Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  LANist tulev nett jagada edasi Ruuteriga, kuidas teha? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
llD4ll
HV vaatleja

sõnum 13.02.2008 15:42:27 LANist tulev nett jagada edasi Ruuteriga, kuidas teha? vasta tsitaadiga

Tere,
Ma eeldan et see teema on kusagil juba olemas, kuid otsing leiab sulle 150 lehte ja kõiki teemasi läbi lapates võid hoopiski millegi muu otsa sattuda.

Niisiis, asi on selles et ma tahaks netti wifiga edasi jagada.
Järjestan ühenduse kuidas kõik eelnevalt on tehtud.

1. Katusel on mast ja ruuter mis neti kinni püüab.
2. Ruuterist läheb asi teise ruuterisse (IP: 192.168.0.1 / 192.168.1.1 / 192.168.2.1) mis jagab neti DHCP abil teistele kasutajatele.
3. Sealt ruuterist läheb nett Swich-1-te.
4. Sellest Swich-1-hest tuleb nett Swich-2-te
5. Swich-2-hest tahaks netti edasi ruuterisse jagada mis jagab selle omakorda WiFina edasi.

Ruuteriks on siis A-LINK RR84 (Firmware update oli viimati: 08.2007)

Selle ruuteri enda IP on 10.0.0.1 , aga mingil põhjusel kui ühendan ruuteri Swich-2-hega, siis muutub IP automaatselt 192.168.2.1 ja kui selle aadressiribale kirjutan viib mu otse Põhiruuteri juurde.

Põhjused miks netti WiFiga edasi jagada tahan on selles, et:
* Katusel olev nett ei läbista raudpaneele ja toas puudub WiFi.
* Vahest toimub minu juures LAn paarty kus testime minu tehtud CSi ja kohti Swich-2-hes pole niipalju et kõik võrku saaks, ruuteriga saab juurde ainult 3 pesa, aga oleks rohkem vaja.

Kui keegi on asjaga kursis ja on kindel et asi töötab, siis võiks väikese õpetuse valmis joonistada.
Ma võin lisaks tahtjatele Ruuteri sisust pilti ka teha, siis oskab seletada kuhu,mida ja kuidas sisestada tuleb.

Päikest ja tänud ette abi pakkujatel. icon_smile.gif
Head sõbrapäeva ka teile icon_smile.gif
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
kussu
HV veteran
kussu

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.02.2008 18:40:12 vasta tsitaadiga

Kas peale switchi tuleb ruuter ja siis veel wifi purk?
Lükka wifipurk otse switchi taha.

Võin sulle odavalt kasutatud 32 pordise Planeti swtchi ärida. Kui vaja siis ka 3 tk.
Täpsem mudel FNSW-3200 http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=39
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
llD4ll
HV vaatleja

sõnum 13.02.2008 19:34:24 vasta tsitaadiga

kussu kirjutas:
Kas peale switchi tuleb ruuter ja siis veel WiFi purk?
Lükka wifipurk otse switchi taha.

Võin sulle odavalt kasutatud 32 pordise Planeti swtchi ärida. Kui vaja siis ka 3 tk.
Täpsem mudel FNSW-3200 http://www.mondoplast.ro/index.php?pg=ft&id=39

Jah, peale swichi tuleb ruuter, mida sa WiFi purgi all mõtled?
Mul pole mitte ainult sellejaoks vaja et kasutajaid rohkem mahuks, vaid et toas saaks läpakat ilma juhtmeta kasutada.

Ei aitähh, pole soovi nii mahuka swichi järgi, piisab mul endal sellestki, aga sa võid laenutada kusagile LAN Party placedesse. icon_razz.gif
tagasi üles
kussu
HV veteran
kussu

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 13.02.2008 19:49:54 vasta tsitaadiga

Sain su jutust aru, et paned ruuteri ja sinna järele veel wifi ruuteri.
Aga seadista ruuter ennem ära, selle IP peale mis vaja ja siis lükka alles switchile taha.
Kommentaarid: 69 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 68
tagasi üles
llD4ll
HV vaatleja

sõnum 19.02.2008 17:51:55 vasta tsitaadiga

kussu kirjutas:
Sain su jutust aru, et paned ruuteri ja sinna järele veel WiFi ruuteri.
Aga seadista ruuter ennem ära, selle IP peale mis vaja ja siis lükka alles switchile taha.

