Avaleht
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  e107 vs Joomla märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing

Kumb?
e107
25%
 25%  [ 16 ]
Joomla
45%
 45%  [ 29 ]
Mis asjad need on?
29%
 29%  [ 19 ]
hääli kokku : 64

autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 14.10.2009 14:49:39 e107 vs Joomla vasta tsitaadiga

Siia siis vaidluseid ja kommentaare, miks üks on hea ja teine halb.

http://e107.org/

http://www.joomla.org/

Teema tegin selleks, et tuua e107't eestile lähemale. Mingi aeg on plaanis ka e107 eesti support teha.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kullar
HV kasutaja
kullar

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 14.10.2009 19:51:06 vasta tsitaadiga

Olen kunagi e107 kasutanud ja väga hea tundus. Joomla on natuke liiga keeruline, kuid võimaluste rohkem.

viimati muutis kullar 15.10.2009 08:32:03, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 27 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 25
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 14.10.2009 20:43:27 vasta tsitaadiga

noh kus nüüd need joomla kummardajad on?

joomlas on kogu ehitus kuidagi ebaloogiline, seal teed 3 asja, e107's saab hakkama ühe käiguga

tagasi üles
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 15.10.2009 15:28:10 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:

Et siis nagu järjekordne Windows versus MacOS versus Linux arutelu? See vaidlus ei vii mitte kusagile. Igal süsteemil on omad puudused ja ka omad tugevad küljed. Need on olemas Joomlas ning ega ka e107 neist prii ole.
djpvx kirjutas:
Teema tegin selleks, et tuua e107't eestile lähemale. Mingi aeg on plaanis ka e107 eesti support teha.

See on väga tänumeelne asi. thumbs_up.gif Mis võiks olla meelepärasem, kui eestikeelne sisuhaldus. Ja ütlen seda kogu südamest. Olen ka ise sama teed läinud ning proovinud teha oma parema, et erinevaid sisuhaldusi eesti keelde tõlkida ning niimoodi nende kasutuselevõttu lihtsustada.
djpvx kirjutas:

Et nagu torgid või? icon_razz1.gif
Sisuhalduse promomine on ju tore ja kiiduväärt tegevus, aga miks üritad sa seda teha teisi rünnates? Tundub nagu sa üritaksid õhutada vastasseisu. icon_rolleyes.gif
djpvx kirjutas:
joomlas on kogu ehitus kuidagi ebaloogiline, seal teed 3 asja, e107's saab hakkama ühe käiguga

Lihtsus ja loogilisus
  • Lihtsus ja loogilisus on mitme koha peal subjektiivsed. Mis minule tundub lihtne, ei pruugi tunduda lihtne teisele mehele.
  • Üks sisuhaldus pole sisuliselt kunagi ideaalne absoluutselt iga saidi jaoks. Sisuhaldus valitakse ikka vastavalt ehitatavale kodulehele. Mis tähendab ka, et "parimat" lahendust pole.
Kommentaare e107 adminiliidese kohta vaata altpoolt ...

Populaarsus
Joomla on kordades populaarsem, mis küll iseenesest ei tähenda, et tegu on parema tootega, aga ometi annab see mitmeid eeliseid ...
  • Näiteks on kergem leida abi oma probleemidele
  • Arendajaid on rohkem ja seega on neid ka kergem leida, mis omakorda teeb ka custom made lahenduste teggemise lihtsamaks.

Huvitav pilt avaneb muide ka Google trendile pilku heites: http://www.google.com/trends?q=e107%2C+joomla
e107 pole isegi pildil mitte. icon_biggrin.gif Küsimus - mis on põhjuseks? Jah, kindlasti on siin oma osa reklaamioskustes ning üks vastuväide võiks ju ka olla, et e107-ga tegelevad eelkõige just programmeerijad, aga sama võiks ju öelda ka Drupali kohta (ja ometigi on Drupal tõusuteel). Mis on siis ikkagi see, mis on hoidnud tagasi e107 populaarsuse kasvu nii paljude aastate jooksul? Suudavad ju paljud väiksemadki tegijad pildile jõuda. Kui aga vaadata Google trendi näitu ainult e107 puhul, siis on pilt veelgi kummalisem: http://www.google.com/trends?q=e107

Kujunduste arv
Joomlale on saada üle 3000 kujunduse, mis teeb lehele ainulaadse välimuse lihtsaks ka siis, kui sa ei tea ise HTML-ist ja CSS-ist tuhkagi.

