Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Campusnet ja ruuter. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
uim
HV vaatleja

sõnum 21.10.2010 17:45:51 Campusnet ja ruuter. vasta tsitaadiga

Tervist,
leidsin juba sellise teema, kuid probleem on erinev ja tegin uue.
Nimelt tahaks ühikasse wifit üles panna, aga ei saa hakkama.
Ostsin Asus wl-520gc ruuteri, panin seinast tuleva internetikaabli ruuterisse, WAN tuli ei põle, võtan juhtme välja ja järsku ei tule enam üldse mingit signaali seinast( juhe netti enam edasi ei anna, campusneti wifi töötab). Mõtlesin, et pesa läks juhuslikult kaablivahetusega katki, helistasin campusnetti, töömees tegi korda ja mõtlesin,et proovin uuesti.
Panin juhtme ruuterisse, WAN tuli töötab 1 sekund, enam signaali ei saa ja jälle on sama jama, nagu pesast oleks vool ära võetud.
Helistasin nüüd campusnetti, nad lubasid uuesti korda teha ja ilmselt seda juhet enam sinna WAN auku panema ei hakka.
Aga tahaksin ikkagi tööle saada selle asja. Milles võib olla probleem?

Ise mõtlen veel, et kui ma ruuterit EZSetupiga installisin, siis vahepeal hittisin mingeid suvalisi nuppe, äkki keerasin confi kuidagi Peesse. Enam ei oska reinstallida ka, ütleb, et network adaptereid on juba olemas ja ma peaks need removema. Olen teinud kõik,et neid removeda aga hakkama ei saa.

Loodan, et olin arusaadav, jään teie abi ootama.

J
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 21.10.2010 18:02:51 vasta tsitaadiga

Aga kas see töömees ei rääkinud, milles probleem reaalselt oli? Mille ta korda tegi, mida muutis?
Vägisi jääb mulje, nagu switchil oleks aktiveeritud miski port security laadne asi - niipea kui "vale" MAC'iga seade külge tuleb, lülitab ennast välja.
Kommentaarid: 247 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 3 :: 224
tagasi üles
uim
HV vaatleja

sõnum 21.10.2010 18:17:08 vasta tsitaadiga

Töömees füüsiliselt kohal ei käinud, lihtsalt campusnetist saadeti sõnum,et töömees käis, vahetas kaabli ära ja aktiveeris teise augu. Ilmselt siis kuskil süsteemis/serveris. Peale seda juhtmest netti tuli, et pesa katki pole.
Kas seda pordiblocki saab bypassida ka?
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 22.10.2010 00:24:27 vasta tsitaadiga

Et siis kui oma läpaka sinna pesa külge ühendad, siis on nett olemas?

Kui nüüd oleks tegu tõesti mingi pordi turvaga, siis selleks küll nüüd pesasid ja kaableid vahetada ei tule. See funktsionaalsus on puhtalt tarkvaras realiseeritud.
Muidu taolise turva puhul eristatakse võrgukaartide MAC aadresse. Võid ju korra proovida nõnda, et kloonid oma arvuti võrkari MAC aadressi ruuteri WAN'i otsa peale. Seda muidugi juhul kui sul arvuti muidu toimib sealt pesast.

Ja aru ma ei mõsita, kuidas sul ruuterit konfides mingid network adapterid kuhugi lisandusid... icon_confused.gif
tagasi üles
uim
HV vaatleja

sõnum 22.10.2010 19:51:30 vasta tsitaadiga

warwas kirjutas:
Et siis kui oma läpaka sinna pesa külge ühendad, siis on nett olemas?

Kui nüüd oleks tegu tõesti mingi pordi turvaga, siis selleks küll nüüd pesasid ja kaableid vahetada ei tule. See funktsionaalsus on puhtalt tarkvaras realiseeritud.
Muidu taolise turva puhul eristatakse võrgukaartide MAC aadresse. Võid ju korra proovida nõnda, et kloonid oma arvuti võrkari MAC aadressi ruuteri WAN'i otsa peale. Seda muidugi juhul kui sul arvuti muidu toimib sealt pesast.

Ja aru ma ei mõsita, kuidas sul ruuterit konfides mingid network adapterid kuhugi lisandusid... icon_confused.gif

No hetkel ei ole netti olemas kui ma sinna pesasse ühendan, sest see ei tööta peale seda kui ma juhtme ruuterisse panin; wireless töötab.

Tööle hakkab siis kui see töömees tuleb ja korda teeb.

Okei,aga kuidas ma oma arvuti võrgukaardi MACi aadressi ruuteri WANiks kloonin?

ja see error on selline, lahendada ma ei oska ja vajaks abi:

EDIT:
rääkisin tehnikuga, ta ütles, et mu arvuti tõesti lukustab selle pesa, et mul on mingi network brige peal vms. tegelt on see siis obviously see ruuter.
nii nüüd küsimus, et kas ruutrit saab kuidagi nii confida, et ta seda ei blockiks?

