Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
arviahi
HV vaatleja
|
13.06.2010 11:21:33
Elioni tööplaanid (hüperkiire internet)? |
|
|
Tere
Kas kuskilt saab näha ka seda, millised on Elioni tööplaanid kortermajade liitmiseks hüperkiire võrguga? Tean, et suht kõvaks piduriks on kortermajade sisevõrkude väljaehitamise vajadus. Praegu tundub, et võetakse kuskilt otsast suurem linnaosa ette ja ülejäänud väiksemad linnaosad imevad niiakua näppu. Huvitav, mitu maja nädalas suudetakse ära võrgustada, nt Tartus? Palju poisse selle töö peale võetud on?
Arvi
|
|
tagasi üles |
|
 |
oliver.
HV Guru
|
13.06.2010 11:23:58
|
|
|
Elioni kiituseks võib öelda, et maakohtadega tegeletakse ka - asun Tartust 4km eemal Haagel, optika veeti sisse ja 100-megane nett olemas.
Aga oled muidu Elionist endast küsinud? Vanasti neil justkui olid tabelid olemas, kus miski käsil on.
|
|
Kommentaarid: 280 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
239 |
|
tagasi üles |
|
 |
waux
HV Guru

|
13.06.2010 11:32:30
|
|
|
aga rahingele ei jõua kaabel mitte kunagiii
|
|
Kommentaarid: 597 loe/lisa |
   |
1 :: |
494 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
13.06.2010 12:12:55
|
|
|
oliver. kirjutas: |
Aga oled muidu Elionist endast küsinud? Vanasti neil justkui olid tabelid olemas, kus miski käsil on. |
Olen küsinud küll, kuid tabeleid pole näinud. Netist vaatasin, et Tartus Mõisavahes tegutsevad, seal kogu piirkond valguskaabli otsas. See on küll suur lahmakas, kuid Annelinn on ikka kordades suurem ja läheb vist veel terve igavik, kuni nad teisele poole linna jõuavad...
Kas kellelgi on pakkuda mingit sümboolsetki tabelit või ajakava Tartu linna kohta?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Shelby-SV
Jõulud On Läbi!

|
13.06.2010 12:18:30
|
|
|
annaks see sulle sulle südamerahu kui saaksid teada, et nt 2a pärast jõutakse sinuni?
|
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
13.06.2010 12:30:36
|
|
|
Shelby-SV kirjutas: |
annaks see sulle sulle südamerahu kui saaksid teada, et nt 2a pärast jõutakse sinuni? |
Annaks küll, sest siis tean, et pole mõtet sitsida - koliksin mujale, kus juba valgus majas. Milleks elada aastaid kiviajas, kusjuures täis teadmisega?
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.06.2010 12:44:01
|
|
|
arviahi: Lihte - ostad poest pastaka, ümbriku ja lehe paberit.
Paberile kirjutad:
- Avaldus
- Mina, see ja see, soovin teada saada, et millal jõuab arendus punkti A.
Siis võtad paberi, paned selle ümbrikusse ja saadad tähituna Elioni.
Ning siis ootad, millal saadab Elion sulle ametliku kirjaliku vastuse.
Nii lihtne see ongi.
Edukat kirjutamist.
|
|
Kommentaarid: 284 loe/lisa |
   |
2 :: |
11 :: |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
13.06.2010 16:59:55
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
arviahi: Lihte - ostad poest pastaka, ümbriku ja lehe paberit.
Paberile kirjutad:
- Avaldus
- Mina, see ja see, soovin teada saada, et millal jõuab arendus punkti A.
Siis võtad paberi, paned selle ümbrikusse ja saadad tähituna Elioni.
Ning siis ootad, millal saadab Elion sulle ametliku kirjaliku vastuse.
Nii lihtne see ongi.
Edukat kirjutamist.  |
Ma mõtlesin, et katusele ronides ja hõigates oleks veel lihtsam! Samas aga miks peaks Elionile tähitud kirju saatama, ega Elion ei ole riigiettevõte, et ta peab sõltuvalt asjaoludest vähemalt 1 kuni 2 kuu jooksul vastama. Elioni inimesi liigu igalpool, kui nad tahavad, siis nad räägivad juttu ka HV foorumis. Ega ametlikud stereotüüpsed või trahvaretsed vastused suuremat selgust too...
|
|
tagasi üles |
|
 |
1dumbpcuser
HV Guru
|
|
Kommentaarid: 100 loe/lisa |
   |
95 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
13.06.2010 17:28:23
|
|
|
arviahi: Midagi pole teha - ümbriku ja paberi kaudu toimuv kirjavahetus on ainus ametlik suhtluskanal ning kõik firmad on kohustatud selle kaudu liikuvatele kirjadele vastama.
