Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
punktiir
HV Guru
|
03.02.2010 00:19:13
Logode kujundamine ehk kõik pole kuld mis hiilgab |
|
|
Tekkis huvi, et palju teie olete enda tööde tegemiste juures leidnud end situatsioonist, kus kujundades midagi täiesti iseseisvalt. ja asja valmis saades märkad hiljem, et keegi on kusagil samat asja kasutanud.
minul siis äsjane selline kokkusattumus: tegin konkursile logo. Vision Centre. Noh vision silmad. tegin siis ühe silmakese ja vaatasin, oo see nagu tähed C ja V et kasutan seda, tulemus siis siin:
Spoiler 
mõned päevad hiljem täiesti suvaliselt sattusin siia lehele http://www.capitalgainsmedia.com/innovationnews/default.aspx?page=2&year=2008
Ja sinna mu hea idee läkski, enam ma seda kasutada ei saa. keegi juba on samat motiivi kujutanud. Ai ma vihkan seda kui nii läheb. Samas, eks see logotamine olegi nii, et midagi täiesti uut on suht võimatu luua. ikka võid sarnasusi leida.
|
|
Kommentaarid: 49 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
2 :: |
1 :: |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
ihvike
HV Guru
|
03.02.2010 13:12:13
|
|
|
Eee? Logo siin http://www.suchvideo.com/ ja see sinu logo on küll veidi sarnased, aga väita, et need ei võiks korraga eksisteerida, on minu arvates väga ennatlik.
|
|
Kommentaarid: 12 loe/lisa |
   |
0 :: |
12 |
|
tagasi üles |
|
 |
CoiL
HV Guru

|
03.02.2010 13:30:10
|
|
|
punktiir, imo on need siiski vägagi erinevad ning võiksid vabalt konkursil kasutada.
|
|
Kommentaarid: 95 loe/lisa |
   |
83 |
|
tagasi üles |
|
 |
FD
HV kasutaja

|
03.02.2010 21:43:31
|
|
|
kusjuures sinu logo sobib rohkem vision center-ile kui nende videostuudio logo mis eriti ei haaku enda imagole nt. ja asuvad tagatipuks meerikas. kusjuures elioni kopeeritud logo oli ka kuskil kreekas, kui mu mälu ei peta... või oli tegemist koduka copy-paste värgiga...
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
idegraaf
HV kasutaja
|
|
Kommentaarid: 9 loe/lisa |
   |
8 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
03.02.2010 22:25:00
|
|
|
jah eks neid näiteid võib tegelikult lõputult tuua, pole midagi uut siin maailmas
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
vipu
HV veteran

|
07.02.2010 15:02:32
|
|
|
mingi hetk saab ring täis ja absoluutselt kõik hakkab korduma. seadustega on kuidagi nii, et globaalsete ettevõtete logosid ei tohi kopeerida. need korporatsioonid on end kaitsnud kõikjal.
aga kui eesti ettevõte võtab kasutusele logo mille sarnast lahendust kasutab mõni usa kohalik ettevõte, no keda ta segab. näiteks kui ettevõtte nimed on 1:1 sarnased, aga tegevusvaldkonnad erinevad, pole seegi keelatud.
olen ise ka logosid kujundanud. hirm on olemas, näed vaeva ja kusagilt ujub kloon välja millest sa pole kuulnud ega näinud. tellijal tunneb end petetuna kuna maksis millegi eest mille sa vbl maha vehkisid.
kunagist elioni jama keegi mäletab või tallinna kaubamaja logo mis oli norra (rootsi?) kaubamaja logoga täiesti identne?
üldiselt paari tonniste logo hindade juures on võimatu nõuda turu-uuringut kas logo on kusagil kasutusel või mitte.
punktiir: aga sa näita kliendile oma kavandit ja siis seda teist logo samuti. eks ta ise otsustab...
|
|
Kommentaarid: 5 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
dim
HV kasutaja
|
08.02.2010 07:38:32
|
|
|
Eks ta nii olegi, kusagil välismaa konkursil kui osalesin oli kohe seal välja toodud. Et juhul kui keegi disainerites kasutab logo kujundamisel samat ideed mis teil plaanis oli, et suhtuge sellesse austusega.
|
|
Kommentaarid: 10 loe/lisa |
   |
10 |
|
tagasi üles |
|
 |
punktiir
HV Guru
|
08.02.2010 08:15:50
|
|
|
noh logokonkursi saidid ongi sellised, et kui üks idee saab kõrge reitingu, siis vähemalt pooled hakkavad samat ideed kasutama
|
|
   |
38 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|