EDIT2:
unlockiti nett,
confisin ruuteri niiviisi, et panin special requirement from isp MAC aadressiks oma arvuti Ethernet adapter local area connectioni MACi. Aga see ei töötanud - ühendust juhtmest enam jälle ei tule, elistan campusnetti ja palun uuesti unlockida icon_sad.gif(( .

EDIT3: tuli veel üks mõte, ei tea kas töötab.Kas kuidagi nii ei saa, et ühendan netikaabli arvutisse, arvutist lasen neti kuidagi ruuterisse(juhtmega? samas arvutis pole ju 2 juhtmeauku. või äkki saab wirelessiga arvutist ruuterisse ????) ja ruuter jagab netti õnnelikult.

EDIT4: Okei väike update:

Võtsin laptopiga campusneti wifit, vedasin juhtme laptopist ruuterisse LAN1 porti, teise juhtme LAN2 pordiist teise arvutisse, sharesin( ics) esimesest laptopist campusneti internetti ja sain teises arvutis internet accessi.
Ehk siis põhimõtteliselt töötab, aga paar viga on:

a) teisel arvutil töötab ainult windows messenger; mozillas ühtegi kodulehte ei loadi: tuleb the connection has timed out error.

b) tahaks, et ruuter laseks wifit teise arvutisse, aga ei lase.

Kontrollisin ka, et tegelt pole ruuterit vahele vaja.

Kõigest hoolimata on eesmärk jagada wifit läbi ruuteri .
Ja rohkem küll midagi ette ei oska võtta.

Nüüd on mu mõtted otsas, kas seda probleemi saab üldse lahendada?

Et siis lühidalt on asi selles, et kui pistan ruuteri WAN auku internetikaabli, siis blockib campusneti süsteem automaatselt interneti ülekande ja juhtmest enam netti ei saa. Tahaks seda campusneti süsteemi beatida, aga ei oska.
tagasi üles
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 24.10.2010 16:17:07 vasta tsitaadiga

Kus see võrk on ja kes pakub?
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
uim
HV vaatleja

sõnum 24.10.2010 17:36:27 vasta tsitaadiga

www.campusnet.ee

Tartu ühikates

Ootan endiselt teie abi.
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 24.10.2010 17:41:10 vasta tsitaadiga

Viimati kasutati väga haiget 802.1q autentimist ühikas. Kuidas nüüd asi toimib uim?

Paned ip-d automaatseks ja tuleb ette campusneti sisselogimisleht? Ma pole ammu ühikas käinud, aga juba tükimat aega on ruuteri seadistamine paras jebla olnud.

mike75
HV kasutaja

sõnum 24.10.2010 17:57:24 vasta tsitaadiga

Lülita DHCP ruuteris välja ja juhe pista 1-4 porti, mitte WAN-i. Muidu tekib konflikt.

viimati muutis mike75 24.10.2010 20:20:47, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
uim
HV vaatleja

sõnum 24.10.2010 18:21:34 vasta tsitaadiga

jah,ip automaatseks ja login.

Pole seda varianti proovinudki, mida mike soovitas. Et lülitan dhcp välja ja lükkan juhtme LAN1? Tundub totralt lihtne ja kui töötab oleks mega thumbs_up.gif.

Varsti Tartus, siis saab proovida.
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 24.10.2010 19:38:45 vasta tsitaadiga

mike75 kirjutas:
Lülita DHPC ruuteris välja ja juhe pista 1-4 porti, mitte WAN-i. Muidu tekib konflikt.

Konflikti all mõtled sa ruuteri DHCP ja Campusneti DHCP vahel tekkivat? Või midagi muud?

Tavaolukorras paistab ju ruuteri WAN'i port välismaailmale kui kõige tavalisem võrguseade. Campusneti switch näeb ainult seda ühte MAC'i. Kui sa nüüd kasutad LAN'i otsa, siis digimuutub see ruuter ju põhimõtteliselt tavaliseks AP'ks. Ehk siis lisaks selle LAN'i otsa MAC'ile, hakkab switch nägema veel sinu n+1 klientmasinat.

Olles nüüd selle Campusneti KKK läbi sirvinud, tekib vägisi tunne, et niisama lihtsalt ei olegi võimalik sul seda ühendust jagada.
Võtame juba puhtalt selle captive portali laadse asja, kus sa ennast autentima pead. KKK sõnul saab olla aktiivne ainult üks ühendus korraga (ühenduse katkestamiseks oli seal ju lausa mingi link toodud). See eelnevalt toodud AP ettepanek saaks teoorias toimida (jätame hetkel selle 802.1q vms. kõrvale) ainult sellisel juhul kui kõigil sinu AP taga olevatel klientarvutitel on omad ligipääsutunnused.

