Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
djerny
külaline

sõnum 11.09.2010 13:58:20 Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

Kusagilt lugesin, et win7 installimiseks SATA kettale on vaja eraldi mingid SATA draiverid kusagilt tõmmata.

* Kas siis win7 ei lasegi ilma nende draiveriteta ennast installida?
* Ja kust kohast ma need draiverid saan ja kuidas ma neid siis installin kui windowsi ei ole veel installitud?
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 11.09.2010 13:59:58 vasta tsitaadiga

Saab ikka.. XP'ga on ainult selline jama.. icon_smile.gif
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
djerny
külaline

sõnum 11.09.2010 14:01:49 vasta tsitaadiga

martin366 kirjutas:

Millegipärast andis google ka mõned lingid kus oli probleem SATA ja win7 vahel. :S
tagasi üles
martin366
HV Guru
martin366

sõnum 11.09.2010 14:05:05 vasta tsitaadiga

djerny kirjutas:
martin366 kirjutas:

Millegipärast andis google ka mõned lingid kus oli probleem SATA ja win7 vahel. :S

esimest korda kuulen icon_biggrin.gif minuteada ei tohiks küll probleeme olla..
Kommentaarid: 185 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 172
tagasi üles
djerny
külaline

sõnum 11.09.2010 14:05:54 vasta tsitaadiga

martin366 kirjutas:
djerny kirjutas:
martin366 kirjutas:

esimest korda kuulen icon_biggrin.gif minuteada ei tohiks küll probleeme olla..

Loodame, et siis töötab. icon_wink.gif
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.09.2010 14:14:05 vasta tsitaadiga

Mis arvutisse seda win7 plaanid installida, laua arvutitel ei ole ei XP ega win7 installil SATA kettale probleeme, vanemate S-ATA1 emaplaatidega olid jamad, siis tuli BIOS_es mässata, S-ATA lubada ja võis ka draivereid vaja minna, uut S-ATA 3 aga sul pole, võib-olla sinna ka mingeid draivereid vaja ja SSD ketaste puhul ka võib-olla.
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 11.09.2010 14:21:45 vasta tsitaadiga

Marie, Win XP puhul peab ka uuemate emaplaatide puhul SATA draiverid flopilt ette söötma või plaadile integreerima, kui on oluline AHCI või RAID funktsionaalsus (eSATA pordi aktiivne kasutamine, SATA ketaste sagedane külge- ja lahtiühendamine või RAID massiiv). IDE modes on muidugi poogen.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 11.09.2010 14:33:48 vasta tsitaadiga

Dogbert kirjutas:
Marie, Win XP puhul peab ka uuemate emaplaatide puhul SATA draiverid flopilt ette söötma või plaadile integreerima, kui on oluline AHCI või RAID funktsionaalsus (eSATA pordi aktiivne kasutamine, SATA ketaste sagedane külge- ja lahtiühendamine või RAID massiiv). IDE modes on muidugi poogen.

Teemaalgatajat vaevalt need funktsioonid huvitavad, ja uuemate ketaste puhul võib juhtuda, et sinna ei saagi XP_d installida või XP masinas kasutada, ise valisin ja uurisin hoolega enne kui julgesin 2TB ketta soetada, kas see ikka XP puhul toimib, seetõttu tuli ka tunduvalt kallim 2TB ketas soetada, odavamad 2TB kettad XP jaoks ei sobi, ühe sektori suurus on neil suurem kui 512baiti

tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 11.09.2010 19:50:01 vasta tsitaadiga

Väike ääremärkus: Sata draiver on XP korral vajalik ainult siis, kui tahetakse ,et SATA-ketas töötab ACHI-modes. S.t. selles Modes kaasneb igasugu lisavõimalusi, nagu ketta Hot-Swap jms. Kui neid lisasid vaja pole, siis piisab täiesti kui SATA-ketas töötab IDE-Modes. Ning siis pole SATA-kettale SATA-draiverit vaja ette sööta XP korral.

