praegune kellaaeg 23.06.2025 16:49:33
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
nivoo
HV kasutaja

|
24.08.2010 16:08:19
ASUS Eee PC 1215N väljalaskekuupäev |
|
|
Tervist!
Olen tahtnud endale viimasel ajal mingit väiksemat läpakat osta ja igasuguseid ülevaated ja TOP'e vaadates tahtsin soetada endale ASUS Eee PC 1201N-i. Paraku on see aga peaaegu iga poe jaoks liiga vana ja pakutakse igal pool, et "osta parem 1201PN - see on ju uuem". Aga ma ei taha teda sellepärast, et tal on ühetuumalne Atom'i prose.
Nüüd siis aga poindini, tulemas on veel üks kahetuumaline Eee PC - nimelt seesama 1215N. Ma olen guugeldanud kõvasti ja ikka täpset kuupäeva pole leidnud, millal see ka meie kodumaale peaks jõudma. Mõnel lehel väidetakse, et USA reliis on 23. august ja Euroopa oma "septembri algus", aga midagi täpsemat pole leidnud.
Seega mõtlesin, et äkki keegi, kes töötab mõnes poes vms, oskab mulle täpsemat nõu anda selle kohta, millal see netbook välja tuleb?
Ette tänades,
Jaak
|
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
|
tagasi üles |
|
 |
otttt
HV vaatleja
|
01.10.2010 23:58:28
|
|
|
Tõstan teemat. Tunnen huvi selle isendi vastu, aga ei kipu ega kõppu.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Mercury
HV veteran
|
|
tagasi üles |
|
 |
p2rn4
HV kasutaja
|
|
tagasi üles |
|
 |
nivoo
HV kasutaja

|
17.10.2010 12:12:48
|
|
|
Mis pood see SkyIT üldse on? On sealt keegi midagi kunagi ostnud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
p2rn4
HV kasutaja
|
27.10.2010 19:15:43
|
|
|
Keegi tolle isendi ära ka ostnud? Kuidas muljed ka on? Ning laptopil on ION2 mitte ION1 eks?
_________________ Good, better, best. Never let it rest. Until your good is better and your better is best. - Tim Duncan |
|
tagasi üles |
|
 |
mixxer
Kreisi kasutaja

