Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  HP laptop kiilub kinni märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Ardordo
HV kasutaja

sõnum 15.04.2010 00:26:10 HP laptop kiilub kinni vasta tsitaadiga

probleem selline. mul on HP Compaq nw8240 ja umbes 15 minutit peale arvuti käivitamist jääb arvuti windowsis kinni. Tegin formati ja paigaldasin uue windowsi aga probleem ikka sama. Protsessori temperatuur ei ole kõrge ( 42 kraadi). Järgnev kõlab küll veidi imelikult aga peale kinni jäämist töötab arvuti edasi ainult siis kui touchpadi tugevalt hõõruda (hiirt liigutada). Nii kui hõõrumine järgi jätta siis arvuti jääb jälle kinni. Sama ka kui teha shut-downi. Kui sel ajal tugevalt touchpadi ei näpi siis arvuti jääbki sinna sinisele shut-down ekraanile. Kui touchpadi hõõruda siis järkab arvuti kinni panekut ja lõpuks ka arvuti lülitub välja.

Samas on ka see et sel hetkel kui arvuti kinni hakkab jääma ei tunne ta enam mul usb's olevat hiirt. Kui pistan hiire pulga teise auku siis tuleb umbes selline kiri "do not recognize usb device" või midagi sellist.

Kas kellelgi on midagi sarnast olnud ja milles probleem olla võiks.

Tänud
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
angel
HV Guru
angel

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 15.04.2010 00:39:51 vasta tsitaadiga

mobo peast sooda? Linuxi live boot cd'ga sama kala?

Korpus lahti võetud, pihta saanud ja mingist kohast avaldab survet?

Windowsi installi käigus mingeid jamasid vms anomaaliaid ei pannud tähele?

tagasi üles
Ardordo
HV kasutaja

sõnum 15.04.2010 00:45:15 vasta tsitaadiga

korpust olen lahti võtnud ainult radika puhastamiseks. ja installi käigus läks kõik sujuvalt. Muudest asjadest ei saanud aru icon_smile.gif

tegin ära ka biosis oleva hdd testi ja mingi microsofti lehel oleva mälutesti aga kõik oli korras.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 15.04.2010 01:09:40 vasta tsitaadiga

Pidasin silmas seda, et võtad mõne Linux'i distro, tirid alla, kõrvetad plaadile ning boodid sellega ülesse. Ehk siis saad "linux keskkonda" ilma installimata ja kettal faile muutmata. Asja mõte oleks see, et näed kas seal kah jamab või mitte.

Ja kui mälu testi tahad teha siis kasuta Memtest86+

tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.04.2010 07:46:56 vasta tsitaadiga

See on tyypiline, mahasurema hakkav HP-Compaqi emaplaat. Ehk siis emaplaadilt on m6ni "sild" lahti v22ndunud.

Kas ja kui k6ver / v22ndes see emaplaat on ja kas seda "silda" t2iesti uuesti kinni tagasi saab, on muidugi omaette teema.

Osadel saab, osadel mitte ja need l6petavad siis paigalpysiva lauaarvutina.

Postitatud mobile device
tagasi üles
Ardordo
HV kasutaja

sõnum 15.04.2010 09:59:30 vasta tsitaadiga

see emaplaadi jama tundub väga loogiline sest ma vaatasin et selle hõõrumise ajal peab vajutama parajalt nii kõvasti et arvuti korpus väheke paindub? Oskad äkki öelda kelle3 poole se3llise arvutiga pöörduda võiks - kes selle jama odavalt ja hästi võiks ära patandada. HP ametlik remontija on üsnagi kallis.

Proovin ka selle linuxi kohe ära.
tagasi üles
angel
HV Guru
angel

sõnum 15.04.2010 10:27:06 vasta tsitaadiga

Olen isiklikult mõndade HP Compaq/Pavilion 'idega tegelenud. Ehk siis laiali lammutanud, puhastanud, kokku ladunud. Või siis midagi vahetatavat ära vahetanud (varuosade olemasolul). Idee poolekst võiks selle HP lahti võtta niipalju et emaplaat paistab ja midagi ei saaks talle survet avaldada ning siis proovida kas mõikab midagi või on emaplaat sooda/kutu.

Samas arvan, et aega tekib sellega tegelemiseks alles 26 Aprill paiku. Aga eks neid parandajaid ole siin teisigi.

