Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Chaza!
Kreisi kasutaja

|
14.04.2010 12:44:35
|
|
|
Kes selle kirjutas, selle peas peab küll midagi väga hullu lahti olema.
_________________ Linux - Future
"Those Who Sacrifice Liberty For Security Deserve Neither." - Benjamin Franklin
1984 was not supposed to be instruction manual |
|
Kommentaarid: 58 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
53 |
|
tagasi üles |
|
 |
sirius4k
HV veteran

|
14.04.2010 15:23:03
|
|
|
Liha ei tehtagi poes
xD
|
|
Kommentaarid: 56 loe/lisa |
   |
55 |
|
tagasi üles |
|
 |
AJ
HV Guru

|
14.04.2010 19:21:03
|
|
|
sirius4k kirjutas: |
Liha ei tehtagi poes
xD |
Loomulikult, liha tehakse lihakombinaadis. Piima ju ka ei valmistata poes, vaid piimakombinaadis.
_________________ Küsige mida tahate, me vastame mida tahame. |
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
36 |
|
tagasi üles |
|
 |
madest
Kreisi kasutaja

|
14.04.2010 19:30:05
|
|
|
Chaza! kirjutas: |
Kes selle kirjutas, selle peas peab küll midagi väga hullu lahti olema. |
linnalapsed
|
|
Kommentaarid: 13 loe/lisa |
   |
13 |
|
tagasi üles |
|
 |
Hazar
Kreisi kasutaja

|
15.04.2010 04:11:31
|
|
|
Ainuke liha millega vahet oskan tunda on kana filee, välismaa oma imelikult vetruv nagu kummikaru näriks
|
|
Kommentaarid: 29 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lewis
HV kasutaja

|
15.04.2010 06:34:33
|
|
|
Need kes hakkliha ostavad. Soovitan neil selle asemel osta poest sealiha ja see hakkliha ise teha kodus. Palju mõnusam ja parema maitsega kui see valmis tehtud seal + ei pressi niipalju vedelikku ka välja.
Aga selle boikoti lehega sai isegi liitu astutud, kuna selline lüke ei olnud nende poolt üldse kena...
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
Marie
HV Guru

|
15.04.2010 07:50:20
|
|
|
AJ kirjutas: |
Liha ei tehtagi poes
xD |
Loomulikult, liha tehakse lihakombinaadis. Piima ju ka ei valmistata poes, vaid piimakombinaadis.  |
Head jutumehed, mu üks lastest joonistas õunapuu, sai kahe, pildil oli kaks sirget joont ja nende peal õunad, ma sain pihta küll, et tegu oli poe riiuliga millel õunad, samas on see laps üle poole elust maal elanud, aga lapsepõlve ei mäleta. "Piima tehakse piima kombinaadis" millest, piima pulbrist mida Hiinast nüüd Eestisse tuuakse või, mida see lehm meil Eestimaal lüpsab ( lehm on meil Eestis lemmikloom, lehma pidaja = lemmiklooma pidajaga ). Millest Eestis liha toodetakse, veised enamus ammu hävitatud, sigalatest üks hiikel kombinaat siin lähedal veel tegutseb.
Arvata võib, et enamus liha tuuakse Eestisse sisse ja töödeldakse siinsetes kombinaatides, ning pakendil ilutseb silt, toodetud Eestis, piimaga sama teema. Ei kujutagi ette, kas kusagilt ka tõeliselt eestimaist on võimalik osta
_________________ CPU Power (Watt) Protsessorite voolutarve Pentium D 805 (4.1GHz) Full Load 474W  |
|
Kommentaarid: 83 loe/lisa |
   |
1 :: |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
nexus
HV veteran

|
|
Kommentaarid: 240 loe/lisa |
   |
2 :: |
198 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
15.04.2010 09:34:42
|
|
|
Lewis kirjutas: |
Need kes hakkliha ostavad. Soovitan neil selle asemel osta poest sealiha ja see hakkliha ise teha kodus. Palju mõnusam ja parema maitsega kui see valmis tehtud seal + ei pressi niipalju vedelikku ka välja.
Aga selle boikoti lehega sai isegi liitu astutud, kuna selline lüke ei olnud nende poolt üldse kena... |
mõte on hea, kuid praktikas vaevalt enamus hakkab omale hakklihamasinat hankima. peale selle on paljude jaoks ilmselt tülikas ka tolle puhastamine pidev. samas kui tihti hakkliha tarvitada, siis jah tasub ära see lüke.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
Kommentaarid: 373 loe/lisa |
   |
3 :: |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
Max Powers
|
15.04.2010 10:01:30
|
|
|
Hakklihamasin midagi eriti ei maksa. ~100.-
Kasutamine samas on tüütu
|
|
Kommentaarid: 215 loe/lisa |
   |
2 :: |
182 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
15.04.2010 10:47:21
|
|
|
Max Powers kirjutas: |
Hakklihamasin midagi eriti ei maksa. ~100.-
Kasutamine samas on tüütu |
nujah, eks oleneb ka, kes millisega lepib.
_________________ 17/1/2023, Scart: "Selle sajandi senise möödunud aja üks suuremaid skandaale on hetkel lahti rullumas..."
6/4/2025, RFK Jr: "The most effective way to prevent the spread of measles is the MMR vaccines." |
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
SurfData
HV Guru

