praegune kellaaeg 20.06.2025 17:10:53
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
blinx
HV vaatleja
|
17.06.2010 15:02:04
protsessori prefetch[küsimus] |
|
|
Protsessorid prefetch-ivad instruktsioone, ma ei tea kuidas see tehniline termin kõlab, aga küsimus on, et mitu baiti ~maksimaalselt? (x86)
EDIT: Motivatsioon on koodi segment rida haaval lahti dekrüptida. ~segaseks ajada. Probleem on kui protsessor prefetch-ib rea koodi siis muudetakse sama rida, siis protsessor fetch-ib uuesti.. = ebardlik.
_________________ 'Just buy everything then you're safe'
viimati muutis blinx 22.06.2010 13:50:00, muudetud 1 kord |
|
tagasi üles |
|
 |
qratman
HV kasutaja

|
17.06.2010 23:54:38
|
|
|
äkki pead silmas konveierit (pipeline) ?
Muidugi on olemas ka L1 ja L2 cahce, kus hoitakse mälust loetud käskude ja andmete koopiaid.
Mitu baiti(eeldades ikkagi sõna) jään vastuse võlgu.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
blinx
HV vaatleja
|
18.06.2010 19:31:47
|
|
|
Mulle tundub, et see oleneb PIQ suurusest. Siin on kood kuidas PIQ suurus välja arvutada http://en.wikipedia.org/wiki/Prefetch_input_queue. Ma oletan siis, et kui ta 256 nop instruktsiooni hakkab oma test funktsioonis üle kirjutama siis maksimum PIQ on 256 baiti, vähemalt niikaua kui ma manualist selle üles leian..
_________________ 'Just buy everything then you're safe' |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
21.06.2010 12:30:32
|
|
|
Ehk räägiksid, millega täpselt tarvis tegelda ning miks arvad, et prefetch'ist kasu on? Tänapäeva prosed on paganama osavad ise prefetchimises ning valdavalt pole erilist vajadust neile ette öelda mida teha vaja on. Muidugi ka veel see probleem, et liigselt jõuga prefetchides sa pigem kahjustad jõudlust kui parandad. Kui üritad seda optimiseerimise eesmärgil teha siis erilist tolku ma sellest ei ootaks ning üsna kindlalt saab mõningate teiste pisimuudatustega oluliselt suurema jõudluskasvu.
Ehk siis räägi täpsemalt mida ja milleks saavutada vaja ning tõenäoliselt saab märksa parema lahenduse
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
01.07.2010 00:16:30
|
|
|
Kui mälu ei peta siis prefecthi algaegadel nulliti see silumisvastase koodi poolt calli või jumpiga ära, trikk oli lihtsalt selles et kutsuti/hüpati järgnevale aadressile.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|