Selles asi ongi, kuidas seda seadistada tuleb et ta edasi jagaks.
Ma oskan signaale vastu võtta ja pesadest DHCP alusel edasi jagada, aga WiFi jagamisel ruuterist on minu jaoks uus asi.
tagasi üles
riffriff
HV kasutaja
riffriff

sõnum 20.02.2008 15:33:37 vasta tsitaadiga

põhimõtteliselt tuleks see wifiruuter lihtsalt switchina tööle panna ehk kõikvõimalikud seaded maha keerata eelkõige dhcp...siis peaks asi töötama nagu nö wifiswitch
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 20.02.2008 15:46:26 vasta tsitaadiga

miks sa ruudid ruuditud ruuditud võrku (3 ruuterit)?
Kes sul selle võrguskeemi välja mõtles?

miks sul punkt number 2? Miks ei saaks kohe see kõige esimene ruuter teistele NATi mängida ja võrguaadresse jagada?
puntk 5 on ka väga imelik. eeldades, et sul ei ole kasutajaid võrgus kümnete kaupa, siis wifi ruuteri asemel olnuks võimalik kasutada access pointi, mis edastaks traadivabalt sedasama võrku, mis juba jagatakse. miks teha uus võrk?

ruuteri enda IP muudub sellepärast, et keskmine ruuter jagab IP aadresse sellisel kujul. Kui ip-d ei jagataks, siis on sellel a-linkil enda "default" seaded ja see 10.X.X.X ip, nüüd kui ruuditud ja DHCP toimivasse võrku pistad, siis loomulik, et teise võrgu aadressi saad. Siin võibolla aga tekib konflikt, kus erinevad ruuterid jagavad sama numbriga võrku (mis ei tohiks kuidagi juhtuda)

skeem võiks hoopis olla selline Mast/antenn -> peamine ruuter (võib olla ka Wifi võimalusega) -> switchitud võrk (nii palju switche kui porte tarvis) -> vajadusel Wifi Access Point (või mitu, kui tahad, et võrgud oleks identsed ja toimiks roaming, sii täpselt samade WLAN parameetritega nagu pearuuteris).
Sellisel puhul tekib üks suuremat sorti kohtvõrk samade aadessitega, võimalik lihtne failivahetus ja näiteks LAN mängimine. Miinuseks on liiga suurte võrkude "kolhoosistumine" ja võimalikud turvariskid. Kui võrgus koguarv masinaid on alla 25-e, siis peaks ilusti piisama lõpptarbija tarkvaralisest tulemüürist ja antiviirusest ning sharetud folderite mittekasutamisest.

ja kõik. Lisaruuterid müü maha ja parem peamist ruuterit võimalikult head omada, pole neid väikseid junne vaja.
tsitaat:
wifiswitch

nimetagem asju õigete asjadega ehk siis Access Point, mis edastab sedasama võrku, kus ta parasjagu ise on (või kui mitu VLAN-i on, siis võib mitu edastada)

viimati muutis High-Q 20.02.2008 15:48:55, muudetud 1 kord
Kommentaarid: 107 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 0 :: 97
tagasi üles
riffriff
HV kasutaja
riffriff

sõnum 20.02.2008 15:48:02 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Selle ruuteri enda IP on 10.0.0.1 , aga mingil põhjusel kui ühendan ruuteri Swich-2-hega, siis muutub IP automaatselt 192.168.2.1 ja kui selle aadressiribale kirjutan viib mu otse Põhiruuteri juurde.

ruuter saab sellise ip sest pearuuter jagab talle dhcp-ga ip...ühes võrgus saab eksisteerida üks dhcp server
Kommentaarid: 15 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 15
tagasi üles
llD4ll
HV vaatleja

sõnum 20.02.2008 18:39:09 vasta tsitaadiga

rivo kivisaar kirjutas:
põhimõtteliselt tuleks see wifiruuter lihtsalt switchina tööle panna ehk kõikvõimalikud seaded maha keerata eelkõige dhcp...siis peaks asi töötama nagu nö wifiswitch

Kas resetin A-Link ruuteri ja disablen DHCP?

rivo kivisaar kirjutas:

ruuter saab sellise ip sest pearuuter jagab talle dhcp-ga ip...ühes võrgus saab eksisteerida üks dhcp server

Seda ma mõistan, aga kuidas ta saab seda siis muuta kui mul PC-s 2 võrgukaarti, üks on ühenduses kogu selle interneti asjaga, Ruuterid, Swichid ja arvutif, kuid A-Link ruuter on ühenduses teise võrgukaardiga ja sealt peaks edasi hakkama argnema uus võrk.

