Avaleht
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  RIA lõpetas lepingu ID-kaardi tarkvaraarendajaga märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.03.2010 10:01:59 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Küsiks siis teistpidi, kas Eestis on mõni tarkvarafirma, kes on saanud kas või ühe mahuka projekti täies ulatuses tähtajaks realiseeritud?
Su küsimus on tegelikult osalt juba idee poolest väär. Korralik suur projekt jääb kestma ja vajab tuge ja ajaga kaasaskäimist. Ta ei saa otsa.
Teiseks teevad paljud firmad tööd välja. Ja seal konkurentsis püsimiseks tuleb see osa tööst, mis on mingiks tähtajaks kokku lepitud teha, ka tõepoolest ära teha. Vastasel juhul leitakse teine tegija.
Kommentaarid: 81 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 3 :: 12 :: 56
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Sults
HV veteran

sõnum 25.03.2010 11:01:18 vasta tsitaadiga

Kuidas see küsimus väär on? Kui päris avalikult räägitakse, et 80-90% IT projektidest ebaõnnestub, ometi tegutsevad paljud neist ebaõnnestujatest turul edasi.
Kommentaarid: 38 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 35
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.03.2010 11:39:11 vasta tsitaadiga

Loe mu teksti uuesti, ma juba ütlesin, miks.
Ja mine pane siis need ebaõnnestujad kinni kui sul selleks niipalju võimu on. Ja alusta veel sellest, et lõpeta üldse ära projektide kantimine "õigele" firmale, nagu see meie banaanivabariigis toimub.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 25.03.2010 11:49:04 vasta tsitaadiga

Ma lihtsalt tahtsin teada, kas juletakse kedagi lepingute tähtaegse täitmise etaloniks pakkuda, keda keegi teine kohe oma kogemusest mutta ei materda.
Kellegi kinni panemine ei ole minu rida. Ja kuigi olen olnud kümnete miljonite eest tarkvaraarenduste tellimise juures, ei ole nende hangete puhul kindlalt olnud mingit suunamist kindlale tegijale.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.03.2010 12:13:37 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Ma lihtsalt tahtsin teada, kas juletakse kedagi lepingute tähtaegse täitmise etaloniks pakkuda, keda keegi teine kohe oma kogemusest mutta ei materda.
Kellegi kinni panemine ei ole minu rida. Ja kuigi olen olnud kümnete miljonite eest tarkvaraarenduste tellimise juures, ei ole nende hangete puhul kindlalt olnud mingit suunamist kindlale tegijale.
Kui on korralik ülesande püstitus, tellija teab mida ta tegelikult tahab, siis ma usun, et on palju tegijaid kes suudavad töö valmis teha. Ise pole omal süül veel ühtki tööd venima jätnud ja ma pole mingi erandlik isik. Samas siit, omalt maalt, olen ainult ühel korral saanud tõeliselt läbimõeldud tellimuse ja sellest on kõvasti aastaid möödas. Suur osa hankeid on juba esimese teate alusel sellised, et peletavad eemale.
Ja seetõttu ma hästi ei usu ka su viimast lauset, s.t. isegi kui sa ise arvadki, et teed sõltumatuid otsuseid, siis on kaastegev keegi, kelle soovid on kuskile kaldu. Selline on praktika mis igal sammul silma torkab ja samas süüdiatada otseselt ei tohi kedagi, JOKK ju....
tagasi üles
Ho Ho
HV Guru
Ho Ho

sõnum 25.03.2010 12:39:32 vasta tsitaadiga

Sults kirjutas:
Kas Eestis on mõni tarkvarafirma, kes on kõik oma lepingulised arendused saanud alati valmis tähtaegselt?
Minu teada ei pea nad keegi tähtaegu millekski.
Pigem on probleem selles, et tellija leiab peale esialgse lepingu sõlmimist N+1 asja mis tuleks teisiti teha või juurde lisada. Olles paar aastat töötanud ühes Eesti suurimas tarkvarafirmas võin öelda, et valdaval osal juhtudel oli venituste põjustajaks tellija, mitte tööde teostaja. Küll ei suudetud piisavalt kiiresti vahepealseid ülevaateid teha, küll vaidlesid tellijate poolel olevad tegelased omavahel selle üle mida üldse tahetakse saada, küll mõeldi poole projekti pealt ports asju ümber või taheti täiendusi saada. Üliharva oli juhtumid, kus esialgne analüüs pani puusse. Vahel küll juhtus, et projektijuhid-analüütikud ei rääkinud arendajatega läbi ning lubasid feature mis praktiliselt teostamatud (mitme reaga muudetav combobox, anyone?), üldjuhul sai sarnased asjad lahendatud projekti käigus tehtud läbirääkimistel.

Ehk siis lühidalt, klient on loll ja ei tea ise ka mida saada tahab icon_smile.gif

Kommentaarid: 106 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 86
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
dex
HV veteran
dex

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 25.03.2010 13:10:51 vasta tsitaadiga

Ho Ho kirjutas:
Sults kirjutas:
Kas Eestis on mõni tarkvarafirma, kes on kõik oma lepingulised arendused saanud alati valmis tähtaegselt?
Minu teada ei pea nad keegi tähtaegu millekski.
Pigem on probleem selles, et tellija leiab peale esialgse lepingu sõlmimist N+1 asja mis tuleks teisiti teha või juurde lisada. Olles paar aastat töötanud ühes Eesti suurimas tarkvarafirmas võin öelda, et valdaval osal juhtudel oli venituste põjustajaks tellija, mitte tööde teostaja. Küll ei suudetud piisavalt kiiresti vahepealseid ülevaateid teha, küll vaidlesid tellijate poolel olevad tegelased omavahel selle üle mida üldse tahetakse saada, küll möeldi poole projekti pealt ports asju ümber või taheti täiendusi saada. Üliharva oli juhtumid, kus esialgne analüüs pani puusse. Vahel küll juhtus, et projektijuhid-analüütikud ei rääkinud arendajatega läbi ning lubasid feature mis praktiliselt teostamatud (mitme reaga muudetav combobox, anyone?), üldjuhul sai sarnased asjad lahendatud projekti käigus tehtud läbirääkimistel.

