Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  S/PDIF ühendus märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
El3kTriK
HV vaatleja
El3kTriK

sõnum 06.11.2014 20:58:50 S/PDIF ühendus vasta tsitaadiga

Selline küsimus siis targematele, et mida arvate S/PDIF ühendusest?
Sai siis omale 5.1 kõlarite süsteem üles seatud. Aga ühenduste osas on pea pulki täis..
Hetkel ühendatud RCA kaablite kaudu ühest 3.5 otsast. Niipalju saan aru, et võimendi proovib stereost teha 5.1 süsteemi aga see ei ole see mida mina tahaksin.
Ilmselgelt ei ole see see 5.1 süsteem mis ta tegelikult olema peaks. Ie kui filmis käib pauk seljataga siis tuleb seda ju nii eesmistest kui ka tagumistest kõlaritest. Ja lastes arvutist test-tooni kõlaritesse töötavad ka esimesed ja tagumised ainult, siit siis küsimus, et kuna vastuvõtjal(võimendil) on ka eraldi rca otsad iga kõlari juhtimiseks siis kas kavalam oleks sealt kaudu ühendada kasutades hulgaliselt RCA kaableid või teeb sama töö ära ka S/PDIF ühendus? Ühendades nt arvutiga selle kaabli kaudu(emaplaadil pesa olemas).
Eesmärk on saada korrektselt toimiv 5.1 süsteem, ehk kui keegi kõnnib näiteks seljataga siis seda tuleb ainult tagumistest kõlaritest jne..

Vaatan mis ma vaatan, aga ei näe ka ühtegi S/PDIF kaablit ka kuskil müügil(kas otsin siis valede parameetrite alt või ma ei tea aga no ei leia) icon_cry.gif
Mis selline kaabel muidu maksab ka?

Tänud ette! icon_rolleyes.gif
Kommentaarid: 4 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 4
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
freestyler
Kreisi kasutaja

sõnum 06.11.2014 21:18:44 vasta tsitaadiga

S/PDIF on kas coaxial (RCA) või optical (mõned nimetavad ka toslink) audio ühenduse võimalus. Selle kaudu saad 5.1 heli ilusti oma võimendisse.
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
MarkoP
HV vaatleja
MarkoP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 06.11.2014 21:24:43 vasta tsitaadiga

http://www.euronics.ee/t/61504/tv-ja-kodukino-tarvikud/optiline-audiojuhe-(toslink)-hama-1-5-m/00122262
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
El3kTriK
HV vaatleja
El3kTriK

sõnum 06.11.2014 21:32:06 vasta tsitaadiga

Suured tänud! icon_biggrin.gif
Nüüd peab ainult vähe pikema leidma.. 1.5m on tsipa lühike icon_razz.gif
tagasi üles
freestyler
Kreisi kasutaja

sõnum 06.11.2014 21:53:47 vasta tsitaadiga

http://www.oomipood.ee/category/avkaabel/audio-ja-video/?group_id=avkaabel&f_1[]=TOSL-TOSL&af=1
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
El3kTriK
HV vaatleja
El3kTriK

sõnum 09.11.2014 22:35:53 vasta tsitaadiga

Tuhat tänu, lähen homme kaabli järgi icon_biggrin.gif

Edit(9.11):

Nii, jätkan siis teemat natuke uue küsimusega..
Ühesõnaga sai siis see toslik kaabel hangitud ja ressiiveril näitab ilusti optiline sisend. Eemaldasin siis kõik ebavajalikud rca otsad. Yey töötab! icon_biggrin.gif

