Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Rajareits
HV Guru

|
12.06.2008 20:52:42
|
|
|
carlking kirjutas: |
Samamoodi sekund-kaks läheb ka 8MP jpg kuvamisele mul. |
Veab Sul siis..
Mina saan igatahes RAWi PSis (juhul, kui PS enne avatud) kiiremini lahti kui tavalise JPG Windows Picture and Fax Vieweris..
Seda siis läppari taga - Vistas. Lauaka ja XP taga on asi vist vastupidi.
|
|
Kommentaarid: 74 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
1 :: |
69 |
|
tagasi üles |
|
 |
Härra
Kreisi kasutaja

|
13.06.2008 01:35:31
|
|
|
ei tea, mul läheb mingi 3sec läppari taga ja asi vosem selle stone stuffiga
_________________ 13700kf, z73, 4070ti, 64gb ddr5, 2x2tb 980pro, msi z790p. |
|
Kommentaarid: 45 loe/lisa |
   |
2 :: |
37 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
14.06.2008 14:10:30
|
|
|
No aga kes käsib raw+jpg puhul maksimumkvaliteediga jpg-d lasta teha. Panna mingi 2MP peale ja kvaliteet alla, saab pisikesed failid mida avab ka vanem masin kiiresti.
Teine variant, kui ainult raw-i tulistada, siis on mingi lihtsa konverteriga (Pentaxi jaoks nt pef2jpg) lasta kiirelt jpg-d tekitada ja nende alusel otsustada mida võtta, mida jätta.
_________________ verba volant, scripta manent
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
Kommentaarid: 72 loe/lisa |
   |
3 :: |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
imthedevil
HV kasutaja
|
14.06.2008 14:13:38
|
|
|
namstoop, nii loll tunne on praegu. Ma pole kunagi selle peale tulnud, et raw+jpg puhul muutub ju ainult jpg faili suurus. Kuid kasutama ei hakka ma seda ilmselt ikkagi, lightroom teeb oma tööd liiga hästi
|
|
Kommentaarid: 18 loe/lisa |
   |
18 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
14.06.2008 14:24:03
|
|
|
imthedevil, ega ma ka ei kasuta, aga põhimõtteliselt nii saaks. Ma lihtsalt sellepärast ei viitsi panna, et vahest pildistan ainult jpg-d ja siis kindlasti unustan suurust tagasi muutma ja oleks mure majas.
Hoiatus! Olen sinu postituses olevate lolluste ja nõmeduste vastu allergiline. Lolluste ilmnemisel võib kaasneda raskekujuline sarkastiline reaktsioon. |
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
Spacefly
Kreisi kasutaja

|
25.07.2008 12:19:59
|
|
|
Siiani töötlesin oma raw faile Pentaxi enda tarkvaraga kuna terve hunnik proovitud vabavaralisi vahendeid ei saanud pef formaadiga (korralikult) hakkama või olid lihtsalt liiga võimalustevaesed. Tasulise tarkvara jätaks kohe kõrvale ja pira ei ole variant. Kahjuks aga jäi ka pentaxi softil päris mitu võimalust puudu ja senini kasutatud skeem: pentaxi softiga tiff ja edasi gimp tundus minu elementaarsete vajaduste juures samas liiga kohmakas.
Pika jutu kokkuvõtteks: siin on tarkvara, mille hiljuti enda jaoks avastasin ja ei ütleks, et oluliselt adobe lightroomile alla jääks (minu kasutusvajaduste juures). http://www.rawtherapee.com/
_________________ Parim tegevus, kui und ei tule, on lambaid ja nende postitusi lugeda. |
|
Kommentaarid: 63 loe/lisa |
   |
60 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
25.07.2008 12:25:30
|
|
|
läbupilte ma ei viitsi käsitsi töödelda. selle jaoks kasutan DxO nimelise programmi automaatbatchi, natuke näpitud seda programmi, sest kohati kipub ta oma "enhance"-ga üle pingutama. on kahjuks/õnneks tasuline tarkvara, 15 päeva tasuta proovimise võimalusega. oskab kasutada ka dual/quadcore protsessorite lisavõimalusi.
aga kui on rohkem näppimist ja sättimist, siis ikka Photoshop..
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
Sold OUT
no credit

|
25.07.2008 13:14:17
|
|
|
Mul sai Photoshopi litsents lõpuks läbi ja hetkel kui on raw'i vaja töödelda, siis saab sellega canoni soft hakkama. Resize ja sharpen käib nüüd irfanview batchiga ja ei kurda
_________________ People have been calling for a month and we've been sold out for a week or so.
|
|
Kommentaarid: 92 loe/lisa |
   |
5 :: |
79 |
|
tagasi üles |
|
 |
namstoop
HV Guru