High-Q kirjutas:
miks sa ruudid ruuditud ruuditud võrku (3 ruuterit)?
Kes sul selle võrguskeemi välja mõtles?

See on Munitsipaal internet, algselt ei oldud arvestatud et kasutajaid nii palju tuleb, siis jagas asja jah 1 ruuter, nüüd on neid rohkem vaja kui 2 või 3

High-Q kirjutas:
puntk 5 on ka väga imelik. eeldades, et sul ei ole kasutajaid võrgus kümnete kaupa, siis WiFi ruuteri asemel olnuks võimalik kasutada access pointi

Kasutajaid on võrgus kokku 71. Osad seda ka teevad, kes püüavad Teisest ruuterist.

High-Q kirjutas:
ruuteri enda IP muudub sellepärast, et keskmine ruuter jagab IP aadresse sellisel kujul. Kui ip-d ei jagataks, siis on sellel a-linkil enda "default" seaded ja see 10.X.X.X ip, nüüd kui ruuditud ja DHCP toimivasse võrku pistad, siis loomulik, et teise võrgu aadressi saad. Siin võibolla aga tekib konflikt, kus erinevad ruuterid jagavad sama numbriga võrku (mis ei tohiks kuidagi juhtuda)

Tee mulle Step by Step selgeks kuidas ma seda A-Linki seadistama peaksin, et ta jagaks Ruuter 2-hest tuleva netti läbi Swichide WiFina edasi.
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 20.02.2008 20:44:51 vasta tsitaadiga

hei,
no siis võinuks ka mainida, et tegu suure võrguga.
samas 71 kasutajat on täitsa okei korraliku tasemega seadmele, mida kahjuks paljud ei oska/taha sellises võrgus kasutada.

Lisatigi ega laivõrguväljundi puhul suurt midagi ei muutu, sest välisliiklus läheb niikuinii läbi selle peamise ruuteri, seega kui tõesti mõte segmenteerida (Turvalisuse seisukohalt näiteks, aga selleks on IMHO sobivamad VLAN-id), siis sellise suurusega võrgu juures mõleks ma korraliku ruutinguprotokolliga (vähemalt RIP) võrgust, kus kõik ruuterid toimiksid koos ja võrgud oleksid kättesaadavad. Siiski väiksed ruuterid oluliselt jõudlust pearuuteril ei vähenda, vaid hostide majandamise ja ühe ruuteri võrgu piires kahe hosti vahelise ühenduse juhatamise (data PC-PC switchitud võrgus läheb niikuinii otse switchi kaudu) koha pealt aitavad. traffic ja paketid peavad ikkagi terve tee läbima.

mida su võrk vajab, on ühte korralikku ja äriklassi tasemel ja stabiilset ning põhjaliku turvafunktsiooniga ruuterit, et vabaneda sellest juba ruuditud ruuterijurast.
Cisco 1800, juniper SSG5. Võibolla piisab ka ASA5505 (võin sulle seda testida anda, kui seda juriidilise isikuna organiseerida, näiteks omavalitsus vms, privaatsõnum abiks)-st, 30 samaaegse kasutaja juures toimis veatult ja prose kasutus oli alla 25%. ASA on neist kõige odavam, aga toetab liiga vähe VLAN-e (õigemini vajab plus litsentsi).

sellise puhul oleks magistraalvõrk korraliku seadmega ruuditud ja tulemüüritud, hästi hallatav ja monitooritav. Lõpptarbijale jõuab üks juhe, see, et vahepeal mingi X hulk switche on, ei oma mingit tähtsust (kujutan ette, et korralikku switchitud võrku niikuinii pole mõtet seal tekitada, kuna lokatsioonid liiga eemal). Kas ta sinna otsa paneb arvuti või oma tarbeks väikse ruuteri (wifi valmidusega või ilma, pole oluline) on lõpptarbija enda asi.

