Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Keskne võrguseade väikesele kontorile märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.01.2011 01:15:56 Keskne võrguseade väikesele kontorile vasta tsitaadiga

Olles just läbi sirvinud siin samas foorumis olnud suure tulemüüride teema jõudsin ikkagi järeldusele, et seal käsitletud seadmed on natuke liiga vinged.

Ehk siis olen väikesele kontorile sobiliku ruuteri otsinguil. Peaks ära kannatama kuskil 10 töökoha koormuse. Peaks suutma üles võtta 3..4 IPSec site-to-site tunnelit ja 1..2 nö. "raod warrior" tüüpi toru (PPTP oleks täiesti OK). Wifi ei ole kohustuslik, aga selle olemasolu oleks igati tervitatav. Hinnaklass võiks jääda kuhugi 250€ kanti. Päris kodukasutuseks mõeldud seadmed jätaks mängust välja

Esimese hooga vaatasin Cisco Small Business seadmete poole. Tundub, et tegu endiste kallima otsa Linksys'idega, millele on nüüd lihtsalt Cisco logo peale kleebitud. Igatahes nende RV 120W teeb (paberil) põhimõtteliselt kõike seda, mida vaja. Just nimelt paberil, kuna testimiseks saadud seade ei taha eriti koostööd teha. Võibolla on mulle tõesti mingi pooletoobine isend sattunud, aga lugedes netist ka teiste tegelaste nuttu ja hala sama seadme aadressil, siis teeb see natuke ettevaatlikuks...

"Päris" Cisco'd (mõtlen neid väikeseid ASA 5505 karpe) jäävad oma kirvema hinna tõttu kahjuks kõrvale.

Kõige lõpuks jõudsin Zyxel'i seadmete juurde. Paraku aga pole kunagi nendega kokkupuudet olnud ja seetõttu ei oska ka nendest midagi arvata. On muidu tegu väärt seadmetega või tasuks kauges kaares eemale hoida? Kas neil on ka mingit kummalist litsentsipoliitikat, mille abil saab näiliselt soodsa seadme hinna kiirelt lakke kruvida?
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 13.01.2011 10:04:56 vasta tsitaadiga

Vana hea Cisco/Linksys RV042/RV082?
IPSec ja PPTP tugi, lihtne üles seada, üsna odav, suhtkoht stabiilne kah hinna kohta.
tagasi üles
lawry
HV vaatleja
lawry

sõnum 13.01.2011 10:25:49 vasta tsitaadiga

Zyxel on täitsa ok.
tagasi üles
energia
HV kasutaja

sõnum 13.01.2011 10:38:08 vasta tsitaadiga

Mul teeb kortermajas 4. aastat 35 korterile võrku mikrotiku http://www.mikrotik.com/ karp rb300 baasil. Siiani täiesti probleemivabalt töötab ja kasutusvõimalused on nii laiad et ma ei oska kõike rakendada kuna pole aega olnud süveneda. Link praegustele karpide valikutele http://routerboard.com/pricelist.php?started_from_home=1 . Karbi ostsin koos softiga mida siiani tasuta uuendan aegajalt. Samas see mikrotiku soft jookseb suht suvalisel raual nagu mina olen aru saanud.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 13.01.2011 17:20:50 vasta tsitaadiga

friik1, OK! Heidan pilgu peale. Minevikus olid suht halvad kogemused RVL200 karpidega, mis lihtsalt järjepanu ära surid. Uurin, ehk õnnestub mõni sinu soovitatutest testimiseks saada...

lawry, oskad sa äkki nende konfimise poolest midagi rääkida? On need analoogsed eelpool mainitud Linksys/Cisco karpidega?

energia, täita põnevad vidinad. Peab põhjalikumalt uurima... tunduvad igatahes päris paljulubavad.
tagasi üles
friik1
HV Guru
friik1

sõnum 13.01.2011 17:43:17 vasta tsitaadiga

Luht siin kiitis neid vist kah vahepeal (teemat üles ei leia). RV042 baasil sai paar aastat tagasi üks site-to-site IPSec tunnelitega lahendus üles pandud vist 6-7 end-pointiga ning minu mälu järgi pole peale võtmete-paroolide vahetamise see lahendus rohkem hooldust vajanud.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 13.01.2011 17:46:58 vasta tsitaadiga

