28.02.2010 16:27:19
wifi-sid ei leia (ja 3 "unknown device"-i)
Arvutiks: FS Lifebook S7020, win xp sp3
Kogu aeg on töötanud nii LAN kui wifi korralikult. Täna hommikul enam arvuti ei leia ühtegi wifi võrku lähedusest (kuigi neid peaks olema 10-kond). Olen proovinud drivereid update-ida wifi adapteril jm. proovinud - ei hakka kuidagi leidma levivaid wifisid. Device manager ei näita, et midagi oleks viga wifi adapteril.
Samas device manager näitab, et läpakal on mingid 3 "unknown device"i, mida minu arust varem ei ole seal olnud. Kui üritan neid UD-sid installida, siis ta ei leia drivereid ega midagi nende jaoks.
Võid nii proovida, et tee sellele Inteli WiFi-kaardile Uninstall. Sellel pildil on see kaart muidu täiesti näha.
Kui Uninstall on tehtud, siis tee Restart ja vaata, kas arvuti tuvastab selle kaardi ja et kas asi läheb tööle või mitte.
Tegin uninstalli, restart ja siis arvuti tundis selle ära ja automaatselt installius uuesti kaardi, aga wifit ikka ei leia. Ainuke vahe on, et nüüd on wireless network connection'i asemel wireless network connection 2
Aga see tähendab, et wifi kaart oleks justkui terve?
frygor kirjutas:
või võimalusel proovida seda wifi kaarti mõnes teises masinas
Lifebook seeriat ei oska kommenteerida, aga osadel Amilo seeria sülearvutitel oli küll selline haige loogika, et igakordsel arvuti käivitamisel oli wifi kaart millegipärast kuidagi välja lülitatud (ei viitsinud süveneda, kuidas täpselt) ja seda sai sisse lülitada vaid mingi haige klaviatuurikombinatsiooniga (a la Fn+F3 vms). See aga töötas vaid siis, kui olid olemas õiged driverid klaviatuurile. Vb on sama juhtum või midagi sarnast. Sümptomid olid selles mõistes samad, et riistvara näitas kenasti, aga levi ei leidnud, seega oli vast see lüliti seotud kuidagi antenni sisse lülitamisega. _________________ Rakvere parasiit
võibolla rumal küsimus, aga kas kusagil arvuti serva peal mõnda riistvaralist switchi ei ole, mis kogemata off asendisse läinud?
klahvikmbinatsioon eespool juba mainitud _________________ ÄRA KOORMA PENSIONIKASSAT, SURE ÕIGEAEGSELT!!!
LIFEBOOK seeriat ei oska kommenteerida, aga osadel AMILO seeria sülearvutitel oli küll selline haige loogika, et igakordsel arvuti käivitamisel oli wifi kaart millegipärast kuidagi välja lülitatud (ei viitsinud süveneda, kuidas täpselt) ja seda sai sisse lülitada vaid mingi haige klaviatuurikombinatsiooniga (a la Fn+F3 vms). See aga töötas vaid siis, kui olid olemas õiged driverid klaviatuurile. Vb on sama juhtum või midagi sarnast. Sümptomid olid selles mõistes samad, et riistvara näitas kenasti, aga levi ei leidnud, seega oli vast see lüliti seotud kuidagi antenni sisse lülitamisega.
Iseenesest arvuti siiamaani töötas okeilt, nii et oleks veider kui selline probleem üleöö tekib, kuid samas kes teab... Omaarust eelmine õhtu mingit veidrat klahvikombionatsiooni ka ei vajutanud, mis oleks võinud midagi välja lülitada. BIOS-is on ka Wifi enabled. Aga õhtul katsetan igaks juhuks siis erinevaid klahvikombinatsioone, mis võiks wifiga seotud olla...
Ja arvutil endal kuskil küljepeal vms. mingit lülitit ei ole wifi sisse lülitamiseks (mis kogemata OFF-i läinud)
Kui ma mingi UBUNTU live cd-ga bootiks linuxisse ja vaataks kas seal wifi leiab võrke või mitte- kas selline tegevusviis on mõttekas? Või ei?
Olen nii palju targemaks saanud, et need 3 unknown device'i olid need: http://forum.driverpacks.net/viewtopic.php?id=51 ja nüüd installisin need driverid ja enam ei ole unknown device'e, aga wifi ikkagi ei hakanud tööle.
kalvi86: Aga need Unknown-id polegi Sul ju WiFi-kaardiga seotud olnud, kuna Sul oli ju WiFi-kaart "network-i" all ju täiesti olemas".
Ma lihtsalt ei olnud varem täheldanud, et need Unknowinud oleks seal olnud ja seega arvasin, et need võivad olla seotud sellega, et wifi kadus 1 hetk (a'la mingi komponent andis otsad, arvuti teda ära ei tunne ja wifil neid vaja. Aga tundub jah, et need ei olnud probleemiga seotud.
EDIT: Probleem lahendatud
Kasutaja g3n1us ja ka Duckhead abiga kui ma oleks tema soovitust korralikumalt check'inud. Nimelt kasutaja g3n1us teavitas mind, et lifebook s7020-l on küll wireless switch. See asub esipaneeli küljel, suht väike ja mitte väga märgatav ---> http://katalog-notebookov.sk/img/fujitsu-siemens-lifebook-s7020-gan3040-3.jpg on näha siin pildil.
Nüüd siis olen targem ja tänud kõigile.
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.