Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Probleemne kõvaketas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 15:26:28 Probleemne kõvaketas vasta tsitaadiga

Kuna arvuti jooksis lambist kinni (kunagi ennem polnud jooksnud), ja enam uuesti pilti monitorile ei võtnud. Hakkasin ükshaaval juppe läbi proovima. Toiteplokk, mälud, videokaart, protsessor - kõik töötasid. Seepärast sai ka uus emaplaat Gigabyte GA-P35-S3 ostetud. Asendasin uue emaplaadi vana vastu, pilt tuli ilusti monitori. Kuid kõvaketas ei bootinud enam üles, "starting windows...." ja tegi uuesti resu. Startup repairer ka viga üles ei leinud. Panin Windows 7 plaadi sisse, et repair teha, kuid lõi errori ette:

Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer.

This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external usb drive while the device is in use, or by faulty hardware such as hard drive or CD-ROM drive that is failing. Make sure any removable storage properly connected and then restart your computer.

If you continue to receive this error message, contact the hardware manufracture.

Status: 0xc00000e9
Info: An unexpected I/O error occured.

Proovisin teist sata kaablit, ja uuesti, ikka sama error.
Esitaks paar küsimust. Kas kõvaketas võib süüdi olla et pilti ei tulnud monitori, st et ostsin ilmaasjata uue emaplaadi? Või on nüüd kõvaketas ka omadega mäel? Kas annab veel midagi teha?

Arvuti:
Emaplaat: Gigabyte GA-P35-S3
Prose: Intel Core 2 Duo 7200
Videokaart: MSI R3650-T2D512-OC (512mb/128bit)
Mälud: 2x 2GB Apacer DDR2 PC2-5300/667 CL5
Toiteplokk: 400W
Kommentaarid: 44 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 32
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 13.06.2010 17:03:23 vasta tsitaadiga

Halvemal juhul võib ka nii olla, et lendas emaplaat ja võttis endaga ka HDD teise ilma kaasa.

Nii, et otsi mingi suvaline, mittevajalik - ketas ja pane see vanale emaplaadile sappa, näed ju kohe, mida see vana emaplaat sellest kettast arvab.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 18:56:32 vasta tsitaadiga

Praegu proovisin uuele emaplaadile mingit vana kõvaketast(töötav), IDE kaabliga ühendasin ära ja toide taha, panen arvuti tööle ja ütleb et ei leia kõvaketast üles. Emaplaadil on ainult üks IDE kaabli koht, nii et kuskile valesti ma panna ei saanud. Miks emaplaat kõvaketast ära ei tunne?

Proovin varsti siis oma vana emaplaati ka, lükkan selle samuse kõvaketta sappa.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.06.2010 19:02:35 vasta tsitaadiga

Rokkar15 kirjutas:
Praegu proovisin uuele emaplaadile mingit vana kõvaketast(töötav), IDE kaabliga ühendasin ära ja toide taha, panen arvuti tööle ja ütleb et ei leia kõvaketast üles. Emaplaadil on ainult üks IDE kaabli koht, nii et kuskile valesti ma panna ei saanud. Miks emaplaat kõvaketast ära ei tunne?

Proovin varsti siis oma vana emaplaati ka, lükkan selle samuse kõvaketta sappa.

Jumperid valesti kõvakettal, oletan et sama kaabli otsas ka DVD lugeja

Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 19:12:57 vasta tsitaadiga

Sama kaabli otsas jah, mul teisi kaableid ka. Jumper? mida ma vaatama pean et õiget saaks?
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.06.2010 19:18:07 vasta tsitaadiga

Rokkar15 kirjutas:
Sama kaabli otsas jah, mul teisi kaableid ka. Jumper? mida ma vaatama pean et õiget saaks?