Mõlemad, nii RV042 kui ka RV082, on väga asjalikud tegelased. Mul on nende baasil tehtud hulgim VPN'e ja tulemüüri. Ainsa puudusena PPTP vpn'i osas tooks piirangu viiele kontole. Seda kahjuks suurendada ei saa. Küll aga on Linksys'i enda vpn kliendiga võimalik veel 50 ühendust teha.
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Spezz
HV veteran

sõnum 13.01.2011 19:58:02 vasta tsitaadiga

Mul ka RV042'ga positiivsed kogemused. Ainus nõrk asi on see, et sees 3 kondet läksid paari aasta jooksul punni umbes pooltel karpidel 15st. Aga kui kolbi käes suudad hoida siis asendamine maksab 1-2 EUR'i ja kui kvaliteetsed kondekad ostad on parandamine ühekordne tegevus.
tagasi üles
energia
HV kasutaja

sõnum 14.01.2011 01:15:14 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
friik1, OK! Heidan pilgu peale. Minevikus olid suht halvad kogemused RVL200 karpidega, mis lihtsalt järjepanu ära surid. Uurin, ehk õnnestub mõni sinu soovitatutest testimiseks saada...

lawry, oskad sa äkki nende konfimise poolest midagi rääkida? On need analoogsed eelpool mainitud Linksys/Cisco karpidega?

energia, täita põnevad vidinad. Peab põhjalikumalt uurima... tunduvad igatahes päris paljulubavad.

Mis mulle mikrotiku juures eriti meeldib on jõhker WIKI ja toimiv foorum. 35 korteriga äriühenduse külges rippumisel on põhiprobleemiks ADSL ühenduse korral P2P ja sellest tulenevalt viirused mis mürgitavad kogu võrku ja spämmerid. See saadan P2P imeb selle 1M uplingi nii kooma et kui piirata ei saaks poleks ühendusel üldse mõtet. Aga seda piiramist olen siin õppinud kolm aastat vahelduva eduga. Mõnikord kuni sinnamaani et olen ka enda ühenduse ära piiranud. Siis läppariga alla keldrisse juhe taha ja paar sammu tagasi seadetes. Igatahes ostsin oma karbi eestist. Soft oli peal. Aga see käsureal seadistamine on vähe kummaline. Graafiline käib üle winboxi, mis võimaldab kõike sättida ja jälgida ka graafikutena. Väga probleemivaba seade. Kord aastas teen restardi kui uuendan softi.
Aa üks probleem oli. 2010 kärssas toitekas läbi. Kõigepealt toppisin asemele suvalise switchi toiteka mis sobis parameetritelt (vool ja pinge, ruuteril on lubatud pingevahemik suht lai). Siis ostsin elektroonikapoest vähe toekama.

Edit: Kui ma ei eksi siis Eesti Wimax on kõik mikrotikule ehitatud, kuid eks teadjamad kommenteerivad
tagasi üles
Maldur
HV veteran

sõnum 14.01.2011 02:13:36 vasta tsitaadiga

Eesti Wimax? See rohkem siiski Alvarionile baseeruv, MT 5GHz võrgud on senini wifi, mitte wimax, kuigi 5GHz ala isegi kattub. MT asjadel on kõigil soft peal - n.ö. tühja masinat ei saagi osta.

Üldiselt on see vist üks väheseid tootjaid kelle kasutamisel tuleb paroolid kindlasti kuhugi üles märkida - kuna masinaid torkida vaja pole siis ununevad kergesti. Winboxil on oma utility tegelikult mille abil saab need koondada ja alal hoida.
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 15.01.2011 17:17:55 vasta tsitaadiga

zyxel on täitsa ok

kliendil teeb selline http://www.ox.ee/est/product/22427
enne oli tal vist zywall 2 pluss, aga tollel vaid 2 vpn tunnelit

konfimise poole pealt ütleks, et oluliselt lihtsam kui juniper või cisco, aga ma vbolla olen ise neid nii palju näinud, et ei oska enam võrrelda uue kasutaja seisukohta.

mikrotiki konfimine on mõnevõrra imelikum kui zyxelil, stabiilsuse ja muu kohapealt jälle ei oska midagi öelda.

