praegune kellaaeg 23.06.2025 16:51:28
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DarkSky
HV kasutaja

|
06.12.2010 09:19:34
Ei pääse koduvõrgus ligi kõigile ühiskasutuses olevatele kaustadele ja kettaseadmetele. |
|
|
Probleem siis selline et ma ei pääse läpakaga ligi mõnele lauaarvutis olevale kõvakettale kuigi need on antud ühiskasutusse. Läpakas on need kettad "Minu võrgukohtade" all kenasti näha aga neil topeltklõpsu tehes viskab ette sellise veateate:
Üksusele ... puudub juurdepääs. Võimalik, et teil pole võrguressursi kasutamise õigust. Põõrduge serveri ülema poole, saamaks teada kas teil on juurdepääsuõigused.
Access is denied.
Punktiiri asemel on siis antud kettaseadme asukoht. Huvitav on veel see et samas 2-le samas arvutis asuvale kettale pääsen üle võrgu ligi. Kokku on lauaarvutis 5 kõvaketast ja seega 3-le ligi ei pääse kuigi läpakaga on need nähtavad. Lauaarvutis on Windows 7 Eternity ja läpakas Windows XP Pro. Lisan veel seda et 2 kõvaketast millele üle võrgu ligi pääsen on lauaarvutis juba ajast kui ka seal oli veel Windows XP Pro ja olid ka siis ühiskasutusse antud.
Oskab keegi nõu anda mida teha, ise olen korduvalt üritanud nendele ketastele ligipääsu luua aga seni pole õnnestunud.
Vabandan igaks juhuks kui sarnane teema juba olemas on.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
06.12.2010 13:25:47
|
|
|
NTFS permissions
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
DarkSky
HV kasutaja

|
06.12.2010 14:05:00
|
|
|
Ühiskasutusse antud kettaseadmetele sai kõigile õiguste all pandud täielik kontroll. Seega selle taga ei tohiks asi olla.
Unustasin eelmises postituses lisada et samas võrgus on ka 3. arvuti (samuti läpakas aga võrgukaabli otsa ühendatud) kus peal samuti Windows 7 Eternity. Ka seal ei saanud ma esialgu neidsamu kettaid avada mis käesoleva läpakagi. Kuid siis sai lauaarvutis korraks kõik kettaseadmed ühiskasutusest välja lülitatud ja arvuti ise koduvõrgust välja lülitatud (olemasolev seadistus kustutatud). Seejärel sai viisardi abil loodud uus side koduvõrguga ja seal anti ka üks parool mis paluti üles kirjutada, mida ma ka tegin. Seejärel saigi siis selle 3. arvutiga proovitud lauaarvuti ketaste ligi pääseda ja loomulikult viskas kohe ette sarnase veateate mis mu XP läpakaski kuid seal pakuti võimalust probleem tuvastada ja seda ma ka kasutasin. Igastahes jõudsin välja kohani kus paluti sisestada parool mis mu lauaarvuti koduvõrgu installiviisard oli andnud. Peale parooli sisestamist ja töögrupi nime korrigeerimist tegin restardi ja peale restarti pääsesin ka nendele ketastele ligi millele enne ei saanud.
Seega tuleks ka sellel läpakal sisestada kuhugi seesama parool mis 3. arvutilgi kuid XP all ei pakuta sellist võimalust või ei oska ma seda otsida? Lisan veel seda et XP läpakas on võrku ühendatud wifi kaudu. Ruuteriks on TP-Link TL-WR542G, sellega siis kõik 3 arvutit omavahel ühenduses.
|
|
tagasi üles |
|
 |
darcen
HV kasutaja

|
06.12.2010 23:39:25
|
|
|
kahtlen, et see aitab kuna 2-le kettale saad ligi niisamagi. Aga lisa sinna Win 7 masinasse sama nimega admin õigustes kasutaja nagu sul läpakas kasutajanimi on. Mingi moment jäi veel meelde, et võrgushared ja asjad ei toimi win 7 all õigesti kui ei ole parooliga kaitstud kasutajat seal masinas.
|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|