Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
UHO
Kreisi kasutaja

|
14.03.2010 19:38:49
USB pulgale automaat installika tegemine? |
|
|
Tervist,
häda nimelt selles, et on sülearvuti millel ekraan katki ja puuduvad GPU driverid. Seega pilti läbi VGA ega HDMI väljundi kätte ei saa.
Mõte tekkis, et teha USB pulga peale GPU driverite automaat install- kui selline asi üldse võimalik on, et pulk sisse ja automaatselt installib driverid ära!?
Kuna varem sellise asjaga kokku puutunud ei ole siis paluks veidi abi lahenduse leidmisel. Ise olen hetkel sellisel lehel: http://support.microsoft.com/kb/227091 aga juba on palju rumalaid küsimusi, et kuidas ma command-line'i sisestan? Kuhu folderisse vms USB pulgal, kus GPU driverid peal on?
Otsisin netist ka mingit programmi, mis step-by-step juhendaks automaat installiga tegemist USB pulgale, kuid tulemused suht ebamäärased.
Tänan tähelepanu eest!
_________________ Unknown High Object |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Alan
HV veteran

|
14.03.2010 20:03:35
|
|
|
Parandage mind kui ma eksin, kuid kas VGA läbi ei peaks tulema pilt ka ilma driveriteta. Vähemalt minul on igal läpakal tulnud juba ilma driveriteta isegi BIOS tasandilgi pilt läbi VGA ees.
Kusjuures isegi kui HDMI järgi ühendan tuleb pildikloon kohe arvuti käivitamisel, kus ei ole driveritega ju mingit seost.
|
|
Kommentaarid: 131 loe/lisa |
   |
121 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
14.03.2010 20:14:16
|
|
|
S-STR kirjutas: |
Parandage mind kui ma eksin, kuid kas VGA läbi ei peaks tulema pilt ka ilma driveriteta. Vähemalt minul on igal läpakal tulnud juba ilma driveriteta isegi BIOS tasandilgi pilt läbi VGA ees.
Kusjuures isegi kui HDMI järgi ühendan tuleb pildikloon kohe arvuti käivitamisel, kus ei ole driveritega ju mingit seost. |
Ei oska kommenteerida aga kahjuks antud isend (Ordi Enduro 9590BF Super) ei saada VGA ega HDMI pesadest midagi välja . Siis saatis pilti, kui veel driverid peal olid.
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
14.03.2010 20:26:59
|
|
|
UHO kirjutas: |
Kusjuures isegi kui HDMI järgi ühendan tuleb pildikloon kohe arvuti käivitamisel, kus ei ole driveritega ju mingit seost. |
Ei oska kommenteerida aga kahjuks antud isend (Ordi Enduro 9590BF Super) ei saada VGA ega HDMI pesadest midagi välja . Siis saatis pilti, kui veel driverid peal olid. |
fn + mingi F1-F12 klahvidest kus kaks monitori vms. Samas kui varem tuli VGA või hdmi kaabli ühendamisel pilt välisesse monitori siis võib olla, et videokaart tuksis ning siis ei saa mitte kuidagi pilti sealt kätte.
Muidu USB-i pealt on väga võimalik mingi asi automaatselt installima panna. Esiteks vaja otsida videokaard draiverid ja leida silent install võtmed ning teha bat fail, mis installika tööle paneks koos vajalike võtmetega.
Teiseks kopeerid asjad USB-le ning USB-l autorun.inf fail saab automaatselt selle bat faili tööle tõmmata.
[autorun]
open=myprogram.exe |
_________________ Imperfection is perfect |
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
1 :: |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
14.03.2010 20:50:47
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
Ei oska kommenteerida aga kahjuks antud isend (Ordi Enduro 9590BF Super) ei saada VGA ega HDMI pesadest midagi välja . Siis saatis pilti, kui veel driverid peal olid. |
fn + mingi F1-F12 klahvidest kus kaks monitori vms. Samas kui varem tuli VGA või hdmi kaabli ühendamisel pilt välisesse monitori siis võib olla, et videokaart tuksis ning siis ei saa mitte kuidagi pilti sealt kätte.
Muidu USB-i pealt on väga võimalik mingi asi automaatselt installima panna. Esiteks vaja otsida videokaard draiverid ja leida silent install võtmed ning teha bat fail, mis installika tööle paneks koos vajalike võtmetega.
