Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kas mu HDD on õhtal omadega??? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele 1, 2  järgmine
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 29.05.2003 16:07:49 Kas mu HDD on õhtal omadega??? vasta tsitaadiga

Alustan päris algusest, et kuda see kõik formaatimine alguse sai. Nii siis tahtsin eile õhtul lasta HDD Ad-awarega üle ja sodist puhastada. Lasin Ad-aware tööle ja üpriski algul leidis kohe mingi 3 uut objekti ja siis jäi kinni ning masin tegi ise restardi. Üllatuseks katsetasin paar korda veel et milles pull on ja kogu aeg ühes ja samas kohas tegi restarte (luges mingi 250-300 faili ära ja selle ajaga leidis 3 uut objekti). Otsustasin, et vast on masinas mingi pisike viiruse koll ja lasen masina NAV2003-ga üle(NAV2003 on kogu aeg peal olnud). OK lasin proge käima ja see luges mingi 1105 faili ja jäi siis toppama. Tegin siis NAV-ile LiveUpDate ja proovisin uuesti ja sama jama. Ok targemat pähe ei tulnud ning mõtlesin siis masina OnLine Virus Scaniga üle supsata. Läksin siis aadressile kus olen ikka tavaliselt käinud http://housecall.antivirus.com/housecall/start_corp.asp ja lasin seal siis asja käima ja seegi ei jõudnud kuigi kaugele mitmekordsel proovimisel. Ei teinud algul seda Updatet äragi. Soh, otsustasin et teen siis täna formati ja läen magama. Panin NAV 2003-me ööseks tsekkama ning hommikuks oli 47447 faili ära lugenud ja masin oli kinni jooksnud. Tegin siis restardi ja hakkasin masinale siis formatit tegema. HDD oli kaheks jagatud ja esimene part oli NTFS süstemis millel jooksis XP ja D part oli FAT32 lihtsalt stuffi hoidmiseks. Olen selistele varjantidele ennegi formatit teinud. Pistsin siis 98SE puudika sisse ja unustasin algul selle NTFS pardi maha lasta ja kirjutasin kohe format c: ning selle tulemusel nagu ta teeb lasi ta mul maha teise partitsiooni. OK see selleks, õnneks oli sealt soft juba eemaldatud. OK siis otsustasin et lasen kõik pardid kah fdisk.exe-ega maha ja teen ühe suure ketta ja lasen Wini uuesti peale jne... vot siin ma siis nüüd olengi oma kustutamistega. Lähen fdiskiga ilusti sinna süsteemi ja lasenkõik pardid maha ja loon uue aktiivse pardi . Kõik on korras ja ilus, lähen sealt välja ja teen restardi, et hakata uut parti formattima ja minu üllatuseks tuleb välja, et kõik on vanas seisus tagasi. Ikka need vanad 2 parti on tagasi. Proovisin mitmeid kordi ja tulemus sama. Mõtlesin, et tont nende partidega ja lasen win98 sinna esimesele pardile peale. (ahjaa, fdiskiga vahel tsekasin kah neid parte ja vähemalt NTFS oli asendunud FAT32-ga). Kõik ilus hakkab ilusti installima algul sinna maani kus ta tsekkab installitavat softi ja vaba ruumi ning hakkab kopeerima. Sealt maalt käib piiks ja tuleb keset ekraani mingi pisike must rist külik ja jääbgi sinna seisma, ni ka win95-ga ka. Olen proovinud ka CD-delt puutida ja seda kõike laseb sinna samani välja ning jookseb kokku.
Oli vanas ajast tehtud Partition Magic-u Rescue diskid ja otsustasin need käiku lasta kuid jooksid ka need poole puutimise peal kokku.
Nii siis kes viitsis selle pika juturaamatu läbi lugeda ja asjale ka kuidagi pihta sai, siis kusiks milles mul see jama on??? Sellist trikki pole veel juhtunud enne ja formateid olin igas variandis ja moel teinud lugematuid kordi.