Lisade arv
Joomlale on hetkeseisuga saadaval üle 3635 lisaprogrammi. e107 lehelt leidsin 583 lisaprogrammi.
See annab ka suurema valikuvabaduse veebilehe ehitajale ning seetõttu sobib Joomla! ka enamikele saiditüüpidele.

Keelte arv
Keeli leidsin vähemalt ametlikult e107 lehelt viis. Lisaks siis ka see eestikeelne tõlge, mis sa tegid. Seega 6 keelt Joomla! 58 keele vastu. See on oluline argument mitmekeelsete saitide tegemisel ning ühtlasi suurendab ka kasutajaskonnda (v.t punkt populaarsuse kohta)

Kasutusmugavus
Suhteliselt keeruka saidi ehitamine võtab Joomlaga aega ainult mõned tunnid. Kiirus kasvab muidugi ka kogemusega, aga kui mõelda esimesele Mamboga, siis justnimelt esmamulje oli see, mis tegi palju ära - ilma mingisuguseid abimaterjale tagaajamata läks sait püsti juba 2-3 tunniga ... ja see oli minu ESIMENE kogemus kõnealuse süsteemiga.

Levik on põhjendatud
Joomla! kvaliteeti näitab ka see, et see on kasutuses mitmete mainekate organisatsioonide poolt - organisatsioonid, kes ilmselt teevad oma valiku ikkagi kaalutletult.

e107 adminiliides
  • Paljude asjade ülesleidmine tekitab segadust
  • Asi ei näe välja professionaalne, vaid kuidagi ... põlve peal tehtud. Kõlab karmilt, aga see on minu subjektiivne arvamus. Olgem ausad - välimus on siiski oluline.
  • Minu silma järgi näib e107 kasutajaliides olevat liiga laialivalgunud. Valikuid on nii palju, et need ajavad esmalt üsna segadusse.
  • Adminiliideses on infot, mis ei pea seal suuremosa ajast nähtav olema ... kasvõi näiteks süsteemi info vasakul tulbas. Miks peaks see olema nähtav igal lehel? Mida praktilist see juurde annab?
  • Kas adminiliidese pealehel peab tõesti olema eraldi ikoonid admini parooli muutmiseks, PHP-info juurde minemiseks, emotikonide ja saidi metainfo muutmiseks? Pole need ju tegevused, mida oleks vaja igapäevaselt teha.
  • Adminiliidese avalehest saaks oluliselt parma ülevaate, kui ikoonid oleksid loogiliselt grupeeritud. Praeguse seisuga on näiteks kasutajatega seotud funktsioonid, sisu haldamise funktsioonid, ja sätete ikoonid laiali üle kogu avalehe.
  • Mitmes kohas jää selgitavatest tekstidest väheks ja funktsioonide toime ja erinevus tuleb ise välja nuputada. (Näiteks erinevad autentimise meetodid ja Display sql queries?
  • Adminiliidese tekst on väike
  • Sisu lisamine ja haldamine pole just parim. Adminiliidese menüüs on küll alajaotus Content olemas, aga artiklite haldamseks on vaja minna menüüs kohta Plugins > Content Management. Hmm ... intuitiivne? Pluss veel tekitab küsimuse, et miks on mõned teisejärgulised (emotikonid, ) funktsioonid kohe tuuma sisse ehitatud, aga elementaarne asi nagu sisu haldamine on lisatud pluginana.
  • Saidi seadete juures jäi näiteks silma, et ühte tekstialasse (Site Contact Information) tuleb kirjutada sisu BB-koodis ja teise (Site Disclaimer) HTML-is. Ja mingit selgitust seal juures pole. Tuleks siis nagu eeldada, et kasutaja peab ise teadma, mis on BB-kood ja mis on HTML? Miks on need asjad tehtud erinevalt? Minu arusaamise järgi pole see loogiline.
Muu
  • Nimekirjas mitteloetud pluginate paigaldamine käib üle FTP? Julgen väita, et Joomla!! llisade paigaldamise süsteem on paindlikum
Need on mõtted, mis sai nüüd kiiruga kirja pandud. Kui süveneda, siis leiaks kindalsti veel mitmeid pidepunkte, aga praktikas on see ju jätkuvalt mõttetu vaidlus. icon_wink.gif
Kommentaarid: 33 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 30
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 15.10.2009 18:18:21 vasta tsitaadiga

