Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Protsessor tuksis, garantiist aga öeldi, et töötab. Äkki mõni muu viga? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 06.12.2009 01:15:50 Protsessor tuksis, garantiist aga öeldi, et töötab. Äkki mõni muu viga? vasta tsitaadiga

Poes, kuhu protsessori garantiisse viisin, öeldi mulle, et protsessor toimib perfektselt. Väidetavalt tegid 48h stressitesti.

0x0000008E on enimesinev BSOD'i kood.

Arvutiga on algusest peale sama jama olnud. Olen igat komponenti ükshaaval tulemusteta vahetanud kuni jõudsin lõpuks protsessorini, mille vahetus aitas. Arvuti töötas teise protsessoriga kolm päeva ilma probleemideta(enda protsessor kestis tavaliselt vaid mõned loetud tunnid, harvemini paarkümmend tundi).
Mainin veel ära, et driverid on kõige uuemad, komponentide ametlikelt veebilehtedelt. Mälumooduleid olen igas slotis memtest64'ga viis korda testinud.
BIOS'i olen uuendanud. Kellatud ei ole. Olen puhta installi teinud, lausa kahe erineva windowsiga(xp home ja pro, mõlemad originaalid). Patarei ei ole tühi.
Temperatuurid on täiesti normaalsed, ventikaid on piisavalt. IRQ konflikti ei ole. BSOD'i esineb ka Safe Mode's olles. Emaplaadi kruvid on õigetes(maandatud) aukudes.

Protsessor(millega raal ei toimi): AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4400+
Emaplaat: ASRock ALiveNF5-eSATA2+
Toiteplokk: Spire 420w Real Power PSU ATX 2.01 (olen ka 500w'st toitekat tulutult proovinud)

Protsessor, millega arvuti töötas probleemideta, on ka AMD Athlon 64(lahjem), kuid täpsemalt oskan selle kohta rääkida kolmapäeval, kui tööle naasen.
Kolmapäeval võtan ka kaasa enda protsessori, ning proovin seda teises arvutis. Kui ka seal tuleb BSOD, on ilmselt viga ikkagi protsessoris, mitte kuskil mujal.

Kas mulle aeti arvutipoes kägu või on viga tõesti kuskil mujal? Kui viga on kuskil mujal, siis miks hakkas arvuti alles protsessori vahetamise järel korralikult töötama? Või kas äkki eelnimetatud protsessor lihtsalt ei sobi sellise emaplaadiga? Kui ei sobi, siis kas ei peaks ka teine AMD Athlon 64 mitte sobima?
Natuke kahtlane on ka see, et arvutipoes ei küsitud minult seda 50 eurot, mis lubati automaatselt sisse nõuda, kui peaks ilmsiks tulema, et protsessor tegelikult töötab.

Olen tänulik igasuguse info eest.

viimati muutis Poseydon 10.12.2009 03:24:54, muudetud 3 korda
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 06.12.2009 09:47:50 vasta tsitaadiga

kahtlustan asrock-i, mis ei pruugi lihtsalt kiirema protsessori reziime välja kannatada. Omal on antud tootja platedega (alla kümne läbi käinud) väga kummalisi anomaaliaid olnud, alates kõrgetest temperatuuridest, mälupesade pirtsutamisest, lõpetades klavituuri/roti/toite mahapõletamisega
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 09.12.2009 17:07:09 vasta tsitaadiga

kännuämmelg kirjutas:
kahtlustan asrock-i, mis ei pruugi lihtsalt kiirema protsessori reziime välja kannatada.

ASRocki veebilehel olevas minu emaplaadi CPU Support Listis on mu protsessor täiesti olemas. LINK

Testisin nüüd tööl Acer Veriton M220'ga enda protsessorit(everest ütles emaplaadiks Acer RS740DV) ja ikka tuli sama BSOD(0x0000008E).
Ja ka selle raali support listis on minu protsessor olemas. LINK
tagasi üles
kännuämmelg
HV Guru
kännuämmelg

sõnum 09.12.2009 17:31:25 vasta tsitaadiga

No aga siis on ju viga teada ja aeg müüja poole garantiijutuga tagasi minna.

PS. mis pood see on, mis võtab vaevaks ise 48h stresstestiga protsessori töövõimet selgitada ?
Kommentaarid: 243 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 4 :: 3 :: 205
tagasi üles
tahanteada
Lõuapoolik
Lõuapoolik

sõnum 09.12.2009 21:16:16 vasta tsitaadiga

AS-Rockidega on selline "konks" olemas, et milliseid protsessoreid ja milliseid mälusid konkreetne isend tunnistab, sõltub konkreetselt sellest, et milline BIOS on peale pandud.

Näitena: Mul seisab endal 2 ühesugust AS-Rocki emaplaati tagavaraks. See, millel on vanem BIOS, toetab kuni 3GB DDR1 mälu, kuid see, millel on peal kõige viimane BIOS, toetab mälu kuni 4GB.
Kommentaarid: 284 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 11 :: 211
tagasi üles
Poseydon
HV vaatleja

sõnum 10.12.2009 03:20:47 vasta tsitaadiga

Ilmselt ostan endale uue protsessori ja siis madistan edasi selle arvutipoega.

kännuämmelg kirjutas:
No aga siis on ju viga teada ja aeg müüja poole garantiijutuga tagasi minna.

PS. mis pood see on, mis võtab vaevaks ise 48h stresstestiga protsessori töövõimet selgitada ?

Mina ausaltöeldes ei usalda seda garantiid enam, eriti kui nad seekord peaksid selle €50 nõudma, öeldes, et protsessor töötab.
Ma läheksin võimaluse korral hea meelega ise sinna ja vaataks kõrvalt, kuidas see protsessor nende jutu järgi 48h ilusti töötab.

Poeks on www.verkkokauppa.com

tahanteada kirjutas:
AS-Rockidega on selline "konks" olemas, et milliseid protsessoreid ja milliseid mälusid konkreetne isend tunnistab, sõltub konkreetselt sellest, et milline BIOS on peale pandud.

Näitena: Mul seisab endal 2 ühesugust AS-Rocki emaplaati tagavaraks. See, millel on vanem BIOS, toetab kuni 3GB DDR1 mälu, kuid see, millel on peal kõige viimane BIOS, toetab mälu kuni 4GB.

Mu protsessori revision/stepping on G2. Olen nii 1.60 kui ka 2.10 versiooni BIOS'ist proovinud.

tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Protsessorid »  Protsessor tuksis, garantiist aga öeldi, et töötab. Äkki mõni muu viga?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.