Masina konfi kah vast oleks natsa vaja:
Processor: 560MHz Intel Celeron ___ise panin BIOS-ist 60MHz juurde
HDD: Maxtor 2R015H1 15GB __vanust täpselt ei tea minu käes on olnud u.2 aastat
RAM: 192MB ___algul oli 128 MB a eila pistsin 64MB pulga juurde
Emaplaat: Zida Technologies CreateBXi-ATX 1.00 Bus clock 66MHz
BIOS: American MegaTrends Inc. 0627
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 29.05.2003 16:12:32 vasta tsitaadiga

60 MHz taas minema ja uuele ringile, muidu on see jutt kahtlase väärtusega. Teiseks saab vinti kontrollida tehase koduka softiga...
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
petkake
HV vaatleja

sõnum 29.05.2003 16:21:26 vasta tsitaadiga

Kui Sa eile panid 64MB mälu juurde ning jamad pärast seda algasid, siis alusta sellest, et korista see 64MB ära ja proovi siis
Kommentaarid: 1 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 1
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 29.05.2003 18:55:49 vasta tsitaadiga

Sorteerisin natuke nüüd pinda, ja sain järgmist teada. Võtsin lisatud mälu ära ja panin BIOS-is algsätted tagasi ja värgendusel ei mingeid muutusi, kõik sama mis ennemgi. Hilja aegu vahetasin ka video kaarti ja nüüdgi proovisin vana tagasi kuid kasutult.
Tegin teise katse veel. On kodus veel teine masin ja pistsin oma HDD sinna järgi. Parte kustutada ikka ei lase, aga kui hakkan installima Win98SE-d, siis kus ta minu masinas kokku jookseb tuleb teises masinas ette järgmine teade;
Setup Detection Message

Message SU0013

Setup cannot create files on your startup drive and cannot setup up Windows 98.
If you have HPFS or NTFS, you must create an MS-DOS boot partition.
If you have LAN tastic server or SuperStor compresion, disable it before running Setup. See Setup.txt on setup Disk 1 or the Windows 98 compact disk.

Avastasin ka veel, et installi käigus see ette tulev must ristkülik pole tingitud ainult HDD-st. Pistsin oma masina teise HDD ja tulemus täpselt sama, et installi algul jookseb kokku ja tuleb see must ristkülik nagu ma eelpool kirjutasin. Et viga on veel milleski muus.

Kasutan juhust ja küsin veelühe asja. Nimelt selle teise masina kõvaketal on kah mingi imelik jama. Peale laseb kõik installida ilusti, aga kui hakkad Windowsit ülesse puutima ja ennem kui peaks ilmuma winni pilt viskab sellise kirja NTLDR missing ja edasi enam ei lähe. On mingit rohtu ka sellele?
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 29.05.2003 19:39:23 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Teiseks saab vinti kontrollida tehase koduka softiga...
A kuda ma seda knoppixu all kontrollida saan? Ega ei saagi vist ju sest knoppix ei lase saveda ju.??

Käisin www.maxtort.com lehel aga ma sealt küll seda kontrollimise softi otsida ei oska. Vast keegi aitaks natuke.

HDD Model 2R015H1
Maxtor 531DX 5400rpm
15BG AT Disk Drive
HDA 11A PCBA 03A UNIQUE 11A CODE EAH41MFO
+12V, +5V S/N R1A5HBRC
CYLINDERS:16383
HEADS: 16
SECTORS: 63
LBA: 29297520

sellise info leidsin HDD pealt oleks hea kui keegi aitaks ja räägiks natsa lähemalt, et kuidas kontrollida.
tagasi üles
Margus
HV pensionär
Margus

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 29.05.2003 21:33:37 vasta tsitaadiga

Vägeva lingi oled pannud icon_eek.gifhttp://www.maxtor.com/en/support/downloads/powermax.htm
Kommentaarid: 90 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 87
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 29.05.2003 21:57:35 vasta tsitaadiga

Tänan lingi eest, aga sellega saan alles homme tegeleda sest knoppixuga on see kasutu.