|
27.10.2010 20:36:58
|
|
|
Ootan ka endiselt, et saaks seda proovida.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
12.11.2010 23:09:24
|
|
|
Uusimad draiverid SIIT.
edit:
Kes 4GB mälu upgrade plaanib, siis võib veel rahus oodata, kuna suure tõenäosusega 2GB mooduleid veel tööle ei saa, kuna pragune BIOS on mälude valiku suhtes väga pirtsakas. Ainult mingid teatud Hynixid töötavad jms. Aga on alust arvata, et see muutub peagi, kuna ka eelnevatel mudelitel samad kasvuprobleemid olnud ja hiljem BIOS updatega parandatud.
Ja kui plaanis 32-bit Windowsi peale jääda, siis pole mõtet üle 3GB sisse panna, kuna kasutatavaks ruumiks on 2,74GB - ülejäänd läheb raua adresseerimiseks.
|
|
tagasi üles |
|
 |
jääkaru3
HV vaatleja
|
17.11.2010 13:26:17
|
|
|
On keegi Asus 1215N juba ostnud? Kuidas on muljed.
Teab keegi, kus seda Eestis osta saab?
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.11.2010 13:57:53
|
|
|
jääkaru3, Eesti kohta ei tea, kuid Soomes on olemas ja mõni aeg tagasi ostsin ära. Kiidulaulu võib igast ülevaatest lugeda, kuid teeks väheke põhjendatud kriitikat:
1. BIOS bugine ja hetkel pole mõtet mälu upgrade (2GB -> 4GB) teha kui just kindlaid sobivaid mooduleid kuskilt välja ei võlu. 4GB-ga tööle ei läinud, küll aga 3GB-ga, kuid uusim Memtest86+ andis vigu - seega panin gigased moodulid tagasi kuni uus BIOS tuleb. 3GB-ga oli kasutatav mäluhulk muidu 2,74GB 32-bit OS-i all (Inteli GMA 3150 võtab 256MB RAM-ist endale).
2. laadija pesa ja pistik on väga peened ja nõrgad. Neid tuleb ikka väga hoida, et toitekaablile pinget ei osutaks, kuna vastasel juhul on see liides varsti katki/väsinud. Umbes sama peenike nagu vanem Nokia laadija ots.
3. aku on väikse loksuga, vähemalt minu mudelil.
4. webcam kõigest 0,3MP ja Gigabit LAN puudub, aga noh, neist teadsin juba enne ostu. Arvestades, et kõik muu konf on top notch, siis oleks võinud need ka juba vastavad olla. Komponentide hinna pealt kokkuhoiust pole mõtet rääkida, kuna madalas hinnaklassis see netbook nagunii ei ole.
5. kõvaketta vahetuseks tuleb terve läppar laiali lammutada.
6. ASUS-e Windows 7 install ei kõlba, vähemalt minule, kuna see on igasugu bloatware täis. Aga eks see ole paljude uute läpparite probleem. Lihtsam oli puhas re-install teha kui hakata neid eemaldama ja recovery partitsioon õhku lasta, mille arvelt sai mitu giga ruumi juurde.
7. klaviatuur on veidi vetruv. Kui peaks kõvaketta vahetuseks minema, siis oleks vast mõttekas sama hooga ka klaviatuuri alla õhukesed kahepoolse teibi ribad panna.
8. touchpadi klahv käib liiga kõvasti.
Kui midagi meelde tuleb, siis võin veel lisada. Kokkuvõttes olen aga rahul, kuna 1215N jäi silma juba siis kui seda aasta alguses messidel näitama hakati. Nii et põhjalik eeltöö sai enne ostu tehtud.
Mul on hõbedane versioon, kuna pidasin seda enda jaoks praktilisemaks valikuks (tolm, kriimud ja näpujäljed ei paista nii hästi välja). Ostes peab olema tähelepanelik, eriti kui tegu on kahtlaselt madala hinnaga, kuna siis on see suure tõenäosusega ilma USB 3.0-ta mudel, mida on ka liikvel.
Huvi pärast sai ka üht mängu proovitud, milleks oli Left 4 Dead. Üllatavalt hästi jooksis native resol medium seadetel või isegi veidi kõrgemal. Paar aastat vanu ja madalama nõudlusega mänge pole mingi probleem mängida 1215N-ga kui graafikaseadeid põhja ei lükka.
Küll aga veebis oleva flashi, arvutis olevad videod jm saab panna kenasti GPU pealt jooksma, mis ilmselt üks peapõhjusi ongi, milleks see netbook ostetakse.
viimati muutis SKG 17.11.2010 14:51:28, muudetud 5 korda |
|
tagasi üles |
|
 |
jääkaru3
HV vaatleja
|
17.11.2010 14:02:47
|
|
|
SKG tänud vastuse eest. Mul jäi ka see netbook silma aasta alguses. Olen vaadanud, et Saksamaal on see juba mõnda aega müügis, kuid Eestisse pole veel jõudnud. Oleks juba ammu sealt tellinud, kuid saksa keelne klaver on liiga erinev eesti omast.
Ma olen vaadanud läpakat tootekoodiga 1215N-BLK035M, mis on siis must ja USB 3.0
Ega sa ei mäleta, mis poest sa selle ostsid? Või tellisid siia Eestisse? Kui teaks, et mingis poes see kindlalt olemas on läheks käiks Helsingis ära.
|
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
17.11.2010 22:23:55
|
|
|
Lääne-Euroopas oli jah varem, kuid ise ootasin ka, et Skandinaaviasse jõuaks, kuna oli ka soov SWE/FI-layoutiga ÖÄ klahve saada. Minu oma on pärit Vaasast. Ilmselt on ka kuskil Helsinki poes olemas.
http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/423604
edit:
Lisaks veel nii palju, et mälu upgradeks pole mõtet mingeid vingeid mooduleid osta, kuna chipseti limiidi tõttu töötab DDR3 800MHz kiirusel ja single channelis.
edit2:
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|