praegune kellaaeg 18.06.2025 11:08:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.01.2011 17:02:49
|
|
|
Taavi©: OT: Praegu juhuslikult kuulan mõningaid laule, mis pärinevad 60-test ja 70-test aastatest, ehk siis lood, mis on tänapäeval uuesti välja antud nendelt vanadelt - 40-50 aastat vandelt lintidelt ja nagu näed, pole mingit probleemi samad hitid uuesti kõlama panna.
Samas ei säili 40-50 aastat mitte üks CD ega DVD, kõikvõimalikest HDD-dest rääkimata.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
20.01.2011 17:44:28
|
|
|
tahanteada, me ei tea seda kas cd säilib 50a kuna cd polnud 50a tagasi aga kui vanemate juurest otsin ülesse 10-12 aastat vanad cd plaadid (originaalid) siis olen 101% kindel, et mängivad hästi ja mängivad ka 20 aastat hiljem, kui nad päikse käes pole olnud või muud moodi "vigastatud"
E: veel üks tsitaat:
RE: FLAC vs. CD - Sound Quality
I'd say its mostly due to physical reasons that FLAC files sound better than any CD on a good streamer. On a CD, the player has to correct "real time" any errors from little scrateches etc, also the moving parts (drive) may cause distortions.
if you rip to FLAC, the ripper (assuming you use a good one) will take all the time it needs to read and re-read - and re-read again - "difficult" areas on a CD, until it is sure it is bit-perfect. Only then it moves on. Therefore, the streamer can concentrate on playing back this perfect file and doesnt need to error-correct anything. On top, there are no moving parts in a streamer that may have an adverse impact on the sound.
I have done many comparisions on my Klimax DS vs my Unidisk 1.1 ad the Klimax DS wins easly even over SACD's played back on the Unidisk! Its just amazing.
----------------------------
Siinkohal saan mikk36'st aru, ega logitech kõlaritest ei saagi aru mida sa kuulad, kas on see raadio, cd, flac või mõni muu
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta |
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
6 :: |
1 :: |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
pinkman
Kreisi kasutaja
|
20.01.2011 18:19:31
|
|
|
Taavi© kirjutas: |
tahanteada, me ei tea seda kas cd säilib 50a kuna cd polnud 50a tagasi aga kui vanemate juurest otsin ülesse 10-12 aastat vanad cd plaadid (originaalid) siis olen 101% kindel, et mängivad hästi ja mängivad ka 20 aastat hiljem, kui nad päikse käes pole olnud või muud moodi "vigastatud"
E: veel üks tsitaat:
RE: FLAC vs. CD - Sound Quality
I'd say its mostly due to physical reasons that FLAC files sound better than any CD on a good streamer. On a CD, the player has to correct "real time" any errors from little scrateches etc, also the moving parts (drive) may cause distortions.
if you rip to FLAC, the ripper (assuming you use a good one) will take all the time it needs to read and re-read - and re-read again - "difficult" areas on a CD, until it is sure it is bit-perfect. Only then it moves on. Therefore, the streamer can concentrate on playing back this perfect file and doesnt need to error-correct anything. On top, there are no moving parts in a streamer that may have an adverse impact on the sound.
I have done many comparisions on my Klimax DS vs my Unidisk 1.1 ad the Klimax DS wins easly even over SACD's played back on the Unidisk! Its just amazing.
----------------------------
Siinkohal saan mikk36'st aru, ega logitech kõlaritest ei saagi aru mida sa kuulad, kas on see raadio, cd, flac või mõni muu  |
Paned tõlke ka äkki-meil siin ikkagi veel eesti keelne foorum.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
3 :: |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
20.01.2011 18:46:49
|
|
|
ok..
-------------------
tsitaat: |
Ma ütleksin, et põhiliselt on füüsilised põhjused selleks miks flac tundub parema heliga kui cd, cd mängija peab reaalajas igasuguseid erroreid korrigeerima, näiteks kriimustused, liikuvad osad cd mängias, mis võib tekitada moonutusi.
Kui sa cd pealt teed flac faili ja oletame, et kasutad selleks korraliku programmi siis programm teeb seda äärmise täpsusega ja võtab selleks kogu aja mis tal vaja on, et saada kätte iga viimane bit sellelt plaadilt ja ainult siis liigub edasi.
