Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Küberminevik võib sundida peatselt inimesi nimesid vahetama märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Tanel
HV Guru
Tanel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 19.08.2010 11:43:35 Küberminevik võib sundida peatselt inimesi nimesid vahetama vasta tsitaadiga

link :: minut.ee

Google tegevjuht Eric Schmidt nendib, et inimeste eraelu on sedavõrd hästi dokumenteeritud, et praegused noored peavad täiskasvanuks saades nime vahetama, pääsemaks noorusrumaluste taagast.

Intervjuus Wall Street Journalile pajatab ta, et tema arvates ühiskond ei taipa, mis juhtub kui kõik on kättesaadav, teadvustatav ja salvestatav. Uus algus pääsemaks noorpuspõlve rumalustest näib mugava lahendusena.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
CoiL
HV Guru
CoiL

sõnum 19.08.2010 12:23:04 vasta tsitaadiga

tsitaat:
Google will know so much about its users that the search engine will be able to help them plan their lives.

tsitaat:
They want Google to tell them what they should be doing next.

No mida veel... doh.gif
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 83
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Dogbert
HV Guru
Dogbert

sõnum 19.08.2010 13:28:14 vasta tsitaadiga

No parem juba koogel kui mingi "armastuse kalkulaator" või "tulevikuennustaja" "natta-dot-com-natta-dot-com-natta-dot-com!!"
Ei noh, jah, loll saab kirikus ka peksa, mis siis veel veebist rääkida.

tagasi üles
Deadlock
Kreisi kasutaja

sõnum 19.08.2010 15:09:50 vasta tsitaadiga

Olen mõelnud jah, et tulevaste meediakujude elu saab raske olema.
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.08.2010 15:37:40 vasta tsitaadiga

Enda lollus kui oma pilte ja tegelikku nime igale poole topivad icon_rolleyes.gif .Ma pole kunagi Google-ga oma nime kohta midagi leidnud thumbs_up.gif
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
lightbluefox
HV Guru

sõnum 19.08.2010 15:40:11 vasta tsitaadiga

Mis tulevaste, probleem on juba mõnda aega aktuaalne olnud. Nii kui kuhugi registreerid, jääb sust jälg maha, tuleb väga jälgida kas on ikka mõtet igale suvalisse kohta oma pärisnime toppida ja ühte ning ainust meiliaadressi kõigile ja kõigele jagada. Pseudonimed ja ühekordsed meiliaadressid võivad tihtipeale olla palju mõtekamad. Rääkimata sellest, et igasugu suhtluskeskkondadest jäädavalt lahkudes tasuks oma konto kustutada või kui seda teha ei saa, siis suvainfoga täita.

Ahjaa, tihtipeale ei piisa ka konto kustutamisest, google cachesse jääb lehekülg veel mõnda aega kättesaadavaks, kuniks guugli ämblik sellest jälle üle ronib, sestab tuleb googlele puhvri eemaldamise käsk saata, täitsa toimib.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 19.08.2010 16:06:44 vasta tsitaadiga

Ma mäletan ,et minu emaili on kasutatud regamiseks tihtipeale tulevad mingid suva emailid kes kuskil käis hambaravil või reisil. Ma muidugi pole vastanud ja torkinud. icon_lol.gif Üks emaili pealkiri oli selline: ma siis nüüd ka kirjutan. Kuna ma google emaili ei jaga kuskil siis sinna ei tule midagi peale peenise pikenduse jm saasta. Küll ,aga tuleb pahna hot.ee Google maili ma pole kuskile jaganud.

Sisuliselt kui kuskil emaili nähtavaks teed hakkab pahn kohe voolama ja üritatakse seda kohe kasutada hot.ee mail on mul sellestajast kui oli võmalik modemiga netti saada.

Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.08.2010 16:13:53 vasta tsitaadiga

Mul Gmaili tuleb ainult paar spämmi nädalas, kuigi ma kasutan sama aadressi igal pool regamiseks thumbs_up.gif
Gmaili spämmifilter on ülivõimas lihtsalt teistega võrreldes icon_cool.gif
tagasi üles
strohher
HV veteran
strohher

sõnum 19.08.2010 16:16:01 vasta tsitaadiga

tomorrow, sa mõtled tavalisse või rämpsposti kausta?
K3ndu
HV Guru
K3ndu

sõnum 19.08.2010 16:20:01 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:
Mul Gmaili tuleb ainult paar spämmi nädalas, kuigi ma kasutan sama aadressi igal pool regamiseks thumbs_up.gif

Oii megakõva, ma regan ka igalepoole sama aadressiga(hot.ee) ja olen ka täiesti puhas spämmist. Kõik oleneb kuhu sa registreerid mitte mis maili konto sul on.
Kommentaarid: 126 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 116
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
elka
HV kasutaja
elka

sõnum 19.08.2010 16:24:29 vasta tsitaadiga

Ise olen suhteliselt ettevaatlik (loe: paranoiline) selliste asjadega aga googlist otsides leiab kõik koolid kus ma õppinud (lõpetanute nimekirjad, "Känguru" tulemused ja E-õpe konto). icon_confused.gif
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 19.08.2010 16:25:27 vasta tsitaadiga

tomorrow kirjutas:

See sõltub palju gmaili kontot häkkitud spämmerite poolt. Sisuliselt minul späm folder on alati täis ja pikk, sealt kustutatakse automaatselt 30 päeva vanused kirjed. Oleks atomaatne tuvastus kas spämm või tavaline kiri juba eos ,ehk serveri poolt kinnitus ,et ei saa sinna saata sest emaili pole olemas siis spämmi ei tuleks ka.

Kunagi oli firmaga töö ühel tüübi jaoks teenuse eest ja leidsin google kaudu firma dokumendid palju raha seal ja millega tegeleb kes mida maksis.
Tüüp ei tahtnud raha maksta töö eest kohe kuna raha polnud ja viivitas 2 kuud maksmisega. Google kaudu sai kõik jonksu aetud. Puhver tuvastab kõik kehvad lehed.

viimati muutis XeStAiSy 19.08.2010 16:47:02, muudetud 4 korda
Kommentaarid: 12 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 11
tagasi üles
dvd vader
HV Guru

sõnum 19.08.2010 16:29:10 vasta tsitaadiga

siin hoiataks sellise keskkonna eest nagu osale.ee ehk vana "Täna Otsustan Mina". Sai sinna kümmekond aastat tagasi ka nii mõndagi kirjutatud ja suur oli mõned kuud tagasi üllatus, kui avastasin, et need vanad postitused, mis sinna viisakalt omaenda nime all kirjutasin, on google'i otsingus lausa esikohal., nimelt TOM-ist tõsteti kõik vanad asjad osale.ee saidile ümber ja google arvas, et tegemist on mingi uue materjaliga.

Paha asi on see, et mõned minu poolt seal välja öeldud mõtted juba ammu enam ei ole aktuaalsed ja minu kümne aasta tagused seisukohad võivad olla radikaalselt muutunud selle aja jooksul. Kujutan ette et kui ma oleks näiteks vahepealsetel aastatel poliitikasse läinud, siis oleks valijatel vägagi huvitav lugeda minu poliitilise platvormiga risti-vastupidi olevaid praeguseid seisukohti.

Võtsin nendega ühendust ja küsisin, et kui kauaks need asjad siis üles jäävad, põhimõtteliselt vastati et igaveseks.

Õnneks nad olid nõus kustutama sissekannetes minu nime ja asendama initsiaalidega. Aga kujutan ette, et see nõuab roppu moodi käsitööd, kui sellist asja paljud inimesed tahtma hakkaksid.

Igatahes siit ka mulle õppetund - ära kusagil kunagi sellises kohas kirjuta midagi pärisnimega, või kui tahad, siis lase endal käed seljataha kinni siduda.

Nii et nüüd olen juba mõnda aega tark - blogi on anonüümne, twitteris, facebookis jm. kontot pole ja ei tule ka, orkutis konto on, aga ka seal pole täisnime kirjas, oma nime all veebis ei esine, välja arvatud nt. töö või õpingutega seotud asjad. Koduleht oli mitu aastat, aga panin selle ka kinni ja see pole enam leitav.
Kommentaarid: 83 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 7 :: 51
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 19.08.2010 16:30:53 vasta tsitaadiga

strohher kirjutas:
tomorrow, sa mõtled tavalisse või rämpsposti kausta?

Rämpsposti kausta icon_wink.gif
K3ndu kirjutas:
tomorrow kirjutas:

Oii megakõva, ma regan ka igalepoole sama aadressiga(hot.ee) ja olen ka täiesti puhas spämmist. Kõik oleneb kuhu sa registreerid mitte mis maili konto sul on.