sinu a-link tekitab vaid eraldi sisevõrgu sinu enda tarbeks, ka wifi liides selles ruuteris on lihtsalt üks sinu eraldi sisevõrgu osa.
Kui sa tahad lihtsalt oma ruuterit tööle saada, siis see niisama tööle ei lähe, sest A-link RR84 (kui see on see sinu oma) on ADSL2 ruuter, st välislingi ots on sellel ADSL ots, mitte sinu jaoks vajalik Ethernet. Kas valisid vale ruuteri vms, igatahes oleks sul vaja ruuterit, kus välisots oleks tavaline RJ45 pesa. Ruuteriga jagamine on iga ruuteriga kaasas olevas õpetuses ilusti kirjas, ainus konks võib olla see, et vaikimisi ruuterid jagavad väga sarnast võrku, nagu juba jagatud võrgus juba on (näiteks minu Linksys kodus by default jagab 192.168.1.x võrku, mis näiteks sinul juba kasutuses).

aga tahaks näha seda admini või venda kes seda võrku haldab ja ehitab. see inimene on vist fundamentaalselt midagi mööda pannud. kui ta vajaks veidi nõuannet, kuidas mida täpselt võiks teha, siis võid tema mailiaadressi mulle privaatsõnumisse panna.
tagasi üles
llD4ll
HV vaatleja

sõnum 22.02.2008 12:30:07 vasta tsitaadiga

High-Q kirjutas:
hei,
no siis võinuks ka mainida, et tegu suure võrguga.
samas 71 kasutajat on täitsa okei korraliku tasemega seadmele, mida kahjuks paljud ei oska/taha sellises võrgus kasutada.

sinu a-link tekitab vaid eraldi sisevõrgu sinu enda tarbeks, ka WiFi liides selles ruuteris on lihtsalt üks sinu eraldi sisevõrgu osa.
Kui sa tahad lihtsalt oma ruuterit tööle saada, siis see niisama tööle ei lähe, sest A-link RR84 (kui see on see sinu oma) on ADSL2 ruuter, st välislingi ots on sellel ADSL ots, mitte sinu jaoks vajalik Ethernet. Kas valisid vale ruuteri vms, igatahes oleks sul vaja ruuterit, kus välisots oleks tavaline RJ45 pesa. Ruuteriga jagamine on iga ruuteriga kaasas olevas õpetuses ilusti kirjas, ainus konks võib olla see, et vaikimisi ruuterid jagavad väga sarnast võrku, nagu juba jagatud võrgus juba on (näiteks minu Linksys kodus by default jagab 192.168.1.x võrku, mis näiteks sinul juba kasutuses).

Jah tegu on suure võrguga, piisavalt suure et seda võiks või peaks haldama võimsam(ad) aparaat(id).

Tegu on jah Minu isikliku ADSL2 ruuteriga, ma täitsa usun, et seda on raske seadistada, pabereid tal kaasas ei olnud, sest tegu on ülejäägiga. Googeldades leian kõik muud õpetused kuidas netiga ühendada ja A-Link kodukas ka ei annud õpetust kuidas olemas olevat netti edasi jagada.
Jah, sellel RR84-jal on ADSL ja 4xRJ45.
Kasutan siis RJ45 Pesa 1-te et Swichist tulev nett edasi jaotada teistest pesadest.

Kui keegi teeks mulle maa-mehele arusaadavalt selgeks Step-by-Step kuidas sellega netti edasi WiFina jagada saab (Kui üldse saab), siis oleksin väga tänulik.
Kuna võrgus on juba DHCP-ga ühendus, siis teist samasse võrku luua ei saa, sellest olen ma juba aegade alguses aru saanud.
Kuid mu PC-s on 2 võrgukaarti, ühte kasutan Swichist tuleva kaabli jaoks ja teist saaks kasutada RR84-ja otstarbeks, kui läbi võrgukaartide saaks kasutada LAN ühendust.

