praegune kellaaeg 16.06.2025 09:14:03
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DDoggy
HV kasutaja
|
07.11.2010 13:29:12
Tõeväärtustabel |
|
|
Tere, ma ei taha, et te ülesande ära lahendate, aga äkki oleks võimalik natuke seletada tõeväärtustabeleid. Ise olen hädas
(A <> B) XOR (NOT NOT A AND (NOT B OR NOT NOT NOT A)) ülessandega.
A | B | (A <> B) | (A <> B) XOR (NOT NOT A AND (NOT B OR NOT NOT NOT A))
--+---+-----------+-------------------
T | T | F | F?
esimene rida võib nii välja näha?
palun tooge näited vms, et ma rohkem aru saaks
aitäh
|
|
Kommentaarid: 15 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
15 |
|
tagasi üles |
|
 |
virus152
HV vaatleja

|
07.11.2010 15:07:36
|
|
|
Pole nagu midagi seletada ülesannet ette lahendamata, kui tead iga tehte tähendust (põhimõtteliselt iga üksiku tehte tõeväärtustabelit) ja nende tehete järjekorda.
Esimese asjana võiksid kahekordsed eitused ära korjata, et pilt puhtam oleks, ja siis lihtsalt joonistad endale korralikult selle 4-realise tabeli välja ja iga tehte alla kirjutad tehete järjekorda järgides selle tõeväärtuse antud väärtustusel.
Esimene rida peaks tõesti selline olema.
|
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
   |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
mirko28
Aeg maha 1p

|
08.11.2010 22:35:43
Re: Tõeväärtustabel |
|
|
Ma arvan, et üliõpilasele oleks jõukohane paari õhtuga selgust saada neist tõe-tabelitest selle dokumendi abiga:
ftp://ftp.ttkool.ut.ee/math/kaug/matemaatiline_loogika_.pdf
Ma olen ise matemaatikat õppinud ja ilmselt ka neid tabeleid, kuid hetkel ma ei oska neid lahti seletada. Mida ma aga oskan siiani hästi lahti seletada matemaatiliste teemade eesmärke ja mõistan milline on matemaatika-teemade praktiline väärtust. Sinu teema praktiline väärtus tuleb kasuks programmeerimises, kus sa kirjutad enamasti lihtsamal kujul sedalaadi loogika-avaldisi, kus on kuni 3 komponenti avaldises ja nende vahel OR/AND operaator. Arvan, et selliste avaldistega saad programmeerimises kenasti hakkama, näide:
Kui OnVeelKirjeid() JA IsikOnSisseLoginud() Siis tee seda ja toda, muidu mitte. |
Siin need ümarate sulgade ees olevad sõnakesed on praktilised näited sinu valemis olevast A-st ja B-st, ja praktiliselt saavutataksegi nii tarkvara toimina, tehakse midagi kui üks-kaks väärtust on tõesed.
Matemaatika üritab sedalaadi loogilise mõtlemis-oskusega inimesi ratsionaalsemalt elama õpetada. Et inimesed mõtleks näiteks nii: "Kui ma kulutan täna raha uue teleri peale, siis mul pole tuleval nädalal raha et osta täisväärtuslikku valku: pole raha, pole võimalust täisväärtuslikult toituda", miskit paremat igapäeva-elust võid ise välja mõelda näite jaoks, kui sedalaadi mõtet mõlgutades märkad, et teed õigeid otsuseid, siis on matemaatika oma eesmärgi täitnud sinu puhul, ja pole mingit kasu sulle ülikeerukaid tõe-tabeleid aina juurde lahendada vihikusse.
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|