Ketas andis otsad. Kui lülitan arvuti sisse siis kuulen et ketas plõksub(plõks plõks plõks...) ja mingi aja jooksul viskab arvuti kirja et ei leia ühtgi seadet millelt bootida.Küsimus siis järgmine kas mul on võimalik kuidagi andmed sealt kätte saada?
Huvitav hakkas nö iseenesest tööle jälle ja ei mingit plõksu enam.Tõenäoliselt annab see varsti nagunii otsad,katsun nüd andmed ruttu mujale transportida.
Huvitav hakkas nö iseenesest tööle jälle ja ei mingit plõksu enam.Tõenäoliselt annab see varsti nagunii otsad,katsun nüd andmed ruttu mujale transportida.
plõksumine viitab tavaliselt sellele, et ei suuda pead ära positsioneerida vms. Kui tööle hakkas siis tegutse ja kopeeri kiirelt kõik ära.
Olingi juba probleemi ees,viskas blue sgreeni ja restart ,enam sisse ei saanud,proovisn ka safe mode kaudu,ei läinud tegi restardi ja kõik.Õnneks aitas välja UBCD,seal on nihukene linux nagu partedMagic,selle abiga sain filed copytud teisele kettale.
Mul ka selline probleem, et ketas plõksub seda küll aeg-ajalt.
Spoiler
Selle esimese madala piigi juures teeb ketas ühe plõksu.
HDTune error scan
Spoiler
Üks bad sector ka tekkinud.
Ma vist praegu istun viitsütikuga pommi otsas?
Mis teie kogemused näitavad, kui kaua võiks ketas veel tööd teha? Parandamislootust on mõistliku hinnaga?
Välisesse karpi panna on mõtet?
Ja mida SMART kostab? _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
Võid istuda ja ka mitte istuda pommi otsas. Aga kas tasub riskida? Uus ketas ei maksa enam ju midagi. _________________ Taastan datat katkistelt ketastelt ja katkistelt Flash(USB) mäludelt. Nüüd ka katkistelt SSD ketastelt.
Mul ka selline probleem, et ketas plõksub seda küll aeg-ajalt.
Spoiler
Selle esimese madala piigi juures teeb ketas ühe plõksu.
HDTune error scan
Spoiler
Üks bad sector ka tekkinud.
Ma vist praegu istun viitsütikuga pommi otsas?
Mis teie kogemused näitavad, kui kaua võiks ketas veel tööd teha? Parandamislootust on mõistliku hinnaga?
Välisesse karpi panna on mõtet?
kui on alla 3 aasta vana, siis saada garantiisse. Muidugi võib proovida ka samsungi enda utiliidiga "parandada." Üldiselt aga kuhu on juba tekkinud, sinna tuleb juurde.
Unustasin smardi jah lisada.
Ainuke huvitav rida oli seal :
05 05 Reallocated Sectors Count mis oli kollane ja väärtus 1
Ketas on 2.5 aastat vana, kunagi sai ordist ostetud. Ordi vist vabatahtlikult (kliendisõbralikus ...) garantiisse saatmisega ei tegele?
Ei ole absoluutselt kogemust, kuidas see tehasegarantii kasutamine käib :S, lugenud olen jah, et inimesed on ise saatnud. Kui postikulu väga suur ja minu kaela ei tule lõppude lõpuks, võiks pmst uue ju saada, saaks karbi sisse panna väliseks kettaks.
Üldiselt kondoom siis kondoom, eks ostan uue ketta ära. Ei tahaks andmeid kaotada ja ei viitsiks süsteemi ka uuesti installeerida.
Kõvaketta kloonimine teemas keegi Gparted-iga kloonimisega hakkama saanud.
NTFS ext4 ext3 partitsioonid ja grub bootloaderiks, loodetavasti midagi perse ei lähe :S .
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.