Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Speedtouch 780WL + Trendnet TW100-S4W1CA märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Hitman
HV vaatleja

sõnum 10.12.2009 22:40:32 Speedtouch 780WL + Trendnet TW100-S4W1CA vasta tsitaadiga

Teema on eelkõige neile, kellel on kokkupuuteid nende konkreetsete seadmetega või kes oskab lihtsalt täpset nõu anda.
Alustan praegusest seadistusest, hiljem esitan küsimuse.

Speedtouchil on teatavasti neli porti:
1. jagab netti ühele arvutile
2. jagab netti teisele arvutile
3. jagab netti Trendneti ruutelie, mis omakorda jagab netti kahele arvutile
4. jagab elioni dtv-d

Mõlemas ruuteris, speedtouchis ja trendnetis, on oma alavõrk, vastavalt siis 192.168.1.* ja 192.168.2.* Mingil muul viisil ma trendneti ruuterit netti jagama ei suutnud saada.

Niisiis küsimus: kas on võimalik panna seda nüüdseks juba küllaltki vana trendnet ka teisiti netti jagama? (st nii, et seal poleks eraldi alavõrku). Vaja oleks täpset juhist, üldine juhend (n. tee trendnet switchiks ja asi ant) kahjuks ei aita mind enam icon_razz.gif

Lisaks on üks anomaalia veel digitv-ga. Nimelt kui trendneti taga keegi midagi täiskiirusel alla sikutab, kipub dtv pilt kohati "hanguma". Kas see võib olla seotud asjaoluga, et loodud on topeltvõrk ruuterites?

Igati tänuväärt on igasugune nõuanne!
Kommentaarid: 2 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 2
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
RassK
HV Guru
RassK

Autoriseeritud ID-kaardiga Online

sõnum 10.12.2009 22:53:21 vasta tsitaadiga

Pigem see, et DTV jaoks väideti kuluvat 6-8mbps, kui sa seda kiirust tõmbamisega koomale tõmbad ei jäägi DTVle midagi alles.
Mul suht koguaeg nv-del selline jama - 1 arvuti LANis, 2 WLANis, 1DTV LAN ja 1DTV WLAN ning 16mb/s jääb väheseks....
Kommentaarid: 116 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 101
tagasi üles
addamsEST
HV kasutaja
addamsEST

sõnum 10.12.2009 22:54:14 vasta tsitaadiga

See kaabel mis Speedtouchist tuleb pane Trendeti LAN pessa ja switch valmis.
Kommentaarid: 63 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 58
tagasi üles
Hitman
HV vaatleja

sõnum 11.12.2009 16:36:04 vasta tsitaadiga

krusu70 kirjutas:
Pigem see, et DTV jaoks väideti kuluvat 6-8mbps, kui sa seda kiirust tõmbamisega koomale tõmbad ei jäägi DTVle midagi alles.

Aga kui muud masinad samal ajal ei tõmba, siis ei tohiks ju olla nii? Samuti pole nii, kui ma enda masinaga maks. kiirusel asju tõmban. Huvitav.

addamsEST kirjutas:
See kaabel mis Speedtouchist tuleb pane Trendeti LAN pessa ja switch valmis.

Panin kaabli Trendneti esimesse LAN pessa. Tulemus on selline, et töötab! Nüüd meenus ka põhjus, miks ma kunagi sellisest moodusest loobusin. Nimelt sain sel viisil neti kätte ainult neljandast pesast. Antud Trendneti puhul peitub konks ilmselt selles, et 1. ja 4. pesal on eraldi MDI/MDIX lüliti, mis tähendab siis vastavalt MDI ja MDI Crossoveriga. See seletab ka asjaolu, et ühes asendis läks LAN tuluke põlema, teises mitte ning keskmistes ei läinud üldse. Keskmised kaks pesa on siis ilmselt ainult MDI, sest ma kasutasin juhtumisi crossoverit.

Niisiis Trendnetist neti jagamiseks tuleb (vähemalt keskmiste pesade puhul) kasutada kindlasti tavalist cat5 kaablit, mitte crossover ega patch kaablit? Kui nii, siis ma arvan, et küsimus lahendatud ja isegi natuke targem jälle.
tagasi üles
Dijital
HV Guru
Dijital

sõnum 11.12.2009 17:03:30 vasta tsitaadiga

Sellel purgil on ka minu mäletamist mööda võimalus tarkvaraliselt lülitada switch-modesse, aga kui hiljem vaja ruuterina kasutada, siis aitab vaid factory/hard reset.
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
Hitman
HV vaatleja

sõnum 25.01.2010 00:28:17 vasta tsitaadiga

Praeguse seisuga peaks vist isegi niisama töötama, aga tänud nõuande eest ja eks ma teen talle factory reseti, kui midagi ilmneb (eelkõige naabrite poolt icon_biggrin.gif).
Ja veel, pistsin ennast ka trendneti otsa ja üritasin paari linuxi iso sikutada. Maks kiiruse sain kätte, kuid tv oli täitsa ok. Ehk oli toona mõni Elioni-poolne tõrge.

Sellega võib vist teema suletuks lugeda siis.
Tänud kõigile!

--edit--
krusu70 kirjutas:

Minu teada ei tohiks dtv ja internet üksteist enam mõjutada, st. tv vaatamine ei piira kuidagi allalaadimiskiirust.

--edit--
Soojendan vana teemat.
Miks hakkab teleka pilt kohutavalt hakkima, kui keegi sikutab midagi Trendneti ruuteri taga, kuid Speedtouchi taga tõmba palju tahad ja probleemi pole?
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Andmeside ja kõnelevi »  Speedtouch 780WL + Trendnet TW100-S4W1CA
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.