Teiseks kopeerid asjad USB-le ning USB-l autorun.inf fail saab automaatselt selle bat faili tööle tõmmata.
[autorun]
open=myprogram.exe |
|
Eem jah... nii kaugele jõudsin, et USB pulk tehtud tühjaks, formatitud ja GPU driverid sinna peale lahtu pakitud.
Kust ma leian silent install võtmed? Ja mis silent install võtmed siis täpsemalt- eeldan, et mingid GPU driverite silent install võtmed? Kaardiks 9600M GT. Kuidas tehakse bat faili?
Selleks nupu komboks on Fn+F3 aga see ei tee midagi. Siis veel tegi, kui olid GPU driverid peal.
.:edit:.
OK, bat faili tegemise sain vist selgeks.
Segane see silent install võtme teema- mis silent install võtmeid ma otsima pean?
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
14.03.2010 20:59:37
|
|
|
Ehk on sellest kasu http://developer.nvidia.com/forums/index.php?showtopic=4208&pid=12495&st=0&#entry12495
start --> run --> cmd ja otsid oma draiverid üles
Kui mäupulk on e ketas siis kirjutad lihtsalt E: kui setup.exe fail on kohe sealsamas siis käivitad käsurealt sedasi setup.exe -r -f1"E:\nvidia.iss"
Installikas läheb tööle, teed nii nagu installiksid õigesse masinasse ja valikud salvestatakse nvidia.iss faili
siis teed suvalise txt faili sinna sisse siis setup.exe -s -f1"nvidia.iss" salvestad ära ning muudad txt laiendi bat-iks
autorun.inf-is siis
[autorun]
open=myprogram.bat
teoorias peaks nii töötama, draiverid pole vaja olnud sedasi installida aga programme küll.
Segane see silent install võtme teema- mis silent install võtmeid ma otsima pean? |
Tundub, et nvidia draiveritel on vastuste fail iss laiendiga. Osadel installikatel programminim.exe /s vms ja installeeritakse asi ära ilma, et kasutajalt midagi küsitakse.
see /s on siis nö võti. s = silent, mõnel programmil saab veel terve rodu neid sinna taha panna, igal tähel siis oma konkreetne valik või seade kuidas programmi installida tahetakse vmi.
_________________ Imperfection is perfect |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
14.03.2010 21:12:45
|
|
|
Mart352 kirjutas: |
Ehk on sellest kasu http://developer.nvidia.com/forums/index.php?showtopic=4208&pid=12495&st=0&#entry12495
start --> run --> cmd ja otsid oma draiverid üles
Kui mäupulk on e ketas siis kirjutad lihtsalt E: kui setup.exe fail on kohe sealsamas siis käivitad käsurealt sedasi setup.exe -r -f1"E:\nvidia.iss"
Installikas läheb tööle, teed nii nagu installiksid õigesse masinasse ja valikud salvestatakse nvidia.iss faili
siis teed suvalise txt faili sinna sisse siis setup.exe -s -f1"nvidia.iss" salvestad ära ning muudad txt laiendi bat-iks
autorun.inf-is siis
[autorun]
open=myprogram.bat
teoorias peaks nii töötama, draiverid pole vaja olnud sedasi installida aga programme küll.
Segane see silent install võtme teema- mis silent install võtmeid ma otsima pean? |
Tundub, et nvidia draiveritel on vastuste fail iss laiendiga. Osadel installikatel programminim.exe /s vms ja installeeritakse asi ära ilma, et kasutajalt midagi küsitakse.
see /s on siis nö võti. s = silent, mõnel programmil saab veel terve rodu neid sinna taha panna, igal tähel siis oma konkreetne valik või seade kuidas programmi installida tahetakse vmi. |
Mis ma selle suvalise txt faili nimeks panen? Hetkel see mul New Text Document.
autorun.inf faili mul ka seal USB pulgal näha ei ole- selle pean ise kuidagi looma?
Leidsin mingi sellise lingi http://www.msfn.org/board/topic/23615-nvidia-silent-install/.
Krt see on minu jaoks nagu Hiina keel .
