Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
assu2
Kreisi kasutaja

|
04.04.2010 02:27:48
Arvuti teeb resa(windowsilaadimisel) kohe kui valin windowsi. |
|
|
Tervist!
Sain äkitselt uue lauaarvuti omanikuks.
AMD Phenom x4 9500 QUAD
ASUS M2N emaplaat.
2GB DDR2 mälu.
GF 8600GTS
400W Forton
Niisiis probleem selles, et nii kui nupust sisselülitan arvuti teeb ta ühe pika piiksu kohe. Ja siis hakkab laadima ...
Tuleb kõik see emaplaadipilt ja siis American Trendsi pilt kus f1 run setup ja f2 run defaults and continue.. Siis valin f2 ja ja tuleb OS bootimis pilt kus windowsi saan valida.
Nimelt Arvutil polnud HDD ja siis ma vanast arvutist võtsin ühe 80GB'se ketta millel windows 7 installed. Windowsi valimisel (windowsi üleslaadimisel) teeb arvuti kohe resa. Proovisin DVD't Bootida ka aga ei saanud hakkama.
Mida see Pikem piiks tähendab kohe alguses sisselülitades? Nii kui vajutad käib kohe pikem piiiiiiiiiiks.
Temperatuurid on madalad ~ 30-35
//Nüüd läks vist VGA kaart ka läbi... PIIIKS-piiks-piiks, PIIIKS-piiks-piiks, PIIIKS-piiks-piiks ja pilti ette ei löö... (1 pikk+ 2lühikest) tsüklid..
Nüüd peab otsima mingit PCI-E kaarti prooviks..
|
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
04.04.2010 08:08:31
|
|
|
Ise ladusid kasti kokku, mälud halvasti pesas, või pole emaplaadi all olevad kinnitus puksid õigete kohtade peal, olen sellist olukorda näinud kus varem oli korpuses mATX mõõdus emaplaat, uus ATX mõõdus emaplaat ja üks kinnitus puks oli ringi tõstmata, see jäi täpselt mälu pesade alla ja tekitas seal lühise
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
   |
0 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
trebla
Kreisi kasutaja

|
04.04.2010 08:26:25
|
|
|
piiksud on veakoodid, vaata emaplaadi manualist.
Lisaks Marie pakutule võib olla sul mõni jumper valesti, näiteks sellel sissetorgatud kõvakettal, BIOSi settingud ei vasta tegelikule riistvara olukorrale vms.
resa põhjuseks võib olla kas mingite vajalike draiverite puudumine W7 installis või riistvaraline probleem.
võta plaadi küljest asju vähemaks, alustades kõvakettast ja seejärel vajadusel ühekaupa mälud ja kuula kas pikk piiks kaob ära mingil hetkel.
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
Kommentaarid: 61 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
04.04.2010 12:33:56
|
|
|
Marie kirjutas: |
Ise ladusid kasti kokku, mälud halvasti pesas, või pole emaplaadi all olevad kinnitus puksid õigete kohtade peal, olen sellist olukorda näinud kus varem oli korpuses mATX mõõdus emaplaat, uus ATX mõõdus emaplaat ja üks kinnitus puks oli ringi tõstmata, see jäi täpselt mälu pesade alla ja tekitas seal lühise |
Korpus on ka suur ja võimas, et ruumi puudust ei ole.
Kasti ma ise kokku ei ladunud. Sain kasti ilma kõvakettata. Probleem oli tal juba ennem olemas, kui panna sisse HDD millel WIN installitud pole mida
ta siis teeks? Nüüd enam ei saagi proovida, kuna Arvuti ei võta pilti ette veakood tähendab VGA kaardiga probleemi.
Pikem piiks + 2 lühikest selline tsükkel.
+1 küsimus
Kui 2 device on ühendatud ühe IDE kaabliga (HDD ja DVD kirjutaja) Kumb peaks olema Master ja kumb slave?
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
04.04.2010 12:35:43
|
|
|
HDD master ja DVD slave.
Alati kui sa paned HDD uude arvutisse, ja HDD'l on mingist ajast installitud windows, siis pead windowsi uuesti paigaldama.
|
|
Kommentaarid: 187 loe/lisa |
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
Duckhead
HV veteran

|
04.04.2010 12:38:27
|
|
|
assu2 kirjutas: |
Kui 2 device on ühendatud ühe IDE kaabliga (HDD ja DVD kirjutaja) Kumb peaks olema Master ja kumb slave? |
pole mingit vahet
_________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!! |
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
   |
3 :: |
68 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zadoc
HV vaatleja