Eraser kirjutas:

djpvx kirjutas:

Et nagu torgid või? icon_razz1.gif

eiei icon_biggrin.gif , ega ma paha pärast. vb lause kukkus kuidagi negatiivne välja, kuid siin foorumis on väga palju joomlavendi.
Hääletuse seis oli siis 7(e107) - 1(joomla) icon_confused.gif

tagasi üles
MrAndu
HV kasutaja
MrAndu

sõnum 15.10.2009 18:22:46 vasta tsitaadiga

Karm värk icon_smile.gif

Eraser kirjutas:

Lisaks siis ka see eestikeelne tõlge, mis sa tegid.

tegelikult tõlkisin sele mina icon_wink.gif no credits for me? icon_sad.gif - pole hullu ega ma väga taga ei ajagi seda, tõlkefailides nikuinii minu nimi icon_razz.gif

Eraser kirjutas:

# Kas adminiliidese pealehel peab tõesti olema eraldi ikoonid admini parooli muutmiseks, PHP-info juurde minemiseks, emotikonide ja saidi metainfo muutmiseks? Pole need ju tegevused, mida oleks vaja igapäevaselt teha.
# Adminiliidese avalehest saaks oluliselt parma ülevaate, kui ikoonid oleksid loogiliselt grupeeritud. Praeguse seisuga on näiteks kasutajatega seotud funktsioonid, sisu haldamise funktsioonid, ja sätete ikoonid laiali üle kogu avalehe.

tegelikult saab seda muuta väga lihtsalt icon_wink.gif

mõned näited:

Edit:
Ahjaa peaaegu unustasin, tegin siis ise algatuse eesti suppordile: http://e107.offlain.com

gnoom
HV veteran

sõnum 15.10.2009 19:29:39 vasta tsitaadiga

Hääl Joomlale. Eraser tõi juba peamised põhjused välja. Lisan seda, et Joomal puhul võib kliendile toote pihku anda ja siis ise kaduda. Klient hätta ei jää, mõni Joomla oskaja ikka leidub. Ja igasuguseid abimaterjale on ka piisavalt. Ka Eestikeelseid.
Kokkuvõtvalt siis seda, et oma lõbuks võib ju mõne lehe e107-mega teha kuid kliendile soovitan ikkagi Joomlat. Joomla on ikkagi kindlapeale väljaminek.
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 16.10.2009 08:08:17 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
eiei icon_biggrin.gif , ega ma paha pärast. vb lause kukkus kuidagi negatiivne välja

Jep, kukkus küll. Aga vähemalt hea, et sa seda siis negatiivsena ei mõelnud. icon_smile.gif
djpvx kirjutas:
kuid siin foorumis on väga palju joomlavendi.

www.eraser.ee foorumis on veel vähemalt teist sama palju icon_razz1.gif
djpvx kirjutas:
Hääletuse seis oli siis 7(e107) - 1(joomla) icon_confused.gif