Omast arust tegin sinu juhendi järgi midagi sinna USB pulgale, kuid kui selle masinasse panen siis küll midagi juhtuma ei hakka. Tegin ka lihtsalt sinna faili autorun.inf ja sinna sisse panin open=myprogram.bat
_________________ Unknown High Object
viimati muutis UHO 14.03.2010 21:17:39, muudetud 1 kord |
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mart352
HV Guru

|
14.03.2010 21:14:51
|
|
|
Mis ma selle suvalise txt faili nimeks panen? Hetkel see mul New Text Document.
autorun.inf faili mul ka seal USB pulgal näha ei ole- selle pean ise kuidagi looma? |
ükskõik, mis selle bat faili nimi on, peaasi, et autorun.inf failis sama oleks. soovitatavalt tühikuid mitte panna.
autorun.inf tuleb jah samamoodi teha nagu bat fail.
Tavaliselt on faililaiendid peidetud ja et laiendit ka muuta saaksid tegutse järgnevalt
Vista --> http://windows.microsoft.com/en-US/windows-vista/Show-or-hide-file-name-extensions
XP puhul --> http://www.wikihow.com/Disable-Hidden-File-Extensions-in-Windows-XP
Omast arust tegin sinu juhendi järgi midagi sinna USB pulgale, kuid kui selle masinasse panen siis küll midagi juhtuma ei hakka. Tegin ka lihtsalt sinna faili autorun.inf ja sinna sisse panin open=myprogram.bat |
autorun.inf sisu peab selline olema, [autorun] peab ka olema.
[autorun]
open=myprogram.bat |
ning myprogram.bat-is
setup.exe -s -f1"nvidia.iss |
pmst peaks see mälupulk igas masinas kohe installima hakkama kui mälupulk masinasse panna.
setup.exe ja nvidia.iss fail peavad ka kohe mälupulgal asuma, mitte kuskil alamkataloogis.
siiski kordan, et vabalt võib video läbi olla. väline monitor peaks masina restartimisel vähemalt midagi ette viskama, siis on lootust.
_________________ Imperfection is perfect
viimati muutis Mart352 14.03.2010 21:27:40, muudetud 1 kord |
|
   |
51 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
14.03.2010 21:58:26
|
|
|
mis seal bat failis see autorun.inf olema peab? see open=myprogram.bat?
aaaaa tundub nii lihtne aga nii keeruline on...
Nii nüüd järjekord ja failide nimed arusaadavad .
Kuid kui kirjutan cmd'sse setup.exe -r -f1 "F:\nvidia.iss" (F on siis mälupulk) siis küll mingi install tööle ei hakka!? Kas saan õigesti aru, et siis peale seda peaks mälupulgale tekkima juurde fail "nvidia.iss"?
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
14.03.2010 22:28:13
|
|
|
[kärtz...] kui kirjutan cmd'sse setup.exe -r -f1 "F:\nvidia.iss" (F on siis mälupulk) siis küll mingi install tööle ei hakka!? Kas saan õigesti aru, et siis peale seda peaks mälupulgale tekkima juurde fail "nvidia.iss"? |
Heips!
Selle tähise F annab mälukepikesele see süsteem, millega sa parasjagu "keppi teed" ehk teise arvuti süsteem. See, kuhu sa kepi pistad, ei pruugi seda F: kettana tunnistada ja nii ei suuda sinu mälukepi käivitus-skript seda leida ning ilmselt seetõttu midagi ei toimugi, st toimub, kuid sina seda paraku ei näe - setup.exe arvatavasti teatab, et ta ei leidnud vajalikku faili.
Kuidas seda lahendada, ma ei oskagi täpselt soovitada või õigemini proovi meelde tuletada, millised tähised su läpaka süsteemis kasutuses olid ning anna järgmine vaba tähis tähestiku järjekorrast. A, B, C on kindlalt reserveeritud ja kui läpakal rohkem kõvakettaid pole ning seda ainukest mitmeks ka pole jagatud, siis eeldatavasti on järgmine vaba tähis D. Kui aga läpakal on ka DVD/CD olemas, ja/või mingeid integreeritud mälukaardi lugejaid, siis on ka D ning vbolla ka järgmised tähised hõivatud. Siis loe kokku, palju sul neid masina küljes on ning määra oma mälukepikesele vastav tähis.