|
04.04.2010 13:23:40
|
|
|
ViskeRelv kirjutas: |
HDD master ja DVD slave.
Alati kui sa paned HDD uude arvutisse, ja HDD'l on mingist ajast installitud windows, siis pead windowsi uuesti paigaldama. |
v6i siis m6lemad "cable select". muide, kui eelmise arvuti conf oli u.75% sama, pole vaja uut win installi!
|
|
Kommentaarid: 19 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
04.04.2010 13:39:02
|
|
|
HDD master ja DVD slave.
Alati kui sa paned HDD uude arvutisse, ja HDD'l on mingist ajast installitud windows, siis pead windowsi uuesti paigaldama. |
No tuleb nii siis välja tõesti. Eelmise arvuti konf oli hoopis DDR mälud, P4 3,0GHZ prose AGP jne..
Nüüd see hoopis AMD 4 tuumaline jne... Oletame kui mul pilt ette tuleks nüüd, siis kuidas ma bootiks seda windowsi siis. Panen mingisuguse ketta sisse millel windowsi pole installitud vaid on ~ 120gb vaba ruumi, lükkaks Windows 7 PRO 32-bit DVD sisse ja resa?...
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zadoc
HV vaatleja

|
04.04.2010 14:03:44
|
|
|
paned suvalise k6vaketta (windowsiga v6i ilma), vajutad f1 ja l2hed bios setupi, kontrollid, kas masin ikka n2eb k6vaketast ja rom'i, m22rad "first boot device" cd (dvd), (vahepeal v6id win plaadi masinasse pista) save and exit, masin teeb resa ja peaks peale seda esimest pilti pakkuma "press any key to boot from cd", edasi ehk juba saad.
PS, tiri videokaart v2lja, pista korralikult tagasi, kontrolli juhtmed yle. kui saad proovi teist toidet.
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
04.04.2010 15:47:31
|
|
|
Selge kõvakettaga toimetamisest sain aru, muidu jah masin tundis ära hdd jeps. Eile ma proovisin seda bootimis värki, aga siis millegipärast ei tulnud seda "press any key to boot from cd"... lihtsalt laadis asju ära kuni selle f1 (run setup) ini.
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
05.04.2010 10:41:59
|
|
|
assu2 kirjutas: |
...aga siis millegipärast ei tulnud seda "press any key to boot from cd"... lihtsalt laadis asju ära... |
Kui bootivat kõvaketast ei leita (nt kettad on tühjad), siis lähebki kohe CD pealt käima ilma selle vahepeatuseta.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
05.04.2010 19:00:35
|
|
|
Head uudised GF 8600GTS on siiski töökorras. Mul oli lahtitulnud üks mälukivi ennem ja kehva paigaldamise tõttu tegi ta sellist häält. Võtsin ta välja ja asi toimib hetkel.
Niisiis nüüd saame pöörduda siiski põhiprobleemi juurde
Panin 320GB ketta sisse (kus on 200GB eest mälu juba kasutusel).
Niisiis kõik on samamoodi nagu ennem. Ma kirjeldaksin täpsemalt kuidas see käib:
Lülitan arvuti sisse... esimesena laeb ta Videokaardi ära (tuleb korraks Nvidia Geforce andmed), järgmisena tuleb ASUSE emaplaadi pilt kus kus TAB'i vajutades näitab BIOS POST Messaget. Järgmine pilt on AMERICAN MEGATRENDS (ilmselt siis BIOSI POST MESSAGED) kus ta loetleb ära mis asjad ta arvutis ära on tundnud.
Seal on valikud all:
ENTER to recover BIOS settings
F1 to run Setup
F2 to load default values and continue
SIIN KOHAS JÄÄB PILT SEISMA JA EDASI EI LÄHE.
BIOSIS saan liikuda ja olen muutnud boot device'i järjekorda nii nagu peaks ning proovisin WINDOWS 7 Pro 32 bit ja XP HOME 32 bit DVD/CD'ga bootimist kuid ei miskit... Muudan BIOSIS sätted ära ning F10 SAVE & EXIT ning teeb resa ja kordub uuesti kogu see pilt algusest kuni jääb selles viimases kohas seisma.
Olen proovinud F2 vajutada, et laeks default values ja jätka.. siis ta bootib kuid mõlema diskiga lööb ette järgmise teksti:
NTLDR IS MISSING
PRESS CTRL+ALT+DEL to restart.
Siinkohal olen hädas ja ei oska ise enam midagi välja mõelda. Sooviks selle kastikese kenasti lippama saada...
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
Zadoc
HV vaatleja