Kõvaketta peale märgitud kuidas jumperid olema peavad, kõvakettale jumper master ja DVD seadmele jumper keskele, ehk siis slave

Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 19:24:52 vasta tsitaadiga

Kõvakettal on täpselt nii nagu märgitud, ehk siis Master, ja DVD seadet ei ole üldse taga. Siis peaks emaplaat ilusti tuvastama? aga mul ei tuvasta.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.06.2010 19:37:04 vasta tsitaadiga

Rokkar15 kirjutas:
Kõvakettal on täpselt nii nagu märgitud, ehk siis Master, ja DVD seadet ei ole üldse taga. Siis peaks emaplaat ilusti tuvastama? aga mul ei tuvasta.

DVD seadme kaabli ots lahti ühendatud
Siis kas kõvaketas halvasti ühendatud, kaabel tagurpidi pesas, voolujuhe ei anna korralikult kontakti, mõni pinn kõvakettal kõveraks murtud või katki lohaka kaabli ühendamisega, kettas ise vigane või emaplaadi kõvaketta kontroller vigane
Võta kõvaketas järelt, ühenda DVD lugeja järgi ja proovi mõne Live CD pealt arvuti käima panna, näiteks MiniPE või Linux Mint 8 "Helena", mõlemad suudavad arvutit ilma kõvakettata käima tõmmata otse CD plaadilt

Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 20:03:53 vasta tsitaadiga

Kõvaketas korralikult ühendatud, kaabel õieti sees, kõvaketas hääle võtab sisse st on kontaks olemas, pinid sirged, kaabel korras. ketas korras kuna teises arvutis äsja töötas. Uus emaplaat, ei usu et kontrolleri viga (kuid see saaks ainuke asi olla ma arvan). Kui kõvaketta tagant ära võtan, pean jumpereid ka liigutama? Kas ma näiteks Windowsi plaati võin proovida, siis saab ka näha kui tunneb ära plaadi.
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.06.2010 20:23:44 vasta tsitaadiga

Rokkar15 kirjutas:
... Kas ma näiteks Windowsi plaati võin proovida, siis saab ka näha kui tunneb ära plaadi.

Ikka võib, kui ketast järel pole laeb Windows setup ennast sinnani kus ketast vaja ära tunda ja võib siis sinist panna, või vea teate ekraanile kuvada, vist see sama -> veakood: 0x0000007B
Kui IDE kaabel vigane siis ka loomulikult kõvaketast ega DVD seadet ära ei tunta

Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 20:24:02 vasta tsitaadiga

Ma hakkan kahtlustama üha rohkem emaplaadi kõvaketta kontrollerit, aga uus tutikas emaplaat. Ta ei leia nagu midagi üles. Pean jumpereid ka vahetama?
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.06.2010 20:25:16 vasta tsitaadiga

Rokkar15 kirjutas:
Ma hakkan kahtlustama üha rohkem emaplaadi kõvaketta kontrollerit, aga uus tutikas emaplaat. Ta ei leia nagu midagi üles. Pean jumpereid ka vahetama?

Kui ainult üks seade järel, siis ei pea, kas teise IDE kaabliga oled proovinud

Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 20:26:48 vasta tsitaadiga

Marie kirjutas:
Rokkar15 kirjutas:

Kui ainult üks seade järel, siis ei pea, kas teise IDE kaabliga oled proovinud

olen, lausa 3 erinevaga, kõik nagu peaks töötama
tagasi üles
Marie
HV Guru
Marie

sõnum 13.06.2010 20:29:43 vasta tsitaadiga

Mis toiteplokk muidu on, 400w aga nimi, kui kõik nii nagu väidad siis pead emaplaadi garantiisse saatma, väidad ju , et teine tutikas.
Rokkar15
HV kasutaja

sõnum 13.06.2010 20:47:25 vasta tsitaadiga

Codegen. Ma ostsin emaplaadi kaasfoorumlase käest, ta väidab et tutikas, 3 kuud vana, kuid garantii pabereid pole(kadunud).
Samas kui kõvaketast IDE-ga ei leia, ja DVD-Rom-i, siis loogiliselt on emaplaadi kõvaketta kontrolleri viga? Norm, esines järgmine probleem peale kõvaketta, ja emaplaadi. mõttekam vist juba parandusse viia.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Probleemne kõvaketas
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.