praegune kellaaeg 17.06.2025 12:59:56
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
hashi
Kreisi kasutaja
|
19.06.2010 23:18:41
Thomson TG784 abi vaja |
|
|
Heips!
Nigu päälkirjas nimetet, on siis tegu TG784(v.8.2.3.A) riistapuuga, mis piaks idee järgi lokaal-võrgustikule aadresse jagama(DHCP) ja muid ime-trikke tegema.
Ja teebki... hakkas trikitama umbes kuu või isegi veidi kauem tagasi. Ükski arvuti, mis enne seda aega põle mu koduvõrgus olnd, aadressi autumaagiliselt ei saa. Ku topin selle masinasse käsitsi, siis ei leia see arvuti võrgust teisi masinaid üles või kui leiabki, siis nende jagatud ressurssidele(kataloogid) ligi ei pääse. WinExplorer kraaksatab, et ligipääs keelatud ja pöördu võrgu-admini poole(vms). Need masinad aga, mis on koguaeg võrgus olnud suhtlevad omavahel probleemideta ning lasevad oma ressursse kasutada nigu tahad.
Veel märkasin siukest asja, et ku varem näitas TG784 oma veebiliidese Local Network Devices nimekirjas kenaste arvutite nimesid, siis nüüd figureerib sääl Unknown-(MAC-aadress). Ja mingi väega neid säält nimekirjast välja ei saa - ku klõpsad korra IP saanud (kuid nüüdseks ammu eemaldatud) arvutile Connected Device(s) Configure nimekirjas Delete, jookseb ruuter kokku - jääbki eemaldama, võid oodata tunde. Restardin kannatamatult brauseri ja... ikka tilbendab soovimatu masin nimekirjas.
Kõige tipuks selgus IP aadresside probleemi lahendama asudes, et TG784 ei lasknud mind üldse ligi. Helistasin Elion'ile ja seepeale tegi tehnik sinna uuesti Administrator kasutaja väites, et seda polevat seal olnudki See peaks ju isegi tootja "plank" soft- ja/või firmwarega kaasas olema. ISP moditud soft muidugi ei pea seda sisaldama, kuigi see oli eelnevalt kindlalt olemas - käisin isiklikult Administrator/modem-access-code kasutajana veebi-liideses, kui tehnik selle paigaldas.
Olen nüüdseks juba mitu aega selle probleemiga vaevelnud ning Elion'i tehnikutega mitme-tunniseid "konsultatsioone" pidanud, kuid kasu ei miskit - võrku ühendatavatele uutele masinatele aadresse ei anta. Olen TG-le lõpmatuid resette teinud, arvuti(te)le süsteemi clean-installe jms aga mida ei tule, on aadress.
Võrgu ehitus on siis järgnev - telefoniliin <-> TG784 modedm-ruuter <-> LinkSys SD208 switch <-> arvutid(3 statsionaarset, ülejäänud juhuslikud). Arvutid on olnud WinXP, Vista ja
Win7 süsteemidega aga vahet pole mingit. Ka switch on restarte saanud, kui kellelgi tekib kiusatus selle poole näpuga näidata
Olen proovinud konfiguratsiooni(user.ini) käsitsi mudida, kuid selles on parameetreid, mis minu "kompetentsi" ei kuulu ja mida ma näppida pole riskinud. Eemaldasin soovimatud arvutid sealt kaudu ja prääga figureerivadki ruuteri nimekirjas kaks "unknown" nimelist seadet, mida ta tuvastada on suutnud. Kolmas on wifi-ga läpakas ja seda hetkel kohal ega nimekirjas pole. Ühtlasi ei ole mul aimugi, kas läpakas/läpakad saaksid aadressi(d) - pole millegagi katsetada. Põmst peaks toimima sest sisse on see lülitet, kuid...
Ka kõik Sõber-Google abil leitud/pakutud soovitused pole probleemi lahenduseni viinud
Seega oleksin väegade tänulik, kui keegi teadjam juhataks, kuidas probleemist jagu saada või mida konfiguratsiooni-failis mudida, et asi toimima hakkaks.
