praegune kellaaeg 15.06.2025 10:05:49
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
DMouse
HV vaatleja

|
10.09.2010 21:00:49
C, mäluaadressi nihkumine |
|
|
Tere,
Teen hetkel ühte praktikumi ülesannet ja olen üritan googeldada aga ei leia vastust.
Ühesõnaga mul on pointer "aadress" ja ma tahan et selle pointeri mäluaadress liiguks ühe võrra edasi, kuidas seda kirjutada
Suured tänud aitajatele
|
|
tagasi üles |
|
 |
troglodyte
Kreisi kasutaja

|
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
DMouse
HV vaatleja

|
10.09.2010 22:05:22
|
|
|
Tänan, kui keegi tunneb sama asja vastu huvi siis pisike koodijupp
c:
|
#include <stdlib.h> #include <stdio.h> int main(){ int x[2] = {10, 25}; int *pointer; printf("Muutuja x[0] väärtus on %d ja tema mäluaadress on %p\n",x [0],&x [0]); printf("Muutuja x[1] väärtus on %d ja tema mäluaadress on %p\n",x [1],&x [1]); pointer = &x[1]; printf("Muutuja pointer väärtus on %d ja tema mäluaadress on %p\n",*pointer,& (*pointer )); printf("Liigume ühe mälu aadressi võrra tagasi!\n"); pointer--; printf("Muutuja pointer väärtus on %d ja tema mäluaadress on %p\n",*pointer,& (*pointer )); return EXIT_SUCCESS; }
|
|
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
19.09.2010 20:36:27
|
|
|
Vanasti töötas lihtsalt pointer++. See küll eeldab, et sa ei kasuta void pointereid, nonde puhul vist oli default nihe 4 baiti. Muude tüüpide puhul peaks nihe olema üks vastava viida tüüpi elemendi suurus
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|