Kui raha cisco jaoks pole siis Mina valiks zyxeli.
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 17.01.2011 18:19:56 vasta tsitaadiga

soovitan ka Zyxelit selline päris hea entry level asi, kuni 30 arvutit tavakonorivõrgu isegi suudab suht normaalselt välja vedada.
Numbrid neil zyqallidel erienvadki vist minu mäletamist mööda litsentsie arvu järgi ainult.

Esimene kokkupuude zyxeliga oli oluliselt less painfull kui esimene kokkupuutumine ciscoga mis jälle oli oluliselt less painful kui juniper.

Mis sul seal ees on ? kui DSL modem siis on juba mõttekas võtta mõni seade koos dsl modemlusega saad ühe liigse lüli mis võib rikki minna vahelt ära. Kuigi jah need vist ei taha vpnimisest vägapalju midagi teada mitte midagi.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 18.01.2011 01:03:22 vasta tsitaadiga

Suurimad tänud info eest! Ma arvan, et esmase vajaduse saan nende Linksys'idega/Cisco'dega ära rahuldada.
Peab natuke uurima, ehk saab kuskilt korra mõne Zyxeli ka mängimiseks.

Angrist, reeglina on jah DSL ühendustega tegu.
Kunagi sai isegi ühe teise tootja sellist modem-ruuter combot proovitud tööle saada, aga edutult (mingeid parameetrid ei õnnestunud vist kuskilt leida ja Elioni härrad polnud ka eriti huvitatud selle tööle kangutamisest).
Ühelt poolt vaadates saaksin tõesti ühe võimaliku probleemiallika võrgust välja aga samas jällegi annaksin ma sellega Elionile võimaluse mingite ühenduseprobleemide korral mulle kergekäeliselt vastata, et tegu ei ole nende seadmega ja nemad ei saa aidata. "Meil siin on kõik korras!"(tm).
tagasi üles
kurask
Kreisi kasutaja

sõnum 18.01.2011 11:55:05 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
aga samas jällegi annaksin ma sellega Elionile võimaluse mingite ühenduseprobleemide korral mulle kergekäeliselt vastata, et tegu ei ole nende seadmega ja nemad ei saa aidata. "Meil siin on kõik korras!"(tm).

Seda probleemi praktikas väga ei ole, kui sa ise asjadest (kuidas Internet töötab) aru saad. Ausõna:D
tagasi üles
Angrist
HV kasutaja

sõnum 18.01.2011 17:49:03 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
Suurimad tänud info eest! Ma arvan, et esmase vajaduse saan nende Linksys'idega/Cisco'dega ära rahuldada.

Kunagi sai isegi ühe teise tootja sellist modem-ruuter combot proovitud tööle saada, aga edutult (mingeid parameetrid ei õnnestunud vist kuskilt leida ja Elioni härrad polnud ka eriti huvitatud selle tööle kangutamisest).
Ühelt poolt vaadates saaksin tõesti ühe võimaliku probleemiallika võrgust välja aga samas jällegi annaksin ma sellega Elionile võimaluse mingite ühenduseprobleemide korral mulle kergekäeliselt vastata, et tegu ei ole nende seadmega ja nemad ei saa aidata. "Meil siin on kõik korras!"(tm).

Sel juhul soovitaks sul elionist kohtvõrkude ühenduse teenuse osta, ehk siis tüübid bridgevad sul mitu ruuterit kokku, ja saad rõõmsalt elioni suppordiga maid jagada. Ag nagu Kurask juba mainis pead isegi sel juhul teadma kuidas internet töötab ja isegi see ei pärast selle eest, et elioni duudid väidavad et ei ole nende viga.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 18.01.2011 18:54:02 vasta tsitaadiga

Angrist kirjutas:
warwas kirjutas:

Sel juhul soovitaks sul elionist kohtvõrkude ühenduse teenuse osta, ehk siis tüübid bridgevad sul mitu ruuterit kokku, ja saad rõõmsalt elioni suppordiga maid jagada. Ag nagu Kurask juba mainis pead isegi sel juhul teadma kuidas internet töötab ja isegi see ei pärast selle eest, et elioni duudid väidavad et ei ole nende viga.

Seda sildamise lahendust on ka meil kasutusel. Toimib täitsa kenasti.
Neid VPN'i purke on mul vaja väiksemate võrkude kokku sikutamiseks.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  Keskne võrguseade väikesele kontorile
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.