praegune kellaaeg 26.06.2025 18:07:35
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tnl10
HV vaatleja
|
28.07.2010 11:15:14
probleem netiga/võrguga |
|
|
Nii, mul on tõsine mure, millele oleks vaja lahendust. Teadjad, palun aidake.
Mul arvuti ei lähe netti enam. Mul on majavõrk ja interneti ühendus tuleb läbi kaabli. Modemit
vahel pole (vähemalt minu korteris pole). Pikka aega töötas ilusti kuni ühel hetkel enam mitte.
Kui ma juhtme panen (konfigureerimata) taha teisele arvutile (läpakale), on nett mõne hetkega
kohe sees. Lauaarvutil mitte. Esialgu oli tegu integreeritud realtek võrgukaardiga.
Lauaarvutil ühendus aktiveerub, ip "assignib" ära ja ma pääsen
võrgus olevale ketastele kenasti ligi aga netti mitte. "Repair" midagi ei aita. Ta nagu ei võtaks
interneti packeteid üldse vastu. Tegin puhta WinXP installi - ei midagi. Proovisin enne ja pärast reinstalli ka Mac aadressi vahetada, sama lugu. Kusjuures crossover kaabliga saab kahe arvuti
vahel ilusti mängida. Kartuses et lan'i ja interneti packetid on erinevad, ostsin PCI lan kaardi...
disablesin vana ära, täpselt sama jama. Viimaseks panin bioses failsafe setingud, ikka ei aita.
Mis võib viga olla??? Nett ju on olemas, sest see töötab läpakas kenasti. Ootan teooriaid.
emaplaat gigabyte'lt (g31m-es2c)
protsessor intel core 2 duo e5200
|
|
tagasi üles |
|
 |
me_
Kreisi kasutaja
|
30.07.2010 15:44:25
|
|
|
miks keegi õlga alla ei pane
|
|
Kommentaarid: 64 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
62 |
|
tagasi üles |
|
 |
Auron
HV Guru

|
01.08.2010 16:52:51
|
|
|
Kui clean install opsüssile tehtud, draiverid ja värgid kõik uuesti peal + proovitud ka eraldiseisva lan kaardiga ning ikka ei toimi siis on mingi tõsine kala. Device manageris network adapters näitab, et kõik on installitud ja töötab ilusti?
|
|
Kommentaarid: 152 loe/lisa |
   |
129 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
01.08.2010 17:27:37
Re: probleem netiga/võrguga |
|
|
tnl10 kirjutas: |
[kärtz...] Kui ma juhtme panen (konfigureerimata) taha teisele arvutile (läpakale), on nett mõne hetkega
kohe sees, lauaarvutil mitte.../...Lauaarvutil ühendus aktiveerub, ip "assignib" ära ja ma pääsen võrgus olevale ketastele kenasti ligi aga netti mitte. "Repair" midagi ei aita. Ta nagu ei võtaks interneti packeteid üldse vastu. Tegin puhta WinXP installi - ei midagi. Proovisin enne ja pärast reinstalli ka Mac aadressi vahetada, sama lugu.../...ostsin PCI lan kaardi, disablesin vana ära, täpselt sama jama. Viimaseks panin bioses failsafe setingud, ikka ei aita... |
Heips!
a) millise xp-ga tegu - "plank" või on ikka mingi "serviis pakk" kah selga upitatud? mis süsteem ja SP läpakal peal on?
b) mida "ütlevad" lauaka võrguparameetrid - IP, mask, gateway, DNS-id, WINS) ja mida läpaka omad?
c) kas lauakas ja läpakas on sama kaabli otsas või erinevate küljes? on sul mingi "kaabli-jagaja"(hub, switch) vahel?
d) "küsitle" mõnda veebi- ja IP-aadressi lauakast ja läpakast ning teata vastused - ping'i näiteks aadressi www.ee, oma majavõrgu gatewayd, proovi ka tracert käsku ning jälgi, kuhu päring toppama jääb. teavita sellest ka meid
e) kes on majavõrgu haldaja/admin(teenusepakkuja) ja kas sa oma murega tema poole oled pöördunud? mida ta vastas?
f) täpsusta veidi, millistele "võrguketastele" sul ligipääs on - teiste majavõrgu arvutitele? mida vastab net view päring?
Kaldun arvama, et isegi siinse foorumi "kohvipaksu pealt ennustajad" pole võimelised nii vähese info puhul mindagi mõistlikku lahenduseks pakkuma ja seetõttu on ka vastukaja vähe
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
01.08.2010 17:49:42
|
|
|
laurx kirjutas: |
teenusepakkujal mingit mac filteringu pole? |
tnl10 kirjutas: |
[kärtz...] Proovisin enne ja pärast reinstalli ka Mac aadressi vahetada, sama lugu.../...ostsin PCI lan kaardi, disablesin vana ära, täpselt sama jama. |
See peaks MAC filtri värgi välistama. Isegi, kui tal selle vahetus ebaõnnestus, siis PCI võrkkaril on kindlalt teine MAC
Ainus, mis pähe kargab, on manageeritava switch'i pordi ja mac'i sidumine-filtreerimine, kuigi kui läpakas sama kabla otsas toimib, siis on see ka välistatud
EDIT: masina nimepõhine filtreerimine teenusepakkuja poolt oleks hetkel minu pakkumine - äkki tegeles kasutaja mingi keelatud ja/või võrku koormava tegevusega ja sai seetõttu adminnilt bänni
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
1 :: |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|