Eks targemad mehed joonistagu õpetus puust ja punaselt ette (Palun ärge kasutage selliseid tähendusi nagu RJ45, ADSL, Vlan, WLan jne..) Selges maa keeles pole palju palutud icon_smile.gif

Kõike head ja Päikest icon_smile.gif
Ootan huviga õpetusi. icon_smile.gif
tagasi üles
High-Q
HV Guru
High-Q

sõnum 22.02.2008 12:42:44 vasta tsitaadiga

kordan ka teemasse, et EI, ei saa ühendada 4xRJ45 pesadesse, juhul kui seade on default seades. kui ruutimisfunktsioon, dhcp ja kõik muud gateway teenused maha keerata, siis võibolla (ja mitte garanteeritult) saab olemasoleva switchi switchina tööle (muidu tekib selline jama, et sina hakkad risustama võrku oma teenustega, mis kuhugi ei vii), aga samas saaks alla paarisaja krooniga sama hea switchi, millega poleks jama. wifi teenus päris kindlasti tööle ei hakka, sest wifi pöördub järgmise hopina selle alinki gateway poole, kui aga see ei tööta, siis ei saa selle kliendid ei aadressi ega välisühendust.
tagasi üles
Ivoshiee
HV veteran

sõnum 23.02.2008 12:11:33 vasta tsitaadiga

llD4ll kirjutas:
Eks targemad mehed joonistagu õpetus puust ja punaselt ette (Palun ärge kasutage selliseid tähendusi nagu RJ45, ADSL, Vlan, WLan jne..) Selges maa keeles pole palju palutud icon_smile.gif

Kõike head ja Päikest icon_smile.gif
Ootan huviga õpetusi. icon_smile.gif

Miks keski peaks sulle miski õpetuse valmis kribama ning suisa sinu isiklise võrgu ning miskite arusaamatute purkide näitel?
Kas on tõesti keeruline veidi ise mõelda ning analoogidega võrreldes (eks neid võrke on siin foorumis kõpitsetud juba kümneid) oma olukorda tõlkida?
Ehk on hoopiski lihtsam sul see teenus veikese rahanutsakuga kompenseerida ning säästa oma pääd selle segase teemaga tegelemisest?
http://ranume.radionet.ee/ip.txt

tagasi üles
llD4ll
HV vaatleja

sõnum 23.02.2008 15:56:50 vasta tsitaadiga

OKyh, sain aru et selle RR84-ja pean prügikasti panema.
Ostan siis 16-ne pesaga Swichi, ma tean et pole kallis, aga mulle lihtsalt meeldiks WiFi rohkem, miks?
Pole kaableid, ma vihkan kui mu arvuti juurest jookseb mööda 10 kaablit mis on rägastikuliselt segamini mu teiste kaablite ja juhtmetega.
Samas mul igal arvutil on WiFi juba sees (ühel on USB WiFI)

AP-d ma otsa panna ei saa, sest naaber tahab ka netti, kui saan siis ainult Swichist tuleva kaabli otsa, kuid seegi segab jälle siinset netti.

Ma lihtsalt lootsin, et siin on targemad inimesed kes oskaksid õpetada kuidas saab aparaati WiFit jagama panna, aga näet mis välja tuli, seade ei oskagi WiFit jagada ja soovitatakse ikka Swiche millest ma isuga vabaneda tahan.

Lihtsalt oleks piisanud sellest:

1. Sinu A-Link ei jaga netti WiFina edasi
2. Osta AP (Sellega pole mul muidugi midagi teha)
3. Või osta Swiche juurde (Neid ma ei taha)

Kui kellelgi on ettepanekuid kuidas minu võrgus olevat edasi jagada WiFina ja samas ka RJ45-na, siis PM ja soovitada võib ka seadmeid millega seda teha.

Võite teema lukku panna.
Päikest.

kaurimees
HV kasutaja

sõnum 19.02.2010 12:33:10 vasta tsitaadiga

sa oled asjas selgust saanud ,endal sama probleem, tahaks sellega jagada edasi wifit, aga vist võimatu see?
Kommentaarid: 20 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 19
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  LANist tulev nett jagada edasi Ruuteriga, kuidas teha?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.