praegune kellaaeg 26.06.2025 21:47:55
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
meesmetsast
HV veteran

|
11.12.2009 12:02:03
Probleem Elisa netipurgi ja staatilise IP-ga |
|
|
Mure siis selline, vaja teatud asjadele ka väljaspool tööaega ligi saada ja sai Elisalt tellitud staatiline IP
Nüüd siis selline jama, et õhtuti, kui sisevõrgus masinad välja lülitatud, (v.a failiserver) ei jõua enam ip kaudu failiserverini ega ka ruuterini.
Asi siis nii sätitud, et elisa omandis olevast ruuterist (nende poolne conf, ligi ei saa) antakse 1 pordist väline IP, sealt minu ruuterisse, seal failiserverisse ja kasutajatele.
Niikaua, kui seest väljapoole ühedust kasutatakse on kõik ok, pääseb ruuterisse, failiserverisse jne, kui õhtul, kui kõik masinad kinni ei pääse enam miski pärast ligi, Elisa ütleb, et neil kõik ok, minu ruuteri logi ei näita kah mingeid katkestusi.
Imelik on veel see, et kuigi ma ühedust ei saa ja ip pingile kah ei vasta, tuleb seespoolt failiserverist saadetud report backupi kohta minutipealt läbi.
Ja veel 1 anomaalia, tracert jõuab kogu aeg IP-ni, mis eelneb Elisa ruuterile (s.t minu ruuteri gateway), seda ka siis kui ühendus olemas.
Idee kohaselt olen aru saanud, et peaksin tracert kaudu jõudma oma ipni välja mitte jääma toppama miskis elisa kasti, mis asub kusagi lasnamäel.
Wazzup ?
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
1 :: |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
11.12.2009 23:28:17
Re: Probleem Elisa netipurgi ja staatilise IP-ga |
|
|
meesmetsast kirjutas: |
Ja veel 1 anomaalia, tracert jõuab kogu aeg IP-ni, mis eelneb Elisa ruuterile (s.t minu ruuteri gateway), seda ka siis kui ühendus olemas. |
Hmm. Sinu ruuteri gateway peaks ikka olema see elisa purgi sinupoolne ip.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
0 :: |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
meesmetsast
HV veteran

|
12.12.2009 13:05:29
Re: Probleem Elisa netipurgi ja staatilise IP-ga |
|
|
gnoom kirjutas: |
meesmetsast kirjutas: |
Ja veel 1 anomaalia, tracert jõuab kogu aeg IP-ni, mis eelneb Elisa ruuterile (s.t minu ruuteri gateway), seda ka siis kui ühendus olemas. |
Hmm. Sinu ruuteri gateway peaks ikka olema see elisa purgi sinupoolne ip. |
Nii ongi ilmselt seletasin halvasti
Näiteks
-00.000.000.00 (elisa miski suurem ruuter kuskil ?)---->12.345.678.90 (elisa ruuter a,ka minu gateway)-----> 11.111.111.55 (minu staat ip)
Ja nüüd kui teha tracert(kui võrk ilusti elus) jõuame ainult 00.000.000.00 -ni, edasi jääb toppama, eraldi kõik ipd pingile vastavad
Ja kui teha uus tracert (kui võrk enam elus ei ole) jõuame ainult 00.000.000.00 -ni, pingile vastavad kõik peale minu IP
|
|
Kommentaarid: 109 loe/lisa |
   |
2 :: |
101 |
|
tagasi üles |
|
 |
Reaper
Kreisi kasutaja

|
14.12.2009 14:57:16
|
|
|
Võta Elisalt või Elionilt modem ja kasuta oma ruuterit. Siis haldad ise ja teed mis tahad.
Endal Linuxi ruuteriga sellist probleemi küll pole olnud.
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
27 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|