Seega mängija saab keskenduda, et maha mängida täiuslikku faili ja pole vaja erroreid korrigeerida ja kõige tähtsam, pole enam liikuvaid osasid mis võiksid tekitada moonutusi (kui sa mängid seda muu seadme pealt kui cd mängija, arvuti näiteks) |
-------------------
Mu inglise keele teadmised pole küll väga head aga midagi umbes nii ta on (otsisin lihtsalt selle foorumi tsitaadid et enda pointi tõestada), eks sellist infot pole vaja netist otsida, see on siililegi selge.
|
   |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.01.2011 22:33:04
|
|
|
mikk36, otseloomulikult on  |
Tõestada ka oskad või lihtsalt oma kõrva järgi otsustad? Ennegi nähtud audiofiile kes suudavad ära kuulda ka koduse NAS'i sees vahetatud sata juhtmetest tekkinud "muutused"
tahanteada kirjutas: |
Ja kui ei usu, siis mõtiskle, miks salvestavad kvaliteet-profikaamerad lindile, mitte mingitele DVD-plaatidele. |
Põhjusi on palju kuid kvaliteet on üsnagi viimane asi mis otsustavaks saab.
it is the CD player that is making the sound worse |
Error correction on ette nähtud interpoleerima vahele lõike mida ei suudetud mingil X põhjusel välja lugeda, see ei muuda jooksvalt kogu heli. Kui kusagil kuumaastikul ringi kimada siis loomulikult lööb see sisse kuid kui plaat vähegi loetav on siis ei teki seal mingit sorti correctionit ning heli on identne otse flac'ist maha mängituga.
tahanteada kirjutas: |
Samas ei säili 40-50 aastat mitte üks CD ega DVD, kõikvõimalikest HDD-dest rääkimata. |
Säilimine on üks asi, teine asi on säilimine kujul milles see kunagi salvestatud oli. Digiinfo kas on loetav või ei ole, lint aga lihtsalt muudab oma olekut. Tehniliselt muutub lindi kvaliteet ja väljastatud heli iga kord kui seda mängid, lihtsalt võtab sutsu aega enne, kui muutus kõrvaga kuuldavaks saab.
also the moving parts (drive) may cause distortions |
See koht on küll täielik bullshit.
Nüüd võiks siinsed targutajad korraks maha istuda ja mõelda mis nipiga on võimalik plaatidega andmeid liigutada kui väidetavalt tekivad seal isegi heli aeglase kiirusega maha mängimisel mingid meeletud moonutused sisse.
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
0 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
20.01.2011 23:21:23
|
|
|
Ho Ho,
1. Ma jah seda otsustan oma kõrva järgi, ma netist pole otsinud väga muusika vs muusika teste, mis mul nendest kui oma kõrv on kuningas ?
2. Ei pea olema kuumaastik, kodune helisüsteem võib vabalt plaadimängija kõva muuskikaga plaadimängija töö võimatuks teha, muidugi see oleneb, kas plaadimängija on kõlaritest ees, tagapool või mujal (loe helilained)
3. No spekuleerida selle üle, mida me veel reaalselt ei tea on suht kahtlane tegevus, mina tõin näiteks kuni 12a plaadid, normaalsetes tingimustes, ilma päikese valguse käes olemata, me ei tea mis kujul see plaat on 25a pärast, mina isikilult kahtlen, et selle keemiline konsistents muutub selle ajaga kui ta on nö. kodustes tingimustes, pean siis selle all silmas andmete kadu jms.
4. Moonutus ei tähenda andmete kadu, pigem muusika puhul on selle taasesitamine erinev vähemal või rohkemal määral, see on sama, et võtame V10 mootoril 2 silindrit ära, põhimõtteliselt töötab edasi aga veits kehvema perfiga.
Kui sa muusikat aeglustad või kiirendad näiteks 1.5x, kuuled ikka ju sama muusikat, aga see pole ka see mida tegelikult kuulda tahaks, samamoodi on võimude vahe, mis te siis nüüd ütlete, et 1000kr võim ja 100k võim on samad asjad kuna nad võimendavad heli samamoodi ja vahet pole ?`
Selle 99k hinnavahe sees ongi see, et mingi % võrra saad sa parema/võimsama ja moonutusvabama heli.
Lampvõimendid ? niisama maksavad korralikud võimud korralikku raha ? tuleme jälle selle helimoonutuse juurde tagasi, kus on võetud kõige algelisemad asjad, et saada nö. see algeline heli kätte, iga elektrooniline asi juba teeb selle ebaloomulikuks, see teema on nats liiga pikk, et seda siin kokku võtta.
