Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
autor |
|
XYZ
HV Guru

|
25.03.2010 10:01:59
|
|
|
Sults kirjutas: |
Küsiks siis teistpidi, kas Eestis on mõni tarkvarafirma, kes on saanud kas või ühe mahuka projekti täies ulatuses tähtajaks realiseeritud? |
Su küsimus on tegelikult osalt juba idee poolest väär. Korralik suur projekt jääb kestma ja vajab tuge ja ajaga kaasaskäimist. Ta ei saa otsa.
Teiseks teevad paljud firmad tööd välja. Ja seal konkurentsis püsimiseks tuleb see osa tööst, mis on mingiks tähtajaks kokku lepitud teha, ka tõepoolest ära teha. Vastasel juhul leitakse teine tegija.
|
|
Kommentaarid: 81 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
3 :: |
12 :: |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
25.03.2010 11:01:18
|
|
|
Kuidas see küsimus väär on? Kui päris avalikult räägitakse, et 80-90% IT projektidest ebaõnnestub, ometi tegutsevad paljud neist ebaõnnestujatest turul edasi.
|
|
Kommentaarid: 38 loe/lisa |
   |
0 :: |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.03.2010 11:39:11
|
|
|
Loe mu teksti uuesti, ma juba ütlesin, miks.
Ja mine pane siis need ebaõnnestujad kinni kui sul selleks niipalju võimu on. Ja alusta veel sellest, et lõpeta üldse ära projektide kantimine "õigele" firmale, nagu see meie banaanivabariigis toimub.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
25.03.2010 11:49:04
|
|
|
Ma lihtsalt tahtsin teada, kas juletakse kedagi lepingute tähtaegse täitmise etaloniks pakkuda, keda keegi teine kohe oma kogemusest mutta ei materda.
Kellegi kinni panemine ei ole minu rida. Ja kuigi olen olnud kümnete miljonite eest tarkvaraarenduste tellimise juures, ei ole nende hangete puhul kindlalt olnud mingit suunamist kindlale tegijale.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.03.2010 12:13:37
|
|
|
Ma lihtsalt tahtsin teada, kas juletakse kedagi lepingute tähtaegse täitmise etaloniks pakkuda, keda keegi teine kohe oma kogemusest mutta ei materda.
Kellegi kinni panemine ei ole minu rida. Ja kuigi olen olnud kümnete miljonite eest tarkvaraarenduste tellimise juures, ei ole nende hangete puhul kindlalt olnud mingit suunamist kindlale tegijale. |
Kui on korralik ülesande püstitus, tellija teab mida ta tegelikult tahab, siis ma usun, et on palju tegijaid kes suudavad töö valmis teha. Ise pole omal süül veel ühtki tööd venima jätnud ja ma pole mingi erandlik isik. Samas siit, omalt maalt, olen ainult ühel korral saanud tõeliselt läbimõeldud tellimuse ja sellest on kõvasti aastaid möödas. Suur osa hankeid on juba esimese teate alusel sellised, et peletavad eemale.
Ja seetõttu ma hästi ei usu ka su viimast lauset, s.t. isegi kui sa ise arvadki, et teed sõltumatuid otsuseid, siis on kaastegev keegi, kelle soovid on kuskile kaldu. Selline on praktika mis igal sammul silma torkab ja samas süüdiatada otseselt ei tohi kedagi, JOKK ju....
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Ho Ho
HV Guru

