praegune kellaaeg 08.08.2025 15:38:45
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Zimpari
HV vaatleja
|
17.11.2010 16:20:53
Scandisk viirus |
|
|
Hommikul oli arvutiekraanil mingi scandiski värk. Kontrollis faile ja ütles et mul on pool kõvaketast puruks, väga palju erinevaid faile korrumpeerunud jms...
Ei osanud kohe midagi teha selle teadmisega, rebootisin arvuti ja panin tööle Ubuntu. Selgus, et arvuti on nakatunud viirusega:
Viirusest natuke siin:
http://news.yahoo.com/s/zd/20101025/tc_zd/256111
Otsisin vahendeid selle vastu, leidsin mingi trojan removeri. Rebootisin windowsi, panin selle tööle. Samal ajal kui see scannis hakkas arvuti ka reaalseid erroreid viskama - tahtis restarti sest midagi "kriitilist" oli juhtunud. Ootasin kuni scan oli lõpetatud, leidis üles ka selle scandiski faile suht mitu ja siis tabas mind lõbus üllatus, sest see trojan remover tahtis aktiveerimist, et eemaldada kõik see saast mu arvutist.
Ehk siis, see oli suht kasutu. Lubasin arvutil siis restardi teha. Kui uuesti üritasin käima panna, siis enne XP logo ette laadimist jäi ette must ekraan ja arvuti edasi ei mõelnud. Safe mode'iga üritasin sisse minna, siis jäi laadimine seisma mingi 15% peal umbes. Ja pole enam windowsi sisse saanud, hetkel kasutangi Ubuntut.
Arvutil ei tohiks ju midagi viga olla reaalselt, kui mul Ubuntu korralikult töötab?
Kuidas ma oma windowsi tagasi tööle saan? (Format on paha võimalus, sest mul on kõik väga olulised pooleli koolitööd kettal ning neist pole koopiaid.
Soovitati pöörduda siia.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
17.11.2010 16:35:25
|
|
|
Ubuntuga peaksid ka kettaid nägema. Kui sul mingid windowsi süsteemifailid corrupted on, siis sa windosesse ei saa. Kirjuta plaatidele või USB pulgale ära oma koolitööd kettal (need ju ei tohiks väga mahukad olla) ja jäta oma porrikoguga hüvasti.
Ok, tegelikult ma ootaks veel natuke, äkki keegi on mingi asjalikuma soovitusega ka. Aga varundada võid küll tähtsamad asjad pulgele igaks juhuks. Aga sellega pead ettevaatlik olema, et viirust pulgale ei lase, muidu teed veel reinstalli ja lased varunduselt jälle rõõmsalt viirust täis.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
0 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zimpari
HV vaatleja
|
17.11.2010 16:40:25
|
|
|
Süsteemifaile kuidagi läbi ubuntu korda ei saa teha?
|
|
tagasi üles |
|
 |
aldios
HV kasutaja

|
17.11.2010 21:59:15
|
|
|
windows repairi saad plaadilt ka teha xp-le vist ,dokumendid ja muud isiklikud asjad puutumata siis kuigi kindlam oleks ikka enne ära kopeerida .
Ei mäleta kas dualbooditud ubuntu muud ketast nägi või ainult temale antud ruumi ,kui aga plaadilt jooksutada saad terve ketta nähtavaks ja asjad kopeerida .
Paha ei teeks kui neist mõnda kasutada .
   |
17 |
|
tagasi üles |
|
 |
kusti85
Tavaline kasutaja
|
17.11.2010 22:03:23
|
|
|
xp plaadiga repairimise kohta õpetus: http://michaelstevenstech.com/XPrepairinstall.htm
Mina kusjuures arvasingi, et recovery console on ainuke tööriist, mis xp'l kaasas on.
P.S. Kindlasti lugeda lingil hoiatusi, et mitte andmeid kaotada. Ja asjadest, mis tõesti taastamatud on (GTA IV iso ei kuulu nende alla kuigi paljudele tundub see kindlasti üks tähtsamaist asjadest nende süsteemis.) kindlasti teha kuskile koopia.
Aaa...ubuntu annnab muide võimaluse teha Ubuntu One konto, mis annab sulle mingi x GB ruumi kuskil serveris, kuhu siis asju üles laadida vms.
_________________ Rockmuusikateemaline viktoriin Tallinnas - https://www.facebook.com/groups/rocktoriintallinn/
Ketas, ketta, ketast, kettasse, kettas, kettast, kettale, kettal, kettalt, kettaks, kettani, kettana, kettata, kettaga. <--SPIKKER |
|
Kommentaarid: 217 loe/lisa |
   |
3 :: |
183 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.11.2010 22:41:51
|
|
|
Väike ääremärkus - selle ketta andmete varundamisega võib viirus vabalt, koos andmetega. ka ennast, välikettale kopeerida.
Nii, et tõenäoliselt on ainus variant - ketas välikettana mõne teise arvuti külge ja siis sellest arvutist "viirust tapma".
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zimpari
HV vaatleja
|
17.11.2010 22:42:14
|
|
|
kusti85 kirjutas: |
P.S. Kindlasti lugeda lingil hoiatusi, et mitte andmeid kaotada. Ja asjadest, mis tõesti taastamatud on (GTA IV iso ei kuulu nende alla kuigi paljudele tundub see kindlasti üks tähtsamaist asjadest nende süsteemis.) kindlasti teha kuskile koopia. |
Pigem nutaksin jah taga oma pooleliolevaid referaate mida kaks nädalat juba kirjutanud olen. Aga õnneks nendest on kerge koopiaid teha.
Dualbooted ubuntu muidu annab jah ligipääsu falidele, lihtsalt küsib parooli.
XP plaadi recovery kasutamisega on selline jama, et mul pole seda...
Ja imelik on see, et Ubuntu ei tööta ka täiesti korralikult. Panin ta aasta tagasi peale, nüüd tahab et ma talle update teeksin, mis on mingi 500 mega, kuid kui panen alla laadima, siis ütleb mulle, et kaustas '/' ei ole ruumi. Pooled funktsioonid töötavad siin väga imelikult.
Aga okei, katsetan edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
19.11.2010 10:18:02
|
|
|
Kui live cd kasutad siis seal peal tõesti ei ole kirjutamiseks ruumi
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
1 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
19.11.2010 12:50:36
|
|
|
tsitaat: |
Ja imelik on see, et Ubuntu ei tööta ka täiesti korralikult. Panin ta aasta tagasi peale
|
Ei kõla just LiveCD moodi, kui ta just terve aasta pole optilises seadmes plaati käianud.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spezz
HV veteran
|
21.11.2010 19:48:05
|
|
|
Ok, see jäi kahe silma vahele - lugesin et probleem tekkis hommikul ja siis võttis ubuntu kasutusele
Sel juhul ruumipuudus ilmselt sellest, et kunagi installi ajal liiga väike osa kõvaketast eraldatud.
|
|
Kommentaarid: 70 loe/lisa |
   |
1 :: |
66 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|