Ise olen algaja muusikahuviline aga olen uurinud ja puurinud seda teemat, lugenud raamatuid ja netiavarusi avastanud selle teema vallas ja usun, et õppida on veel terve elu seda muusika kuulamist ja taasesitamist.
|
   |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
20.01.2011 23:27:38
|
|
|
Taavi©: Kui tahad Audio-Proff kuulajaks saada, siis tuleb kõigepealt mõnest vastavast Audio-laborist läbi käia, kus kõrvadele kõigepealt spetsiaalsed kuulmis-Audio-testid ära tehakse ning tulemused välja prinditakse.
Alles siis saad Sa tegelikult teada, et:
- mismoodi Sa üleüldse helispektreid kuuled ja milline on Sul sageduste kuulmisgraafik.
- ja mis kõige oluline - mismoodi kuuleb helisid üks ja mismoodi teine kõrv.
See, mida Sa niisama kuuled ja oletad ennast kuulvat, on puhtalt inimese enda pettekujutelm tegelikult.
------------------------------------
Mul on aastakümneid tagasi tehtud Audiotestid paar korda ja see, mis oli testide tulemus /tegelikkus, on ikka täiesti öö ja päev, võrreldes sellega, mida tegelikult ise ette saab kujutada.
Edu
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.01.2011 23:31:09
|
|
|
mis mul nendest kui oma kõrv on kuningas ? |
Sest oma kõrva on võimalik ülilihtsalt mõjutada ning kuulda-uskuda täpselt seda mis parasjagu endale meelepärasem on. Kui jutt läheb heli moonutuste peale siis mina aksepteeriks ainult konkreetse aparaadi poolt väljastatud waveformi kõrvutamist teisega. Neid isehakanud audiofiile-"heliteadlasi" on jalaga segada kes oskavad ajada pealtnäha igavesti tarka juttu kuid paraku unustavad selle jutu faktidele ehitada ja pigem kirjeldavad kogetud platseeobefekte.
Või oled sa kunagi teinud vastavaid double-blind katseid et tead öelda, et vahe on kuulda?
4. Moonutus ei tähenda andmete kadu |
Kui jutt käib plaadi maha mängimisest tekivatest moonutustest siis see ei saa muud tähendada kui andmekadu mis tekib plaadi lugemise ebaõnnestumisel. Sellega seoses ootaksin nüüd põhjendust mikspärast plaadilt harilike andmete lugemine töötab praktiliselt probleemivabalt isegi kui seda tehakse üle 50x kiirema tempoga, kui muusikat mängides.
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
20.01.2011 23:42:34
|
|
|
tahanteada, ma arvan, et kõrvakuulmisega on sama mis silmanägemisega, lause "muru oli kunagi rohelisem" ei ole kusjuures lihtsalt sõnakõlks vaid inimese silmad vananedes näevadki värve tuhmimalt, kõrvadega sama teema.
Minu kõrv on juba piisavalt terav, et unepealt vahet teha mp3 vs flac/cd quality, esimene kohati kuulates ajab näo krimpsu kui sa lugu hästi tunned, piltlikult võib öelda, et sõnad on vahelt kadunud.
Kui ma hakkaks võrdlema cd vs flac nö pimesilmi siis kardan, et ma ei suudaks seda eristada enamus kordadel, kuid eks kõrv treeinb ajajooksul
Ho Ho, püüa mõista, viivitusega mahamängimine ei tähenda veel kadu, selle mahamängimise juurde võib ka kuuluda palju lisahelisid mis ei pruugi algse meediaga üldse kaasas käia.
Kui kindlalt käib cd lugeja rotation speed, kui kindlalt on pea paigas sel hetkel jne, kokkuvõte on jah selle ühe ja sama faili esitamine aga siiski mis kujul reaal ajas ja palju see aega võtab.
Toon näite, mul on 1 vana mängu plaat, aegajalt panen selle taas arvutisse ja installin mängu ära, siis viskan sahtlisse, ajapikku see plaat kulub, saab kriimustada jne, loeb tunduvalt kauem kui ta seda uuest peast tegi, kuid siiski mäng saab kõvakettale ja töötab, siin ongi see küsimus, et iga meedia on enamvähem tingimustes loetav aga siiski on füüsilised faktorid milledest võib tekkida selle mitte perfektne mahamängimine
_________________ Inflatsioon on maksustamine ilma seadusandluseta
viimati muutis Taavi© 20.01.2011 23:50:48, muudetud 2 korda |
|
   |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
20.01.2011 23:43:34
|
|
|
Endiselt ei mingit selgitust andmete lugemise võimalikkuse kohta?