Teine võimalus - kopeeri ISS fail ka mälukepikese juurikasse X:\nvidia.iss ning skriptis kirjutaselle asukohana ./nvidia.iss või kirjelda selle asukohta mingi muu vastava võtmega. Mina ei viitsi selle installi-programmi võimalusi tudeerima hakata.
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
14.03.2010 23:07:22
|
|
|
hashi kirjutas: |
[kärtz...] kui kirjutan cmd'sse setup.exe -r -f1 "F:\nvidia.iss" (F on siis mälupulk) siis küll mingi install tööle ei hakka!? Kas saan õigesti aru, et siis peale seda peaks mälupulgale tekkima juurde fail "nvidia.iss"? |
Heips!
Selle tähise F annab mälukepikesele see süsteem, millega sa parasjagu "keppi teed" ehk teise arvuti süsteem. See, kuhu sa kepi pistad, ei pruugi seda F: kettana tunnistada ja nii ei suuda sinu mälukepi käivitus-skript seda leida ning ilmselt seetõttu midagi ei toimugi, st toimub, kuid sina seda paraku ei näe - setup.exe arvatavasti teatab, et ta ei leidnud vajalikku faili.
Kuidas seda lahendada, ma ei oskagi täpselt soovitada või õigemini proovi meelde tuletada, millised tähised su läpaka süsteemis kasutuses olid ning anna järgmine vaba tähis tähestiku järjekorrast. A, B, C on kindlalt reserveeritud ja kui läpakal rohkem kõvakettaid pole ning seda ainukest mitmeks ka pole jagatud, siis eeldatavasti on järgmine vaba tähis D. Kui aga läpakal on ka DVD/CD olemas, ja/või mingeid integreeritud mälukaardi lugejaid, siis on ka D ning vbolla ka järgmised tähised hõivatud. Siis loe kokku, palju sul neid masina küljes on ning määra oma mälukepikesele vastav tähis.
Teine võimalus - kopeeri ISS fail ka mälukepikese juurikasse X:\nvidia.iss ning skriptis kirjutaselle asukohana ./nvidia.iss või kirjelda selle asukohta mingi muu vastava võtmega. Mina ei viitsi selle installi-programmi võimalusi tudeerima hakata. |
nojah see kõlab loogiliselt.
aga kui ma ennem seda "Kui mäupulk on e ketas siis kirjutad lihtsalt E: kui setup.exe fail on kohe sealsamas siis käivitad käsurealt sedasi setup.exe -r -f1"E:\nvidia.iss"" teen töötavas arvutis siis ikka pean ju selle E asemele panema tähe, mis antud hetkel arvutis mälupulk on? ja ei teki sinna mälupulgale mingit .iss faili juurde.
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
14.03.2010 23:10:23
|
|
|
oled kindel, et probleem draiveri puudumisel? VGA-st pilti peab edastama ju ka ilma draiverita
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
soulshaker
HV Guru

|
14.03.2010 23:21:56
|
|
|
unustage kõik scriptid heaga ära.
VGA kaabel peab suutma ilma igasuguste driveriteta pilti näidata.
Kuidas sa siis muidu BIOSit saaksid kasutada näiteks?
Teiseks, kui scriptini jõuda, siis võib ju scripti panna erinevad kettatähise read, et proovitaks käivatada E-I kettalt setup.exe-t
|
|
Kommentaarid: 243 loe/lisa |
   |
219 |
|
tagasi üles |
|
 |
hashi
Kreisi kasutaja
|
15.03.2010 09:13:48
|
|
|
[kärtz...] aga kui ma ennem seda "Kui mäupulk on e ketas siis kirjutad lihtsalt E: kui setup.exe fail on kohe sealsamas siis käivitad käsurealt sedasi setup.exe -r -f1"E:\nvidia.iss"" teen töötavas arvutis siis ikka pean ju selle E asemele panema tähe, mis antud hetkel arvutis mälupulk on? ja ei teki sinna mälupulgale mingit .iss faili juurde. |
Loe tähelepanelikumalt, mida ma kirjutasin. Kui su kepike suudab setup.exe ilma kettatähiseta käima vedada, siis suudab ta leida ka selle ISS faili juurkataloogist leida. Ja see ISS peab juba olemas olema - see EI TEKI iseenesest "kepi-tegemise" käigus
_________________ Seniks...
---
Hashi |
|
Kommentaarid: 32 loe/lisa |
   |
30 |
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
15.03.2010 09:41:40
|
|
|
tegemist on mingi lollaka masinaga, millel on vaja miskit nupunäppimist, et graafikale edasi antakse, kuhu pilt anda ja siis tuleb ka vist restarti teha, et seaded grafkani jõuaks.. kas sellele junnile kuidagi pildile ei saa minna? remote desktop võiks lubatud olla varasemast või lased hoopis nt teamvieweri pulgalt autorun iga käima.. või midagi..