Küll tasub arvuti BIOS üle uurida, et kas seal on olemas ACHi ja IDE mõlemad või on ainult ACHI või IDE, sellele vastavalt siis XP installil kas on vaja ette sööta SATA-draiverit või mitte.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Miki-Hiir
HV veteran

sõnum 12.09.2010 00:27:28 vasta tsitaadiga

Mitte päris nii. XP puhul räägitakse SATA draiveritest SATA kontolleri draiverite kontekstis. Ehk siis kui flopilt draiverit ette ei anna, siis XP installi ajal ei leita kõvaketast üles. XP-l endal vajalikud draiverid puuduvad. Ehk siis SATA draiver pole mitte ketta jaoks vaid kontrolleri jaoks.
Kommentaarid: 46 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 43
tagasi üles
G80
HV Guru
G80

sõnum 12.09.2010 01:13:52 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

djerny kirjutas:
Kusagilt lugesin, et win7 installimiseks SATA kettale on vaja eraldi mingid SATA draiverid kusagilt tõmmata.

* Ja kust kohast ma need draiverid saan ja kuidas ma neid siis installin kui windowsi ei ole veel installitud?

3GB ketta peale tahad Win 7 installida? icon_biggrin.gif

Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 12.09.2010 14:09:55 vasta tsitaadiga

tahanteada kirjutas:
Väike ääremärkus: Sata draiver on XP korral vajalik ainult siis, kui tahetakse ,et SATA-ketas töötab ACHI-modes. S.t. selles Modes kaasneb igasugu lisavõimalusi, nagu ketta Hot-Swap jms. Kui neid lisasid vaja pole, siis piisab täiesti kui SATA-ketas töötab IDE-Modes. Ning siis pole SATA-kettale SATA-draiverit vaja ette sööta XP korral.

Ja millest mina siis rääkisin? Nüüd võiks veel keegi kolmas tulla ja sama jutu natuke teiste sõnadega ümber jutustada. icon_lol.gif

tagasi üles
djerny
külaline

sõnum 12.09.2010 14:19:15 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

G80 kirjutas:
djerny kirjutas:

3GB ketta peale tahad Win 7 installida? icon_biggrin.gif

Mõni vist on ikka ilge tähenärija siin või on tegemist äärmusliku lollulsega? SATA 3GB`s on SATA uuemad ja kiiremad kõvakettad, mitte ei näita see 3GB`s seal ketta mahtu. icon_biggrin.gif Igatahes hästi paned dude. icon_biggrin.gif btw, 500GB kettale tahtsin installida.
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 12.09.2010 14:28:32 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

djerny kirjutas:
SATA 3GB`s on SATA uuemad ja kiiremad kõvakettad

kontrolli oma teadmisi

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
djerny
külaline

sõnum 12.09.2010 14:30:04 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
djerny kirjutas:

kontrolli oma teadmisi

no? on midagi tarka öelda?
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 12.09.2010 14:36:12 vasta tsitaadiga

djerny,

wikipedia kirjutas:
Serial ATA International Organization presented the draft specification of SATA 6 Gbit/s physical layer in July 2008...

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Vahur
HV Guru
Vahur

sõnum 12.09.2010 14:44:41 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

djerny kirjutas:
djpvx kirjutas:
djerny kirjutas:
kontrolli oma teadmisi

SATA 1.0 (SATA 1.5 Gbit/s)
SATA 2.0 (SATA 3 Gbit/s)
SATA 3.0 (SATA 6 Gbit/s)

Ning mitte 3 GB vaid 3 Gb icon_exclaim.gif

Lihtsalt infoks.
Kommentaarid: 458 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 388
tagasi üles
G80
HV Guru
G80

sõnum 12.09.2010 15:06:19 vasta tsitaadiga

djerny, selge siis sain valesti aru, eksitavast infost.
Spezz
HV veteran

sõnum 12.09.2010 17:09:29 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

djerny kirjutas:
djpvx kirjutas:
djerny kirjutas:

kontrolli oma teadmisi

Ära plõksi, SATA 2.0 on juba ikka väga vana standard.
Kommentaarid: 70 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 66
tagasi üles
djerny
külaline

sõnum 12.09.2010 17:40:36 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

Spezz kirjutas:
djerny kirjutas:
djpvx kirjutas:
djerny kirjutas:

kontrolli oma teadmisi

Plõksi? Vali sõnu mees!