Esiteks: kui mina selle postituse lisasin, siis ei olnud kohe kindlasti Joomla! poolt hääli ainult üks.
Teiseks: mida see number sulle annab? Vastajate hulk on sul praegu siin nii väike, et see ei näita ju tegelikult mitte midagi.
vazzar kirjutas:
Eraser kirjutas:

Lisaks siis ka see eestikeelne tõlge, mis sa tegid.

tegelikult tõlkisin sele mina icon_wink.gif no credits for me? icon_sad.gif - pole hullu ega ma väga taga ei ajagi seda, tõlkefailides nikuinii minu nimi icon_razz.gif

My bad. icon_redface.gif Suutsun teid kahte siin kuidagi segamini ajada. Ja otseloomulikult tänud sulle kogu tõlke eest! thumbs_up.gif
vazzar kirjutas:
Eraser kirjutas:

# Kas adminiliidese pealehel peab tõesti olema eraldi ikoonid admini parooli muutmiseks, PHP-info juurde minemiseks, emotikonide ja saidi metainfo muutmiseks? Pole need ju tegevused, mida oleks vaja igapäevaselt teha.
# Adminiliidese avalehest saaks oluliselt parma ülevaate, kui ikoonid oleksid loogiliselt grupeeritud. Praeguse seisuga on näiteks kasutajatega seotud funktsioonid, sisu haldamise funktsioonid, ja sätete ikoonid laiali üle kogu avalehe.

tegelikult saab seda muuta väga lihtsalt icon_wink.gif
mõned näited:

Tore thumbs_up.gif ... 15-20 minuti jooksul adminiliideses suutsin sellest võimalusest küll kahjuks mööda vaadata. icon_neutral.gif
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 16.10.2009 11:08:08 vasta tsitaadiga

Eraser kirjutas:

Esiteks: kui mina selle postituse lisasin, siis ei olnud kohe kindlasti Joomla! poolt hääli ainult üks.
Teiseks: mida see number sulle annab? Vastajate hulk on sul praegu siin nii väike, et see ei näita ju tegelikult mitte midagi.

esiteks: ok nvm

teiseks: miks krt joomlal selline alkoholilembeline nimi on?

tagasi üles
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 16.10.2009 16:47:42 vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:
miks krt joomlal selline alkoholilembeline nimi on?

1. Minu teada Eesti keeles sellist sõna nagu joomla ei eksisteeri (paranda, kui ma eksin).
2. See, et joomine seostub ainult alkoholiga on ka natuke imelik. icon_razz1.gif
3. Sa nähtavasti unustad ära selle, et tegu on rahvusvahelise kasutajaskonnaga. Kui sa vaatad, mis ideoloogiline mõte seal taga on, siis mõistad ka, et see nimi on siiski hoolikalt valitud, mitte lihtsalt hetke ajel pandud.
Wikipedia kirjutas:
"Joomla!" is the English spelling of the Arabic word jumla (جملة) meaning "all together" or "as a whole", as well as "sentence" (as in, phrase).

4. Ja kui vaadata huumoriga, siis peab ütlema, et see nimi on meeldejääv. icon_wink.gif

Ja üks mõte veel ... sa kaldud enda poolt püstitatud teemast kõrvale. Ei mõenud sa seda ju ometi mingi tõsiseltvõetava argumendina. icon_lol.gif icon_lol.gif icon_lol.gif
tagasi üles
salatoimik
HV Guru
salatoimik

sõnum 12.11.2009 17:48:13 vasta tsitaadiga

Minu hääl läks e107 poolele kuna enda leht seisab tolle peal üleval.

Minujaoks piisab.

Kunagi proovisin joomlat kh aga juba esilehe seadistamisega läks 3x kauem aega kui e107 puhul. Aga võibolla süvenesin asja ka liiga vähe...

sakunne
HV veteran
sakunne

sõnum 29.12.2009 20:30:03 vasta tsitaadiga

Siiani olen suuremalt jaolt Joomla't kasutanud, tõsi miskitpidi on admin küll keeruline, a'sellega harjub.

