Avaleht
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  VDMK otstarve Raw Device Mappingu kasutamisel? (VMware ESXi 4.0) märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
warwas
HV Guru
warwas

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 27.01.2010 16:27:53 VDMK otstarve Raw Device Mappingu kasutamisel? (VMware ESXi 4.0) vasta tsitaadiga

Äkki mõni pädevam VMware spets oskab selle müsteeriumisse (vähemalt minu jaoks) natuke selgust tuua...

Mul on siin üks ESXi 4.0 server, millel lisaks sisemisele datastore'ile külge tõmmatud ka üks iSCSI ketas (serveerib Openfiler eraldi serverist).
Nüüd kui ma ühendan selle iSCSI ketta virtuaalmasinale külge RDM'ina (Raw Device Mapping), siis tekitatakse mulle virtuaalmasina kausta ka üks ilmatuma lahmakas VDMK fail (sama suur, kui mu see iSCSI ketas). Ise nad nimetavad seda mapping failiks.
Esialgu mõtlesin, et seal on lihtsalt kirjas kust kohast virtuaalmasin selle iSCSI ketta leiab... sellisel juhul jääb mulle aga arusaamatuks, miks see virtuaalne ketas nii suur olema peab? On see VDMK seal mingiks puhvriks?

Loodan, et suutsin olukorda piisavalt arusaadavalt selgitada...

viimati muutis warwas 27.01.2010 17:02:55, muudetud 1 kord
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
Andrus Luht
itimees.ee
Andrus Luht

sõnum 27.01.2010 16:50:19 vasta tsitaadiga

minuteada ei saa üle iscsi mäpitud storaget edasi raw-device'ina mäppida....
Proovi mäppida otse VM'st seda iscsi ketast.

tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
warwas
HV Guru
warwas

sõnum 27.01.2010 17:08:41 vasta tsitaadiga

BReaK da iCE kirjutas:
minuteada ei saa üle iscsi mäpitud storaget edasi raw-device'ina mäppida....
Proovi mäppida otse VM'st seda iscsi ketast.

Mäppida saab küll. Ja mäping töötab niiviisi (mul on kogu virtuaalmasin koos saba ja karvadega sellele installitud) täitsa kenasti.
Kuna selle ettevõtmise performance jäi natuke nadi (ootasin paremat), siis hakkasingi probleemi tagamaid uurima. See lahmakas VDMK oli esimene, mis kahtlust äratas.
Teen siis veel ühe katse ja mäpin selle ketta Windowsi all külge. Selelst suurest VDMK'st saan sedasi kindlasti lahti... kas see mulle ka soovitud jõudlusekasvu toob, on muidugi iseasi...
tagasi üles
Drake
Kreisi kasutaja

sõnum 27.01.2010 17:09:54 vasta tsitaadiga

See ei ole bug, see on feature, mis mahub kategooriasse "Performance and Scalability", et saaksid nautida VMFS-i võlusid.

d.

warwas
HV Guru
warwas

sõnum 27.01.2010 17:32:43 vasta tsitaadiga

Drake kirjutas:
See ei ole bug, see on feature, mis mahub kategooriasse "Performance and Scalability", et saaksid nautida VMFS-i võlusid.

d.

Aga kus kohast mul see VMFS mängu tuleb? RDM'i hakkasingi just sellepärast kasutama, et VDMK konteinerist pääseda...
RDM 'Compatibility Mode' on ka veel 'Physical' pandud (st ei saa snapshot'e teha).
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Hinnavaatlus »  Serverid / Andmemassiivid / Tulemüürid »  VDMK otstarve Raw Device Mappingu kasutamisel? (VMware ESXi 4.0)
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.