praegune kellaaeg 20.06.2025 00:33:04
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
V3rpooz
HV veteran

|
09.02.2010 11:25:58
VB Scripti küsimus |
|
|
heyapa,
Otsustasin õppida siis ka miskit kasulikku jhm. Võtsin sihikule VB Scriptimise.
Lugesin läbi Don Jones raamatu " Managing Windows with VBScript and WMI ". Oli tore, vaatasin sama autori raamatu põhjal tehtud videosid. Jei sain oma algteadmised kätte ja nüüd suuda juba pisut koodi lugeda ja sellest aru ka saada, et mis toimub ja suudan ise ka midagi kirjutada. Kuna ma olen asjaga alles nädalakase tegelenud siis pole väga pädev veel, aga üritan siis luua scripti, mis esialgu peaks silent/quiet modes ära unsitallima adobe reader 9.
Netis ringi tuhlates leiab plaju plaju infi, aga kõigil on nii erinevad koodid ja keegi pole viitsinud neid korralikult kommenteerida, et mis kuhu ja mis.
Leidsin pikalt otsides sellise koodijupi:
Spoiler 
strComputer = "."
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
& "{impersonationLevel=impersonate}!\\" _
& strComputer & "\root\cimv2")
Set colSoftware = objWMIService.ExecQuery _
("Select * from Win32_Product " _
& "Where Name = 'Personnel database'")
For Each objSoftware in colSoftware
objSoftware.Uninstall()
Next
Kuna ma olen algaja siis tõmbas mul siin juhtme päris kokku, et mis parameetreid tuleks muuta, et antud asi minul käima läheks ja teeks seda, mida vaja.
Ärge siis maha lööge, aga ma üritan ennast harida jahmjahm
Mõni teravam pliiats võiks mulle pisut abi pakkuda.
Ette tänades.
Priit
|
|
Kommentaarid: 225 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
nene
Kreisi kasutaja

|
10.02.2010 18:31:29
Re: VB Scripti küsimus |
|
|
Kahjuks ei tea midagi tollest WMI-st ja seonduvatest API-dest. Võin vaid su koodi veidi lihtsustada:
vb:
|
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}!\\.\root\cimv2") Set colSoftware = objWMIService.ExecQuery("Select * from Win32_Product Where Name = 'Personnel database'") For Each objSoftware in colSoftware objSoftware.Uninstall() Next
|
Võin vaid oletada, et too koodijupp otsib kusagilt Windowsi müstilistest andmebaasidest produkti nimega "Personnel database" ja installeerib selle maha. Võimalik, et kui panna tolle "personnel database" asemele "Adobe Reader" siis teebki seda, mida sul tarvis. Aga ma ei vastuta kui see hoopis kogu su kõvaketta tühjaks teeb
PS. Ära pane koodi [ spoiler ] tagi sisse, kasuta parem [ code ] või [ syntax ], mis selleks mõeldud.
_________________ Mõistus otsas? Pane pinusse... |
|
Kommentaarid: 24 loe/lisa |
   |
23 |
|
tagasi üles |
|
 |
V3rpooz
HV veteran

|
10.02.2010 18:49:09
Re: VB Scripti küsimus |
|
|
nene kirjutas: |
Kahjuks ei tea midagi tollest WMI-st ja seonduvatest API-dest. Võin vaid su koodi veidi lihtsustada:
vb:
|
Set objWMIService = GetObject("winmgmts:{impersonationLevel=impersonate}!\\.\root\cimv2") Set colSoftware = objWMIService.ExecQuery("Select * from Win32_Product Where Name = 'Personnel database'") For Each objSoftware in colSoftware objSoftware.Uninstall() Next
|
Võin vaid oletada, et too koodijupp otsib kusagilt Windowsi müstilistest andmebaasidest produkti nimega "Personnel database" ja installeerib selle maha. Võimalik, et kui panna tolle "personnel database" asemele "Adobe Reader" siis teebki seda, mida sul tarvis. Aga ma ei vastuta kui see hoopis kogu su kõvaketta tühjaks teeb
PS. Ära pane koodi [ spoiler ] tagi sisse, kasuta parem [ code ] või [ syntax ], mis selleks mõeldud. |
tänud
|
|
Kommentaarid: 225 loe/lisa |
   |
195 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|