Siit aga järgmine probleem. Heli kõik on olemas aga kas ainult minule tundub või ei ole see ikka päris see 5.1 süsteem.
Vaadates filmi näitab mulle ekraanil: PCM 48kHz ja pro logic. Heli on küll kõikides kõlarites aga sellist õiget 5.1 tunnet ei teki.
Uurisin siis netis natuke ja leidsin sellise saidi kus olemas 5.1 filmide tootjate introd. http://www.demo-world.eu/trailers/high-definition-trailers.php
Võtsin sealt siis Marvel Studios-i oma ja mängisin seda. No kohe oli aru saada et asi oli õige 5.1, sest heli tuli nagu kinos.
Vaadates ressiiverit näitas ta mulle hoopis eelmiste asemel: Digital, LFE ja põles ka Multi Channel decoding tuli.
Hakkasin siis netis manuali läbi lugema ja leidsin, et "PRO LOGIC Lights up when the receiver applies Pro Logic processing to two channel signals in order to output
the center and surround channel signals". Kui aga "DIGITAL This indicator lights up when the receiver is decoding signals recorded in the Dolby Digital format".
Oskab nüüd keegi mulle maakeeli lahti seletada et miks on nende kahe vahel selline suur erinevus ja kuna tundub, et see oleneb audiotüübist mis on filmiga kaasas, siis milliseid parameetreid peaksin jälgima filmi valikul?
jah, ütlen kohe ära, et ei oma DVDsid vaid olen piraat, kuid siiski.. icon_cry.gif
Senimaale ükski filmidest ei ole Digital tuld põlema pannud. Olemas nii Bluray ripid kui ka spetsiaalselt otsitud(nt: HE-AAC 5.1 Surround 192 kb/s 48khz (HE-AAC/LC)). Ükski ei ole see õige 5.1 süsteem. Paneb ikka oma Pro logic tule põlema.. Olen proovinud seadeid näppida nii arvutis kui ressiiveris kuid tulemuseta.. Mis audio formaati see Marveli intro siis pandud oli.. Detailide alt ei loe ka midagi tarka välja..
Ressiiver siis Sony STR-DE675 juhuks kui sellest on abi.

On kellelgi ideid? icon_neutral.gif
tagasi üles
MarkoP
HV vaatleja
MarkoP

sõnum 10.11.2014 00:03:06 vasta tsitaadiga

Vaata filme millel on DTS-HD Master Audio heli.
tagasi üles
GertR
Kreisi kasutaja
GertR

sõnum 10.11.2014 00:41:30 vasta tsitaadiga

Video pleieris peab ka määrama, et ta heli otse ressiiverisse saadaks, mitte ise dekodeeriks. Võimalik, et see marveli demo ongi sul ainuke dolby 5.1 video, ülejäänud failid sul mingid aac või misiganes jama.

Ning resiiver peab oskama ka DTS'i dekodeerida, tavaliselt logo esipaneelil.
tagasi üles
kureke
HV kasutaja

sõnum 10.11.2014 01:15:50 vasta tsitaadiga

Kui sa tahad "päris" digitaalset 5.1 heli, siis on sul vaja faile, kus on kirjas nt Dolby Digital (DD 5.1), DTS 5.1 vms digitaalse heli märget. Kui sul on sellise heliga failid, siis on viga tõenäoliselt arvutis või muus mängijas, millega infot ressiiverisse saadad. Kui tuleb õige heli, lülitab ressiiver tavaliselt ise end digitaalse heli reziimi.
Tihtipeale on ka piraatfailid stereo heliga, kuigi juurde on märgitud DD5.1 vms ägedat...
Kui oled kindel, et sul on õige heliga failid, siis on viga mängija seadistustes.

Kuna see on vana ressiiveri mudel, siis ei sobi sulle uued heliformaadid nagu DTS-MA või Dolby TrueHD. Samuti võib probleem olla mõnede teiste uuemate digitaalsete vormingute esitamisega. See võib olla ka üks põhjusi, miks sa seda heli ei kuule, kuigi fail on digitaalse heliga.
Kommentaarid: 5 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 5
tagasi üles
pealuu
HV veteran
pealuu

sõnum 10.11.2014 13:38:54 vasta tsitaadiga

ega üle optika uuemad dolby digitalid/dts'id jms ei liigugi. saabki vaid dd5.1 ja dts5.1
Kommentaarid: 209 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 168
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 10.11.2014 15:20:17 vasta tsitaadiga

pealuu kirjutas:
ega üle optika uuemad dolby digitalid/dts'id jms ei liigugi.