Oleneb ikka küll icon_exclaim.gif .Oleks hoti jama, siis oleks ilmselt postkast pasast umbes iga päev.Kuna Gmail blokib 99.5% ära, siis võib jääda petlik mulje justkui ei tulekski eriti spämmi aga olen kindel, et tegelikult blokib see filter igas sekundis tuhandeid spämme.

Samas kõik vajalikud olen alati kätte saanud ja väga harva kui vajalik asi on ekslikult spämmikausta tõstetud aga selle saab kiiresti fixida thumbs_up.gif
tagasi üles
Riivo
HV Guru
Riivo

sõnum 19.08.2010 16:50:48 vasta tsitaadiga

Raidomarek kirjutas:
Ahjaa, tihtipeale ei piisa ka konto kustutamisest, google cachesse jääb lehekülg veel mõnda aega kättesaadavaks, kuniks guugli ämblik sellest jälle üle ronib, sestab tuleb googlele puhvri eemaldamise käsk saata, täitsa toimib.
Mida sa siin täpsemalt mõtled?
Kommentaarid: 233 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 221
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 19.08.2010 17:02:00 vasta tsitaadiga

Tavaliselt google kasutab ranki esimeseks saamiseks palju külastajaid seal ja see läheb otsingust esimeseks. See google ronib peaaegu igaltpoolt läbi. Parooliga lehti saab puhvrist vaadata näiteks foorumid kui teema parooli all on.
mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 19.08.2010 17:15:41 vasta tsitaadiga

Margus, sinu sõnul siis tegeleb Google häkkimisega?
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 19.08.2010 17:44:08 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Margus, sinu sõnul siis tegeleb Google häkkimisega?

Vähemalt sinnapoole liigub küll. Tegemist on aukudega kui foorumit saab lugeda mis siis veel muudest rääkida. Google otsingus peab vägemalt õige nimi olema ja puhvist saab kõike lugeda. Proovige laske serverisse google robotid pange teema parooli alla. Ja vaadake puhvrit. Esimene leht tuleb kobinata. Juhul kui ei tule siis alles asi turvaline.

mikk36
HV Guru
mikk36

sõnum 19.08.2010 17:45:40 vasta tsitaadiga

Margus, pigem on see siis turvaja probleem, kui lihtsa päringuga saab info kõik kätte.
Kommentaarid: 85 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 2 :: 78
tagasi üles
XeStAiSy
Aeg maha 60

sõnum 19.08.2010 18:05:08 vasta tsitaadiga

mikk36 kirjutas:
Margus, pigem on see siis turvaja probleem, kui lihtsa päringuga saab info kõik kätte.

Just nii ja ei tasu kõike serverit robotite mängumaaks teha kui seal vajalik info sees. htaccsess või mis iganes ei tule meelde ,aga seal sai neid ilusti keelata.

lightbluefox
HV Guru

sõnum 19.08.2010 18:30:14 vasta tsitaadiga

riivo21, mul oli nt suhtlusportaalis mingi vana konto, kustutasin sealt andmed, aga caches on ju pilt endine (kuna robot pole saiti uuesti indekseerinud) ja seega kõigile loetav. Google-l on spetsiaalne administratiivne paneel, kuhu saad panna lingi mille vahemälu soovid eemaldada, otsisõna millega lingi leiad ja lisad ka eemaldamise põhjuse. Minu puhul siis siis info, et lehekülg puudub (kuna õigele lingile klikkides ütleb et konto suletud).
Paari tunni pärast oli minu soov kinnitatud ja puhver eemaldatud.
Kommentaarid: 45 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 44
tagasi üles
2Fast4You
HV kasutaja

sõnum 20.08.2010 12:46:50 vasta tsitaadiga

Margus kirjutas:
See google ronib peaaegu igaltpoolt läbi. Parooliga lehti saab puhvrist vaadata näiteks foorumid kui teema parooli all on.

See peaks olenema foorumi seadistusest ... vanasti oli kohe forumitel eraldi "konto" googli spideri jaoks, mida andis keelata.(Foorumite seadistamise möllust aastake eemal olnud nii, et ei oska enam kindlalt väita)
Kommentaarid: 35 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Varia »  Küberminevik võib sundida peatselt inimesi nimesid vahetama
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.