praegune kellaaeg 01.11.2024 01:34:16
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
sõnum |
|
Märt.
HV Guru
|
07.01.2010 15:16:35
Vaja abi terminte täpsustamisel |
|
|
Tere!
Naine siin tõlkis vene keelest eesti keelde ühe koolitusfirma kodulehte. Palus siis mul ka üle kontrollida. Leidsin paar kummalist tõlget, ehk saaks paremini...
Projekteerimine ArchiCAD süsteemis, 2. tase
ja mida õpitakse (kasutama): ▫ ArchiCAD raamatukogu, redelid - mis need võiksid olla?
Projekteerimine ArchiCAD süsteemis, 1. tase
ja mida õpitakse: ...luua animatsioonirulle... On selline asi ka olemas? Ehk on mingi muu täpsem termin?
Tänud ette ja taha.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
|
dvd vader
HV Guru
|
07.01.2010 16:00:16
|
|
|
kui oleks venekeelsed terminid olemas, äkki oleks lihtsam
|
|
tagasi üles |
|
|
Märt.
HV Guru
|
07.01.2010 16:54:27
|
|
|
Tegemist on otsetõlkega. Aga kui tarvis, siis annan, kui naine koju tuleb. Mina kontrollisin vaid tõlget keeleliselt ja eemaldasin typod.
_________________ Albert Einstein: "Vaid kaks asja on lõpmatud, universum ja inimlik rumalus, ja selles esimeses pole ma nii kindel." |
|
tagasi üles |
|
|
Q.
HV kasutaja
|
07.01.2010 16:57:52
|
|
|
Kas see raamatukogu ei või olla midagi seoses juhenditega/õpetustega?
|
|
tagasi üles |
|
|
Märt.
HV Guru
|
07.01.2010 17:48:52
|
|
|
Vaevalt, see on ilmselt library otsetõlge vene keelde. Aga mida kujutab endast ArchiCAD library, vot seda ei tea.
Ja mis krt on redel?
|
tagasi üles |
|
|
dvd vader
HV Guru
|
07.01.2010 18:05:14
|
|
|
minu tõlkekogemuse mööda on "redeliks" või "trepiks" mõnikord tahetud tõlkida kõige lihtsamat kataloogipuud
aga see on praegu niimoodi huupi pakkumine. igatahes "redel" tundub küll viitavad millelegi, kustkaudu "saab minna nii üles kui alla". kõige turvalisem oleks äkki panna "hierarhia", kui ei õnnetu välja selgitada "redeli" tegelikku olemust
"animatsioonirull" kõlab kahtlaselt tegelikult tegevusena, et kui see inglise keeles on äkki "roll", siis pole mitte rull vaid tegevus, näiteks hiirega liigutakse üle animatsiooni?
library võib olla küll raamatukogu, kui vene keeles on ka raamatukogu. samas vabalt võib see olla "uus ja pop" sõna "teek", mida mina näiteks olen pidanud kasutama. http://www.eki.ee/dict/qs2006/index.cgi?Q=teek&F=M&O=0&E=0
|
|
tagasi üles |
|
|
Märt.
HV Guru
|
08.01.2010 07:59:50
|
|
|
tsitaat: |
Projekteerimine ArchiCAD süsteemis, 2. tase
ja mida õpitakse (kasutama): ▫ ArchiCAD raamatukogu, redelid - mis need võiksid olla?
|
Vene keeles siis: ▫ библиотека ArchiCAD, лестницы
tsitaat: |
Projekteerimine ArchiCAD süsteemis, 1. tase
ja mida õpitakse: ...luua animatsioonirulle...
|
Vene keeles siis: ▫ создавать анимационные ролики.
EDIT: Google pakub: ▫ luua animeeritud videod. See on vist õige
Abi endiselt oodatud.
|
tagasi üles |
|
|
tiirP
HV Guru
|
22.02.2010 11:07:35
|
|
|
udusiil kirjutas: |
Vene keeles siis: ▫ создавать анимационные ролики. |
Õpitakse looma/kasutama animeeritud klippe
|
|
tagasi üles |
|
|
trebla
Kreisi kasutaja
|
08.03.2010 08:15:15
|
|
|
Teemaalgataja jaoks ilmselt totaalselt hilja, kuid minu arvamus nende библиотека ArchiCAD, лестницы
kohta on see, et tegu on treppide projekteerimiseks ettenähtud teekidega
_________________ Having a smoking section in a restaurant is like having a peeing section in a swimming pool.
velo.clubbers.ee |
|
tagasi üles |
|
|
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|