Hinnavaatlus
:: Foorum
:: Uudised
:: Ärifoorumid
:: HV F1 ennustusvõistlus
:: Pangalink
:: Telekavad
:: HV toote otsing
|
|
autor |
|
Juku121
HV vaatleja
|
19.11.2009 15:21:51
Müraprobleem |
|
|
Vabandan ette, et olen riistvara koha pealt võhik ja võin rumalusi rääkida.
Ostsin uue arvuti (profiilis). Muidu tundub töötavat, aga müra on selle juures harjumatult palju. Peale mõningat uurimist tundub, et mürategureid on kaks: küljel olev ventilaator (vaikimisi puhub see vist kõigi oma 2800 pöördega) ja mingi raskelt identifitseeritav vibratsioon. Speedfan aitas esimese vastu ja 1000-1400 pöördega on see vaikne küll. Aga peale mõnda aega kasutamist hakkab korpus kergelt vibreerivat häält tegema (on ikka kuulda, kui millelegi ei kontsentreeru). Käega annab vibratsiooni üldiselt maandada. Mis valikuid mul esialgseks diagnostikaks üldse on, kui ise kasti siseeluga väga julgelt tutvuma ei tahaks hakata? Intuitsiooni kohaselt võib müra tulla tagumise korpuseventilaatori abil (aga teisalt on see 120mm ja vibreerivat tundub külg). Foorumitarkuse järgi võib häda olla vist kõvakettas?
Lisan ka mõned temperatuuri jms näidud. Ei oska öelda, kui usaldusväärsed need just on, aga kas ca 30-50°C CPU ja ~40-45°C süsteemitemperatuur on sellise arvuti kohta OK?
Temperatuurid
|
|
tagasi üles |
|
 |
TheDumbass
HV vaatleja
|
23.11.2009 00:21:28
|
|
|
arvuti teebki lärmi ja see temp tundub olevat norm
sa peaksid kuulma minu arvutit panen tööle ja nagu reaktiivmootor oleks kõrval
_________________ shit happens |
|
Kommentaarid: 2 loe/lisa |
Kasutajad arvavad: |
   |
:: |
0 :: |
2 |
|
tagasi üles |
|
 |
Draax
HV veteran

|
23.11.2009 00:34:58
|
|
|
Kõvaketta vibratsiooni aitab vähendada spets kummijullad, mille peale kõvaketas korpuses pannakse, nii et vibratsioon ei kandu korpusele üle.
Muidu esmane asi mis korpuses müra ja vibratsiooni tekitab, on toiteploki ventilaator, mis töötab praktiliselt kogu aeg, kui arvuti töötab.
|
|
Kommentaarid: 28 loe/lisa |
   |
28 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juku121
HV vaatleja
|
25.11.2009 11:31:07
|
|
|
Reaktiivmootori häält saan ma soovi korral ka tolle pisikese küljevendi abil esile manada.
Aga kuuldav probleem tundub esile kerkivat peale pikemat arvuti töösolekut, selline vaikne aga ebameeldiv plekipirin. Arvuti rätikule panek vähendas seda veidi, aga mitte tohutult.
Ja üldiselt on kätt arvuti külge pannes tunda, et töötab, terve korpus ikka väriseb tundavalt võrreldes igasugu töö- ja raamatukoguarvutitega. Kas ma peaks seda pidama aktiivse jahutusega (2x120mm, 1x80mm ventilaatorid + komponentide omad) veidi võimsamatest komponentidest arvuti juures normaalseks, või on arvata, et mingi jubin (toiteplokk, mõni suur ventilaator) on defektne/viletsalt paigaldatud vms?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
Kommentaarid: 1130 loe/lisa |
   |
3 :: |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juku121
HV vaatleja
|
25.11.2009 14:16:59
|
|
|
Mul ei ole midagi mõõduka ventilaatorisumina vastu. Ja see hetkel probleemikse ei olegi (Speedfan ).
Ma ei tea, kas GB Triton 180 just kehv korpus on. Kaalu ja spetsifikatsiooni järgi peaks nagu suhteliselt stabiilne olema. Muidugi võib mingi seal mingi iseära olla, aga praegu midagi pähe küll ei tule. Minu probleemiks on, et miski väristab korpust liiast, mitte see, et korpus sellele vastu ei pea.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juku121
HV vaatleja
|
25.11.2009 14:28:28
|
|
|
Ma alles sain selle arvuti nädal aega tagasi. Ja probleem oli seal algusest peale. Mida iganes tolm teeb, ta ei ladestu päevaga suurtes kogustes.
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Juku121
HV vaatleja
|
30.11.2009 12:15:53
|
|
|
Avastasin, et arvutit koormamata (mänge ei mängi ) saab arvuti vähemalt kuuldava vibratsioonita ka pikaks ajaks tööle. Käega katsudes on ikka tunda, aga see väga ei häiri. Kuna videokaart CCC järgi praegu eriti koormust ei ole saanud, kas ma siis vaatan tõenäoliselt CPU jahutusvendi praagi otsa?
|
|
tagasi üles |
|
 |
laurx
HV Guru

|
|
   |
716 |
|
tagasi üles |
|
 |
Dogbert
HV Guru

|
30.11.2009 15:30:52
|
|
|
Võid vente ükshaaval peatada (näpuga tiiviku keskpunktist, kui kaitset ees pole või pista kustukummiga pliiatsi ots läbi kaitsevõre kuhugi tiiviku keskosa lähedusse). Peaks aru saama küll, kui mõni tasakaalus ei ole.
Speedfan võimaldab ventide kiirust ka eraldi muuta ja neid ka seisma jätta, aga sellest on kasu vaid juhul kui vigane ventikas on üks neist, mida reguleerida saab.
_________________ Tee inimesele lõke ja tal on soe üheks päevaks, pista ta põlema ja tal on soe elu lõpuni. (Terry Pratchett)
e.k spikker: muhk on kumer, lohk on nõgus. |
|
Kommentaarid: 33 loe/lisa |
   |
32 |
|
tagasi üles |
|