praegune kellaaeg 20.06.2025 00:33:19
|
Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Etsike
HV veteran

|
31.10.2009 21:18:59
Probleem akuga (ei anna voolu välja) |
|
|
Niisiis paluti mul otsida HP dv6000 läpakale uus aku kuna vana aku (HSTNN-OB42) ei kesta üldse. Huvi pärast pidin muidugi katsetama kui vähe see siis kestab, selgus et toitejuhtme eemaldamisel on on kogu vool hetkega masinast läinud. Aku klemmidelt multimeetriga pinget otsides ei leidnud voldipoegagi (korraliku aku välimisemate klemmide vahel on ca 12V). Tõmbasin akul kesta maha ja pistsin voltmeetri otsad otse akuelementide külge, sealt tervitasid kõik voldid mind just nii nagu seda tegema peaks. Ehk järeldus, elektroonika on hapu, elemendid korras.
Siia teemat teen seepärast, et konsulteerida nendega, kes läpakaakusid paremini tunnevad (minule oli see esimene aku mille hingeeluga tutvuda). Ons keegi sellise olukorraga varem kokku puutunud või mis asjalikke kommentaare oleks öelda?
Seega vahetaksin mina praegust elektroonika ära, võtaks sobilikult väsinud elementidega akult korras elektroonika ja asendaks peetis oleva?
Dokumenteerisin toimunut fotodega enne ja pärast eletroonika mahajootmist.
Teab keegi soovitada kust (peale HV ärifoorumite) leida sellist muidu väsinud elementidega aga korras elektroonkaga akut?
Ja mis peened vasktraadid on, mis jooksevvad akuelementide peale, pärast valge liimitilga eemaldamist selgus, et kummagi traadipaari otsas on must tilgakujuline ots, temperatuurisensor?
|
|
tagasi üles |
|
 |
ccayser
Kreisi kasutaja

|
31.10.2009 21:22:28
|
|
|
pildi pealt vaadates tundub, et sul on Q2 ja Q3 hapud....ja need juhtmed on temperatuuri andurid jah
_________________ LCD monitoride remont |
|
tagasi üles |
|
 |
Etsike
HV veteran

|
31.10.2009 21:34:57
|
|
|
Q2 ja Q3 (nagu enamiku elektroonikast) katab miski liimilaadne asi, muidu kui see kõrvale jätta paistavad need kaks jubinat völimuselt täitsa viisakad.
Edit: Plaadi tagakülge uurides ei leia ka midagi ebaloomulikku.
|
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
31.10.2009 21:35:35
|
|
|
Plaadi teine pool on tühi?
|
|
tagasi üles |
|
 |
Etsike
HV veteran

|
01.11.2009 00:22:01
|
|
|
virks, ei ole tühi.
Aga tegin selle viguri ära, et hankisin teise äraelanud elementidega aku ja vahetasin elektroonikad ära, täitsa töötas.
Edit: lisaküsimus suurele ringile, akus on 6 elementi, kahe kaupa rööbiti paaris ja kolm paari omavahel jadamisi, ehk kokku ca 12V. Üks element 4-4,1V. Niipaljukest kui mina akudest tean on üks akuelement 1,2-1,5V, et siis peaks iga 4V element sisaldama kolme ca 1,35 voldist osa või olen ma asjast valesti aru saanud?
|
|
tagasi üles |
|
 |
virks
HV Guru
|
01.11.2009 09:50:49
|
|
|
Etsike, Li elemendi nimipinge ongi 3,6/3,7V (täis laetult 4,1/4,2V)
Vanade Ni põhiste nimipinge oli 1,2V (täis laetult 1,4V)
|
|
tagasi üles |
|
 |
vantka
HV vaatleja

|
04.11.2009 20:27:55
|
|
|
Mul oli ka kunagi sarnane probleem täiesti uue paviljoni akuga, mis peale nädalast kasutust enam sekunditki ei pidanud.Testriga järge ajades selgus et nn. kaitse oli läbipõlenud Ta ei ole nagu tavaline kaitse vaid hästi madala takistusega takisti.Sinu pildil R15 kohal, aga oli vähe teistsugune.Sina vist lahendasid oma probleemi juba, aga äkki kellelgi abi sellest infost. Ise tinutasin ramba lahti ja asendasin traadijupiga, tõõtab siiamaani
|
|
tagasi üles |
|
 |
|
lisa lemmikuks |
|
|
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse sa ei või vastata selle foorumi teemadele sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis sa ei saa lisada manuseid selles foorumis sa võid manuseid alla laadida selles foorumis
|
|
Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
|