Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Asgate
Kreisi kasutaja
|
27.09.2010 17:57:43
USB 3 ei tööta korrektselt (P6X58D Premium + Fantec USB 3.0 Docking station)...(Lahendatud)... |
|
|
Tere
Probleem siis selles et USB 3 pesasse lükatud USB 3 seade töötab USB 2 kiirusel...
Nagu pealkirjas mainitud kasutan selleks USB seadmeks Fantec USB 3.0 Docking station.
Emaplaat kasutab USB 3 tegemiseks eraldi NEC kontrollerit , mis on ilusti biosist sisse lülitatud. Win (win 7 x64) driverid on kontrolleri jaoks installitud ja on tehtud firmware uuendus.
Näide:
USB seade ühendatud USB 3 pessa ...Pilt...
USB seade ühendatud USB 2 pessa ...Pilt...
Samuti näitab win 7 mõneks sekundiks sellist teadet.
Proovitud on 2,5 ja 3,5 tolliseid kõvakettaid, tulemus jääb samasse auku. Kiirused jäävad püsima 35 MB/s kanti!
Nagu kiirustestist näha jääb USB 2 kiirus kõvaketta omale jalgu. Kuid USB 3 puhul peaks just kõvaketta kiirus jalgu jääma. Miks aga mul see nii ei ole?
Võimaluse puudumise korral on proovimata jäänud:
1. kasutada teist USB 3 seadet.
2. teist usb 3 juhet.
3. teist emaplaati ehk teist USB 3 pesa.
sai vist oluline ära märgitud. Palun ande tuld, mis võib valesti, viltu olla ?
Aitäh!
EDIT 26.09...
Sai proovitud ka Win xp x86 süsteemi, tulemus sama!
EDIT 27.09...
Lisaks mainin ära ka selle et kui USB2 üldse biosist välja lülitada (jättes samal ajal USB3 sisse), lakkavad töötamast ka USB3 pordid!!!
viimati muutis Asgate 27.09.2010 21:57:35, muudetud 1 kord |
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
H_K
Aeg Maha 2n

|
|
Kommentaarid: 53 loe/lisa |
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
27.09.2010 19:41:01
|
|
|
Mis kaablid - ja mis kvaliteediga - kasutusel on. Vähemalt seda on lugeda olnud, et kehvade kaablite korral on samuti kiirus 2.0, mitte eeldatav-loodetav 3.0.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
Asgate
Kreisi kasutaja
|
27.09.2010 21:55:29
|
|
|
Kaablid on korralikud sest nüüd ma sain ta tööle. Kahjuks ei olnud abi ka H_K, poolt pakutud lingist. Kuid tööle ma tõesti sain, kuid hoopis teistmoodi.
Tegelt rohkem ka enda viga sest kui biosist default seaded paika panin hakkas ilusti tööle. Aga kui 24/7 oc seaded peale panin lakkas aga jälle töötamast.
Täpsemate otsingute tulemusel leidsin et selleks segajaks on PCI-E sagedus. Mis peab olema 100Mhz, kohe kui 101Mhz peale panen on USB 3-l saba püsti!
See on küll minu arvuti kasutamise ajaloos esmane juhtum kus näen et PCI-E sageduse muutmine midagi segama hakkab !
Tänan et ideid jagasite ...Minugi poolest võib nüüd teema lukku minna. Lahedus olemas!!!
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tomorrow
HV Guru

|
05.10.2010 12:41:42
|
|
|
Asgate kirjutas: |
Täpsemate otsingute tulemusel leidsin et selleks segajaks on PCI-E sagedus. Mis peab olema 100Mhz, kohe kui 101Mhz peale panen on USB 3-l saba püsti!
See on küll minu arvuti kasutamise ajaloos esmane juhtum kus näen et PCI-E sageduse muutmine midagi segama hakkab ! |
See pole mingi ime.Kas SATA kettad võivad kalama hakata ja tagant ära kukkuda kui see väärtus liiga kõrge.Samas ei teadnud, et ka USB 3.0 on mõjutatud.Panen kõrva taha
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
82 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|