Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Opera Mobile 10 ja Opera Mini 5 ametlikult väljas märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
KillerXP
HV Guru
KillerXP

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 16.03.2010 15:47:27 Opera Mobile 10 ja Opera Mini 5 ametlikult väljas vasta tsitaadiga

Opera Software on selle aasta jooksul tugevalt astunud kandadele oma konkurentidele, tulles välja tarkvaraga mitmetele erinevatele platvormidele ja on jätkamas seda trendi. Täna kuulutati välja ametlikult Opera Mini 5 ja Opera Mobile 10 lõppversioonid ning on nüüdsest allalaadimiseks saadaval kõikidele huvilistele.

Opera Mini on vast kõikidele juba tuttav, kui kompaktne ja andmesidele kuluvat kopikat pärssiv brauser, mis sobib enamus telefonitele. Opera Mobile aga seevastu on pisut vähem tuntud, kuna tegu oli tasulise brauseriga. Nüüdseks on ka see brauser tasuta allalaadimiseks saadaval. Täiendavalt on uuenduslik ka kasutajaliides, mis on identne mõlema brauseri puhul, tehes seega kolimise kasutajatele tunduvalt mugavamaks.

Kuigi Opera Mini ja Opera Mobile on välimuselt sarnased, on nad siiski erinevad põhimõtetelt. Kasutavad nad mõlemad Opera Presto mootorit, millega on paljud tuttavad juba oma arvuti peal, kuid Opera Mini puhul asub mootor Opera enda serverites ja kliendile saadetakse andmed võimalikult kompaktsetena. Opera Mobile puhul on see aga ehitatud otse installatsiooni paketti sisse ja Opera vaheserverite kasutamine pole kohustuslik, kuid plussina on võimalus rakendada Opera Turbo funktsioon, mispuhul siiski rakendatakse vaheserverite tööd ja telefoni saadetavad andmed saavad olema taaskord võimalikud minimaalsed. Täiendavalt võiks ka välja tuua Opera link funktsiooni, mille abil sünkroniseeritakse kõik järjehoidjad, otsigumootorid, speed dial jms sinu kõikide erinevate seadmete vahel, mis kasutavad Operat.

Hetkel on võimalik kasutada Opera mini versiooni, mis baseerub javal praktiliselt enamustes telefonites. Opera Mobile versioon on saadaval vastavalt Windows Mobile ja Symbian operatsioonisüsteemi jooksutavates telefonites. Täiendavalt on olemas ka Androidile mõeldud versioon Opera Minist, kuid see on veel beta staadiumis. Huvi võida tunda ka iPhone'i kasutajad, kuna Opera üritab Apple'i monopoli Safari rakenduse juures kõrvale tõugata, kuid hetkel seda versiooni veel tavakasutajatel omandada võimalik pole. Nii Opera Mini kui ka Opera Mobile on saadaval eestikeelsena.

Samas vähem möla, rohkem tegu. Tutvugem juba ise antud rakendustega ja otsustage, mis meeldib, mis ei meeldi ning kas on mõtet jääda kasutama.

http://www.opera.com/mobile/features/ << Funktsioonide tutvustus
http://www.opera.com/mobile/download/ << Allalaadimine
http://m.opera.com << Allalaadimine otse mobiiltelefonist

viimati muutis KillerXP 17.03.2010 23:59:05, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 93 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 88
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
inca
HV Guru
inca

sõnum 17.03.2010 01:53:00 vasta tsitaadiga

Mini Androidile eriti ei istu. Ainuke hea asi on kiirus. Kõige rohkem häirib scrolli puudulikkus.
Aga loodame arenemist.

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.03.2010 11:11:10 vasta tsitaadiga

Mulle uus Opera Mini asboluutselt ei istu graafilise liidese poolest. Häiriv ja arusaamatu. Proovisin mõnda aega beetaversiooni. Stabiilsusele ja töökindlusele pole midagi ette heita, aga menüüd ja igasugu graafiline tilulilu muutsid menüüdes navigeerimise ja sellega seonduva tunduvalt raskemaks. Opera Mini meeldiski mulle selle poolest, et oli lihtne ja arusaadav. Uue puhul seda öelda ei saa. Seetõttu kasutan vana versiooni edasi.
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 17.03.2010 16:43:05 vasta tsitaadiga

opera mini 5 beta versioonist alates kasutanud.
väga kiire ja mugav minuarust thumbs_up.gif

Betamax
HV Guru
Betamax

sõnum 17.03.2010 17:03:30 vasta tsitaadiga

Ja Opera tegijad plaanivad ka iPhone'il edukaks saada: http://my.opera.com/chooseopera/blog/2010/02/10/opera-mini-for-iphone
Kuuldavasti käivad läbirääkimised Opera lisamiseks Apple App Store'i: link
Kommentaarid: 729 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 550
tagasi üles
inca
HV Guru
inca

sõnum 17.03.2010 18:11:03 vasta tsitaadiga

Kui mul on Safari, siis huvitav miks ma peaks Operat kasutama? No okei kiire. Aga see on ka kõik.
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 17.03.2010 19:03:30 vasta tsitaadiga

inca kirjutas:
Kui mul on Safari, siis huvitav miks ma peaks Operat kasutama? No okei kiire. Aga see on ka kõik.

