Avaleht
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Ei buudi winduwsit ilma cd-ta ülesse? märgi kõik teemad loetuks
märgi mitteloetuks
vaata eelmist teemat :: vaata järgmist teemat
Hinnavaatlus :: Foorum :: Uudised :: Ärifoorumid :: HV F1 ennustusvõistlus :: Pangalink :: Telekavad :: HV toote otsing
autor
sõnum Saada viide sõbrale.  :: Teata moderaatorile teata moderaatorile
otsing:  
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 25.10.2009 19:44:09 Ei buudi winduwsit ilma cd-ta ülesse? vasta tsitaadiga

Kirjutan oma sõbra nimel kuna ta ise ei jaga seda süsteemi ja muud jama. Ühesõnaga probleem lühidalt järgmine, et elumehel oli winduss väheke "hapuks" läinud ja oli tarvis kohendada. OK mis ikka, plaat sisse ja sikutasin asja käima (eks ole seda tehtud lugematud kordi). Siis kui paigaldus lõppend ja aeg oli teha paigaldus järgne restart... kõik ilus kuni selleni, et hakkab windowsit buutima...ja mida P****T polekski nagu miksit kuhugi installinud...disk boot failured ja blablabla. Mõtlesin, et kuna pole aastaid enam windowsi maailmaga tegelenud ja enamus vähe unustuste hõlma vajunud lasen korra veel üle, äkki oli kuskil miski näpukas/kala.
Ei midagi targemaks, kuna masinas on ka kaks füüsilis HDD siis katsetasin vahepääl ka teisele paigaldada.Mõtlesin et esimene HDD õhtal aga ka sellest polnud kasu, sama jama.
Ühesõnaga ei saanudgi seda masinat normaalsel kujul käima. Et siis asi läheb käima kui tal installika cd on hammaste vahel. Muidu ei tee piiksugi. Minu arvutikasutusaja jooksul on selline asi täiesti esimest korda ja mina ei mõista enam miskit teha, et ootan siis teie soovitusi/nõuandeid.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
teretalv
HV veteran

Autoriseeritud ID-kaardiga

sõnum 26.10.2009 10:34:32 vasta tsitaadiga

kui on vana arvuti siis CHS LBA LARGE nendes valikutes võib probleem olla
Ära usu kes kutsuvad kuskile raha investeerima. Suurt tootlust ei tule keegi kandikul kätte tooma! Head ja kindlat tootlust saab ainult siis, kui ise enda kontrolli all on kogu protsess või enamus sellest.
Teen Hobikorras Audio, Video, Foto ja Trükiettevalmistust/Kujundust ja Python Scripte
Kommentaarid: 51 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 2 :: 1 :: 44
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 26.10.2009 14:50:45 Re: Ei buudi winduwsit ilma cd-ta ülesse? vasta tsitaadiga

-IFFI- kirjutas:
[kärtz...]elumehel oli winduss väheke "hapuks" läinud ja oli tarvis kohendada.../... ootan siis teie soovitusi/nõuandeid.
Arvatavasti sai boot ja Win erinevatele ketastele. Minu praktikas on sõukseid juhtumeid esinend hulgi, ku kogenematu kasutaja otsustab "hapuks-läind" süsteemi parandama hakata ja pärast on... (täida lünk ise) icon_wink.gif
Tee kindlaks, millisel kettal Win paikneb ja kas ka boot asub sellel(boot.ini, ntldr, ntdetect.exe). Recovery Console abiga saab taastada "ussitand" käivituse(vihje: käsud FIXMBR ja FIXBOOT). Repair install oleks ka kasulik, kuid sellisel juhul eemalda mittevajalik ketas ning paranda ainult konkreetne ja vajalik Win. Teise ketta lisad hiljem, kui parandatud või värskelt paigaldatud süsteem on ellu ärganud jne vms.
Kui tegu on SATA ketaste ja Win SP1-ga, siis tuleb natuke BIOS-i "vägistada"(loe: settida SATA kanal IDE või Legacy reshiimi) või otsida kusagilt SP2/3 - neis peaks juba SATA draiverid olemas olema ning asi peaks lõbusamalt minema. Igal juhul tuleks BIOS-is SATA RAID ja/või AHCI reshiim(id) ära keelata. Ühtlasi peaks üle vaatama ka käivituvate seadmete järjekorra(üldjuhul esmalt CD/DVD, HDD0 ehk bootiv ketas ja siis ülejäänud).
Kui on käepärast mõni live-operatsiooni-süsteemne CD/DVD(näiteks GParted vms), siis tasuks süsteemiketas märkida aktiivseks ehk bootivaks, kuid ilmselt saab taastatud või uuestipaigaldatud süsteem asjast ise aru ning ei hakka pirtsutama icon_wink.gif
Esialgu oleks kõik, mida ma "kohvipaksu" päält vaadates soovitada oskan. Jõudu tööle! icon_smile.gif

Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
-IFFI-
HV kasutaja
-IFFI-

sõnum 28.10.2009 10:40:24 vasta tsitaadiga

tsitaat:

Kui on käepärast mõni live-operatsiooni-süsteemne CD/DVD(näiteks GParted vms), siis tasuks süsteemiketas märkida aktiivseks ehk bootivaks, kuid ilmselt saab taastatud või uuestipaigaldatud süsteem asjast ise aru ning ei hakka pirtsutama icon_wink.gif

Gpartetiga ma seal mässasin igate pidi, formaatisin ja märkisin noid kettaid icon_biggrin.gif
Hetkel olen ise vähekene eemal ja ei pääse moment minema uesti üritama kuid lähiajal olen tagasi ja siis lähen katsetan teie antud soovitusi. Kindlasti proovin ära selle, et võtan ühe ehk siis D:\ ketta järelt ära. Seda ma ei tea miks ma tookord ei proovinud icon_razz.gif
Eks ma annan oma tulemustest ka siis teada või tuleb tulla ja lisa küsida veel.
Kommentaarid: 17 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 0 :: 16
tagasi üles
vaata kasutaja infot saada privaatsõnum mine selle kasutaja kodulehele
hashi
Kreisi kasutaja

sõnum 28.10.2009 10:48:43 vasta tsitaadiga

-IFFI- kirjutas:
Gpartetiga ma seal mässasin igate pidi, formaatisin ja märkisin noid kettaid .../... Eks ma annan oma tulemustest ka siis teada või tuleb tulla ja lisa küsida veel.
Eee... mis põhjusel sa noid formaatisid? Vormindamine(format) kaotab üldjuhul ketta päält kõik andmed. Need on küll põmst taastatavad, kuid mitte kõik. Nii jääd lihtsalt oma väärtuslikest andmetest ilma. Ketta ja/või partitsiooni aktiivseks märgistamisel ei pea seda vormindama. Aga see selleks ja nigu "klassikud" räegivad - teie küsimused on vastatavad, kuid meie vastused küsitavad icon_wink.gif
Kommentaarid: 32 loe/lisa Kasutajad arvavad:  :: 0 :: 1 :: 30
tagasi üles
näita postitusi alates eelmisest:   
uus teema   vasta Raud »  Rauafoorum »  Ei buudi winduwsit ilma cd-ta ülesse?
[vaata eelmist teemat] [vaata järgmist teemat]
 lisa lemmikuks
näita foorumit:  
 ignoreeri teemat 
sa ei või postitada uusi teemasid siia foorumisse
sa ei või vastata selle foorumi teemadele
sa ei või muuta oma postitusi selles foorumis
sa ei või kustutada oma postitusi selles foorumis
sa ei või vastata küsitlustele selles foorumis
sa ei saa lisada manuseid selles foorumis
sa võid manuseid alla laadida selles foorumis

Hinnavaatlus ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.