|
05.04.2010 19:33:20
|
|
|
NTLDR IS MISSING - uuri guugli abil.
v2ike abi siiski: kui bios n2itab et sul on k6vaketas, siis katsu ketas formaatida teises arvutis v6i flopiga. kasuta ps2 klaverit. proovi m6nda teist rom'i, kasv6i vana cd-rom.
|
|
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
05.04.2010 19:48:44
|
|
|
Zadoc kirjutas: |
NTLDR IS MISSING - uuri guugli abil.
v2ike abi siiski: kui bios n2itab et sul on k6vaketas, siis katsu ketas formaatida teises arvutis v6i flopiga. kasuta ps2 klaverit. proovi m6nda teist rom'i, kasv6i vana cd-rom. |
Arvad, et peaksin selle 320GB'se ketta täiesti puhtaks laskma? Saan ilmselt siin arvutis seda formatida küll, kuna windowsi peal siin pole ka.
PS2 klaverit ma kasutan, õnneks on 1 vanast ajast alles. Õnneks on mul olemas selles vanas kastis ka üks CD/RW& DVD/R rom olemas mida ma isegi enam ei kasuta, pole ära ühendanud. Proovin seda siis.
Kuid sellest materjalist on kahju mis 320GB ketta peal hetkel asetseb
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
05.04.2010 20:52:25
|
|
|
See "NTLDR IS MISSING" tekkis sul sellepärast, et tahtis HDD'lt buutida, aga ei leidnud windowsi... Biosis peab olema 1st boot device - DVD-ROM, 2nd boot device - HDD
Kui paned plaadi enne restarti masinasse, ja kui biosi settingud on paigas, siis hakkab ta esmalt plaati lugema, kui ta seda ei leia, siis HDD'd.
Kui abi ei saa, siis proovi kasutajaga laurx ühendust võtta, kui tal aega on, siis võib ta oma silmaga üle kaeda...
|
|
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
05.04.2010 21:09:32
|
|
|
See "NTLDR IS MISSING" tekkis sul sellepärast, et tahtis HDD'lt buutida, aga ei leidnud windowsi... Biosis peab olema 1st boot device - DVD-ROM, 2nd boot device - HDD
Kui paned plaadi enne restarti masinasse, ja kui biosi settingud on paigas, siis hakkab ta esmalt plaati lugema, kui ta seda ei leia, siis HDD'd.
Kui abi ei saa, siis proovi kasutajaga laurx ühendust võtta, kui tal aega on, siis võib ta oma silmaga üle kaeda... |
Kui muudan BIOSI sätteid ja F10 ( SAVE & EXIT ) teeb resa ja jääb ikka sinna American Megatrendsi juurde seisma, kui sealt uuesti BIOSI vaatan, siis seaded pole enam nii nagu muutsin enne restarti. Ainuke võimalus edasiminemiseks on sealt F2 Load Default Values and continue...
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
05.04.2010 21:12:30
|
|
|
Patarei tühi, vaata ehk leiad kuskilt uue patarei ja proovi siis...
|
|
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
05.04.2010 22:12:42
|
|
|
CMOS patareis asi viga polnud. Võtsin kohe vanast kastist pataka ja kõik oli samamoodi.
Lihtsalt kui resa teen siis ta ei lähe sellest American Megatrends lehelt mingitmoodi edasi, kui f2 vajutan siis laeb ta default.. Sellega ta ütles nüüd, et BOOTMRG is missing
|
|
   |
77 |
|
tagasi üles |
|
 |
ViskeRelv
HV Guru

|
06.04.2010 07:29:29
|
|
|
Siis selline võimalus, et teises masinas hakkad windowsi installima, esimese automaatse restardiga lülitad arvuti kähku välja ja paned ketta uude arvutisse. Siis enam plaati vaja pole.
Vista ja 7ga saab nii.
Loodan, et said mu mõttest aru.
|
|
   |
167 |
|
tagasi üles |
|
 |
Märt.
HV Guru

|
06.04.2010 07:53:25
|
|
|
XP puhul saab ju recovery consoles MBRi fixida. C- ketta puhul piisab käsureale fixboot ja hiljem vajadusel ka fixmbr kribamisest.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
assu2
Kreisi kasutaja

|
06.04.2010 12:33:14
|
|
|
udusiil kirjutas: |
XP puhul saab ju recovery consoles MBRi fixida. C- ketta puhul piisab käsureale fixboot ja hiljem vajadusel ka fixmbr kribamisest. |
Kuidas käsureale ma saan kui AMegaTrends leht ees?
Siis selline võimalus, et teises masinas hakkad windowsi installima, esimese automaatse restardiga lülitad arvuti kähku välja ja paned ketta uude arvutisse. Siis enam plaati vaja pole.
Vista ja 7ga saab nii.
Loodan, et said mu mõttest aru. |
Kojujõudes proovin seda varianti
|
|
   |
77 |