praegune kellaaeg 22.06.2025 06:43:22
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
kissu19
HV kasutaja
|
08.01.2010 16:08:46
RAID, tehke puust ja punaseks |
|
|
Emaplaadiks on GigaByte GA-MA790FX-DQ6.
BIOS-i versioon on viimane F7d.
Manual: http://europe.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_ga-ma790fx-dq6-e.pdf
Ostsin 2x1TB ketast ja tahaks need ühendada RAID 1, nii et olemasoleva windows XP all
seda RAID-i kasutama saaks hakata.
BIOS-ist sätin SATA liigiks: RAID
Perifeeria settingutest: RAID ja süsteemiketta pesad IDE
Nüüd resa.
Tuleb ette kiri, GIGABYTE RAID BIOS version xxx ja et Press Ctrl+F to enter FastBuild utility.
Seal FastBuild utility-s määran need terabaidised kettad RAID 1
Nüüd resa.
Tuleb uuesti see FastBuildi kiri ja selle kohal on kirjas, et RAID on defineeritud.
Järgmine kiri mis ette tuleb on GIGABYTE RAID CONTROLLER BIOS, mille all peaks kirjas olema
kettad mis arvutil küljes ja tekst "Press Ctrl+G" to configure...
Kettanimekirja miskipärast ei tule???
Windowsisse buutides ütleb win, et leidis uue seadme "RAID controller", ning kui tahan sellele
gigabyte kodukalt tiritud raidi draiverit selga ajada, siis see ei õnnestu.
Disk management samuti ketast ei näita, GigaByte Raid configurer ütleb samuti, et RAID device not found.
Milles kamm? See ei saa mingi eriline teadus olla ju?
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
heretic666
HV Guru

|
08.01.2010 17:58:46
|
|
|
tsitaat: |
|
Kettad peaksid SATAd olema, IDE see vana laia ribaga kaabel.
|
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
70 |
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
08.01.2010 18:04:25
|
|
|
heretic666 kirjutas: |
tsitaat: |
|
Kettad peaksid SATAd olema, IDE see vana laia ribaga kaabel. |
SATA või PATA, BIOS-is neil üks nimi "IDE"
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
DonNiger
HV Guru

|
08.01.2010 18:11:34
|
|
|
Vist nii: See aken näitab vaid vabu kettaid, millega RAID'i ehitada. Kuna su kaks ketast on juba määratud, siis neid sa ei näegi.
Kas sul OP sys on juba mingi muu ketta peal või tahad RAID' peale panna?
_________________ Müüa EOS 50D |
|
Kommentaarid: 142 loe/lisa |
   |
1 :: |
2 :: |
116 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
08.01.2010 18:27:32
|
|
|
Loe õige manuaal veel hoolega läbi, et aru saada, mis jutt mille kohta käib. IDE kontroller on tal päris eraldi, lisaks veel kaks SATA kontrollerit: OnChip kontroller (4 pordiga ATI ehk AMD oma) ja OnBoard PCIE SATA kontrollerid (Gigabyte, 2 porti, 2 tükki). Kummagi konfimine käib eri kohast ja päris eri moodi ka.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
10.01.2010 20:09:40
|
|
|
Jes tore õnnetus on see plaat, süsteemiketas on GSATA otsas, 1TB vindid viskasin ESATA pesadesse, kontrolleri tüübiks RAID, ESATA tüübiks RAID ja GSATA tüübiks IDE, ehitasin array valmis ESATA ketastele, kerge reboot ja selgus, et sain oma süsteemiketta partitsioonitabelist ka jagu niiviisi toimides, 100G RAW pilte hobi raames korstnasse. Vägev, mulle meeldivad vidinad mis ei tööta.
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
loox
HV kasutaja
|
11.01.2010 02:49:12
|
|
|
kissu19 kirjutas: |
kerge reboot ja selgus, et sain oma süsteemiketta partitsioonitabelist ka jagu niiviisi toimides, 100G RAW pilte hobi raames korstnasse. Vägev, mulle meeldivad vidinad mis ei tööta. |
Kui ainult partitsioonitabel kadunud, siis selle saab ehk veel taastada, nt. testdisk (Linuxipõhine) oskab selle varukoopia tagantpoolt üles otsida. Kui failitabel ka läind, siis peab failitaastusprogrammidega katsetama. Photorec on üks sellistest.
|
|
tagasi üles |
|
 |
kissu19
HV kasutaja
|
11.01.2010 11:40:24
|
|
|
loox kirjutas: |
kissu19 kirjutas: |
kerge reboot ja selgus, et sain oma süsteemiketta partitsioonitabelist ka jagu niiviisi toimides, 100G RAW pilte hobi raames korstnasse. Vägev, mulle meeldivad vidinad mis ei tööta. |
Kui ainult partitsioonitabel kadunud, siis selle saab ehk veel taastada, nt. testdisk (Linuxipõhine) oskab selle varukoopia tagantpoolt üles otsida. Kui failitabel ka läind, siis peab failitaastusprogrammidega katsetama. Photorec on üks sellistest. |
Andmed sain juba tagasi miski linuxi vidina abil, aitas "Restore partition table", MBR-i taastada ei õnnestunud nii et win uuesti bootima hakkaks, tegin repairi.
Mis ma valesti tegin, et nii läks?
Miks windowsi disk management ei luba mul kettaid RAID 1 panna, vaid ainult RAID 0. Menüüvalikus "Add as mirror" on disabletud miskipärast.
|
|
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|