Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
tonyx
Kreisi kasutaja

|
24.05.2003 02:28:12
CD-R - kirjutaja tuli ainult vilgub, toorikut ei leia? |
|
|
kirjutaja on LiteOn 24x, opsüs W98 SE.
vanasti polnud probleeme, aga viimasel ajal on kas kirjutaja lagunema hakanud või toorikud sitemaks läinud. nimelt odavamate toorikute sisestamisel kirjutaja tuli ainult vilgub minuti jagu, siis sülitatakse toorik lihtsalt külma rahuga välja. proovisin samas masinas kahe erineva Windowsi all ning isegi DOS'i all, ikka sama jama - minut aega vilgutamist (ilma spinupita), siis väljasülitamine. samas kallimate brandnamedega (Verbatim) pole probleeme, võtab vastu, laseb kirjutada. oleks nagu odavamate toorikute viga seega?
teisest küljest - vanasti töötasid ka kõige rohelisemad neljakroonised nagu nalja. ning mis veel, kunagi kirjutatud plaate (kohati ka kalleid momg jutu järgi kvaliteetseid brandnamesid) on hakanud kirjutaja sitalt lugema. kümme korda pean mõne plaadi sisse panema, enne kui ära tunneb. samas panen sama plaadi teise masinasse (8x lugeja) ning seal tuntakse plaat iga kord esimesel katsel ära. oleks nagu kirjutaja viga seega?
kust peaks viga otsima? pole veel proovinud viia kirjutaja kuhugi sõbra masinasse ning katsetada seal, kas tema kirjutaja loeb neid nonamesid, mida mul ei lugenud, ning kas minu kirjutaja tema masinas ka neidsamu nonamesid loeb või samuti mitte. aga küll oleks hea, kui saaks asja enne selliseid tüütuid protseduure korda. oskab keegi soovitada, mida ette võtta?
|
|
Kommentaarid: 47 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
24.05.2003 09:10:12
|
|
|
Minu cdrom tegi selliseid trikke, kui puhastamist tahtis. Muidugi ühel teisel rom'il ei aidanud see ka enam.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
0 :: |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonyx
Kreisi kasutaja

|
24.05.2003 11:48:29
|
|
|
kas peaksin lahti võtma ja seest harjakesega üle käima? või eksisteerib ka mingeid "puhastusplaate"?
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
haigo
HV veteran

|
24.05.2003 12:57:44
|
|
|
Eksisteerib, aga üldiselt plaadiga peaks korrapäraselt üle käima. Kui juba probleeme tekib, ei pruugi enam abi olla. Samas ei tea ma kas kirjutajat tohib mehhaaniliselt puhastada. Lugejal tegin piirituse ja vatitupsuga.
|
|
Kommentaarid: 54 loe/lisa |
   |
52 |
|
tagasi üles |
|
 |
@cer
HV kasutaja
|
24.05.2003 14:28:57
|
|
|
Lahtivõtmine üks võimalus, 100% "kärakaga" ja kaasa tuleva harjastega cd-plaadi kasutamine teine võimalus. Tavaliselt kui lugeja ainult seest veidi must on, peaks piiritus sobima. Kui tõsisem probleem, siis tuleks asi lahti võtta.
_________________ Muudab see maailma... ilmselt mitte. |
|
tagasi üles |
|
 |
tonyx
Kreisi kasutaja

|
24.05.2003 16:11:21
|
|
|
ostsin puhastusplaadi, harjastega, Emtec, mingi programm oli ka peal. käiasin teist paar minutit, seejärel panin kapriisse kirjutamata tooriku sisse - ikka ei midagi. vilgutab minuti jagu tulukest, siis sülitab plaadi välja. ning nii 10 nonamet järjest. aga seejärel Verbatimi võtab jälle ilusti omaks.
tahaks neid sitemaid toorikuid ka ikka edaspidi kirjutada saada. senimaani kogu aeg sai. ja ikka ma ei tea, kas on toorikud niipalju sitemaks läinud, nii et neid kirjutavad ainult kõige uuemad kirjutajad ning vanemad (näiteks minu 24x) jäävad juba jänni. või on siis kirjutaja ise mingist otsast vananema hakanud, et ei saa enam kehvemate plaatide initisaliseerimisega hakkama.
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mägiaivar
HV kasutaja

