04.03.2010 18:27:25
Klemmid vs traadid telefonijuhtme harukarbis
Kas keegi oskaks öelda (/enda karbist vaadata), mis värvi juhe millise klemmi külge käima peaks?
Korterisse tuleb "valge" ja "sinine". Mul on kuri kahtlus, et minu omad ei paikne päris õigesti.
Kollane-roheline on tavaliselt telefoniliini-/telefoni-otsad. Ehk siis selles 4-ses telefonipesas 2 keskmist klemmi.
Saad ka telefoniga / modemiga kontrollida - kui on õigesti, siis on telefonil toon peal ja modemil liinituluke põleb vms.
--------------------------------
Seega tuleb sul üks juhe ümber tõsta.
Keskmised kaks jah, aga need keskmised on punane ja roheline, mitte kollane ja roheline.
Ja pildi järg on sul nagu õigesti. Kumb kumba ühendub, selles vahet pole minu mäletamist pidi.
Pole telefonis tooni? Kui need kaks sisse tulevat otsa lühistad, kas teeb väikest sädet (peaks tegema kui asjad hästi on)?
Etsike: Eksid väheke, kuna karbis olevad klemme loetakse "ringiratast ülevalt alla" ja siis teisel pool "alt üles".
Seega ülevalt alla: 1-2 ja alt üles 3-4. Ja pildi peal on mis värvid 2 ja 3.
------------------------------------------
Kui asjad oleks praegu õigesti, siis oleks liin OK.
Kuna aga pole siis sel juhul on juhtmed vales järjekonnas - nagu ka eespool juttu.
------------------------------------------
Aga ka testriga saab seda kindlaks teha, et kas liinil on üldse pinge peal olemas, või mitte.
viimati muutis tahanteada 04.03.2010 19:57:06, muudetud 1 kord
Jätaks need asjad ikka keelega katsumata, kui mälu ei peta oli seal pingeks ca 60V. Pinge olemasolus saab veenduda liini otsi lühistades, kui lühistamise hetkel väike särts käib siis pinge on.
OT: Kui telefoniliinipingetele juba jutt läks, siis telefoniliinil on olemas kaks pinget: alalis- ja vahelduvpinge.
1. Alalispinge 45-60V, see sõltub kas on vanematüübiline jaam (60V) või uuematüübiline jaam (40-45V).
2. Vahelduvpinge sellal, kui telefon heliseb. Vanematüübi jaama korral siis 90V ja uuematüübilise jaama korral (vist oli 60V, pole ammu mõõtnud).
Ning need pinged liituvad sel ajal, kui telefon heliseb. Seega siis kogupinge (helisemise ajal) a 100-150V.
--------------------------------------
Kes täpsemalt teada tahab, siis tuleb tester võtta, see liinile panna ja mõõta alalispinge siis, kui on ainult alalispinge ja mõõta vahelduvpinge sel ajal, kui telefon heliseb ja toru on "hargil".
Punane-roheline on alati kaks keskmist ja kollane-must kaks äärmist. VEF Signo ja mõned Siemensi telefonid kahe äärmisega töötasidki. Analoogil oli tavapinge 60 V ja kell tuli 110 V, digil oli vist 48 V ja 90 V. Eriti hea oli vihmaste ilmadega sidekapis käia-niiskete kätega oli kohe tunda, kus paaril kell sisse tuli... _________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel."
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.