See eelnevalt tehtud läpakaga jagamise katse oleks võinud isegi toimida. Arvatavasti oli sul ICS'iga lihtsalt mingi ikaldus.
tagasi üles
uim
HV vaatleja

sõnum 25.10.2010 12:00:50 vasta tsitaadiga

nojah, siis pole miskit teha, ruuter müüki ja peab teise lepingu sõlmima.
Aitäh igaljuhul
tagasi üles
vladimir
HV kasutaja
vladimir

sõnum 26.10.2010 11:29:55 vasta tsitaadiga

Eh, mul Linksys WRT54GC jupiga töötab küll ja isegi mingit erilist anaalset hambaravi ei ole pidanud selleks tegema (Nooruse tn. 7), pane kasvöi 100 arvutit taha. Samas kui kursakaaslasele samas ühikas kunagi mingi teise ruuteriga (vöis ka mingi asuse moodi asi olla, kui mälu ei peta) üritasin vihvit püsti panna, oli samuti täielik ikaldus. Ilmselt söltub siin konkreetsest ruuterist, kas asi hakkab tööle või mitte (vöibolla söltub ka konkreetsest ühikast - olen kuulnud, et eurokasarmutes olevat kunagi üritatud p2p vörke keelata, körvaltoimena ikaldus ka MSN side). Igaks juhuks proovi ruuterile seadete reset teha ja siis proovida. Paras anaalne ajuk*pp on see campusnett küll. Vähemalt on ta odav ja küllaltki kiire. Ning aastat 3...4 tagasi oli autentimissüsteem veel ajuvabam kui praegu ja ruuteritega see ei toiminudki. Siis jagasime netti nii, et lauaarvutis oli mitu vörkarit, mis ühendust sildasid, ning ühe taga oli siis ruuter, kus järel olid "kosmosekeskuse" köik teised arvutid.
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 7
tagasi üles
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 26.10.2010 12:16:51 vasta tsitaadiga

vladimir, kuda moodi sul see autentimine siis toimib? Ühes masinas teed korra ära ja kõik?
Vahepealt tekkis sama mõte, et äkki ei oska see Asuse purk lihtsalt selle 802.1q vms. lisainfoga miskit peale hakata ja ajab sellega Campusneti switchi segadusse.
tagasi üles
mike75
HV kasutaja

sõnum 26.10.2010 15:48:01 vasta tsitaadiga

Sellele Asusele peaks WRT soft ka vist peale minema.
Kommentaarid: 84 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 78
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 26.10.2010 15:56:43 vasta tsitaadiga

noh. see campusnet " peab töötama" samas lapsed oma p2p sikutamistega ajaks selle võrgu väga kiirelt kummuli ja vaene adminn siis heebeldaks keldris reseti rubilnikuga. töökindluse tagamiseks võiks adminn veel seadistada ruuterid nii ,et kui pordile liiga palju liiklust langeb (kosmosekeskus jälle taha ühendatakse ) pannakse port lihtsalt kinni. ma kunagi tallinnas nõmme teel elades tarbisin personaalset starmani, sest ajunssi oli vähem ja paarsada krooni kuus ei tapnud. praegu oma enda netti vaja on, lähed ja võtad mingi Tilli või Mündi ja elu lill.
nuhk
Kreisi kasutaja
nuhk

sõnum 26.10.2010 16:12:41 vasta tsitaadiga

Väga tihti saab 'captive portali' avalehe source, maksmise mooduste ja võrgu üldkonfiguratsiooni alusel kindlaks teha, kuskohalt too süsteem ise kõige täiega sisse on vehitud... ja hi-tech liiniluure asemel rahulikult tutvuda originaali kirjeldusega icon_razz.gif
Kommentaarid: 8 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 7
tagasi üles
Pailaps
HV Guru

sõnum 26.10.2010 16:17:13 vasta tsitaadiga

nuhk kirjutas:
Väga tihti saab 'captive portali' avalehe source, maksmise mooduste ja võrgu üldkonfiguratsiooni alusel kindlaks teha, kuskohalt too süsteem ise kõige täiega sisse on vehitud... ja hi-tech liiniluure asemel rahulikult tutvuda originaali kirjeldusega icon_razz.gif

nuhk, see on in-house keevitus, ainsad kallid asjad on switchid, mis ostetud said. Teemaalgatajal võiks täiesti vabalt aidata ruuteri seadistamisel kohapeal, aga kunas juba loobuti ideest, siis ei ole midagi teha.

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Campusnet ja ruuter.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.