Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
activeone
HV kasutaja

|
30.04.2010 13:32:45
Hp Pavilion ei tunnista Inteli wifi kaarti - Abi vaja! |
|
|
Probleem siis selles, et siin nädalake tagasi hakkas mu paaviani wifi jamama ehk siis nii kui neti lahti võtad nii dropib connectioni maha kohe ja siis jääbki mõneks minutiks nii ennem kui uuesti ühenduse ülesse võtab. Googeldasin selle probleemi kohta ja see probleem pole ainult minul. See pidigi paavianil probleem olema, et Atherose kaart läheb mingiaeg õhtale.
Tellisin siis siit HV-st uue kaardi ja seekord Inteli oma. Eile õhtul sain siis ta kätte viskasin sisse, lülitasin powerit ja käib piiks ning ilmub kiri "Unsupported Wifi Device Found". Jälle googel lahti ja probleemi kohta otsima. Lõpuks sain siis aru, et HP on nii tore firma, et paneb Biosesse mingi listi milliseid kaarte saab ainult kasutada selle mudeliga. Googel andis ka mulle igast õpetusi kuidas seda biosest eemaldada kui Hex koodis ülesse leida vana kaardi Vendor ja SUBSYS ID-d ja need muuta siis Inteli kaardi omadeks. Noh jah see Biosi Hex kood on minu jaoks täiesti tundmatu teema ja proovisin küll aga seda vana koodi ma kuskil ülesse ei leidnud sealt.
Otsisin veel edasi ja siis leidsin googlest teemasid, et AMD protsessor ja Inteli Wifi ei töötagi koos isegi siis kui Biosis muudatusi teen. Kas see on tõesti nii?
Mul on püll kaks PCI-E x1 pesa ja kui mõlemad kaardid sisse pista siis device manageri all näitab ilusti kuid Inteli kaardini lihtsalt antennijuhtmed ei ulatu.
Äkki keegi oskab mind selle probleemiga aidata?
Muideks täpne mudel on Hp Pavilion dv5-1020en.
Lisan igaksjuhuks siis andmed:
Atheros (vana kaart):
Ven: 168C
DEV: 001C
SUBSYS: 137B103C
Intel (uus kaart):
VEN: 8086
DEV: 4237
SUBSYS: 12118086
Lugesin ka veel sellist asja, et linuxsis on võimalik ilma Biosi muutmatta kaardi enda kiip kuidagi ümber kirjutada, et HP arvaks, et sees ei ole Inteli Wifi kaart. Natuke segane teema aga kes linuxit tunneb see äkki saab aru.
|
|
tagasi üles |
|
 |
Betamax
HV Guru

|
30.04.2010 13:43:38
Re: Hp Pavilion ei tunnista Inteli wifi kaarti - Abi vaja! |
|
|
activeone kirjutas: |
Googeldasin selle probleemi kohta ja see probleem pole ainult minul. See pidigi paavianil probleem olema, et Atherose kaart läheb mingiaeg õhtale. |
Kas see pole mitte esimene ilming, et emaplaat hakkab surema? Vihje - loe Pavilionide üldteemat.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.04.2010 13:57:51
|
|
|
Täpsustuseks - selles, teemaalgataja poolt, tõstatatud teemas on hoopis sellest juttu, et teemaalgataja üritab HP läpparile sisse sööta WiFi-kaarti, mida see HP-läpats sugugi süüa ei taha.
activeone: Nii, et müü vale kaart maha ja osta selle asemel õige kaart.
Või müü läppar maha ja osta mõne teise firma mudel, mis Inteli kaarte sööb ja mis samas ei söö näiteks BroadCom-i WiFi-kaarte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
activeone
HV kasutaja

|
30.04.2010 14:38:18
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
Täpsustuseks - selles, teemaalgataja poolt, tõstatatud teemas on hoopis sellest juttu, et teemaalgataja üritab HP läpparile sisse sööta WiFi-kaarti, mida see HP-läpats sugugi süüa ei taha.
activeone: Nii, et müü vale kaart maha ja osta selle asemel õige kaart.
Või müü läppar maha ja osta mõne teise firma mudel, mis Inteli kaarte sööb ja mis samas ei söö näiteks BroadCom-i WiFi-kaarte.  |
Sellest ma olen juba ise ka aru saanud, et läpats ei söö seda kaarti. Ja mis mõte on osta läpakat mis sööb inteli kaarte ja ei söö näiteks Broadcomi kaarte?
Muideks praeguseks hetkeks on vist probleem lahendatud. Flashisin talle peale kõige vanema Biosi ja praeguseks kui ma olen netti juba mingi tunnike kasutanud pole kuhugi ära kadunud. Loodetavasti see jääb ka nii.
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
30.04.2010 15:06:58
|
|
|
activeone: Pane peanupp natukeseks tööle ja näita üks tootja, kes toodab oma toodet selliselt, et selles saab kasutada 100% kõikide tootjate "rauda".
Seda pole kunagi tehtud ega ei hakata ka kunagi tegema. Ja kellele see ei meeldi, see siis jätab masina ostmata. Mitte, et tootjad hakkaksid oma tootepoliitikaid ümber kujundama.
|
|
tagasi üles |
|
 |
activeone
HV kasutaja