_________________ Kontrollitud ja hooldatud sülerid: https://www.facebook.com/marketplace/profile/100087345405856 või https://www.yaga.ee/mox-fulder Umbes 25 arvutit kohe olemas. |
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
15.03.2010 10:48:46
|
|
|
laurx kirjutas: |
tegemist on mingi lollaka masinaga, millel on vaja miskit nupunäppimist, et graafikale edasi antakse, kuhu pilt anda ja siis tuleb ka vist restarti teha, et seaded grafkani jõuaks.. kas sellele junnile kuidagi pildile ei saa minna? remote desktop võiks lubatud olla varasemast või lased hoopis nt teamvieweri pulgalt autorun iga käima.. või midagi.. |
Hommikust,
see TeamViewer'i idee on väga hea. Proovin seda kui koju jõuan- tänud .
idee hea, aga see asi tahab registreeritud TV'd. mida mul kahjuks ei ole .
kui keegi äkki sellise TV mobile mulle valmis vorbiks ja saadaks oleks väga tänulik.
OK selle litsentsi sain. Aga kasu sellest ikka ei ole- ei leia sellist varianti, mis TV otse automaatselt USB pulgalt käima jooksutaks.
_________________ Unknown High Object
viimati muutis UHO 15.03.2010 22:06:08, muudetud 2 korda |
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
kfl
HV Guru
|
15.03.2010 12:16:39
|
|
|
kas selle katkise lcd juhtmed ühendasid ikka lahti?
otsi pistik emaplaadile või lcd taga lintkaabel üles ja tee see väike liigutus ära
seejärel hakkab väline molu bootimist näitama
_________________ Müügis: YARIS! ja FOCUS Tel: 1214*5100741*100 |
|
Kommentaarid: 111 loe/lisa |
   |
107 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
15.03.2010 20:42:27
|
|
|
kfl kirjutas: |
kas selle katkise lcd juhtmed ühendasid ikka lahti?
otsi pistik emaplaadile või lcd taga lintkaabel üles ja tee see väike liigutus ära
seejärel hakkab väline molu bootimist näitama |
ei.
ei ole kunagi ühelegi läpakale kruvikaga kallale läinud- väga ei julge alustada ka ilma juhendamata.
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
16.03.2010 12:50:55
|
|
|
Õnnestub ehk leida vastava barebone või mõne teise samal barebonel baseeruva masina service manual, läpakate puhul on seal kogu demonteerimisjärjekord kirjas ja erilist eksimisvõimalust ei ole.
Samas on see järjekord läpakatel üsna sarnane, ainult kinnituskruvide paigutus erineb
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|
 |
UHO
Kreisi kasutaja

|
16.03.2010 16:56:07
|
|
|
Dogbert kirjutas: |
Õnnestub ehk leida vastava barebone või mõne teise samal barebonel baseeruva masina service manual, läpakate puhul on seal kogu demonteerimisjärjekord kirjas ja erilist eksimisvõimalust ei ole.
Samas on see järjekord läpakatel üsna sarnane, ainult kinnituskruvide paigutus erineb |
Tegu sellise masinaga "Ordi Enduro 9590BF Super".
Käisin ka Narva mnt. Ordi esinduses ja sealt ütles tehnik (kes oli sellise näoga, et ta ülesse ajasin ja parajalt vihane), et kui Fn+F3 pilti VGA ühenduse kaudu ette ei mana siis võin pmts aparaadi minema visata . Ütles, et ju siis on kas videokaart või emaplaat katki ja kohe tulevat maailma lõpp ka... super teenindus. Aga jah pikk jutt on **** jutt.
Kui keegi oskaks suunata, kust kohast alustuseks teada saan, mis barebone'iga tegu ja kust neid manule leiaks- oleks tänulik.
|
   |
54 |
|
tagasi üles |
|