|
25.03.2010 12:39:32
|
|
|
Kas Eestis on mõni tarkvarafirma, kes on kõik oma lepingulised arendused saanud alati valmis tähtaegselt?
Minu teada ei pea nad keegi tähtaegu millekski. |
Pigem on probleem selles, et tellija leiab peale esialgse lepingu sõlmimist N+1 asja mis tuleks teisiti teha või juurde lisada. Olles paar aastat töötanud ühes Eesti suurimas tarkvarafirmas võin öelda, et valdaval osal juhtudel oli venituste põjustajaks tellija, mitte tööde teostaja. Küll ei suudetud piisavalt kiiresti vahepealseid ülevaateid teha, küll vaidlesid tellijate poolel olevad tegelased omavahel selle üle mida üldse tahetakse saada, küll mõeldi poole projekti pealt ports asju ümber või taheti täiendusi saada. Üliharva oli juhtumid, kus esialgne analüüs pani puusse. Vahel küll juhtus, et projektijuhid-analüütikud ei rääkinud arendajatega läbi ning lubasid feature mis praktiliselt teostamatud (mitme reaga muudetav combobox, anyone?), üldjuhul sai sarnased asjad lahendatud projekti käigus tehtud läbirääkimistel.
Ehk siis lühidalt, klient on loll ja ei tea ise ka mida saada tahab
_________________ Teach a man to reason and he'll think for a lifetime
Common sense - so rare that it's a damn superpower
Vaadates paljude inimeste sõnavõtte siin ja mujal jääb üle ainult klassikuid tsiteerida - "I weep for humanity" |
|
Kommentaarid: 106 loe/lisa |
   |
1 :: |
86 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
25.03.2010 13:10:51
|
|
|
Ho Ho kirjutas: |
Kas Eestis on mõni tarkvarafirma, kes on kõik oma lepingulised arendused saanud alati valmis tähtaegselt?
Minu teada ei pea nad keegi tähtaegu millekski. |
Pigem on probleem selles, et tellija leiab peale esialgse lepingu sõlmimist N+1 asja mis tuleks teisiti teha või juurde lisada. Olles paar aastat töötanud ühes Eesti suurimas tarkvarafirmas võin öelda, et valdaval osal juhtudel oli venituste põjustajaks tellija, mitte tööde teostaja. Küll ei suudetud piisavalt kiiresti vahepealseid ülevaateid teha, küll vaidlesid tellijate poolel olevad tegelased omavahel selle üle mida üldse tahetakse saada, küll möeldi poole projekti pealt ports asju ümber või taheti täiendusi saada. Üliharva oli juhtumid, kus esialgne analüüs pani puusse. Vahel küll juhtus, et projektijuhid-analüütikud ei rääkinud arendajatega läbi ning lubasid feature mis praktiliselt teostamatud (mitme reaga muudetav combobox, anyone?), üldjuhul sai sarnased asjad lahendatud projekti käigus tehtud läbirääkimistel.
Ehk siis lühidalt, klient on loll ja ei tea ise ka mida saada tahab  |
Olen töötanud mõnda aega täitja poole peal ja nüüd juba mõned kuud teisel pool lauda ning peab tunnistama, et vigu tehakse kõvasti mõlema poole peal. Klient ei suuda oma firma seeski selgeks rääkida, mida ta saada tahab (rääkimata siis mõistlikust tellimusest arendajale) ja arendaja lubab aegajalt välja selliseid asju, mis on kas võimatud või mida nad teha ei oska. Kõigest sellest tekivad viivitused ja lõpuks on kõik õnnetud.
_________________ Süümi, juumi, makkami ja kui tüüle nakkami... |
|
Kommentaarid: 96 loe/lisa |
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
25.03.2010 13:49:20
|
|
|
jah, ma saan väga hästi aru, et nii on hea ja õige. Väikeste projektide puhul on seda ka suhteliselt lihtne teha. Olles aga kokku puutunud üsna mitmete tellijate ja arendusfirmadega, väidan et mida suurem projekt on, seda raskem on kogus seda ilusat teooriat jälgida ja sageli puudub ka mõlemal poolel selleks vajalik kompetents.
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.03.2010 13:50:50
|
|
|
Siis tasub see suur röögatu projekt jaotada alamprojektideks.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Andrus Luht
itimees.ee

|
|
Kommentaarid: 377 loe/lisa |
   |
5 :: |
318 |
|
tagasi üles |
|
 |
dex
HV veteran

|
25.03.2010 14:08:24
|
|
|
Asjadel ei ole kahjuks alati häid ja must-valgeid lahendusi, aga ma ei hakka siinkohal rohkem targutama.
Edu
|
   |
85 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
25.03.2010 14:43:40
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Ja seetõttu ma hästi ei usu ka su viimast lauset, s.t. isegi kui sa ise arvadki, et teed sõltumatuid otsuseid, siis on kaastegev keegi, kelle soovid on kuskile kaldu. Selline on praktika mis igal sammul silma torkab ja samas süüdiatada otseselt ei tohi kedagi, JOKK ju.... |
Loomulikult võivad hanke komisjonis igal otsustajal olla omad eelistused. Aga see ei tähenda, et lepingupartner oleks juba ette ära määratud ja hange on vaid vormiline, et kindlale tegijale suunatud hankele soliidsem välimus anda.
Need, kes ei kvalifitseeru või siiski ilma jäävad, võivad arvata, mida tahes. Kuidagi nad ju peavad end lohutama.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.03.2010 15:06:36
|
|
|
Ja veel tohutum hulk üldse ei vaevugi hankes osalemise peale aega raiskama, sest lõpptulemus on teada. Parem teha vähehaaval mujale tööd, kus ka saab korralikuma projekti tegemiseks.
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sults
HV veteran
|
25.03.2010 15:23:44
|
|
|
XYZ kirjutas: |
Ja veel tohutum hulk üldse ei vaevugi hankes osalemise peale aega raiskama, sest lõpptulemus on teada. Parem teha vähehaaval mujale tööd, kus ka saab korralikuma projekti tegemiseks. |
Kes seda lõpptulemust siis teab? Ma heameelega küsiks teinekord ka tema käest.
|
|
   |
35 |
|
tagasi üles |
|
 |
XYZ
HV Guru

|
25.03.2010 15:43:07
|
|
|
Eriti hästi teab seda "õige" firma
( kes pärast sipleb ajahädas ja mis raskustes kõik veel )
|
|
   |
56 |
|
tagasi üles |
|