Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Sigma 50mm f1.4 märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
capricorn
Kreisi kasutaja

sõnum 01.10.2010 19:01:49 Sigma 50mm f1.4 vasta tsitaadiga

Selline küsimus, et kas kellelgi on kunagi Olympuse kaamera ees selline obje olnud ja kas tal autofookus ikka töötab? Sigma kodulehel pole HSM märget FourThirds nime juures ainult Sigma Canon ja Nikonil on.
Äkki saab keegi mõne näidis pildi ka panna, milleks võimeline on.

http://www.photopoint.ee/et/toode/17059/sigma-af-50mm-f14-dg-hsm-olympusele-objektiiv
Kommentaarid: 24 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 23
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kaspir
HV kasutaja
kaspir

sõnum 02.10.2010 16:06:56 vasta tsitaadiga

Sellel isendil nii palju valgusjõudu, et see on hirmuäratav. Ise pildistanud Nikon kere ees ja kahju oli iga kord õigele omanikule tagastada icon_smile.gif
kissu19
HV kasutaja

sõnum 02.10.2010 16:33:48 vasta tsitaadiga

See on kõige parem "läbutoru" mida mina katsunud olen. Pildid tulevad pimedas toas iso400 f1.4 iseenesest välja, lisaks jääb pildile suurest evast tulenev vahva efakt kus terav on pildila inult see koht mis pildisamisel fookussügavusse jäi.

AF peaks ikka toimima.

p2t3r1
HV kasutaja
p2t3r1

sõnum 03.10.2010 12:52:35 vasta tsitaadiga

Oman Nikoni keermega isendit. Autofookus on vägagi nobe ja täpne. Piltide detailsus on ava kinni keerates isegi väga üllatav, ja seda heas mõttes. Isegi suure avaga pildistades ei ole mul kunagi olnud probleemi sellega, et oleks tundnud et torul midagi viga oleks. Pigem jääb asi enda oskuste taha. Puhtalt läbudeks ja siseruumides valgeks toruks on tegu minu arvates vähe kitsa vaatenurgaga. Eriti Olympuse jaoks. Tasuks kindlasti kaaluda ka 30mm f/1.4.
Ei ole rohkem pilte hetkel arvutis ja võtsin piltide hulgast mis oma tee netiavarustesse leidnud olid.
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Kindlasti on üks väga hea valik Olympus 50mm f/2 mis oli mul kunagi Olympust kasutades olemas. Kuigi kaamerakere oli see, mis omad piirid seadis, oli hästi tunda, et see on iga üks väga hea väike toru. Uuemate kerede taga pidavat autofookus oluliselt kiirem olema, kui seda oli minu E-500 ees.
Spoiler Spoiler Spoiler
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 6
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 05.10.2010 09:46:29 vasta tsitaadiga

ise soovitaks pigem 30 1.4-ja, just kogemuse tõttu.
sigma 50 on kallim, raskem, suurem ja tegelikult ka törts pehmema joonega. tegu siiski täiskaadrile tehtud klaasiga (DG), millel lihtsalt 4/3 keere külge poogitud. 30mm 1.4 on spets poolkaadri klaas (DC), seega kompaktsem ja IMHO 50 jääb siseruumides veidi pikaks 4/3-l (ma küll kasutasin mõnda aega oma E-520-l 50 1.8t)

30 1.4-ja proovisin ja tundus "õigema" fookuskaugusega. just paras üritustel portreefotosid teha. 50-ga pidi ikka mitu meetrit taha minema, et head&shouldersit saada, 30-ga sai paari meetriga hakkama. 50 on vast parem "anonüümseks" portreefotoks, kus subjekt väga ei pooseta.
ainus "aga" 30mm 1.4-ga (ja mitme teise sigmaga) 4/3-e süsteemis on see, et mõni üksik isend ei ole väga hästi kalibreeritud ja esineb back focus vigu (harva, aga on). Ka dpreview foorumites on mõned oly mehed virisenud selle üle. Tavaliselt fiksib tootja esindus selle vea "garantiikorras" ära, aga kes on sigma esindaja/remontija eestis (selline töö nõuab siiski profist meistrikätt)?
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
vallo
HV veteran
vallo

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 05.10.2010 10:01:59 vasta tsitaadiga

fotoluks kalibreerib sigma http://fotoluks.ee/?op=body&id=53&art=434#art434
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 65
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Fotograafia »  Sigma 50mm f1.4
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.