Ega sa ei peagi kasutama, kui sa ei soovi. Opera mõte on rohkem tuua kasutajale vabadusevalik brauseri suhtes (loe: enda turuosa suurendada), sama ju toimus ka tegelikult windowsiga. Opera oli ju selle brauserivaliku tekitamise eestvedaja windowsiga arvutitele euroopas. Teisalt võib veel välja tuua selle, et andmeside kogus, mida operaator sulle pakkuma peab on väiksem. Ühe lehekülje avamise pealt kasutatav andmesidemaht langeb ikka väga märgatavalt, st kordades ja seetõttu ka laadimise kiirus. Kõik muidugist on sõltuv su paketist, et kas see üldsegist sind peaks huvitama aga jah. Mina isiklikult nt ei huvitu opera minist ega opera turbo võimalusest eriti, mul on telefonis Opera Mobile ja turbo on välja lülitatud, pole lihtsalt vajadust.

UI kohapealt nõustun, ta vajab pisut rohkem harjumust aga mitte midagi ületamatut, mina saan kõik väga kiirelt läbi aetud ja minule positiivse otsana töötab ta ka forumcinemasi piletite broneerimise süsteemiga, mida mu telefoni stock brauser ei võimalda. Seega plussis olen ma igatpidi (kui välja jätta muidugist see, et opera mobile ei suuda renderdada forumcinemas lehte korralikult icon_razz.gif)
tagasi üles
meybo
Kreisi kasutaja
meybo

sõnum 17.03.2010 23:30:17 vasta tsitaadiga

OT: Mis sõna on "jällegist"? Vabandust, aga sellise värdsõna korduv kasutamine uudises lihtsalt kriipis silma.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 18.03.2010 00:00:13 vasta tsitaadiga

djstallion kirjutas:
OT: Mis sõna on "jällegist"? Vabandust, aga sellise värdsõna korduv kasutamine uudises lihtsalt kriipis silma.

Minu viga, nüüd peaks pisut viisakam välja nägema.
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 18.03.2010 01:36:32 vasta tsitaadiga

Kuidas saaks 4.2 ja 5 paralleelselt jooksutada? Installides pakub vaid vana asendamist uuega. Telefoniks SE C702.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
xpander
HV veteran
xpander

sõnum 18.03.2010 02:18:28 vasta tsitaadiga

ühe lükkad mälukaardile teise telefoni mällu äkki?

ma installisin beta, siis ta üle installimist ei küsinud vaid sai ilusti kõrvale installida.

inca
HV Guru
inca

sõnum 18.03.2010 13:17:17 vasta tsitaadiga

Kui nad tahavad valikuvabadust tekitada, siis peavad nad parema või vähemalt sama hea brauseri tegema, kui Safari.
Mida mina näiteks ei suuda ette näha lähitulevikus. Samas on Apple'ile märksa mõnusam kirjutada, kui mingitele muudele asjadele. Nii et mine tea...

Lotharius
rallisibul
Lotharius

sõnum 18.03.2010 16:04:55 vasta tsitaadiga

Ise tegin ka nädala alguses uuenduse 10.50 browserile ja peaks mainima, et olen ikka väga rahul sellega. Mulle just see uus ülemine riba meeldib, et on kogu liigne kola ära kaotatud ning funktsioone saab kenasti ühest kohast hallata.
m2ka
HV kasutaja

sõnum 24.03.2010 01:14:53 vasta tsitaadiga

iPhone peal kiideti väga kiirust ja seda eriti EDGE võrgus, kus serveripoolne eeltöö pidavat kõvasti kaasa aitama. seega vanema iPhonei kasutajatele ilmselt väga positiivne uudis:)

http://gizmodo.com/5498694/opera-mini-for-iphone-makes-browsing-on-the-edge-actually-kind-of-great
Kommentaarid: 55 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 52
tagasi üles
KillerXP
HV Guru
KillerXP

sõnum 24.03.2010 22:59:08 vasta tsitaadiga

See eeldab, et apple nõustub opera mini oma app store'i võtma, senini pole veel vastust olnud.

http://my.opera.com/community/countup/
tagasi üles
oliver.
HV Guru

sõnum 08.04.2010 22:16:15 vasta tsitaadiga

olen nüüd mõnda aega kasutanud seda mini 5 versiooni. Muidu pole häda, aga närvi ajab, et uuel versioonil on kuldkala mälu. 4.x mäletas mul kuu aja taguseid aadresse kah, aga 5 kipub ainult neid meenutama, mis ajaloo alt veel näha on. Et kui postimees.ee on ajaloo alt läinud (selleks pole palju vaja, paarkümmend uut kirjet ja korras), siis enam ta automaatselt seda aadressi ette ei sööda.
Haige.
Kommentaarid: 280 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 239
tagasi üles
Mario.
HV Guru

sõnum 09.04.2010 06:16:04 vasta tsitaadiga

Opera Mobile 10 on ilge tatt... lehe laadimine on 2x aeglasem IE-st või Skyfire`st.
Kas mõni muu brauser WM jaoks ei toeta tabe? Kahjuks kui ma pean lehe avanemist 40 sekundit ootama, ei ole tore - IE suudab HV avada 4 sekundiga, OperaMobile10 teeb seda 20+
Kommentaarid: 274 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 6 :: 2 :: 217
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Mobiiltelefonid ja fototehnika »  Opera Mobile 10 ja Opera Mini 5 ametlikult väljas
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.