Asi läheb selle HDD-ga päris imelikuks. Proovisin vahel huvi pärast, et mis juhtub kui Linuxs peale lasta ja see õnnestus 100% ja töötas ja puha. Lasin linuxil installi käigus ära kustutada kõik FAT-i pardid ja tegin kogu ketta ulatuses Linux-i jaoks partid. Proovisin siis neid maha lasta, aga sama jama. Kustutan fdiskiga kõik pardid maha ja loon ühe aktiivse primary pardi. Siis kui ta neid protsente esimest korda loeb, siis lõpus küsib..a'la.. kas tahad kogu vaba ruumi muuta aktiivseks ja ma panen YES ning loeb protsendid lõpuni ja siis käib piiks ja alla ekraani äärde jääb rasvane kursor vilkuma. Vajutdes suva klahve teeb ta ainult piiks ning muud ei aita kui teed restardi. Uuesti fdiskiga tsekates on seis sama, pole midagi muutnud ja kõik linux-i pardid alles.

Milles on jama kas teab keegi?
Miks ei saa parte kustutada või miks lõpus ilmub see tobe kursor mis midagi teha ei lase?
Miks laseb linuxsi ilusti peale, aga windowsit ei saa installida?

On kellelgi rohtu selle jama vastu. Ei tahaks nagu HDD metsa kah visata. Tundub, et sellest ikka töölooma peaks saama kui juba linuxs sellel töötab.
tagasi üles
Elar
HV kasutaja

sõnum 29.05.2003 22:48:01 vasta tsitaadiga

BIOS-is on äkki viirusetõrje sisse lülitatud?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 30.05.2003 10:51:41 vasta tsitaadiga

Tänan kõiki nõuannete eest ja suur tänu Elar-ile. BIOS-is oligi Viiruse tõrje Enabletatud, võtsin maha ja asi nüüd korras. Väike näpukas tekitab ikka nii palju segadust. OK asi vähemalt jälle korras ja ise kah natsa jälle targem.

Kasutaks seda sama teemat edasi, et mitte uut alustada ning nagu nii on jutt HDD-st. Loodan, et saame üheskoos ka mu teise masina ketta korda. HDD on ise kõik korras ja töötab. Win98SE jookseb sellel ilusti kõik peal.
Probleem on ise selline. Kunagi ammu ronisin selle Partition Magic-u Rescue Disk-iga sinna kettale, et parte veitsa liigutada ning siis lolli peaga seal menüüdes kolades leidsin koha kus sai mingit clusterite suurust muuta. Muutsin seal suurust (ei mäleta aga vist panin 4K) ja pärast sealt väljumist ja Wini ülese tulekut avastasin, et HDD-t on u.2GB kadunud, ennem oli 3GB. Usun, et seda saab kindlasti kuidagi taastada, aga omal pole sellel alal veel kogemusi. pakkuge välja omapoolseid soovitusi, kuidas saaksin oma ketta pinnda jälle kasutada täies mahus.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.05.2003 11:40:06 vasta tsitaadiga

Eks sellesama PM-ga vaata järele mis kettal valesti ja paranda ära.
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 30.05.2003 13:27:51 vasta tsitaadiga

No nii, proovisin selle Partition Magic-u diskiga igat pidi muuta seal neid clustereid kuid ei mingeid muutusi. Hetkel on seal selline seis Current cluster size 16K Current partition size 1,008,0MB. Proovisin ka programmi enndaga midagi muuta kuid seegi osutus kasutuks. Oleksin väga tänulik neile kes jagaks oma kogemusi või ideesid kuidas taastada see HDD alg seis mis oli u. 3GB. Võib-olla on selle taastamiseks ka mingit muud softi olemas.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.05.2003 13:41:04 vasta tsitaadiga

-IFFI- kirjutas:
No nii, proovisin selle Partition Magic-u diskiga igat pidi muuta seal neid clustereid kuid ei mingeid muutusi. Hetkel on seal selline seis Current cluster size 16K Current partition size 1,008,0MB. Proovisin ka programmi enndaga midagi muuta kuid seegi osutus kasutuks. Oleksin väga tänulik neile kes jagaks oma kogemusi või ideesid kuidas taastada see HDD alg seis mis oli u. 3GB. Võib-olla on selle taastamiseks ka mingit muud softi olemas.
Kui sul pardi suuruse teatab 1GB, siis järelikult on sul vaba ruumi kettal, tee sinna kasvõi järgmine partition...
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 30.05.2003 15:52:25 vasta tsitaadiga