Tegelt on asi nii, et endal on olnud koguaeg IDE kettad kasutusel alates Celeron D 2.4GHz komplektist ja siis olen koguaeg ainult ostnud- müünd ja vahetanud ja lõpuks olen jõudnud SATA 2.0 toetava komplekti juurde mis minu jaoks on väga uus maailm erinevalt siin mõnest rikkuri võsukesest, kes endale 16 aasta sünnipäevaks saab vanematelt mingi 20 tonnise komplekti ja siis tuleb siia ärplema, et mis uus- vana ju, tee ise pm. 500.- eek arvutikomplektist 5000nde kroonine ise sinna sentigi investeerimata ja siis tule rääkima mis on su jaoks uus ja mis on su jaoks vana!
tagasi üles
Spezz
HV veteran

sõnum 12.09.2010 23:26:31 Re: Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale. vasta tsitaadiga

djerny kirjutas:
Spezz kirjutas:
djerny kirjutas:
djpvx kirjutas:
djerny kirjutas:

kontrolli oma teadmisi

Plõksi? Vali sõnu mees!

Tegelt on asi nii, et endal on olnud koguaeg IDE kettad kasutusel alates Celeron D 2.4GHz komplektist ja siis olen koguaeg ainult ostnud- müünd ja vahetanud ja lõpuks olen jõudnud SATA 2.0 toetava komplekti juurde mis minu jaoks on väga uus maailm erinevalt siin mõnest rikkuri võsukesest, kes endale 16 aasta sünnipäevaks saab vanematelt mingi 20 tonnise komplekti ja siis tuleb siia ärplema, et mis uus- vana ju, tee ise pm. 500.- eek arvutikomplektist 5000nde kroonine ise sinna sentigi investeerimata ja siis tule rääkima mis on su jaoks uus ja mis on su jaoks vana!

Vali suhtumist, mees.
Kui sa kiviajas elad siis ära eelda, et teised ka seda teevad. SATA 2.0 on pärit aastast 2003 ja see ON väga vana.
Olen 32, mitte mingi rikkurite võsuke ja enda arvutikaste olen vastavalt võimalusele enda raha eest uuendanud.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 12.09.2010 23:41:13 vasta tsitaadiga

Spezz kirjutas:
..........
Vali suhtumist, mees.
.......

See teema tuleb kustutamisele määrata.
Siin ei arutata enam arvuti raudvaraga seotud probleemi.
Elada Tartus või Võrus on ikka suur vahe, ja see mis hetkel kiskjalikus kapitalistlikus Eestis maal toimub on katastroof.
Mõned püüavad asja naljana võtta ja ütlevad, "Elan teises Eestis".

Spezz
HV veteran

sõnum 12.09.2010 23:48:06 vasta tsitaadiga

Hm, tõepoolest ajab pisut keema kui inimene tuleb abi küsima ja hüppab näkku neile, kes asju selgitada püüavad. Esimene vs. teine eesti siin minu arust asjakohane teema pole.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 13.09.2010 11:36:59 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Plõksi? Vali sõnu mees!

et eksisteerib ainult see, mida sa omale osta saad? vaata, kohe kohe ilmub laia tarbesse sata 3 6gb.. see, et sul pole, ei tähenda seda, et see müügile ei tule. ahjaa, see ketta võimalik andmevahetuskiirus ei puhu pilli selles vallas, kas OS sisaldab KONTRIOLLERI jaoks vajalikku tüürlit või tuleb see talle mingil x - viisil ette anda. kui intel oma vana IHC7- 10 asju peale standardse 7 e tulekut uuemaga asendanud oleks, paneksime praegu ka tüürleid kenasti mingilt väliselt meedialt.

seega klassiviha pole adekvaatne põhjendus sellele, et uuemat riistvara ei tunne. (mul on omal aktiivses kasutuses vana toshiba portege P2000, mida see sisaldab, uurid googlest ise)

näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Windows 7 ultimate installimine SATA 3GB`s kettale.
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.