Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
nisu_unn
Bännitud

|
23.06.2010 09:59:29
Head programmi bootivate .img failide tegemiseks? |
|
|
Oleks vaja siis sellist programmi millega ma saan teha oma tavalised failid bootivaks isoks. Ehk siis tahaks mõned dos mängud teha ümber bootivaks .img failideks, et neid jooksutada QEMU programmis. Mina vaid Suutsin leida sellised programme mis iso-st või mingist sellisest failist IMG.
|
|
tagasi üles |
|
 |
v6sa
HV Guru

|
23.06.2010 10:18:03
|
|
|
Kas sa oma programme DosBox abil pole proovinud käitada? See on spetsiaalselt DOS rakenduste/mängude jaoks mõeldud. QEMU jaoks peab tegelikult looma tühja kettatõmmise, sinna mingi DOSi variandi peale laskma (FreeDOS CD ISO pealt ehk?) ja siis failid virtuaalmasina sisse transportima - palju rohkem sebimist kui DosBoxiga.
_________________ Otsid kohta nokitsemiseks? Pole vajalikke tööriistu varnast võtta? Kodus lapsed ei lase rahus tööd teha? Tule kiika meie hackerspace'i k-space.ee |
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
4 :: |
0 :: |
91 |
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
nisu_unn
Bännitud

|
23.06.2010 11:17:22
|
|
|
Ma jooksutan PDA peal Qemu programmi ja see töötab PDA peal kõige paremini isegi paremini kui pdosbox.
http://www.youtube.com/watch?v=nV0Ps0HgMds Mingi video ka seal alguses on veits näha, et miks on buutivat asja vaja. Sest muidu ei loe ära.
Mul muidu on mingi img file kui seda buutida siis on mingi dos mäng nimega heros ja see töötab seal hästi. Sellepärast ka nüüd huvi, et tahaks teisi dos mänge seal peale saada.
Ultraiso arvutis olemas ja proovinud ka juba midagi teha aga lootusetult olen põrunud. Ta teeb küll mingi faili aga selle nimi on .ima ja see ei buudi qemu programmis ülesse.
Siin muidu üks näidis ka milline see peaks olema. Sisu koosneb ka mingitest bootivatest failidest. Tegemist muidu ühe dos asjaga mis töötab qemu peal bootides http://www.upload.ee/files/651126/5mb.img.html
|
|
tagasi üles |
|
 |
A.S.
HV Guru
|
23.06.2010 16:28:43
|
|
|
See on nüüd küll kõvaketta tõmmis, avab http://www.winimage.com/winimage.htm
Proovisin ka muuta, justkui oleks õnnestunud.
Olen sellega kõvaketta imageid ka päris algusest peale valmis teinud (ilma füüsilise ketta kaasabita), täitsa buudivad, selleks vajalikud failid (IO.SYS vms.) tuleb küll isiklikest varudest otsida. Ei ole küll täiesti identne, sinu omal on nii nagu "päris" kettal, MBR ja siis tükk tühja maad, edasi tuleb partitsioon. Winimage teeb natuke teistsuguse, sisuliselt ainult partitsioon.
Default laiend on failil küll .ima, aga selle pärast ei tasu veel nutma hakata, soovi korral muuda see täht lihtsalt ära.
|
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
HacaX
HV Guru

|
23.06.2010 20:27:52
|
|
|
Kui mäng mahub flopile siis flopitõmmiste vorpimiseks ilma reaalseid diskette kulutamata peaks ka Virtual Floppy Driver sobima. Idee poolest peaks buutiva variandi saama lihtsalt sellega et virtuaalset diski formaatides paned linnukese "include system files" vms valiku ette.
DOSi saab Võrgu pealt ka tasuta (FreeDOS) ehkki kuidas Winni all diski sysimisega on ei oska öelda.
_________________ IMO & GPLed |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
1 :: |
22 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|