Kui HP ametliku remonti viia siis vast IT Grupp. Service NIET'i ei tasu vast viia... igalt poolt negatiivset kuulnud + pakusid mulle kunagi lahendust - oota 1 nädal läppari laadijat samas kui IT grupp tellis ära ja 2-3 päevaga oli kohal ja sai järgi mindud.

tagasi üles
Ardordo
HV kasutaja

sõnum 15.04.2010 10:45:59 vasta tsitaadiga

testimise hinnaks abobasesystemsis oli igatahes 500 kr mis tundub jube kallis. ma võibolla võtan ta korra ise lahti ja vatan kas kohe silmaga midagi paistab. kui hakkama ei saa siis võtan ühendust ja annan asja sulle või kellelegi üle.
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.04.2010 10:52:03 vasta tsitaadiga

tsitaat:

umbes 15 minutit peale arvuti käivitamist jääb arvuti windowsis kinni.

masin kuumeneb üle. kippelt puahstama.

angel
HV Guru
angel

sõnum 15.04.2010 11:01:12 vasta tsitaadiga

Ardordo kirjutas:
testimise hinnaks abobasesystemsis oli igatahes 500 kr mis tundub jube kallis. ma võibolla võtan ta korra ise lahti ja vatan kas kohe silmaga midagi paistab. kui hakkama ei saa siis võtan ühendust ja annan asja sulle või kellelegi üle.

Kalli võitu jah kuna ei usu et nad seal midagi väga erilist teevad.

Ise lahti võtta ei tasuks kui just enne sellega tegelenud ei ole... Või siis kui oskust on võta vastava mudeli service manuaal ette ja hakka asja uurima.

See HP Compaq nw8240 tundub piltide järgi kahtlaselt minu NC6400 moodi olevat. Sellel peaks suht kergelt saama. Tuleb võtta klaver ära. Siis ülemine nuppu riba (valesti võtta lõhub ära) ning peakski jahutusele ligi saama. Emaplaati täiesti vabastada peab veel korpuse pealmine osa kus nn "hiir" asetseb kah eemaldama.

Kui tõesti üle kuumeneb siis ürita selline programm enne tööle lasta ja vaata mis temperatuurid on -> http://www.cpuid.com/hwmonitor.php

tagasi üles
Ardordo
HV kasutaja

sõnum 15.04.2010 11:18:08 vasta tsitaadiga

mis võiks olla normaalsed temperatuurid. Kui ma vaatan siis ükski sensor nagu üle 50 C kraadi ei lähe.

Puhastamise koha pealt niipalju et ventika ja radika puhastamiseks olen ma seda lahti võtnud. Kas läpakal peaks veel midagi puastama? Näiteks kaevata emaplaadini välja ja vaadata kas seal saab midagi puhastada. HP kodukal foorumis keegi sovis vahetada protsessori soojuse üleandmise geeli ( ilmselt sõnastasin valesti selle) uuemad pidavat paremini soojust juhtima.

Täna hommikul oln saanud juba üle tunni järjest kasutada:)

See et asi on temperatuuri viga näitab vist see et kui pärast kinnijäämist arvuti taaskäivitada siis ta kohe käima ei lähe. Jääb kinni sinna HP boot lehele kus saab F10't vajutada. Peale välja lülitamist ja veidike aega seismist läheb jälle käima.
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 15.04.2010 11:29:03 vasta tsitaadiga

Ardordo: Aga loe siis ise, mida ülevalpool kirjutasid, et: "USB-d kaovad tagant ära".

See ütleb ju üheselt, et Sul on mingi "Sild" emaplaadi küljest lahti väändunud. icon_wink.gif

Seega - temperatuurides on asi niipalju ainult kinni, et temperatuuris "mängib" iga emaplaat - paindub vähe siia-vähe sinna.
Ning sellisest painde / väände muutmisest juba piisab, et korra töötab ja siis enam mitte.
---------------------------------------------
Lisan ka veel selle, et kui liialt kauaks vahtima jääd, siis varsti on see "sild" kas lõplikult lahti või "sureb maha".

Ja täiesti tavaline kõikvõimalike HP Compaqide emaplaatide surm ning Sinu oma võib olla siis järgmine selles pikas "Igaveseks lahkunud Compaqi-emaplaatide" nimekirjas. icon_wink.gif
tagasi üles
laurx
HV Guru
laurx

sõnum 15.04.2010 11:35:55 vasta tsitaadiga

mul on siin hetkel käigus üks " keiss" kus klient vaatas, et ohhoo, pilt läheb triibuliseks ja ühekordsele power nupuvajutusele arvuti ei reageerinud. akut tagant võtta ei taibatud ja power nuppu all hoida ka mitte. tulemuseks on emaplaadilt lahti tulnud sild, surnud lcd ja palju paksu verd.
Ardordo
HV kasutaja

sõnum 15.04.2010 11:40:51 vasta tsitaadiga

seda kindlasti. ma olen juba üsna kindel et asi on emaplaadis ja temperatuuris. ja arvatavasti see temp alandamine on väga ajuitine lahendus ning kuidagi peab ikka selle emaplaadi üle vaatama.

seal tehases arvutatakse see arvutiosade ressurss ikka väga hästi läbi. arvuti vanus on u 4a ja garantii oli vist 3a icon_smile.gif

laurx

kas tal läks siis ootamise tõttu temperatuur kõrgeks? Ma ikka seda nupu all hoidmist tean ja olen ka kasutanud kui muu ei aita.
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Sülearvutid »  HP laptop kiilub kinni
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.