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Smith
HV veteran

|
21.01.2011 00:43:18
|
|
|
Olen tähele pannud, et ennast audiofiiliks nimetavad inimesed enamasti ei taipa digitaalheli põhimõtetest ega muustki helitehnikaga seonduvast suurt midagi. Siin nüüd ka üks selline audiofiili-hakatis jaurab.
_________________ Only the Central Computer knows the truth |
|
Kommentaarid: 158 loe/lisa |
   |
145 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.01.2011 01:43:11
|
|
|
Ho Ho, püüa mõista, viivitusega mahamängimine ei tähenda veel kadu, selle mahamängimise juurde võib ka kuuluda palju lisahelisid mis ei pruugi algse meediaga üldse kaasas käia. |
Et nüüd siis juba tekitatakse täisdigitaalse andmevoo hulka lisainfot?
Kui kindlalt käib cd lugeja rotation speed, kui kindlalt on pea paigas sel hetkel jne, kokkuvõte on jah selle ühe ja sama faili esitamine aga siiski mis kujul reaal ajas ja palju see aega võtab. |
Hetkel jääb mulje et räägid vinüülist siin. Kui selles lauses oleks kübetki tõtt siis oleks igasugune andmete lugemine optiliselt seadmelt või kõvakettalt absoluutselt võimatu.
Toon näite, mul on 1 vana mängu plaat, aegajalt panen selle taas arvutisse ja installin mängu ära, siis viskan sahtlisse, ajapikku see plaat kulub, saab kriimustada jne, loeb tunduvalt kauem kui ta seda uuest peast tegi, kuid siiski mäng saab kõvakettale ja töötab, siin ongi see küsimus, et iga meedia on enamvähem tingimustes loetav aga siiski on füüsilised faktorid milledest võib tekkida selle mitte perfektne mahamängimine |
Digisignaalil on selline tore omadus, et see kas loetakse välja või mitte. Vahepealseid variante ei eksisteeri. Need eksisteerivad ainult magnetlindil, vinüülil ja muul analoog infot kasutatavates salvestussüsteemides.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
Taavi©
Piiratud kasutaja

|
21.01.2011 07:57:45
|
|
|
Toon väga lihtsa näite, tegin nädal tagasi autosse plaadi koopia originaalist, originaal plaadil näiteks esimene lugu on 3:26 pikk, enda tehtud plaadil aga näitab loo pikkuseks 3:27, huvitav kust see tuleb ?
MA KORDAN VEELKORD raskendatud tingimustel, võib plaadilt faili lugemine võtta rohkem aega, kui seda võtab uuelt plaadilt info saamine
Nonii ja mida ma rääkisin siis, sai öeldud, et kõik töötab aga võtab rohkem aega.
Ma saan sinust aru mida sa öelda taha ja kuhu sihid, kuid me räägime veits erinevatest asjadest mul on selline tunne
Minumeelest võiks nüüd selle teema jätta, kuna algselt tekkis vaidlus CD quality vs flac.
Sellekohapealt on lihtne reegel, mida vähem seadmeid kõlari ja meedia vahel on seda parem on heli, cd flaciks tehes kaotame cd seadme vahelt ära, jääb alles arvuti-võim-kõlar
|
   |
328 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
21.01.2011 08:40:45
|
|
|
T2psustus - ka lindile ja vinyylile saab samamoodi digitaalsignaali salvestada. DAT plaadid ja lindid on k6ik digisalvestused, mitte analoogid.
Mis cd-seadmetesse puutub, siis need omavad k6ik veaparandust, kes kehvemat, kes paremat algoritmi arvutust. Seet6ttu kriibitud plaadid ka m2ngivad, kui veaparandust poleks, siis kraaps ja plaadi v6ib minema visata.
Postitatud mobile device
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
21.01.2011 13:58:39
|
|
|
Mis ajast CD kadudega salvestusmeedia on?