DHCP server peaks idee järgi töötama:
[ dhcs.ini ]
debug traceconfig state=disabled
policy verifyfirst=enabled trustclient=enabled rtbehaviour=traditional ackinform=disabled
pool config name=LAN_private state=enabled allocation=dynamic intf=LocalNetwork poolstart=192.168.1.64 poolend=192.168.1.180 netmask=24 gateway=192.168.1.254 server=192.168.1.254 primdns=213.168.18.146 secdns=194.126.115.18 leasetime=86400 |
Inter-needus toimib komplikatsioonideta ja seda ka käsitsi antud aadressidega juhuslike arvutite puhul, kuid aeg-ajalt on vaja andmeid kantida oma statsionaarse masina ja lisatud arvuti vahel ja siis ei õnnestu see kohe kuidagi. Isegi IP aadressi abil mäppides teavitab süsteem, et ei suuda ressurssi külge haakida. Minu mõistus on "peega" triiki ja sellist müstilist juhtumit pole mul oma itimehe karjääri juures(>10a) veel ette tulnud
Keegi mingis teemas kirjutas: |
Sooviks muuta sisevõrgu aadressruumi
Etz kirjutas: |
Seda ei saa muuta, kui ruuter on DHCP`ga juba kasvõi ühe IP juba välja jaganud.Tegelt aitab, kui arvutile omistada käsitsi IP 10.0.0.100/24 näiteks ja telnettida aadressile 10.0.0.138. |
|
Minu soovitus - salvesta konfiguratsioon, tee selles vajalik muudatus ja lae see uuesti üles. Telnet pole paraku alati kõigile jõukohane
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyromaan
HV kasutaja

|
22.09.2010 11:11:28
|
|
|
kas leidsid mingi lahenduse?
mul on samad probleemid
tsitaat: |
Ükski arvuti, mis enne seda aega põle mu koduvõrgus olnd, aadressi autumaagiliselt ei saa. |
ja
tsitaat: |
Veel märkasin siukest asja, et ku varem näitas TG784 oma veebiliidese Local Network Devices nimekirjas kenaste arvutite nimesid, siis nüüd figureerib sääl Unknown-(MAC-aadress). Ja mingi väega neid säält nimekirjast välja ei saa - ku klõpsad korra IP saanud (kuid nüüdseks ammu eemaldatud) arvutile Connected Device(s) Configure nimekirjas Delete, jookseb ruuter kokku - jääbki eemaldama, võid oodata tunde. Restardin kannatamatult brauseri ja... ikka tilbendab soovimatu masin nimekirjas. |
Unknown asju mul pole, küll aga ei saa kustutada nimekirjas olevaid mitteaktiivseid masinaid.
Aktiivse masina sai isegi ära kustutada ilma probleemideta.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
22.09.2010 17:41:09
|
|
|
pyromaan kirjutas: |
kas leidsid mingi lahenduse? [kärtz...] |
Mmm... mõne aja möödudes, umbes nädal-paar, hakkas kõik uueste-kenaste toimima - kõik lisatavad masinad saavad aadresse ja nimesid näitab kah. Mis toimus või kuidas see tööle hakkas, mina ei tea - igatahes ise ma selleks mingeid jõupingutusi ei teinud ning uute masinate ühendamiseks kasutasin lisaks veel ühte ruuterit, mis aadresse jagas. Sellele väänasin aadressi käsitsi TG784 aadressruumi vabade hulgast. Mulle sellest täiesti piisas. Ei viitsinud end "ära rebestada"
Samas eemaldatud arvutid tilbendavad ikka loetelus ning eemaldada neid ei õnnestu kuidagi Vbolla on see lihtsalt antud seadme eripära, vbolla ka softist(firmware vms) tingitud. Üldiselt need "ripakil riistad" sääl nimekirjas mind eriti ei häiri ja kui eemaldamine on problemaatiline, siis... las olla - leiba nad ju ei küsi
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
pyromaan
HV kasutaja

|
23.09.2010 21:58:48
|
|
|
uhh, sain lõpuks tööle.
aitas reset ruuterile ja nullist kõige seadistamine. kuigi jebimist oli ka peale resetti natuke.
|
|
Kommentaarid: 14 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|