Lisaks veel see, et kui paned kirja "tähituna", siis see kiri:
- jõuab 100% kindlasti kohale
- see kiri registreeritakse "sissetulnud kirjade" kaustas.
- edasi suunatakse see kiri läbivaatamiseks, vastamiseks kindlatele firmatöötajatele.
Ning sellele saad siis firmast ametliku vastuse.
Kirjutades aga mailile, ei tea Sa milline suvaline firmatöötaja selle kätte saab, samuti ei tea Sa seda, kas see kiri saab Delete või saadetakse see kellelegi edasi.
----------------------------------------
Aga see on muidu huvitav küll, kuidas inimesed kardavad paberit ja ümbrikku.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
13.06.2010 19:55:06
|
|
|
arviahi: Midagi pole teha - ümbriku ja paberi kaudu toimuv kirjavahetus on ainus ametlik suhtluskanal ning kõik firmad on kohustatud selle kaudu liikuvatele kirjadele vastama. |
Mis seadus kohustab erafirmasid kirjadele vastama? Millised on karistused, juhul kui firma jätab vastamata? Olen kuulnud, et nt enamus saadetud CV-i ei saa ühtegi vastust, sest keegi ei viitsi lihtsalt vastata. Pole kuulda olnud, et mõnda erafirmat oleks kaarega laskmise peale ette võetud ja karistatud..., küll aga on riigiasutusi trahvitud. Erafirmad kohustuvad vaid riigile vastama, nt Maksuametile, Statistikaametile jne.
Elion vastab, et kui sisevõrk oleks majas olemas, siis poleks probleemi kohe valgus majja tuua. Aga KÜ kolhoos koos vanamuttidega paigast liikuma saada on üksjagu vaevanõudev. Kusjuures isegi nina püsti targutavad noored ei saa poindile pihta - arvatakse, et ADSL/Starman töötab ju küll, milleks enamat! Üleüldse on näha, kuidas varem kõike uut ja paremat taga ajav rahvas hakkab nö aega kinni jääma. Operaatoritest on kohe kahju, kes peavad inimeste silmi avama, kuid inimesed ei taha ega viitsi ajaga kaasas käia. Tundub, et rahvale lausa meeldib oma paari-kolmemegaste ülikalliste ühenduste otsas muneda, sest Orkutis ja FC-s lubjastunud aju ju enamaks nagunii võimeline ei ole. Isiklik arvamus!
|
|
tagasi üles |
|
 |
alliance
The Transporter
|
13.06.2010 20:29:21
|
|
|
oliver. kirjutas: |
Elioni kiituseks võib öelda, et maakohtadega tegeletakse ka - asun Tartust 4km eemal Haagel, optika veeti sisse ja 100-megane nett olemas.
Aga oled muidu Elionist endast küsinud? Vanasti neil justkui olid tabelid olemas, kus miski käsil on. |
Haage on suht raske maakohaks varsti nimetada.sai seal ka ise kunagi tiba elatud.
kuid jah,elionist saad kiirema info.
_________________ --- |
|
Kommentaarid: 531 loe/lisa |
   |
5 :: |
431 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
14.06.2010 16:38:33
|
|
|
mida need üldse kortermajaks loevad?
Mul on kahtlane tunne, et mahun ikka sinna 10% sisse, kes ülikiirest võivad unistada
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
14.06.2010 18:21:24
|
|
|
krusu70 kirjutas: |
mida need üldse kortermajaks loevad?
Mul on kahtlane tunne, et mahun ikka sinna 10% sisse, kes ülikiirest võivad unistada  |
Kui elad kahekorruselises korterelamus, siis võivad nad jah eelistada ühe valguskaabli otsa mitu sellist maja panna. Traadiga ja traadi otsa käivate switchidega on esialgu tunduvalt odavam väiksemaid maju võrgutada. Kui ehitad majade peale ca 30-40'le korterile võrgu välja, siis saad ka suure tõenäosusega hüperkiire interneti. Muidugi räägi enne Elioniga läbi, samas aga arvesta, et kui oma rahadega võrgu välja ehitad, siis on rahvas KÜ kolhoosides kahe käega selle asja poolt. Kui aga arvad, et need KÜ-d ise kasvõi paar tonni nende võrkude ehituseks alla viskavad, siis parem unista edasi.