Aga ta ei lase mul midagi teha sest ketta kogu maht ongi 1GB. Olen kuulnud mingist ketta kokku pakimisest ja arvan, et ma vist pakkisingi kokku. Vanasti oli ketta capacyti 3GB a nüüd ainult 1GB. Proovisin nii ja naa teisi parte teha ja lasi ainult seda 1GB poolitada a'la 500MB ja 500MB. on veel kellelgi ideid kokku puuteid olnud sellise jamaga?
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.05.2003 16:21:34 vasta tsitaadiga

-IFFI- kirjutas:
Aga ta ei lase mul midagi teha sest ketta kogu maht ongi 1GB. Olen kuulnud mingist ketta kokku pakimisest ja arvan, et ma vist pakkisingi kokku. Vanasti oli ketta capacyti 3GB a nüüd ainult 1GB. Proovisin nii ja naa teisi parte teha ja lasi ainult seda 1GB poolitada a'la 500MB ja 500MB. on veel kellelgi ideid kokku puuteid olnud sellise jamaga?
Midagi ei saa aru!
Kui ketta kohta eespool antud (tüübi)numbrid paika peavad, siis peaks tal koguni 15GB mahtu olema.....
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 30.05.2003 16:29:55 vasta tsitaadiga

Asi läks vist natuke segaseks, aga ma sain selle 15GB -se HDD korda nagu ma siin mõned postitused tagasi kirjutasin. Mõtlesin, et ei hakka uut teemat tegema kuna jutt käib HDD jamast.

Nii siis kirjutan juba teise masina HDD-st millel on kadunud u.2GB. Kunagi ammu sobrasin selle HDD kallal Partition Magic-u Rescue dikiga ja muutsin seal ära clusterite suuruse mile tulemusel jäi HDD-st järgi ainult 1GB ning nüüd siis ongi mure kuidas taastada kogu HDD suurus e.3GB. Proovisin juba selle Partition Magic-u diskiga ja programmi endaga kah kuid siiani on minu üritused lõpenud tulemusteta. Partition Magic diskiga piiludes seda HDD, siis nõitab seal clusteri suuruseks 16K ja capacity on1008MB.

Nüüd ootan siis teie ideid/kagemusi, et kuidas taastada see.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.05.2003 16:34:17 vasta tsitaadiga

Anna parem selle teise ketta kohta ka samamoodi infot või kontrolli ise järgi tootja kodulehelt, mis ta füüsiline maht on.
Kui varem oli 3GB saavutatud pakitult, siis PM seda sulle küll eales näitama ei hakka, too näitab ikka füüsilist mahtu. Alles win all peale formateerimist ja pakkimisreziimi sisselülitamist võib win sulle taas suuremaid numbreid näidata.
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 30.05.2003 17:37:13 vasta tsitaadiga

Ega ma ise vast vajaliku softi ei leia jah, aga eks ma kirjutan kõik numbrid mida sealt HDD pealt leian siia.

Quantum Fireball 3.5 series
MSHD IO66_981020_0042
3.2AT P/N EX32A013 Rev 01-B
8805 B
AEXA 0410
Power REQ: 5/12V - 650/20mA
C/H/S: 3.2 6256/16/63
C/H/S: 5.1 10602/15/63
C/H/S: 6.4 13328/15/63
C/H/S: 10.2 19885/16/63
C/H/S: 12.7 24704/16/63

Siis on veel selise kirja järel COVERED UNDER U.S. PATENTS oma 20 numbri kombinatsiooni kujul 4.538.193 arvan vast neid pole vaja ning ülejäänud ülal kirjutatud info on kõik mis suutsin leida sellelt HDD-lt. Loodan, et leidub mingit rohtu ?
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 30.05.2003 18:53:33 vasta tsitaadiga

OK, füüsiline maht peaks siiski tõesti suurem olema, seega kui vähegi kannatab, siis lööks ta täiesti tühjaks kas selle PM-ga või mõne fdiski versiooniga ja üritaks puhtalt pinnalt siis uuesti partitsiooni luua...
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 04.06.2003 21:41:56 vasta tsitaadiga