|
30.04.2010 16:27:50
|
|
|
tahanteada kirjutas: |
activeone: Pane peanupp natukeseks tööle ja näita üks tootja, kes toodab oma toodet selliselt, et selles saab kasutada 100% kõikide tootjate "rauda".
Seda pole kunagi tehtud ega ei hakata ka kunagi tegema. Ja kellele see ei meeldi, see siis jätab masina ostmata. Mitte, et tootjad hakkaksid oma tootepoliitikaid ümber kujundama.  |
Äri on muidugi tore asi aga krt see on küll ahistamine! Ma ostan omale läpaka, tahan panna sisse parema wifi kaardi, et wifi levi oleks võimsam ja ma ei saa seda teha. Muideks ainult HP ja IBM teevad sellist jama, et niiöelda "Blacklistivad" wifi sedmed ära, et sa kasutaks ainult nende "wifit". Aga kui nende valikus pole sellist kaarti nagu ma tahan?
Mina jään ikkagi oma arvamusele, et HP on täielik jama. Nüüd on kogemus ühe masinaga olemas ja emam mina nende toodet ei osta. Vähemalt sülearvutite vallas mitte.
|
|
tagasi üles |
|
 |
activeone
HV kasutaja

|
01.05.2010 23:40:46
|
|
|
Muideks mainin ära, et kellel tekib samasuguseid jamasid, et wifi kaart ei taha enam endise võimsusega töötada siis flashige oma paavianile kõige vanem bios peale ja asi töötab. Vähemalt mul senimaani töötab. Inteli kaardi toetuse saamine biossi on kindlasti võimalik, kuid sellega võid oma läpaka üldse mittetöötavaks teha ja omaltpoolt ei soovita
Kui sul tõesti on wifi kaart läbi põlenud siis osta uus kaart ainult selle numbri järgi mis kaardil kirjas nime all "Relpace with HP spare part:".
Edu kõigile Paavianiomanikele
|
|
tagasi üles |
|
 |
tahanteada
Lõuapoolik

|
02.05.2010 00:02:31
|
|
|
Palju lihtsam on v6tta Broadcomi kaart ja asi vuhiseb, nii, et v2he pole.
Ja veel - nende k6ige vanemate BIOS-idega vead paljud muud asjad metsa, n2iteks ei tunnistata uuema aja prosasid v6i on prosa jahutus-skeem v2ga vale, millega prosa yle ko"etakse.
Nii, et enne hoogsat BIOS-i vahetuse soovitamist tee ikka endale see selgeks, et mis midagi endaga kaasa toob. V6ita WiFi-kaardiga ja sellega l6petada emaplaadi enda eksistents ylekuumenemistega pole küll asi, mida nii reipalt soovitada.
Postitatud mobile device
|
|
tagasi üles |
|
 |
zaitz
Kreisi kasutaja

|
14.05.2010 20:13:45
|
|
|
Saan aru, et kõik on hirmus allergilised nende Pavilionide suhtes, aga teemas mainitud mudeliks dv5 xxxx ehk siis järgmine põlv st. teise kestaga kui dv6xxx ja sellel pole minumeelest seda massilist platekoolemist veel esinenud.
Cheers
|
|
tagasi üles |
|
 |
activeone
HV kasutaja

|
15.05.2010 12:47:32
|
|
|
zaitz kirjutas: |
Saan aru, et kõik on hirmus allergilised nende Pavilionide suhtes, aga teemas mainitud mudeliks dv5 xxxx ehk siis järgmine põlv st. teise kestaga kui dv6xxx ja sellel pole minumeelest seda massilist platekoolemist veel esinenud.
Cheers  |
Hetkel pole küll märganud just massilist ärasuremist aga inimestel probleeme on ka dv5 seeriaga küll ja veel. Praegu paistab jah, et dv6 seeria sureb rohkem.
|
|
tagasi üles |
|
 |
|