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
14.06.2010 19:08:24
|
|
|
aga elasa.ee ja vaata mis projektid seal käimas on, ausalt öelda lubati et osad saavad suve lõpuks omale netigi sisse
ise ootan täpselt samamoodi, kuniks midagi veetakse, kusjuures elioni ma ei taha! - aga eeldavad, et kui ealsa veab, siis saavad kõik ispid kasutada
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
RassK
HV Guru

|
15.06.2010 04:08:48
|
|
|
arviahi, 2 korruseline küll, 6 korterit millest 3 on meie. Ning rohkem ka elioni kliente pole. KÜ puudub (Vähemalt oma eluaja jooksul pole mina seda siin näinud/kuulnud)
Seepärast tekibki kahtlus kas too mitte eramaja alla ei lähe?
|
|
Kommentaarid: 116 loe/lisa |
   |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
15.06.2010 12:44:17
|
|
|
krusu70 kirjutas: |
arviahi, 2 korruseline küll, 6 korterit millest 3 on meie. Ning rohkem ka elioni kliente pole. KÜ puudub (Vähemalt oma eluaja jooksul pole mina seda siin näinud/kuulnud)
Seepärast tekibki kahtlus kas too mitte eramaja alla ei lähe? |
Otsi veel lähedusest ca 5 sellist maja, vea Cat5e igasse korterisse, siis on täitsa võimalik, et Elion toob optika kohale. Vahet pole, mida need korteriomanikud hetkel teevad - tarbivad ühe või teise firma teenuseid, kas üldse tarbivad mingeid teenuseid. Selge on see, et operaatorid müüvad (ok rendivad) oma valguskaablit läbi erinevate firmade. Kui hinnakiri kõrvale jätta, siis pole kasutajal ju vahet, kas kaablis jookseb sul Elisa, Elioni või mõne muu firma poolt müüdud internet/TV. Kui valgus majas olemas, siis ju hakataksegi agressiivselt müüma ja mängima hindade ning nendega kaasnevate valikuvõimalustega. Klientidel sõidetakse katus ära igas asendis ning liitumisi tuleb robinal. Kaabel on sul ikka üks, mis tuppa jookseb. Kellele ei jookse seda ühtegi kaablit tuppa, need vahivad vesiste suudega pealt, kuidas teised saavad praktiliselt sama raha eest kümneid kordi enam kiirust jt asju tarbida. Hetkel võta võrdluseks kasvõi ADSLi üleslaadimise kiirus võrrelduna hüperkiire interneti omaga.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Redikate
HV veteran

|
17.06.2010 00:53:01
|
|
|
Elan ise Tallinna kesklinnas 5'kordses majas ning ometigi pole fiibrit siia veetud. Imestan et kuskil teises Eesti otsas olevad külad saavad nautida interneti suuri kiiruseid, kuid pealinna elanikud paljud mitte.
Meilitsi Elioniga suhtelisemisest polnud ja mitte teps abi. Ütlesid küll, et ehk selle aasta alguses, kuid kaugel sellest.
_________________ http://nodejs.org/
"I'm also a person. Programming is just one thing I do." |
|
Kommentaarid: 34 loe/lisa |
   |
33 |
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
17.06.2010 08:01:05
|
|
|
OT: Siin pole vaielda midagi - kes tahab saada firmast ametlikku, kehtivat vastust, peab suutma ennast niipalju liigutada, et suhtleb kirja või siis faksi teel.
Ja see, et ainsad ametlikud kirad on paberil või faksidokumendina, kehtib juba oma kümmekond aastat ja mitte keegi pole seda siiani ümber teinud ega kehtetuks kuulutanud.
On - jah - juurde tulnud igasugu E-mailid jms, aga nendega on täpselt nii, et kui firma tahab, siis ta registreerib selle ning vastab sellele, kui ei taha, siis on olemas nupp Delete.
-------------------------------------------------
Mul oli alles hiljuti väike E-mailide vahetus ühe mobiilifirmaga. Õigemini saatsin päringu, et miks mu eelmisele kirjale keegi vastanud pole.
Ning siis vastas see mobiilifirma, et neil polegi sellist eelmist kirja olemas, kuna nad neid ei registreeri sissetulnud E-kirju ja et ma pean algusest peale kõik uuesti kirjutama, et milles küsimus.
Oleks ma seda asja ajanud kirja teel, siis oleks see esimene kiri koheselt registreeritud Sissetulnud kirjade kaustas ja mitte keegi poleks seda öelda saanud, et nad pole mu käest kirja saanud.
Nii, et tasub ikka teada küll, kuidas käib firmadega kirjalik suhtlemine ja mis juhtub firmasiseselt nii nii tavakirjaga kui E-kirjaga.
|
|
   |
211 |
|
tagasi üles |
|
 |
arviahi
HV vaatleja
|
17.06.2010 20:58:27
|
|
|
eldorado kirjutas: |
imelihtne:
A) ühendus 2-4mbps vahel on piisavalt IGALT poolt kodukasutamiseks
B) KÜ inimesed 90% huvitab kõige rohkem HIND, mitte KIIRUS. Juhul kui viimane rahuldab.