Kui mõnel CMS'l oleks korralik 'Tell-A-Friend' plugin/komponent, siis mõtleksin küll sellele üleminekut.

Korralikuks nimetan ma sellist, kus kõik andmed - nii soovitaja, kui soovitatava - andmebaasi kantakse ja analüüsivõimalus peaks olema, et kes kuipaju on soovitanud jne.

Sellist pole isegi Joomla'l icon_sad.gif

Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 69
tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 29.12.2009 23:07:22 vasta tsitaadiga

sakunne, kui väga suur soov, siis ma võin ise sulle sellise ära kirjutada..
saada ps lähema infoga

tagasi üles
gnoom
HV veteran

sõnum 29.12.2009 23:08:46 vasta tsitaadiga

sakunne kirjutas:

Kui mõnel CMS'l oleks korralik 'Tell-A-Friend' plugin/komponent, siis mõtleksin küll sellele üleminekut.

Korralikuks nimetan ma sellist, kus kõik andmed - nii soovitaja, kui soovitatava - andmebaasi kantakse ja analüüsivõimalus peaks olema, et kes kuipaju on soovitanud jne.

Alati võimalik vajalik plugin ise juurde kirjutada. icon_wink.gif
Kommentaarid: 67 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 64
tagasi üles
sakunne
HV veteran
sakunne

sõnum 31.12.2009 19:50:36 vasta tsitaadiga

Suur abi e107 propageerimisel oleks sellisest asjast, nagu siin WP kohta on:
http://www.dreamgrow.ee/?s=wordpress

Kommentaarid: 77 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 69
tagasi üles
spongerdan
HV kasutaja
spongerdan

sõnum 04.01.2010 12:49:16 vasta tsitaadiga

e107
Algajana katsetasin Joomla't ning kahjuks oli asi ikka väga segane, e107 hakkasin aga kohe laksama. Algaja olen siiani... icon_biggrin.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 31
tagasi üles
Markspoiss
HV veteran

sõnum 04.01.2010 17:36:26 Re: e107 vs Joomla vasta tsitaadiga

djpvx kirjutas:

http://e107.org/

http://www.joomla.org/

oh seda supportit ootan huviga:P vähemalt keegi tegeleb selle asjandusega veel:)

siinus
HV Guru
siinus

sõnum 04.01.2010 21:56:35 vasta tsitaadiga

Markspoiss, no mine võta sõna http://e107.offlain.com
tagasi üles
.Eestlane.
HV kasutaja
.Eestlane.

sõnum 04.01.2010 23:16:08 vasta tsitaadiga

sakunne kirjutas:
Siiani olen suuremalt jaolt Joomla't kasutanud, tõsi miskitpidi on admin küll keeruline, a'sellega harjub.

IMO suht pointless, kui see tell-a-friend mingi teise võrgustikuga ei ühine, sest kellelegi ei meeldi e-mailile "spämmi" saada.
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
Markspoiss
HV veteran

sõnum 26.02.2010 19:17:09 vasta tsitaadiga

noh see teema on suht välja surnud?
Eraser
Kreisi kasutaja
Eraser

sõnum 26.02.2010 19:29:20 vasta tsitaadiga

Markspoiss kirjutas:
noh see teema on suht välja surnud?

Et nagu ootaks rohkem vaidlemist? icon_rolleyes.gif
tagasi üles
guest1902
Kreisi kasutaja
guest1902

sõnum 26.02.2010 19:54:41 vasta tsitaadiga

ot:
Lilla täpp, aga ... polnud varem kuulnud sellisest asjast nagu e107 (võõras värk see CMSindus), kuid esimene 'kogemus' lennates nende kodulehele:
Spoiler Spoiler Spoiler

icon_lol.gif

edit: nüüd ok

tagasi üles
siinus
HV Guru
siinus

sõnum 27.02.2010 12:22:50 vasta tsitaadiga

noo mysql ikka vahel kukub maha
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Tarkvara »  WWW »  e107 vs Joomla
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.