|
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
tonyx
Kreisi kasutaja

|
25.05.2003 11:01:46
|
|
|
jess-jess-jess! ole sa tänatud mägiaivar! firmware update ning asi töötab jälle normaalselt. kirjutab ja loeb kõike, mitte ei nämmuta ja ei sülita välja. hakkasin siin vahepeal juba mahamüümise ja uue ostmise peale mõtlema, aga õnneks jääb see jama nüüd ära:) tänud veelkord!
|
|
   |
43 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
25.05.2003 11:16:20
|
|
|
"Ära h6iska enne 6htut!" nagu soovitavad vanad ja p6durad. Kui sul selline viga juba praegu tuli siis avaldub see varsti jälle, kindlasti on asi mustuses ka. See puhastusplaat on täiega s***. Kui veel asi jamama hakkab siis välja, lahti, piiritusega puhtaks, kokku ja käima - aitab raudslet paremini kui puhastusplaadid. Oli ka endal selline probleem ja aitas, piiritus ikka aitab!
Aga kui sul see puhastusplaat juba olemas on siis lase tal ikka vahel seal masinas ka tööd teha, ega ta halba ka ei tee.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Tupsu
HV Guru

|
25.05.2003 11:36:03
|
|
|
haigo kirjutas: |
Eksisteerib, aga üldiselt plaadiga peaks korrapäraselt üle käima. Kui juba probleeme tekib, ei pruugi enam abi olla. Samas ei tea ma kas kirjutajat tohib mehhaaniliselt puhastada. Lugejal tegin piirituse ja vatitupsuga. |
Võiksid ettevatlikum olla.
Osadel SD lugejatel on lasersilma ees lääts, mis piirituse toimel oma omadusi muudab. Läheb tuhmiks ja matiks.
SEEGA MITTE MINGIL JUHUL piiritusega laseri silma puhastada.
Piisab täiesti tiku otsa pandud kuivast vatist või kosmeetilistest vatitikkudest.
|
|
Kommentaarid: 234 loe/lisa |
   |
3 :: |
11 :: |
200 |
|
tagasi üles |
|
 |
hotsepp
Kreisi kasutaja

|
25.05.2003 11:38:46
|
|
|
tsitaat: |
SD lugejatel on lasersilma ees lääts
|
Kui selline lugeja on olemas siis ehk küll aga CD lugejatel on lääts tavaliselt optilisest klaasist ja selle puhastamine v6rdub prillide puhastamisega.
|
|
Kommentaarid: 16 loe/lisa |
   |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
Rasmus
HV veteran
|
28.05.2003 09:28:22
|
|
|
Nojah Lite-On on Lite-On. Mina isiklikult ei julge eelmainitud firma toodangut endale soetada. Parajad plaadipurustajad on.
_________________ Rakvere parasiit |
|
Kommentaarid: 50 loe/lisa |
   |
47 |
|
tagasi üles |
|
 |
Surnu
HV kasutaja

|
28.05.2003 10:17:11
|
|
|
Theum kirjutas: |
Nojah Lite-On on Lite-On. Mina isiklikult ei julge eelmainitud firma toodangut endale soetada. Parajad plaadipurustajad on. |
Hmmz mul kõik kolm seadet Lite-on'id. nii Cd-rom, dvd, kui ka kirjutaja ja siiani pole ühtegi plaadi purustust täheldanud. See et sul ükskord või su sõbral ükskord mingisugune plaat katki läks ei täheda kohe et ülejäänud paras jama on. Võiks nagu selle kohapealt nii paljudki oma silmaklapid ära visata. Ahjaa tegin uurimuse et paljudel see liteon plaate lõhkunud on ja arva ära palju siis vigisejaid oli ? täielik 0 oli seis, nii et siit järeldus pole mõtet möliseda kui endal kogemused puuduvad. Ahjaa kirjutajal üks pisi viga on, vahest kui vool liiga kaua ära on olnud (elektri katkestus, masin seinast ära) siis ei suuda üles bootida, aga siiani on väike elektrishok talle edukalt mõistuse pähe pannud.
|
|
Kommentaarid: 35 loe/lisa |
   |
35 |
|
tagasi üles |
|