Ehk siis lühidalt, klient on loll ja ei tea ise ka mida saada tahab icon_smile.gif

Olen töötanud mõnda aega täitja poole peal ja nüüd juba mõned kuud teisel pool lauda ning peab tunnistama, et vigu tehakse kõvasti mõlema poole peal. Klient ei suuda oma firma seeski selgeks rääkida, mida ta saada tahab (rääkimata siis mõistlikust tellimusest arendajale) ja arendaja lubab aegajalt välja selliseid asju, mis on kas võimatud või mida nad teha ei oska. Kõigest sellest tekivad viivitused ja lõpuks on kõik õnnetud.

Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 25.03.2010 13:13:49 vasta tsitaadiga

dex, seepärast ongi vajalik, et projekti alguses pannakse KÕIK KIRJA, mida valmis toode peab sisaldama ning projekti kestel EI TEHTA muudatusi projekti. Kui on midagi vaja lisada/muuta/ära jätta siis tehakse seda järgmises versioonis, uue projekti mahus.
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 25.03.2010 13:49:20 vasta tsitaadiga

icon_smile.gif jah, ma saan väga hästi aru, et nii on hea ja õige. Väikeste projektide puhul on seda ka suhteliselt lihtne teha. Olles aga kokku puutunud üsna mitmete tellijate ja arendusfirmadega, väidan et mida suurem projekt on, seda raskem on kogus seda ilusat teooriat jälgida ja sageli puudub ka mõlemal poolel selleks vajalik kompetents.
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.03.2010 13:50:50 vasta tsitaadiga

Siis tasub see suur röögatu projekt jaotada alamprojektideks.
tagasi üles
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 25.03.2010 13:56:16 vasta tsitaadiga

... või lasta teha nendel, kelle on piisav kompetents.
Kommentaarid: 377 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 5 :: 1 :: 318
tagasi üles
dex
HV veteran
dex

sõnum 25.03.2010 14:08:24 vasta tsitaadiga

Asjadel ei ole kahjuks alati häid ja must-valgeid lahendusi, aga ma ei hakka siinkohal rohkem targutama.

Edu beer_yum.gif

Sults
HV veteran

sõnum 25.03.2010 14:43:40 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Ja seetõttu ma hästi ei usu ka su viimast lauset, s.t. isegi kui sa ise arvadki, et teed sõltumatuid otsuseid, siis on kaastegev keegi, kelle soovid on kuskile kaldu. Selline on praktika mis igal sammul silma torkab ja samas süüdiatada otseselt ei tohi kedagi, JOKK ju....

Loomulikult võivad hanke komisjonis igal otsustajal olla omad eelistused. Aga see ei tähenda, et lepingupartner oleks juba ette ära määratud ja hange on vaid vormiline, et kindlale tegijale suunatud hankele soliidsem välimus anda.
Need, kes ei kvalifitseeru või siiski ilma jäävad, võivad arvata, mida tahes. Kuidagi nad ju peavad end lohutama.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.03.2010 15:06:36 vasta tsitaadiga

Ja veel tohutum hulk üldse ei vaevugi hankes osalemise peale aega raiskama, sest lõpptulemus on teada. Parem teha vähehaaval mujale tööd, kus ka saab korralikuma projekti tegemiseks.
tagasi üles
Sults
HV veteran

sõnum 25.03.2010 15:23:44 vasta tsitaadiga

XYZ kirjutas:
Ja veel tohutum hulk üldse ei vaevugi hankes osalemise peale aega raiskama, sest lõpptulemus on teada. Parem teha vähehaaval mujale tööd, kus ka saab korralikuma projekti tegemiseks.

Kes seda lõpptulemust siis teab? Ma heameelega küsiks teinekord ka tema käest.
tagasi üles
XYZ
HV Guru
XYZ

sõnum 25.03.2010 15:43:07 vasta tsitaadiga

Eriti hästi teab seda "õige" firma icon_wink.gif
( kes pärast sipleb ajahädas ja mis raskustes kõik veel icon_lol.gif )
tagasi üles
mihkelv
HV kasutaja

sõnum 25.03.2010 19:13:39 vasta tsitaadiga

Nüüdseks projekt forgitud?
https://code.google.com/p/esteid/
Kommentaarid: 6 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 5
tagasi üles
McNeo
HV kasutaja
McNeo

sõnum 26.03.2010 19:23:12 vasta tsitaadiga

mihkelv kirjutas:

ei jaga biiti.. msasi on forgimine?
Kommentaarid: 3 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 3
tagasi üles
soulshaker
HV Guru
soulshaker

sõnum 26.03.2010 19:29:31 vasta tsitaadiga

mis nüüd saab siis?
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 1 :: 1 :: 219
tagasi üles
Tomorrow
HV Guru
Tomorrow

sõnum 26.03.2010 20:29:47 vasta tsitaadiga

McNeo kirjutas:
mihkelv kirjutas:

ei jaga biiti.. msasi on forgimine?

Fork=Kahvel=Haru
Kommentaarid: 92 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 82
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Uudised »  Eesti IT ja tehnikaalased uudised »  RIA lõpetas lepingu ID-kaardi tarkvaraarendajaga mine lehele eelmine  1, 2, 3, 4, 5
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.