|
15.04.2010 12:10:01
|
|
|
AJ kirjutas: |
Liha ei tehtagi poes
xD |
Loomulikult, liha tehakse lihakombinaadis. Piima ju ka ei valmistata poes, vaid piimakombinaadis.  |
ja mina lollike mõtlesin et piim valmib lehma sees ja siis lüpstakse välja, aga ju siis on tänapäeval tehnoloogia arenenud ja pole lehmasid enam vaja, saab pulbrist teha
Kuid jah loogika, et milleks lehmad, piim tuleb ju poest on kahjuks rohkem levima hakanud ka meie riigis
|
|
Kommentaarid: 84 loe/lisa |
   |
74 |
|
tagasi üles |
|
 |
Mõttetu mees
HV Guru
|
18.04.2010 09:57:24
|
|
|
Mina otsisin endale oma talupidaja, kelle käest saan liha, piimatooted, munad ja juurikad. Kindel eestimaine värk. Toetan sellega omamoodi kodukanti. Kauba transpordiks ning töötlemiseks kulub vähem energiat, kui suurest poest ostetud toidukraami puhul. Lisaks tuleb odavam ja pood on alati lahti. Ning lõpuks... minu südant rõõmustab teadmine, et ma ei pea lisaks pakspersete toitmiseks obrokit maksma.
|
|
Kommentaarid: 648 loe/lisa |
   |
526 |
|
tagasi üles |
|
 |
kakuke
HV veteran
|
18.04.2010 21:47:46
|
|
|
Väga meeldiv idee ja ka tore, kui on võimalust seda kasutada. Mina näiteks elan Tartu kesklinnas ning olen tudeng. Üsna keeruline on hakata otsima endale vastavat talumeest, kes viitsiks ja tahaks varustada mind mu mikroskoopiliste kogustega. Lisaks sellele veel transpordi küsimus. Mättaid on erinevaid. Olen küll joonud maapiima ja kasutanud hakklihamasinat, kuid kui valikuid on vähe, siis pean ikka leppima rõõmsalt sellega, mida linnapoed pakuvad.
Otsesemalt teemasse, facebooki lehekülg võib küll populaarsem olla, see on minul täitsa kama. Liha päritolu ka ei huvita eriti palju, peaasi, et ta kvaliteetne oleks. Ma eeldan, et nt Lätis on samamoodi propaganda, et toeta lätimaist jne. Miks peaksid nemad siis kehvemat liha tegema? Et kuna on eelista eestimaist silt küljes, siis automaatselt on ta maailma kvaliteetseim toode?
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
1 :: |
14 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
26.04.2010 11:08:13
|
|
|
kakuke kirjutas: |
Ma eeldan, et nt Lätis on samamoodi propaganda, et toeta lätimaist jne. Miks peaksid nemad siis kehvemat liha tegema? Et kuna on eelista eestimaist silt küljes, siis automaatselt on ta maailma kvaliteetseim toode? |
Kas eksport lihale ei lisata mitte rohkem igasugu kahjulikku manti, et liha halvaks ei läheks?
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.04.2010 11:15:48
|
|
|
HGtafka kirjutas: |
Ma eeldan, et nt Lätis on samamoodi propaganda, et toeta lätimaist jne. Miks peaksid nemad siis kehvemat liha tegema? Et kuna on eelista eestimaist silt küljes, siis automaatselt on ta maailma kvaliteetseim toode? |
Kas eksport lihale ei lisata mitte rohkem igasugu kahjulikku manti, et liha halvaks ei läheks? |
no liha ja ka teisi toiduaineid transporditakse siiski sügavkülmutatult, kus kõik bioloogilised protsessid on seiskunud, seega ei ole vaja sinna miskit lisada.
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |
MelesMeles
HV Guru
|
26.04.2010 11:24:10
|
|
|
Seda lisatakse ka eestimaisele, et liha ikka letis võimalikult kaua ilus seisaks
_________________ Allkiri |
|
Kommentaarid: 268 loe/lisa |
   |
194 |
|
tagasi üles |
|
 |
HGtafka
Kreisi kasutaja

|
26.04.2010 14:26:28
|
|
|
SKG kirjutas: |
Kas eksport lihale ei lisata mitte rohkem igasugu kahjulikku manti, et liha halvaks ei läheks? |
no liha ja ka teisi toiduaineid transporditakse siiski sügavkülmutatult, kus kõik bioloogilised protsessid on seiskunud, seega ei ole vaja sinna miskit lisada. |
See on sul muidugi ideaalis, reaalselt transpordi käigus tõstetakse seda liha ühest kohast teise, niiet 100% ajast ta ei ole sügavkülmas.
|
|
Kommentaarid: 42 loe/lisa |
   |
41 |
|
tagasi üles |
|
 |
SKG
HV Ihaldatuim Poissmees

|
26.04.2010 14:39:17
|
|
|
SKG kirjutas: |
no liha ja ka teisi toiduaineid transporditakse siiski sügavkülmutatult, kus kõik bioloogilised protsessid on seiskunud, seega ei ole vaja sinna miskit lisada. |
See on sul muidugi ideaalis, reaalselt transpordi käigus tõstetakse seda liha ühest kohast teise, niiet 100% ajast ta ei ole sügavkülmas. |
ümbertõstmise kohta ei tea, kuid loogika ütleb, et tehniliselt pole vahet, kas liha tuleb Poolast või Lõuna-Eestist. külmutusauto tee on lihtsalt pikem. miks seda vahepeal kuskil ümber peaks tõstetama?
|
   |
313 |
|
tagasi üles |
|
 |