Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
montez
Kreisi kasutaja
|
17.11.2008 16:04:18
virtuaalserveri DNS kirjete kontrollimine (Godaddy) |
|
|
Olen sattunud loodetavasti õigesse foorumisse oma probleemiga.
Virtuaalserveri hosting on godaddy.com lehel ja saan sinna korralikult suunatud .ee ja .eu domeenid. Pärast väikest "võimlemist" sain tööle isegi meilid. Kuid nüüd on probleem ühe euroopa liidu riigi domeeniga, mille registreerisin läbi vahendaja, tema juures seadsin õigeks nameserver ja DNS lahtrid kuid brauser näitab selle regisreerija vaikimisi avalehte ja nad kirjutavad mulle:
It's impossible to apply your NS because they are misconfigured.
These is the fatal errors returned by ZoneCheck:
*ERROR*: The MX server SMTP.SECURESERVER.NET is associated to a CNAME record
Please configure your NS before attempt to apply.
Küsimused:
1) kas keegi oskab pakkuda, kuidas ma ise saaksin neid tsooni kirjeid (õigsust) kontrollida?
2) oskab keegi pakkuda, kuidas peaksin a-name (või oli see CNAME) uue kirje lisama? Siiani panin selle kujul domeen.et->hostinguserveri IP->kontroll 1t. Kas võib olla, et domeeninime lõppu tuleb näiteks . punkt panna?
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
17.11.2008 16:26:33
|
|
|
*ERROR*: The MX server SMTP.SECURESERVER.NET is associated to a CNAME record
MX kirje ei tohi olla CNAME ehk mingi kopy kuskilt mujalt.
Ta peaks iseseisev kirje olema.
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
1 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
17.11.2008 18:40:07
|
|
|
Mul on hetkel MX (Mail Exchange) kirjete real www.domeeninimi.ee smtp.secureserver.net.
Kas võib olla, et probleem on selles www alguses? Ma väga ei mõista seda A ja MX kirjete süsteemi, sest siiani on enamik domeene suundunud godaddy halduris määratud kataloogi pärast ip ja dns nime ütlemist ja mingit kirjete muutmist või lisamist polnud vaja. Katsetan siis edasi kui just ei leidu täiendavaid juhendeid.
K2. tuli praegu meelde, et godaddy konto suundub vaikimisi sama nimega domeenile (laiend on net) kui see EL liikmesriigi oma. Kas võib olla, et see .net domeeni kirje takistab riigiga seostatava domeeni lisamist?
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
airm
HV Guru
|
17.11.2008 19:23:45
|
|
|
Noh umbes sedasi, eraldi kirjena MX on(A kirje, mitte CNAME).
$TTL 604800
testing.ee. IN SOA ns1.testing.ee. hostmaster.testing.ee. (
2008111301 ; serial (d. adams)
86400 ; refresh
7200 ; retry
1209600 ; expiry
604800 ) ; minimum
IN A 11.22.33.44
IN NS ns1.testing.ee.
IN NS ns.abc.ee.
IN MX 5 mail
aaa IN A 11.22.33.44
backup IN A 22.33.44.55
ns1 IN A 11.22.33.44
mail IN A 11.22.33.44
bbb IN CNAME aaa
|
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
2 :: |
50 |
|
tagasi üles |
|
 |
gnoom
HV veteran
|
22.11.2008 04:45:09
|
|
|
montez kirjutas: |
Mul on hetkel MX (Mail Exchange) kirjete real www.domeeninimi.ee smtp.secureserver.net.
|
Aga pane siis nii: mail.domeeninimi.ee -> smtp.secureserver.net
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
64 |
|
tagasi üles |
|
 |
sadamson
HV kasutaja
|
22.11.2008 09:44:02
|
|
|
montez kirjutas: |
Kas võib olla, et probleem on selles www alguses? Ma väga ei mõista seda A ja MX kirjete süsteemi, sest siiani on enamik domeene suundunud godaddy halduris määratud kataloogi pärast ip ja dns nime ütlemist ja mingit kirjete muutmist või lisamist polnud vaja. Katsetan siis edasi kui just ei leidu täiendavaid juhendeid.
K2. tuli praegu meelde, et godaddy konto suundub vaikimisi sama nimega domeenile (laiend on net) kui see EL liikmesriigi oma. Kas võib olla, et see .net domeeni kirje takistab riigiga seostatava domeeni lisamist? |
Et www on alguses, see ei muuda midagi.
A-kirje kirjeldab hosti reaalse serveri.
MX-kirje kirjeldab kes tegeleb antud domeeni kirjavahetusega.
.net on tippdomeen ja seal sellist piirangut pole.
Tegelt ongi õige, kui sinu domeen on 100% virtuaalne ja seal pole ühtegi reaalset serverit, mis antud domeeni omab, siis kirjed peavatki olema lihtsalt viited mingi teise domeeni kirjetele. Piltlikult on siis antud domeen nagu PORTFELITA MINISTRIGA.
vaata ka minu DNS juhendit http://lug.itcollege.ee/wiki/index.php/DNS_teenus_teoorias_ja_praktikas
|
|
Kommentaarid: 8 loe/lisa |
   |
5 |
|
tagasi üles |
|
 |
montez
Kreisi kasutaja
|
25.11.2009 00:53:57
|
|
|
Tänan kaasa mõtlejaid. Leidsin vahepeal lahenduse.
ANAME kirje tuli teha see domeen kirje ja lisaks tuli teha MX kirje: domeeni nimi ja siis samad parameetrid mis vaikimisi kontol meili vastuvõtu ja suunamisega (priority 0 ja 10 väärtustega). Pärast seda hakkasid ka DNS kirjed tööle ning leht tuli ette. Meilide liikumist pole veel järgi proovinud.
huvitav on asi selle poolest, et näiteks .eu domeenide suunamine toimib zone.eu lehelt ilma ANAME ja MX kirjete tegemiseta. Pigem võiks öelda, et enamasti piisabki konto halduris domain lehel määrata vaid aadressi sihtkaust kui asi juba töötab. Sellist ANAME ja MX kirjete käsitsi tegemist tuleb õnneks harva ette.
(see jutt oli 30.11.2008)
Edit. Taaskord mure DNS kirjetega.
Küsin siis ligilähedaselt sama asja mis teema alguses.
Seekord on probleem http kohta käivate DNS kirjete kontrolliga. Kui ma teen oma kontol uue domeeni majutuse nt .ee või .eu, siis selleks antud DNS1 ja DNS2 serveri aadressid hakkavad ilusti tööle. Samuti liiguvad e-mailid.
Kui ma teen sama rutiini järgi aga näiteks .fr domeenile konto, siis selle domeeni registreerija juures ei saagi ma sisestada uusi DNS1 ja DNS2 serveri aadresse, sest mingi automaatne kontroll teatab, et serveri kirjed ei ole õiged.
Kuidas on võimalik, et kümne erineva maa domeenide majutamiseks üks protseduur sobib aga siis leidub mingi Prantsusmaa, kes teatab, et tema jaoks sellised kirjed ei sobi? Samuti on jama Itaalia .it domeeniga.
   |
45 |
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|