Miks see nii on?

vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
El3kTriK
HV vaatleja
El3kTriK

sõnum 10.11.2014 18:42:43 vasta tsitaadiga

Nii.. Võtsin siis sealt samalt saidilt veel erinevaid alla ja proovisin järgi..
Alguses ei saanud peale DD 5.1 midagi tööle korralikult(et oleks decoding tule põlema löönud). Kuid siis hakkasin arvutis seadeid rohkem näppima ja komistuskohaks osutus ikkagi VLC ise. Alguses kasutasin ka WMP kuid nüüd tundub, et tollega ei ole midagi peale hakata(paljusid formaate ei mängi jne). Ühesõnaga VLC all tuleb natuke seadeid muuta. Audio seadete all tuleb automaatne ära võtta ja panna hoopis nii(panen pildi igaks juhuks kui tulevikus kellelgi veel peaks vaja minema):

Töötab ilusti siis(ehk lööb multi channel decoding tule põlema):
Dolby Digital 5.1
DTS-HD HR 7.1
DTS-HD MA 7.1
DTS-HD MA 5.1
Dolby Digital 5.1 EX
DTS 5.1

Ei mängi(nagu te siin eespool ka arvasite):
Dolby TrueHD 5.1
Dolby Digital+ 7.1

Seega ma nüüd usun, et mu probleem on lahendatud.. Nüüd tean täpsemalt mida otsida ja mis mängib ilusti icon_wink.gif
tagasi üles
loox
HV kasutaja

sõnum 11.11.2014 02:52:47 vasta tsitaadiga

Vaatasin vilksamisi Wiki-t, see ütles, et pakkimata 5.1 ei mahu SPDIF-ist läbi. Kuhugi sinna see koer vist maetud on.
tagasi üles
Jaan
HV veteran

sõnum 11.11.2014 14:59:04 vasta tsitaadiga

loox kirjutas:
Vaatasin vilksamisi Wiki-t, see ütles, et pakkimata 5.1 ei mahu SPDIF-ist läbi. Kuhugi sinna see koer vist maetud on.

Nii ongi. Ei mahu 24bit, üle 48KHz, üle 7 kanali (6.1 mahub veel) ja pakkimata versioonid.
Kui tahad kõike surround versioone kuulata, siis pead HDMI liidest kasutama, mis aga sinu võimul puudu.
Teine võimalus on kasutada softi, mis selle kõrgema resoga heli s-pdif jaoks sobivaks teeb, näiteks ffdshow-ga saab seda teha, loe näiteks see läbi:
http://www.avsforum.com/forum/26-home-theater-computers/1328249-dts-dd-aac-too-much-ask.html
Kommentaarid: 143 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 123
tagasi üles
MarkoP
HV vaatleja
MarkoP

sõnum 27.11.2014 12:36:25 vasta tsitaadiga

Ma upitaks korra seda teemat ühe küsimusega. Miks nimelt ressiiveris läheb DTS tuluke ainult siis põlema kui MPC-HC koodeki sätetest on valitud SPDIF passthrough. Ressiiver ühendatud lauakaga HDMI kaudu.
tagasi üles
GertR
Kreisi kasutaja
GertR

sõnum 27.11.2014 16:20:16 vasta tsitaadiga

MarkoP kirjutas:
Ma upitaks korra seda teemat ühe küsimusega. Miks nimelt ressiiveris läheb DTS tuluke ainult siis põlema kui MPC-HC koodeki sätetest on valitud SPDIF passthrough. Ressiiver ühendatud lauakaga HDMI kaudu.
Sest kui passthrough pole valitud siis dekodeerib lauaarvuti DTS heli lahti ning ressiiverisse edasi läheb juba lahtipakitud 5.1 heli. Siis ei tee enam võimendi vahet, kas originaal oli Dolby või DTS või AAC või misiganes.

Ise pooldan ressiiveri poolset lahtipakkimist
tagasi üles
vortex
HV veteran
vortex

sõnum 27.11.2014 16:40:16 vasta tsitaadiga

MarkoP kirjutas:

Järelikult toimib kõik nii nagu ette nähtud. passthrough peabki olema sisse lülitatud kui tahad heli võimu dekoodrisse lasta.

El3kTriK kirjutas:

Ei mängi(nagu te siin eespool ka arvasite):
Dolby TrueHD 5.1
Dolby Digital+ 7.1

Kui seaded on õiged peab ka nendest failidest DTS Core ja DD 5.1 kätte saama üle S/PDIF-i
Ainult kadudeta hi-res osa jäetakse välja.
Kommentaarid: 42 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 37
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Multimeedia- ja helifoorum »  S/PDIF ühendus
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.