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
22.01.2011 18:07:54
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
Mis ajast CD kadudega salvestusmeedia on? |
Aga kuidas siis ei ole? Vastavalt Nyquisti teoreemile visatakse CD 44,1 kHz sämplimissageduse juures köik üle 22,05 kHz sagedused minema
Hoopis teine lugu on see, kas üle 20 kHz sagedusi üldse vaja on. Dr. Geddes näiteks väidab, et juba üle 10 kHz hakkab tähtsust kaotama see, mis seal täpselt toimub.
Ja CD-mängijate veakorrektsioonid on ka erinevad - kurioosne juhtum on üks hai-end plaadifrees, millel veaparandus üldse puudub - vähegi kraabitud plaat selles lihtsalt ei mängi. Ka see on öige, et nt. EAC suudab üpriski kraabitud CD-lt, mis mängijas "viskab", korraliku CD-ROM puhul praktiliselt bit-perfect koopia teha. Ise nii mönegi CD niiviisi päästnud.
FLAC-i puhul vöib töenäoliselt rolli mängida ka konkreetse tarkvara + riistvara kombinatsiooni vöimekus seda lennult lahti pakkida (kuigi see on väga ebatöenäoline) - oli kunagi mingi kurioosne juhtum mingi mängijaga (detaile enam ei mäleta kahjuks), mille puhul FLAC ja WAV vahe oli spektrogrammilt märgatav... Üldiselt on seda lihtne kontrollida - teed WAV-FLAC-WAV konversiooni ja vördled bitt-bitilt originaalse WAV-ga - kui bitid on samad, on ka tulemus sama.
Üldiselt - köik, mis liigub, kulub. Selles möttes on solid state mäluseade ainuke perfect sound (almost) forever lahendus.
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
22.01.2011 19:10:53
|
|
|
vladimir: Kõrgemat sagedusriba, kui 20kHz-i on päris kindlasti vaja ning seda selleks, et saada sagedust 20kHz-i moonutusevabalt. Ja seetõttu ongi võetud kõrgklassi ülempiiriks kuni 200kHz-i.
Ja ega eriti madalamat sagedusulatuse piiramist kah kasutada ei saa, kuna leidub heliinstrumente, millede helide sagedus ulatub 20kHz-i alla. Näiteks siis orelid oma 16-18kHz-ise ülemise sagedusega, sõltumata sellest, et leidub väga vähe inimesi, kes reaalselt ka selliseid sagedusi reaalselt kuulda suudavad.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
22.01.2011 22:35:48
|
|
|
Toon väga lihtsa näite, tegin nädal tagasi autosse plaadi koopia originaalist, originaal plaadil näiteks esimene lugu on 3:26 pikk, enda tehtud plaadil aga näitab loo pikkuseks 3:27, huvitav kust see tuleb ? |
Otse loomulikult pole asi su rippimissoftis kinni
Sellekohapealt on lihtne reegel, mida vähem seadmeid kõlari ja meedia vahel on seda parem on heli, cd flaciks tehes kaotame cd seadme vahelt ära, jääb alles arvuti-võim-kõlar |
Kuna CD ei ole kadudega formaat siis plaadi puhul on plaadiseade -> võim -> kõlarid ning tihtipeale on plaadiseade ja võim märksa tihedamini ja paremini omavahel seotud kui PC ja võim. Ehk siis selle koha pealt ei tohiks mingit vahet olla.
|
   |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
mikk36
HV Guru

|
23.01.2011 01:51:36
|
|
|
vladimir, jutt käis füüsilisest poolest, mitte CD-Audio kompressioonist. Taavi seletab et on suur vahe sees kas lugeda FLAC formaadis faili kas näiteks SD mälukaardilt versus CD plaadilt (aga mitte CD-Audio vormingus, sest formaadiks on ju FLAC). Seepärast ka ei mõista et miks Taavi jahub miskisest mehaanikapoolsetest piirangutest. Füüsiliselt kahjustatud plaati ei ole mõtet võrdlusesse ka nüüd hakata tooma, sama hästi võiks võtta aluseks läbikulutatud mälukaardi.
|
|
Kommentaarid: 85 loe/lisa |
   |
78 |
|
tagasi üles |
|
 |
vladimir
HV kasutaja

|
23.01.2011 15:53:40
|
|
|
mikk36 kirjutas: |
vladimir, jutt käis füüsilisest poolest, mitte CD-Audio kompressioonist. |
See mu väide oli lihtsalt umoori möttes tähe järamine .
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
7 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|