|
25.07.2008 14:24:32
|
|
|
Spacefly kirjutas: |
Siiani töötlesin oma raw faile Pentaxi enda tarkvaraga kuna terve hunnik proovitud vabavaralisi vahendeid ei saanud pef formaadiga (korralikult) hakkama või olid lihtsalt liiga võimalustevaesed. Tasulise tarkvara jätaks kohe kõrvale ja pira ei ole variant. Kahjuks aga jäi ka pentaxi softil päris mitu võimalust puudu ja senini kasutatud skeem: pentaxi softiga tiff ja edasi gimp tundus minu elementaarsete vajaduste juures samas liiga kohmakas.
Pika jutu kokkuvõtteks: siin on tarkvara, mille hiljuti enda jaoks avastasin ja ei ütleks, et oluliselt adobe lightroomile alla jääks (minu kasutusvajaduste juures). http://www.rawtherapee.com/ |
Vahepeal sai osade Sandiski mälukaartidega kaasa tasuta Capture One LE litsentsi. See oli ka päri norm tükk kui katsetasin. Tasub mälukaardi ostmisel silmas pidada. Kuigi ega ma ei tea, võibolla on see kampaania juba ammu läbi...
|
   |
63 |
|
tagasi üles |
|
 |
aks
HV veteran

|
26.07.2008 09:44:20
|
|
|
Spoiler 
sihuke väike programmike mis teeb uskumatult kiirelt raw -> jpg
PS. Ühinen Mark0 arvamusega -> FastStone Image Viewer on parim.
|
|
Kommentaarid: 128 loe/lisa |
   |
119 |
|
tagasi üles |
|
 |
vallo
HV veteran

|
26.07.2008 10:16:57
|
|
|
aks,
see jupp oli siis nikoni raw failidele (nef) ja kiiresti teeb sellepärast, et nef ailis on täisresoga, aga kõvasti pakitud jpg sees. Proge harutab selle välja. Kahjuks exifi kaasa ei pane.
|
|
Kommentaarid: 67 loe/lisa |
   |
65 |
|
tagasi üles |
|
 |
Piipz
HV veteran

|
11.11.2009 11:31:37
|
|
|
DxO teemaline küsimus.
Praegu versioon 6 müügil hinnaga 99 EUR.
Aga kui ma panen location USA, siis on hind 109 taala, mis on odavam.
Mis juhtub, kui ma selle tarkvara sealt ostan ja asukoha USA panen?
Kunagi kasutasin demoversiooni ja ulmelahe on mingeid läbupilte sellega protsessida.
|
|
Kommentaarid: 37 loe/lisa |
   |
34 |
|
tagasi üles |
|
 |
monty11
Kreisi kasutaja

|
11.11.2009 13:16:58
|
|
|
Piip, on sul USA aadressiga krediitkaart või oled ise USAs?
carlking, kuidas PSi litsents läbi saab saada? Või pidasid sa prooviversiooni silmas?
_________________ Both the universe and stupidity are infinite. I'm not so sure about the former. - A. Einstein
Tule ja kiika minu fotomaailma. |
|
Kommentaarid: 4 loe/lisa |
   |
4 |
|
tagasi üles |
|
 |
Lepa
Kreisi kasutaja

|
11.11.2009 13:43:47
|
|
|
Ise väga pikalt RAW formaadis teinud pole, samas nüüd näpp antud ja vanu pilte vaadates korduvalt kirunud, et varem selles ei teinud. Suvalisi sünnipäevi ja muid mahukaid pildistamisi ei viitsi muidugi RAW's teha, aga kui tegu sellise materjaliga, millest hiljem ka midagi enamat ootan, siis igal juhul RAW (kaamerast RAW + S jpg, kiirem hiljem lapata ja parimad välja noppida).
Aga imestama pani, et Adobe Lightroom siin teemas vaid korra mainitud... Minumeelest super programm RAW töötlemiseks, mis oluliselt tõhusam ja suuremate võimalustega, kui näiteks PS raw converteriga.
|
|
Kommentaarid: 108 loe/lisa |
   |
102 |
|
tagasi üles |
|
 |
p2t3r1
HV kasutaja

|
11.11.2009 19:56:21
|
|
|
Lepa, üldiselt olen ma Adobe Camera Raw töötlemisega harjunud, ja sellega rahul, kuid minu jaoks on Lightroomi pildihaldamine vähe teiselt planeedilt teema. Olen proovinud ja erinevaid õppematerjale vaadanud, kuid ei istu. Hetkel uue arvutiga sai ostetud Apple Aperture litsents kaasa. Pole aega olnud veel väga palju süveneda, aga siiani tundub, et Adobe Camera Raw töötlemine meeldib rohkem, kuid piltide haldamiseks on teine parem, kui Lightroom. Vaatab kuidas selle töövoo endale sisse seab. Muidu pildistan juba pikemat aega 100% raw'd ja väga pikka aega korralikuma arvuti puudumise tõttu mälukaartidelt otse kõvaketastele tõmmanud niiet peaks kätte võtma ja oma mõnedsajad gigad pilte läbi vaatama.
|
|
Kommentaarid: 6 loe/lisa |
   |
6 |
|
tagasi üles |
|