nemad ei lubanud miljoneid,aga asi veel veidram.Ja nimelt seletasid,et nende firmal on probleeme Inglise maksuametiga ja olgu mina hea inimene ja kandku ma 80% nende poolt mulle saadetud rahadest edasi.HOLY SIHT! Kunagist sattusin ninapidi ühte Euroopa suurimasse rahapesuskeemi ja isegi seal polnud sellised %.Uurisin veidi tausta ja leidsin,et need "härrasmehed",kes lubavad lotovõite jne. otsivad lisaks ka tankiste raha edasi kantimiseks.Oleks raisad lubanud ühe ,oleksingi ehk orki lennanud........
|
|
Kommentaarid: 3 loe/lisa |
   |
3 |
|
tagasi üles |
|
 |
inc
HV veteran

|
17.01.2011 02:46:27
|
|
|
kaiten kirjutas: |
HK Textiles nimeliselt ,niinimetatud firmalt Inglismaalt.Nemad ei lubanud miljoneid,aga asi veel veidram.Ja nimelt seletasid,et nende firmal on probleeme Inglise maksuametiga ja olgu mina hea inimene ja kandku ma 80% nende poolt mulle saadetud rahadest edasi.HOLY SIHT! Kunagist sattusin ninapidi ühte Euroopa suurimasse rahapesuskeemi ja isegi seal polnud sellised %.Uurisin veidi tausta ja leidsin,et need "härrasmehed",kes lubavad lotovõite jne. otsivad lisaks ka tankiste raha edasi kantimiseks.Oleks raisad lubanud ühe ,oleksingi ehk orki lennanud........  |
No oleksid võinud nõustuda ja siis kogu raha lihtsalt endale jätnud?
|
|
Kommentaarid: 65 loe/lisa |
   |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
17.01.2011 10:08:44
|
|
|
inc kirjutas: |
kaiten kirjutas: |
HK Textiles nimeliselt ,niinimetatud firmalt Inglismaalt.Nemad ei lubanud miljoneid,aga asi veel veidram.Ja nimelt seletasid,et nende firmal on probleeme Inglise maksuametiga ja olgu mina hea inimene ja kandku ma 80% nende poolt mulle saadetud rahadest edasi.HOLY SIHT! Kunagist sattusin ninapidi ühte Euroopa suurimasse rahapesuskeemi ja isegi seal polnud sellised %.Uurisin veidi tausta ja leidsin,et need "härrasmehed",kes lubavad lotovõite jne. otsivad lisaks ka tankiste raha edasi kantimiseks.Oleks raisad lubanud ühe ,oleksingi ehk orki lennanud........  |
No oleksid võinud nõustuda ja siis kogu raha lihtsalt endale jätnud?  |
Just seda orki õngitsemisel kasutataksegi, et inimene arvaks, et võib ise neid petta või mitte midagi tehes suure summa teenida. Nõustumise puhul oleks asi lõpuks ikkagi selliseks kujunenud, et sina saadad neile enne mingi paarsada juurot ja alles siis nemad muidugi saadavad sulle
Need rahapesuettepanekud on ju sama vanad kui nigeeria skämm ise, aga endiselt on õngeminejaid.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.01.2011 11:46:58
|
|
|
Sa saad nõustuda ja raha ikkagi mitte saata. ma olen kümneid kordi nõus olnud, raha pole saatnud ja ei muret miskit.
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
meybo
Kreisi kasutaja

|
17.01.2011 14:22:38
|
|
|
Mis ma oskan öelda - loll saab kirikus ka peksa.
_________________ www.meybo.ee |
|
Kommentaarid: 21 loe/lisa |
   |
19 |
|
tagasi üles |
|
 |
joonaskaru
HV vaatleja
|
17.01.2011 16:39:03
|
|
|
Tiim kirjutas: |
mul naisel just hiljuti näitas gmail, et tema kontot on viimasti kasutatud hiinast. käskisin parooli kiirelt ära vahetada, et tea kas jõuti kirju ka juba tema nimelt saata  |
Kuidas ma seda kontrollida saaks? endal ka kerge kahtlus sees.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|
 |
K3ndu
HV Guru

|
17.01.2011 16:41:29
|
|
|
joonaskaru kirjutas: |
mul naisel just hiljuti näitas gmail, et tema kontot on viimasti kasutatud hiinast. käskisin parooli kiirelt ära vahetada, et tea kas jõuti kirju ka juba tema nimelt saata  |
Kuidas ma seda kontrollida saaks? endal ka kerge kahtlus sees. |
Kirjade all on väikselt kirjas millal viimati sees käisid ja seal üksikasjad.
|
|
Kommentaarid: 126 loe/lisa |
   |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
Fatal1ty
HV kasutaja
|
18.01.2011 23:45:46
|
|
|
sama juhtus ka minuga, keegi k4is sees hiina ip'ga (kasutan ise muidu paypali) ja vend oli sahkerdanud fake emaili kus nagu ütles et olete sellele inimesele saatnud 90$ kui soovite tyhistada vajutage siia ja pange cancel. see oli t4pselt nagu paypal auto kiri peale igat makset, kui sooritanud oled, aga alguses m6tlesin küll et wtf nagu, hiina ip ja m6tlesin et kuidagi on 4ra hackinud mu paypali. suht usutav oli kuna arvatavasti vend uuris mida kasutan ja mis n4eks usutav v4lja, esimesed 10 min v6tis mind küll kylmaks, isegi paypali saatsin kirja kohe ja kysisin ylekannete kohta. sain vastuse et k6ik on ok. aga see fake kiri oli vaid 1 clicki kaugusel, aga midagi hoidis tagasi ennem vajutamist.
_________________ jou mis värk on |
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|