Nii, proovisin nii ja naa HDD tühjaks lasta kuid maht jääb ikkagi selle 1GB juurde. Ei lase kuidagi seda 3GB tagasi teha. Usun, et mingi taastamis võimalus peaks ikkagi olema. Või missugune fdiski variant sinna sobida võiks???
tagasi üles
painkillah
HV Guru
painkillah

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 04.06.2003 21:51:35 vasta tsitaadiga

ÄKKI on failisysteem ära muudetud/muutunud....nt FAT ei toeta yle 2gb....meil oli koolis kah misuke jama...aga seda partition magicut ei kasutatud
Kommentaarid: 95 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 6 :: 86
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 04.06.2003 21:55:20 vasta tsitaadiga

Ise kah kardan, et see faili süsteem on muudetud. Nagu eespool kirjutasin, et selle PM rescue diskiga muutsin mingit clusterite suurust ja pärast seda kaduski 2GB ära.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 05.06.2003 09:51:28 vasta tsitaadiga

-IFFI- kirjutas:
Nii, proovisin nii ja naa HDD tühjaks lasta kuid maht jääb ikkagi selle 1GB juurde. Ei lase kuidagi seda 3GB tagasi teha. Usun, et mingi taastamis võimalus peaks ikkagi olema. Või missugune fdiski <b>variant</b> sinna sobida võiks???
Fdisk - mina katsetaks kõigiga, mis aga vähegi ette juhtuvad, peaasi ette õnnestuks ketas tühjaks saada, siis saab ta õigel kujul jälle töösse ja selle puhul on soovitav kasutada selle opsüsteemi oma mille kavatsed arvutile peale panna. Muidu on wxp install cd oma üks paremaid (selles mõttes, et tunneb kõiki varasemaid win formaate) ja linuxifännid peavad enda oma väga heaks.
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 08.06.2003 08:43:42 vasta tsitaadiga

Sain jälle masina taha ja katsetaks siis uuesti seda HDD taastada. Proovisin Fdiskiga ja PM-iga kuid ei saa kuidagi tagasi nendega vähemalt. Soovitage veel mingeid programme või jagage oma nõuandeid.

Uurisin veel BIOS-is seda IDE HDD autodedecti ning seal paistab, et tunneb kogu ketta ära või ei sa ma aru. Proovisin ka seal võimalike variante kuid teistega ei läinud enam Win käima. Hetkel on seis selline

HDD - Primary Master
TYPE - User
SIZE - 3228
CYLS - 782
HEAD - 128
PRECOMP - 0
LANDZ - 6255
SECTOR - 63
MODE - LBA

PM-iga muutsin ka clusterite suurusi vastavalt 1K ja 512K ja selle vahemikuga muutus umbes 5MB HDD suurus.
Millised oleks teie soovitused?
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 08.06.2003 19:57:20 vasta tsitaadiga

Mis moodi ma selle FULL FORMAT kirjutama sina A:\ järgi kirjutan......proovisin enne linuxit ja see lasigi kogu 3 GB oma partide alla ning hetkel katsetan mingit Zero Fill Utility.... ja seegi näitab kogu 3GB mahtu, eks pärast näe mis välja tuleb.....
tagasi üles
Locked Ghost
HV kasutaja

sõnum 10.06.2003 18:47:26 vasta tsitaadiga

Vaatan et eelpool ole mainitud NTLDR-iga probleemi.
NTLDR on lühend "NT Loader"-ist. See on programm, mis paneb Windowsi käima.
Buutimisinfo (boot.ini ja ntldr minuarust. võib-olla ka paar muud faili) installitakse alati esimesele (Cicon_smile.gif kettale, nii et kui sa installisid Windowsi, kui see ketas ei olnud esimene, ja siis liigutasid ta esimeseks, on asi puudu ning käima ei lähe.

Kettaruumi probleemiga: No kui BIOS näitab 3GB, eks siis peab ka fdisk seda tegema. Ega sul äkki mingi iidne fdiski versioon ei ole? Kas sa üldse proovisid fdiskida? (ma eriti ei viitsinud detaile siin lugeda :p)
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Kõvad kettad »  Kas mu HDD on õhtal omadega??? mine lehele 1, 2  järgmine
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.