C) Enda Koorti 12 majjas ma ei hakka MILLALGI maksta tühja kiiruse eest mis ma ei kasuta. Starman 1.5Mbps PIISAB et netis olla ja vahepeal midagi allalaadida. Hind rahuldab, elioni vastu ei vaheta.
D) EI taha näha oma majjas VEEL kaableid. Treppikojas need kaableid terve hunnik, aitab küll =)
Hüpperpupper jääb ära =)))) |
Kui sinu teha oleks, siis kasutaksime asfaldteede asemel kruusateid, sest punktist A punkiti B ju saab küll. Kanalisatsiooni asemel kasutaksime nurgataguseid, sest kõht ju muutub kergemaks küll. Jumal tänatud, et progressile ei saa sinusugused kuidagi vastu seista =))))
PS! Elioni mahategemine oma müügi edendamiseks nüüd küll kõige õigem vahend ei ole. Inimestele ei meeldi selline müük, võid selles kindel olla!
OT: Siin pole vaielda midagi - kes tahab saada firmast ametlikku, kehtivat vastust, peab suutma ennast niipalju liigutada, et suhtleb kirja või siis faksi teel. Ja see, et ainsad ametlikud kirad on paberil või faksidokumendina, kehtib juba oma kümmekond aastat ja mitte keegi pole seda siiani ümber teinud ega kehtetuks kuulutanud. Nii, et tasub ikka teada küll, kuidas käib firmadega kirjalik suhtlemine ja mis juhtub firmasiseselt nii nii tavakirjaga kui E-kirjaga.  |
Ära häma, parem katsu selle asemel pisutki konkreetsem olla ja vastata küsimustele:
Mis seadus kohustab erafirmasid kirjadele vastama?
Millised on karistused, juhul kui firma jätab vastamata?
|
|
tagasi üles |
|
 |
RCC
HV Guru

|
17.06.2010 21:39:51
|
|
|
jutt õige, elioni vastu ei vaheta, sest miks ma peaks neti saamiseks valima tolgendava telefoni ja idiootse digi-tv oma mõruda mõmmiparniga, saab ka ilma, aga vat elion ei taha, sest nii pole talle kasulik, -seega kindel ei
aga eitahanteadalt võidki vastuseid ootama jääda, tema on seda tüüpi vend kes teeb seltskonnas lihtsalt kõva kära, et teda märgataks
_________________ Ära suurenda telia kasumit - lõpeta leping! 20/4 pole eriline max kiirus. 1992 kaaperdas telia neti |
|
Kommentaarid: 185 loe/lisa |
   |
9 :: |
147 |
|
tagasi üles |
|
 |
harakas
Kreisi kasutaja
|
17.06.2010 22:07:46
|
|
|
Siin on jutt vaikselt kaldunud e-kirjavahetussele erafirmadega, millele lisaks mõne sõna oma kogemusest. 95% sõltub kirja sisust ja toonist. Kui ikka hakatakse kohe algusest peale ülbitsema ja unustatakse igasugused viisakusreeglid, siis ei ole lootust ka vastusele. Ma ei oska ühtegi juhust nimetada, kus firmad ei ole minu viisakatele küsimistele vastanud, neilgi omad huvid mängus, keegi ei vaja negatiivset kuvandit ja iga kirjutajat võetakse kui võimalikku kundet. Veel olen tähele pannud, et ametlikuvõitu pöördumist tasub tähelepanu võitmiseks alati väikese huumorikilluga vürtsitada, väga tähelepanelikult tuleb läbi mõelda ka e-kirja teemareale kirjutatav tekst, tihti sõltub ainuüks sellest, kas kirjale jäetakse vastamata või vastatakse.
|
|
Kommentaarid: 1 loe/lisa |
   |
1 |
|
tagasi üles |
|
 |
target
Kreisi kasutaja

|
17.06.2010 22:09:15
|
|
|
RCC kirjutas: |
aga elasa.ee ja vaata mis projektid seal käimas on, ausalt öelda lubati et osad saavad suve lõpuks omale netigi sisse
ise ootan täpselt samamoodi, kuniks midagi veetakse, kusjuures elioni ma ei taha! - aga eeldavad, et kui ealsa veab, siis saavad kõik ispid kasutada |
Selle põhjal peaks siis suve lõpus mul maal kiire internet olema. Aga linnas ei saa midagi Peakski maale tagasi kolima
_________________ PSN: powwa25 |
|
Kommentaarid: 75 loe/lisa |
   |
3 :: |
70 |
|
tagasi üles |
|